Şimdi Ara

Blender Benchmark (Güncel) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
11
Favori
37.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Blender Benchmark (Güncel)

dip not : amdci , intelci veya nvidiacı değilim hangisi neyi düzgün ve daha başarılı yapıyorsa onu alıyorum zira zamanında x6 1055t'de kullandım fx 6300 de , q8400de , i7 2600k'da 3770k da ... bunun dışında x1650 ati de kullandım mx400 nvidia'da herkes buraya render attığı için bende heves yapıp attım renderci olsaydım 6600k yerine kesinlikle 6700k alırdım ama yani hemen hepsini kullanan biri olarak eğer ryzen gerçekten başarılı ise kullanıcılara ulaşınca bakarız değerler gerçekten iyiyse 2.nesli çıktığında bu sefer amd alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 17 Aralık 2016; 0:34:34 >

• Network render ile daha düşürebilirdik.
    Sorun çıktı yarın onuda halledersem. Yapabilirim

150 Sample

100Sample

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemywalker -- 17 Aralık 2016; 0:35:40 >

• 6700k Stok . Ne anlam çıkarmamız gerekiyor testlerden amd intelin fişini çekti mi sonunda

00:37:11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 17 Aralık 2016; 1:51:19 >
  • Buda bizim celeron sonuçları....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 17 Aralık 2016; 6:21:36 >

• stok 6700k.Blender Benchmark (Güncel)
  • AMD 3200 3GB RAM, sanırım benden daha yavaşı yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Hocam niye bu kadar sinirlendiniz ben size yalan söylüyorsunuz falan mı dedim az sakinleşin. Ben sadece bu karmasaya son nokta koymak için bu yazıyı yazdım. Daha kimse sesini çıkarmaz işte. Yukarda yazmısım zaten biz 100 e gore baz aldık diye sıkıntı yok 100'den devam.

sana sinirlenmedim bu benim forumdaki en kotu huyumdur kizim sana soyluyorum gelinim sen anla isminde.benim mantigim diyor ki sunumu windowsu linux'u unutun 6900k'ya sonuc yaptirdik mi yapti adam kirmadi 23 saniye mi cikti.bir de sunum degil bak elimize gecen bir veri var 25-26 sn diye ama nerede yapilmistir hic onemli degil.turbo acik 23 sn aldik turbo kapatsak 26 sn olur yani tamamdir bu is 100'de yapalim.zen'e ve 6900k'ya gore sonucumuzu gorelim bu testte ne durumdayiz diye.benim islemci surunuyor mesela benim zaten bir iddiam yok ama gormek istedigim sey oc'li daha iyi islemciler ne kadar yaklasabiliyor yani aslinda biz burada zen'in hizini anlamaya calisiyoruz ama yeterince anlasildi sanirim gayet hizli bir islemci.o zaman her seyi bosveriyoruz sureye gore de siralamiyorum isin eglence kismina gecebiliriz hatta mumkunse kulustur islemcilerle yapin vaktiniz varsa.

• 52.13 i5 6600k@4.5 ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 17 Aralık 2016; 12:47:12 >
  • i7 4790k stok hızda

00:42:122

• quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

i7 4790k stok hızda

00:42:122

nasıl iyimmi kötümü bu şimdi
  • Nasıl yorumlanması gerekiyor biraz bilgi de verseydin keşke ? Amd bu testi ne amaçla üretmiş , intel işlemciler iyi sonuçlar alsa da pratikte bir işe yaramayabilir nerden okumak gerek durumu ? @WilsonFisk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 17 Aralık 2016; 16:48:12 >
  • 6700k stok 35.84

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraktu -- 17 Aralık 2016; 16:49:50 >
  • 2 tane işlemci ile zor yakaladık.2 yıla kalmaz işlemciler değerini kaybedecek.
  • Fx 8370 (4.5GHZ) 100 sample
    77.17 saniye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleHawk -- 17 Aralık 2016; 18:56:16 >
  • xeon x3363 stok 2.8 ghz
    02.13.32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep14100 -- 17 Aralık 2016; 19:1:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Nasıl yorumlanması gerekiyor biraz bilgi de verseydin keşke ? Amd bu testi ne amaçla üretmiş , intel işlemciler iyi sonuçlar alsa da pratikte bir işe yaramayabilir nerden okumak gerek durumu ? @WilsonFisk

bu test basli basina bize islemci hakkinda kesin bir fikir vermez.ne anliyoruz render konusunda cok iyiymis ama oyunlarda 6700k'yi her oyunda perisan edebilecek mi bilemeyiz cunku oyunlarda tek cekirdek basarimi da onemli olabiliyor.x16 islemci yapmissin renderde tabii ki iyi olacak.x8 fx islemciler de cinebench'te mesela fena degilken oyunlarda ayni basariyi gosteremiyorlar.ben bu baslikta 25 sn'ye yaklasan islemcileri gorun istedim atiyorum falan mhz 5960x fikir versin diye ama nerede renderde.renderse intel gibi bir olay vardi demek ki artik zen islemciler bunu bozacak.ben zaten bu 25 sn yapan islemciyi ucuza vermeyeceklerini dusunuyorum o yuzden bu basligi hava civa olarak da gorenler olabilir sonucta alamayacaksak 10 sn olsa anlami nedir?test sanirim acik yazilim amd'nin yazdigi bir program degil.cpu-z tabiriyle multi basarimi iyi bir seri geliyor tek cekirdek basarimini da artik zamanla gorecegiz.

