Şimdi Ara

Blackberry Q5 Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler ben Çarşamba günü bitane Blackberry Q5 aldım 2. el 7 ay garantili. Her neyse telefonun herhangi bir sorunu yoktu. 7:30'dan 13:30'a Wi-Fi oyun falan oynamama rağmen şarjı yüzde 20 gidiyordu. 13:30 gibi eve geldim Snap'tan bi kaç program yükledim bu sefer 7:30dan 13:30 a tam yüzde 100 şarj yedi. Acaba sorun yüklediğim programlardan mı diye merak ettim Format attım o ayarlardaki yerden ama sorun hala devam ediyor 12 den 13 e kadar yüzde 8 yemiş nadir kullanmama rağmen acaba sorun nedir ? Şimdiden teşekkürler.

• Detaylı bir test yapmak gerekir. internet bağlantısı açıkken sadece bekleme modunda saatte yüzde 1-3 şarj yemesini normal kabul ederim ama sizinki biraz çok gidiyor. İlk zamanlarda böyle değildi, sonradan oldu demişisiniz. Telefonda ısınma var mı. Bunu özellikle bekleme modunda test edin. Yani bir iki saat telefonu bekleme modunda tutun. Hiç kullanmayın. Sonra telefonun her noktasına elinizle bakın ısınan bir yer var mı diye. Bunu yapmadan telefonu ısı kaynaklarından uzağa hatta mümkünse serin bir yere koyun. Isınma yoksa ve temiz bir fotmattan sonra halen durum böyleyse pil de sıkıntı olabilir. Isınma varsa tam olarak neresi ısınıyor.Garantisi varsa servise yollayın.
  • BlackBerry' nizde bataryanız çok çabuk bitiyor ise bazı yan etkenlerden kaynaklanabileceği gibi donanımsal sorunlardan da kaynaklanabilir.

Bataryanız sorunlu olabilir veya donanımsal sorununuz olabilir.

Eğer sorununuz bunlar değilse aşağıdaki sebeplerde bataryanızın hızlı tükenmesine sebep olabilir.

- Bataryanızı şarj etmek için bitmesini beklemenize gerek yok, dilediğiniz zaman bu bataryaları şarj edebilirsiniz.

- Arka planda çalışan uygulamalarda bataryanızın çok çabuk bitmesine sebep olabilir, ara sıra kontrol edin ve kullanmadığınız uygulamaları mutlaka kapatın.

- Kullanmıyor iseniz Bluetooth özelliğini devre dışında kapalı tutunuz.

- Kullanmıyorsanız wi-fi seçeneğini de kapalı tutabilirsiniz.

- Ekran parlaklık oranını düşürmeniz de oldukça fazla işinize yararcaktır. %60-70 ideal sonuç verebilir.

- Cihazınızın yazılımlarını mümkünse her zaman güncel tutmalısınız. Üretici yayınladığı güncellemelerle batarya süresi içinde geliştirmelerde bulunuyor olabilir.

- Orjinal kılıf kullanmanız durumunda, BlackBerry uyku durumunda kalacağından unutma derdiniz de ortadan kalkacaktır.

Bunlar yardımcı olur umarım.Eğer hala devam ediyorsa ya servise ver gitsin.

• Isınma batarya kısmında var zaten sürekli pil tassaruf modunda kullanıyorum 20-25 kala şarj ediyorum. Orijinal soft shell kılıf kullanıyorum şu an en güncel sürümü kullanıyorum geçen ay çıkmıştı sanırım garantiye vermeyi düşünüyorum ayriyetten Wifi da sorun var gibi geliyor aynı alanda bulunmamıza rağmen diğer telefonlar benim telefondan daha iyi çekiyor ve 2 diş çekmesine rağmen wifi kopuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.