Şimdi Ara

Blackberry iddialı modeller hazırlıyor, 3 yeni cihazın görüntüleri sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak son yıllarda zor zamanlar geçiren üretici BlackBerry eski günlerine dönmek için oldukça çaba harcıyor.  Yılın ilk çeyreğinde ise gelir kaybetmeye devam eden şirket, yeniden yapılanma ile birlikte büyük miktardaki zararların da önüne geçerek kar elde etmeyi başarmıştı. 

BlackBerry'nin üç yeni modeline ait sızıntılar ise yeniden yükselişe geçmek isteyen üreticinin iddialı modeller hazırladığını gösteriyor. İlk karşımıza çıkan model şirketin daha önce Barselona'da ipucu verdiği kavisli ekrana sahip cihaz oluyor. Ekranın iki tarafında bulunan kavisler S6 Edge modelini hatırlatırken cihazın fiziksel klavyeye ve kızaklı yapıya sahip olması ile dikkat çekiyor. Ancak sızıntısı yapılan modelşn Mobil Dünya Kongresinde gösterilen modelden bazı farklılıkları olması dikkat çekiyor

Amiral gemisi modeli olduğu düşünülen cihaz tasarımı dışında özellikleri ile de dikkat çekmeyi başarıyor. 5.1 inç boyutunda ekrana sahip model 2K çözünürlük sunabiliyor. İşlemci konusunda henüz net söylentiler yok fakat sekiz çekirdekli bir işlemci kullanılacağı en güçlü söylenti. 16 MP arka ve 5 MP ön kameraya sahip olacağı söylenen modelin batarya kapasitesinin 3650mAh olması bekleniyor. Fiziksel klavyesi olan modelin bu kadar büyük bir ekrana sahip olması gerçekten radikal bir değişiklik, ancak kızaklı yapı ve kavisli ekran kullanıcılara konforlu bir deneyim sunabilir.

Sızdırılan diğer model ise BlackBerry Passport'un yerine gelecek gibi gözüküyor. Yine fiziksel klavyeden vazgeçilmeyen modelin ekran çözünürlüğü ise 1440x1440 olarak belirtilmiş. Snapdragon 800 çipsete sahip olacağı belirtilen modelin 13MP OIS kamera ve 3450mAh kapasiteli batarya barındıracağı da konuşuluyor.

Son olarak sızdırılan diğer modelin yalnıza klavye kısmı görülüyor. Ancak bu kısımdan cihazın BlackBerry Porche tasarımına ait olduğu görülüyor. P'9984 model numarasına sahip cihaz için sızdırılan görüntü dışında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Modellerin çıkış tarihi ve fiyatları hakkında da henüz net bir bilgi yok. 

• Tasarımı güzel yapmışlar fiyat performansı güzel ayarlarlarsa ürün tutar gibi görünüyor.

• Kumanda olmuş bu
  • Beyaz modeli, fotoğrafta olduğu gibi çıkarırlarsa gerçekten güzel bir seçenek olur.
  • kızaklı harbi güzel duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aazam

Kumanda olmuş bu

bencede bildiği televizyon kumandasına benzemiş.

hala neden fiziksel klawyede ısrar eder bu firma anlamış değilim.

• koca sonyz kalite donanım batarya performansı konusunda süper bi firma amiral gemilerinde 2milimlik fark yani kıl kadar fazla çerceve yüzünden satamazken sen hangi akılla böyle kumanda gibi telefon çıkarmaya kalkıyorsun utanmaz kanadalıııııı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanında android ve ios gelişirken 40 liralık bis i zorunlu tutacağına daha yenilikçi birşeyler yapsaydın bu duruma düşmezdin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok tum dunya dokunmatige geciyormus, sirf yaslilar icin buyuyuyen arayuz varmis. Zaten tus bozulunca garanti icin cikan maliyetten, ekranin kucuk oldugu icin kirilan ekran parasinin az alinmasindan bahsederken kendinizi bbellli ediyorsunuz. Bu kadar sig ve duz mantikla yaklasan kisiler ya cocuktur yada cok fazla gelismemis.
    Ha bide firmaya hakaret ediyorsunuz, Ne icin? Yuzlerce firmanin yolundan gitmedigi icinmi? Blackberry kendi tarzini koruyor baskalari gibi olmuyor diye kufur yemek zorundami? Bu nasil bi mantik, herkes kocaman dokunmatk ekranli telefon yapiyor sende yapacaksin, yapmazsan salaksin aptallsin, bat oh olsun demek, (cocukluktur), forumdan uzaklasin lutfen yada yazdiklarinizi iki kere okuyun.
    Ben blackberrynin tutumlarindan cok memnunum. Yasim 24 dokunmatik ekranda birseyler yazmak kadar illet bir sey yok. Samsung lumia denedim olmadi yazamadim, yapamadim. Suan q10 kullaniyorum cok memnunum. Blackberry'in isletim sisteminin surekliligi kabiliyeti ve islevselliginden hic bahsetmek istemiyorum.
    Bundan sonraki telefonumda blackberry olacak. Yeni neler cikacak diye merkla bekliyorum.

