Şimdi Ara

Blender Benchmark (Güncel) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
11
Favori
37.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    degisik bir islemci geldi.bunun bir ustune a10 mu deniyor 6800k mesela?cache komut seti cekirdek mhz cok degisik seyler etki ediyor teste.bazi islemciler bir yerden tutturup mesela xeon 16 cekirdek oradan goturuyor mhz az olsa bile.bazi islemciler de mhz cok olsa da bir yerden kaybediyor.4 cekirdek olmasi belki bu sebep.bunu su yuzden soyledim 6800k olsa da belki pek bir sey farketmeyecekti.4.5 ghz yaparak zaten a10 yapmissin.

Liste guncel.
  • sample 100 yeni windows ile sonuçlar değişti.
    6.88 sn
    Blender Benchmark (Güncel)
  • bu uygulama maks kaç core destekliyor? sınırsız?
  • hwcommander

9.77'den iyi dusmussun windows bu kadar etki ediyor demek.

MonsterMMORPG

render alaninin max alabildigi bir cekirdek sayisi vardir diyelim 250.boyle olunca bir milyon cekirdek bile olsa 250'si is yapar yani sınırsız degildir.

Liste guncel.
  • 56 çekirdek olduğundan bu tür kısa süreli render onuçlarında etken çok fazla olur işlemcilere yükleme zamanı ram factörü hdd vs.
    sistemde değiştirdiğim faktörler sistem harddiskini raid 0 yapmam ve bios'u sıfırlama belki farkında olmadığım bir ayar sebebi ile gereksiz gecikme yaşanıyordu.

işlemcilerin güçlerini anlamak için aslında 3-5dk dan az olmayan sonuçlar ile test yapmak lazım günümüzde artık cinebench bile referans olamıyor 3 farklı sistemde yaptığım testlerde yeni jenerasyon v4 işlemciler farklı 3d render projelerinde çok daha agrasif sonuçlar almakta.
  • Yeni sistem 6.56

• Blender Benchmark (Güncel)

AMD Ryzen 7 1700 @3.9GHZ - 3200MHZ 14-14-14 RAM: 15.31sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Nisan 2017; 2:12:0 >
  • ByAuS

yeni sistem derken isletim sistemi degil mi cunku eski sonucundaki islemciye gore guncelledim.xeonlar 5 saniyeye dogru gidecek bu gidisle program versiyonu filan cikarsa olur mu olur.bir de oc olsaydi test sure almayacakti herhalde.

ßekir

asagidaki sonuca bakiyorum senin sonuca bakiyorum bir saniye yavas ama 200 mhz fark var bence seninki daha iyi.4.1 yapabilsen 14'un altina cok rahat inerdin.bence sen ramlerden cok iyi verim almissin 14 yapmissin filan ya da bios sorunlarini mi cozuyorlar yavastan?daha iyi sonuclar gorebiliriz ryzenlerle.

batuhano - AMD Ryzen 1800X 4.1 ghz - 00:14:36

Liste guncel.
  • Sanırım bu durum sistemin stabil olmasıyla ilgili; batuhano ile aynı ramleri kullanıyoruz, anakartlarımız da aynı. Sadece işlemci farkı var. Onun ramlerin tam stabil olmadığı düşünüyorum çünkü çıktığı hızlar için voltaj yeterli gibi görünse de sanırım yeterli gelmiyor. Biraz daha voltaj verirse onun skoru o hızda biraz daha üste çıkabilir diye düşünüyorum.

Ramlerin asıl verimini yeni bios güncellemeleriyle alacağımı düşünüyorum, mevcut bios pek keyif verici değil. Ramleri stok değerleri olan 3600MHZ 16-16-16-36 değerlerinde stabil kullanabildiğim zaman aynı hız değerlerinde skor bir tık daha yukarı çıkacaktır.

Yine de söylediğin gibi henüz 1 aylık bir platformda bu denli yüksek skor alabilmek gerçekten muhteşem

• ßekir kullanıcısına yanıt
    İşlemci 3900 ve ramler 3200 14 cl ile ben de skorumu merak ettim :)

1700, 1700x ve 1800x aynı koşullarda aynı performansı gösteriyorlar bu zaten olması beklenen şey. 1800x tarafında avantaj, daha yüksek OC hızlarına çıkma olasılığı diğerlerinden daha yüksek, tabi ki diğerlerinin de içerisinde mutlaka şanslı olanlar vardır yüksek OC konusunda ama bence sadece oransal olarak çok daha düşüktür.

Dolayısı ile mevcut durumda bir ryzen 1700 de 4.1ghz OC olsa, bendeki ile parallel sonuç alacaktır diye düşünüyorum.

• batuhano B kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle görünüyor ama R7 1700 için 3.9'a özellikle örülmüş bir duvar var gibi görünüyor; kime baksam hep 3.9 veya 3.975. 3.975MHZ sonrası 25MHZ için bile devasa bir voltaj artırımı istiyor R7 1700'ler, AH ulen AMD diyecem ama intel tarafındaki muadillerine ve fiyata bakınca buna da şükür diyorum...
  • Referans olması açısından durmasında fayda var...
    Önceki 5820k ile 4600mhz de aldığımdan iyi sonucu yeni işlemci ile 4.303mhz aldım..
    Bu hızda 6900k ya toz yutturdu..Üstelik oto voltaj ile..
    değişen tek şey anakart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 8 Nisan 2017; 21:1:2 >
  • Cpuz bilgisi de gözükseymiş iyimiş ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Görsele bi daha bakabilirsiniz..
  • 1 kaç rutüşla 6.45

• Tek E5 2683v3 en iyi skor diye hatırlıyorum...

Çiftli kurulum için yeni sipariş beklenmekte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Nisan 2017; 0:35:37 >

• her gun boyle sonuc gelse yabanci forumlar tukkani kapatip giderdi herhalde.

Liste guncel.
  • Can sıkıntısı işte...

Son bi deneme yapıp geliyorum...
    30 DK ya gelmezsem vatan ın kapanışına yetişiyorumdur...

Edit : son skor üstteki mesaja eklendi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Nisan 2017; 0:36:32 >
  • salise icin baslik guncelliyorum boyle konu sahibini arasaniz bulamazsiniz.ben her gun boyle sonuc gelse derken hani cok populer oluruz cok iyi database olur yabanci forumlar da der ki adamlar aşmış biz bu isi birakalim.donem donem populer oluyor donem donem bos bos yatiyor bu baslik soyle bir duzen tutturamadik halbuki super islemcilerle gelin demiyoruz vaktiniz varsa celeron bile olur.
  • gecenin bir saatinde gelmissin aldin mi yoksa ikinci islemciyi?oyle bisi varsa cpu-z basligina da beklerim.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.