enemywalker

anlayamayanlar olabilir sizin sonucta iki tane islemci var bir islemci 19 sn almamis yani.anca yakalama degil gecmissiniz 25 sn zen'in sonucu.islemciler onemini 4k yayginlasirsa kaybedebilir cunku etkisi azaliyor malum 8350 taksan is yapiyor ama 4k'yi tikayan sey ekran kartlarinin yetisememesi bu cozunurluge.bir kac seneye isler degisebilir dediginiz gibi ama 1080p oldugu surece iyi islemci gerekliligi olacaktir.

liste guncel.

• Bu işlemci de 8 core-16 thread, 6900k da öyle. Peki tüm bu çekirdek ve threadler çalışırken alınan performansta Ryzen > 6900K oluyorsa tek çekirdek performansının da daha yüksek olması gerekmez mi?

Yani tek çekirdek performası düşük olup da çoklu çekirdekte daha iyi performans vermesi nasıl mümkün olabilir? Performansı etkileyen tek şey tek çekirdek performansı değil demek ki.

Peki başka ne gibi özellikler tek çekirdek performansı düşük olan bir işlemcinin çoklu çekirdekte öne geçmesini sağlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten pc yi toplama amacım 3d render almaktı.
    2 yıla da v2 geçerim.Tek cpu ile yetisemezdim.
    Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd çok güçlü geldiğini söylüyor ama geçmiş yıllarda malesef son kullanıcı tarafında bu gerçek olmadı . Bunu söyleyince bazı arkadaşlar sanıyor AMD güçsüz olsun istiyoruz aksine öyle değil keşke AMD kağıt üstünde konuştugu gibi gerçekte de intelle mücadele eden işlemciler üretebilse ama son tahlilde iş öyle olmuyor . Ben yıllar yılı amd kullandım ve son olarak intel 6700K geçtim açıkcası özellikle oyunlarda dünya varmış dedim .

İşin diğer tarafı da fiyat bu işlemciler insanların alamayacağı fiyatlarda olursa yine her şey aynı yola çıkacak . Umarım AMD bu sefer bizi yanıltır da intelin burnu biraz sürter . Ağustos ayında 6700K için türkiye garantili 1300 tl civarı ödeme yaptım . Yüreğime oturmuştu .

• quote:

Orijinalden alıntı: cebo01

Bu işlemci de 8 core-16 thread, 6900k da öyle. Peki tüm bu çekirdek ve threadler çalışırken alınan performansta Ryzen > 6900K oluyorsa tek çekirdek performansının da daha yüksek olması gerekmez mi?

Yani tek çekirdek performası düşük olup da çoklu çekirdekte daha iyi performans vermesi nasıl mümkün olabilir? Performansı etkileyen tek şey tek çekirdek performansı değil demek ki.

Peki başka ne gibi özellikler tek çekirdek performansı düşük olan bir işlemcinin çoklu çekirdekte öne geçmesini sağlar?

ben tek cekirdek performansi dusuk demedim ilerde gorecegiz dedim.tek cekirdek performansi bu render testinde onemli olmasaydi 8300 serisi fx'ler gayet iyi puan alirlardi ama 6700k'nin cok daha iyi oldugunu goruyoruz.demek ki tek cekirdek de onemli bu testte.zaten adamlar %40 arttirdik vs demiyorlar miydi demek ki fx ile alakasi kalmamis artik tek cekirdek olarak da guclu bir islemci olmus yoksa 25 sn alamazdi.bi oyun gibi bir seyde deneyebilseydik ama bu sefer de kullandiklari ekran kartinin aynisi belki herkeste olmazdi bu testte islemciniz olmasi yetiyor bir de ekran karti uydurmuyorsunuz o bakimdan yapabiliyorsak yapalim dedik sonuclar bosuna degil bakin simdi cikarim yapiyoruz sonuclara bakip.

m-99

keske bu islemciyi 1300 liraya filan verseler o zaman intelin burnu harbiden surtulur ama 2000 liraya verirlerse anca meraklisi alacaktir ya da butcesi yetmeyen yine i7 alir intel'e zarari olmaz.pazar payi filan alamaz amd o yuzden fiyatlari dogru ayarlamali ki madem bu kadar iddialilar hani intelciler de sevinsin fiyat dususleriyle.hos intel yeni seri cikardiginda bile eskisinin fiyatini dusurmuyor ama olmali.rekabet gormeliyiz yoksa bu 2000 lira 10 kaplan gucunde bu 2500 lira olursa bizim icin hicbir anlami yok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.