• Eski bir bbery kullanicisi olarak lafi fazla uzatmayayim Tasarim berbat olmuş arkadasin dediği gibi tv kumandasi.Fiziksel klavye ve kizakli olmasi demode ve kullanissiz olmuş.Sonuç olarak igrenç görünümlü bir cihaz.Birde bu cihazi yüksek rakamlara satacaklar.Blackberry bat ya da şirketi satta göz zevkimizi bozma yeter...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav bu ne gereksiz bir ısrardır. Aferin devam et.

• blackberry 9800'ün tasarımı hoşuma giderdi zamanında. Bunu da beğendim.
  • Zor dostum zor . :(

• quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

Yok tum dunya dokunmatige geciyormus, sirf yaslilar icin buyuyuyen arayuz varmis. Zaten tus bozulunca garanti icin cikan maliyetten, ekranin kucuk oldugu icin kirilan ekran parasinin az alinmasindan bahsederken kendinizi bbellli ediyorsunuz. Bu kadar sig ve duz mantikla yaklasan kisiler ya cocuktur yada cok fazla gelismemis.
    Ha bide firmaya hakaret ediyorsunuz, Ne icin? Yuzlerce firmanin yolundan gitmedigi icinmi? Blackberry kendi tarzini koruyor baskalari gibi olmuyor diye kufur yemek zorundami? Bu nasil bi mantik, herkes kocaman dokunmatk ekranli telefon yapiyor sende yapacaksin, yapmazsan salaksin aptallsin, bat oh olsun demek, (cocukluktur), forumdan uzaklasin lutfen yada yazdiklarinizi iki kere okuyun.
    Ben blackberrynin tutumlarindan cok memnunum. Yasim 24 dokunmatik ekranda birseyler yazmak kadar illet bir sey yok. Samsung lumia denedim olmadi yazamadim, yapamadim. Suan q10 kullaniyorum cok memnunum. Blackberry'in isletim sisteminin surekliligi kabiliyeti ve islevselliginden hic bahsetmek istemiyorum.
    Bundan sonraki telefonumda blackberry olacak. Yeni neler cikacak diye merkla bekliyorum.

24 yaşında bir arkadaşımın yaptığı yoruma bak gerçekten çok güzel bir de 40 yaşında yaptığı adamın yorumuna bak BlackBerry kadar salak bir firma görmedim diyor acaba sizin düşünen kişiler daha salak olmasın kardeşim herşeyi geçtim rekabet olması biz tüketiciye yansır kimse BlackBerry pahalı falan demesin samsung s6 için 2500 edge modeli için 2900 iphone 6 için 2500 plus modeli için 2850 htc m9 modeli için 2700 tl isterken ve insanlar bu paraları verirken nedense o firmalar salak olmuyor doğru o firmalar batmasın yakında siz 3500 tl ye kasıp duran bir Androide yada güvenlik deyip de hafıza kartı ve Bluetooth hizmeti vermeyip ama insanların tüm mahremlerını güvenlik zafiyeti ile tüm dünya ya servis eden o firmalara para verip durun.

• Diğer firmalardan farklı olması lazım. Güzelll.

• Kızaklı modele bayıldım, ne yapar eder alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Hakikaten de salak bu firma ya. Nedenini söyleyeyim:
    Tüm Dünya'da dokunmatik ekranlar hakim ve artık full klavyeler giderek azalıyor.
    Tamam. Eskiden insanlar böyle dokunmatik klavyelere daha alışkınlardı.
    Fakat bu alışkanlık giderek azalmata. Çünkü böyle fiziki klavyelerin azalması ile
    o eski klavyeleri kullanan insanlar da giderek dokunmatiği öğrenme eğilimindeler.

Ayrıca şu klavyede Türkçe harfler de yok. Oysa dokunmatik olsa , istediğin klavyeyi seçer yükler ve kullanırsın.

Ayrıca üretici firma açısından, yani RIM açısından da tuş bozulduğu zaman garanti dahilinde değiştirme yapıp, masraf etme durumu da dokunmatikte kalkar.

Dokunmatikte düştüğü zaman ekran kırılırsa, ekrana daha fazla para isteyebilirler. Ama fiziki tuşlar olan cihazda ekran daha ufak olacağı için ekran için daha az ücret talep edilebilir. Hem de fiziki tuşlu telefonlarda, aynı boyuttaki tam ekranlı telefonlara göre ekran çok daha küçük olacağı için, insanlar da aynı boyutta daha büyük ekranı tercih ettikleri için fiziki tuşlu telefon üretmek bence salaklıktan başka bir şey değildir.

Bence, aklı başında ve ticari zekası iyi olan bir üretici, güzel bir telefon üretirken, mesela LG nin G2 ve sonrasında içine koyduğu ÇOCUK modu olduğu gibi, ürettiği telefona bir de YAŞLI MODU koyup, o mod seçildiği zaman ekrandaki yazıların büyük ve okunaklı, tuşların büyük olması, ve de birisi aradığı zaman kimin aradığını sesli olarak söyleyen bir mod da olması gerekir.

Böyle okunaklı, büyük tuşları olan telefon isteyen bir sürü yaşlı insanımız var.
    Onların da beklentilerini karşılayan bir MOD olsa , telefon üreticisi açısından daha zekice bir ticari hamle olur...

Şunu, dokunmatik ekranla yapacaksın:

Hocam ne iş yapıyorsunuz gerçekten merak ettim. Koskoca firma sizce bunları düşünemiyor mu? O kadar Ar-Ge departmanı çalışanı, mali işler çalışanı sizce bu maliyetleri hesaplayamıyor mu? Tasarım berbat bence de, özellikle kavisli ekran saçmalığın daniskası...

• quote:

Orijinalden alıntı: demireli60

quote:

Orijinalden alıntı: Aazam

Kumanda olmuş bu

bencede bildiği televizyon kumandasına benzemiş.

hala neden fiziksel klawyede ısrar eder bu firma anlamış değilim.

Haber gerçek gibi gelmedi bana. Çünkü hem crackberry de kumandaya benzeyen model yok hem de BlackBerry modeline benzemiyor. BlackBerry 10 işletim sistemi parmak hareketleri ile çalışır, telefonun yapısı sisteme uymuyor.

• quote:

Hakikaten de salak bu firma ya. Nedenini söyleyeyim:
    Tüm Dünya'da dokunmatik ekranlar hakim ve artık full klavyeler giderek azalıyor.
    Tamam. Eskiden insanlar böyle dokunmatik klavyelere daha alışkınlardı.
    Fakat bu alışkanlık giderek azalmata. Çünkü böyle fiziki klavyelerin azalması ile
    o eski klavyeleri kullanan insanlar da giderek dokunmatiği öğrenme eğilimindeler.

Ayrıca şu klavyede Türkçe harfler de yok. Oysa dokunmatik olsa , istediğin klavyeyi seçer yükler ve kullanırsın.

Ayrıca üretici firma açısından, yani RIM açısından da tuş bozulduğu zaman garanti dahilinde değiştirme yapıp, masraf etme durumu da dokunmatikte kalkar.

Dokunmatikte düştüğü zaman ekran kırılırsa, ekrana daha fazla para isteyebilirler. Ama fiziki tuşlar olan cihazda ekran daha ufak olacağı için ekran için daha az ücret talep edilebilir. Hem de fiziki tuşlu telefonlarda, aynı boyuttaki tam ekranlı telefonlara göre ekran çok daha küçük olacağı için, insanlar da aynı boyutta daha büyük ekranı tercih ettikleri için fiziki tuşlu telefon üretmek bence salaklıktan başka bir şey değildir.

Bence, aklı başında ve ticari zekası iyi olan bir üretici, güzel bir telefon üretirken, mesela LG nin G2 ve sonrasında içine koyduğu ÇOCUK modu olduğu gibi, ürettiği telefona bir de YAŞLI MODU koyup, o mod seçildiği zaman ekrandaki yazıların büyük ve okunaklı, tuşların büyük olması, ve de birisi aradığı zaman kimin aradığını sesli olarak söyleyen bir mod da olması gerekir.

Böyle okunaklı, büyük tuşları olan telefon isteyen bir sürü yaşlı insanımız var.
    Onların da beklentilerini karşılayan bir MOD olsa , telefon üreticisi açısından daha zekice bir ticari hamle olur...

Şunu, dokunmatik ekranla yapacaksın:

BlackBerry z30 umdan çektim bu resmi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: malatyaspor
    Hocam ne iş yapıyorsunuz gerçekten merak ettim. Koskoca firma sizce bunları düşünemiyor mu? O kadar Ar-Ge departmanı çalışanı, mali işler çalışanı sizce bu maliyetleri hesaplayamıyor mu? Tasarım berbat bence de, özellikle kavisli ekran saçmalığın daniskası...

Merhaba arkadaşım.
    Bir tek sen düzeyli soru sorduğun için sana cevap veriyorum. Düzeysizi zaten şikayet ettim.
    Neyse.

Ne iş yaptığımı boş vereyim de sorunu cevaplayayım:

Esasında ben de bu firmaları anlamıyorum.
    Hani mesela sen de demişsin ya: Bu firma bunu düşünemiyor mu, o kadar kişiler bunu hesaplayamıyor mu diye.

Valla ben de şaşıyorum. Zira hesaplayamıyor olsa gerek ki, firma karabatak gibi bir batıyor bir çıkıyor.
    Bu dediklerini iyi hesaplayan bir firma olsa zaten hiç batmaya gelmez, direk olarak yükselişe geçer.

Bu konuda firma olarak sevmesem de Apple en iyisini yapıyor.

Mesela bir ürün çıkartacağı zaman, piyasanın gidişatını iyi takip ediyor ve trendin gidişine göre ürün çıkartıyor.

Yukarıdaki firma ise fiziki klayve koyup, ekrandan çalıyor. Senin önüne "AYNI BÜYÜKLÜKTE" 2 telefon koysalar.
    Birisi 5 inç ekranlı dokunmatik telefon olsa, diğeri ise fiziki klavyeye sahip olacağı için ekrandan çalmış ve ekranı
    3.5 inç olsa hangisini alırdın?

Veya ekrandan çalmadı ise, ekranı 5 inç tuttularsa o zaman kızaklı yapmışlardır ve telefon kap kalın olmuştur. Hangisini alırsın?

İnce ve büyük ekran olup, kocaman dokunmatik tuşlarla kolayca yazı yazılabilen ve gerek İnternet'te gezerken, gerek resimlere bakarken büyük 5 inç ekranında görebileceğin bir telefon mu?

Yoksa aynı boyutta bir telefon olup 3.5 inç ekrana sahip olanı mı?
    ---

Yok arkadaş. Adamlar denyo. Düşünemiyorlar. Her seferinde de saçma sapan şeyler deniyorlar. Sonra: #BATIYORUZ#

Bazı kişiler de: "Bir sen mi akıllısın, onlar düşünemiyorlar mı" diye soruyorlar.

Düşünseler, laf dememe gerek kalmaz ki, zaten Samsung gibi, Apple gibi olurlar...

Hocam herkesin beklentisi farklı oluyor firmada ona göre her kesime hitap eden cihaz çıkarıyor. Ben tuşsuz seviyorum z30 kullanıyorum, tuşlu seven q20 veya q10 kullanıyor. Yani herkesin talebine göre cihaz sunuyorlar ki bunu BlackBerry den başka yapan yok. Yeni ceo su gerçekten iyi iş çıkarıyor firma resmen küllerinden yeniden doğdu. Sundukları işletim sistemi gerçekten çok iyi. 2004 den bu yana akıllı telefon kullanıyorum 1 yıldır BlackBerry deyim önce z10 aldım sonra onu hanıma verdim telefonu bozulduğu için kendime z30 aldım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.