Şimdi Ara

Blender Benchmark (Güncel) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
11
Favori
37.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD yi savunmuyorum sadece anlamaya calisiyorum.

AMD nin yeni konseptini anlayabilirsek, bedava ve acik kaynak kodlu olan blender programini tercih etmesinin sebebini de belki anlayabiliriz.

HWBOT un sitesinde yine yer almayan Vray render programida mesela benzer sonuclar veriyor.

Cinebench diyorsun ama Cinema4d programindanda Vray ile render aliyorlar.

sentetik testler ile gercek hayattaki uygulamalar arasinda malesef farkliliklar olabiliyor. ayni sekilde vrayde de ram hizi ve gecikme süresi arasindaki farkin sonuclara etkisi minimal, ddr3 ler kendi aralarinda, ddr4ler de kendi aralarinda kiyaslanmak kaydiyla..
  • i3-4170 3.7ghz 100 sample 1.33 sn
    Blender Benchmark (Güncel)
  • liste guncel arkadaslar fakat resim sorunu yasiyoruz acabiliyorum acamiyorum ya da aciyorum kucucuk oluyor okunmuyor.bazi sonuclari ekleyemiyorum yoksa cok guzel bir sonuc gelmisti notebook islemcisi 21 dakika miydi neydi ama okuyamadim resim cok kucuk.
  • Resim sizlerden Rindaman nicli arkadaşın i7 990x nasıl öyle bir sonuç almış anlam veremedim bu 1.nesil i7 değil miydi bir yanlışlık olmalı.
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    olaya birinci nesil i7 olarak bakarsan sasirabilirsin tabi i7 920 degil bu extreme modeli.6 cekirdek 12 HT yani 12 pencere calistiriyor testte ve 4 ghz yapmis.gunumuzun 4.7 ghz x8 3770k'sina dekgeliyormus bence bir yanlislik yok.buradan intelin ilk cikardigi extreme islemcilerin bile hala is yaptigini gorebiliyoruz.

ark.intel.com
    Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Edition (12M Cache, 3.46 GHz, 6.40 GT/s Intel® QPI) Product Specifications
    http://ark.intel.com/products/52585/Intel-Core-i7-990X-Processor-Extreme-Edition-12M-Cache-3_46-GHz-6_40-GTs-Intel-QPI?q=i7-990X

• 2700k 5ghz

• Intel Xeon E5-2699v4 (22 core / 44 thread) ile 00:11:87.

• İntel i7 970 3,20 ghz oc yoktur.
    rampage 3 extreme
    24 gb ddr3 1600 ram
    100 samples
    50 sn sürdü

150 samples

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awsalli -- 19 Aralık 2016; 23:3:43 >
  • Bu arada uzun süredir, render işiyle uğraşmaktayım. İşletim sistemlerinin farkı, arkaplanda çalışan uygulamaların farkı, yazılımların farkı,kullanılan kaplamalardaki samples değerleri,render süresinde aşırı fark yaratabiliyor. Render sonucu olarak fazla birşey göremesekde 32 samples ile 64 samples (materyal ve ışık samples değerleri,render samples değeri değil.) arasında dk'lar oynayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killyourfm

quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

hala 150 mi diyorsunuz birakin bu inadi kimseye faydasi yok.onlar linux'ta 150'de yaptiysa biz windows'ta 100 yaptik 6900k sonucu var tutuyor artik daha da anlami yok itiraz etmenin.windowsta yaptigimiza gore ayar 100'dur ama din dayatir gibi dayatmiyoruz istediginiz ayarda yapin dedik size de yaranilmiyor.

http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon bu sitede 150 yazıyor.AMD yalan mı söyleyecek.

Amd polaris mimarisinide tanıtırken çok övdüler, sonuç olarak 1060 seviyesinde kartlar piyasaya çıktı. Yeni yeni daha güçlü kartlar çıkacak.

• Cinebench R15

AMD Ryzen - 1188
    Core i7-7700K - 966 Core
    i7-7700K @ 5GHz - 1083
    Core i7-6900K - 1500
    Core i7-6950X - 1800
  • liste guncel.

TorwaK

bu testte kullandigi pencere sayisi konusuyor, zen'in 25 saniyeyi yakalamakla kalmadik fark bile attik.

_Dominic_Toretto_

cinebench sonuclari ilgincmis dogruysa tabi.cinebench bu yaptigimiz testten farkli bir yontem kullaniyor demek ki.amd islemcilerinin yuzu bir gulmedi o testte.bu sebeple cinebench degil bu blender testini kullanmis olabilirler sunumda.
  • Seçilmiş bir test bence de, neden daha başka testler yapmadılar ? Doğruluğunu bilmiyorum da, çıkışına çok zaman kalmadı. Ufaktan daha başka testler de gelmeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Aralık 2016; 12:26:2 >
  • iş yerimdeki makina, akşam imzamdaki sistemde de test yapıp paylaşacağım

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Comaa kullanıcısına yanıt
    bakin 6900k ayarinda diye heyecan yaratmak icin ozenle secilmis bir test gibi duruyor bu blender.belki dogrusu budur cinebech yontemi amd islemcilere uygun degildir ama bilindik testler de yapsalar fena olmaz cunku bu yaptiklari 6900k olayi ters tepebilir diger testlerde 6700k ayarindaysa millet hani 6900k idi diyebilir diger testlerde 6900k fark atabilir.en bastan alin kardesim bilindik bir test 7700k'yi 5 ghz yapiyorsun yine de yetisemiyor fiyati da 6700k'dan ucuz deseler bence kimse bir sey demezdi cunku kimse 6700 7700 kadar guclu bir sey beklemiyordu eger oyleyse zaten kebaptir 6900k'yi karistirmalarina gerek yoktu.testler gelmeye basladikca durumu gorecegiz ben fiyatina takiliyorum ucuz oldugu surece 7700k ayarinda olmasi cok sorun degil ama pahali olursa bu is olmaz bunu gormeleri lazim.

Comaa

eklendi.aksam da bekleriz sonucunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 20 Aralık 2016; 12:13:27 >
  • AMD şov yapmayı seviyor :)

7700K'yı geçsin, bir miktar ondan ucuz olsun güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Aralık 2016; 12:29:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Seçilmiş bir test bence de, neden daha başka testler yapmadılar ? Doğruluğunu bilmiyorum da, çıkışına çok zaman kalmadı. Ufaktan daha başka testler de gelmeye başlar.

amd piyasaya çıksın testler gelsin o zaman belli olur ne olduğu 1 2 testle inteli yakaladık demesinler. Benim açıkça ümidim yok amd den herzamanki gibi şov peşinde. İnteli yakalasın isterim rekabet fiyat açısından ama ben gene tercihimi intelden yana kullanırım. Amd büyük oyunlar yapmayı seven bir firma fx 6300 ü 6600k ya denk tutmuş bf1 minumum sistem ihtiyaçlarında 2 güncellemeyle intel işlemcileri patates ettiler firma amd yanlısı sonuçta. Render alır gibi oyun oynuyoruz.
  • En başında, ryzen'i nvidia ekran kartı ile test etmelerinden, bir kayıp yaşadılar. Fiyat aralığı olarak tahminimce 6800k'nın aralığında olur. Performans olarakda ondan iyi olursa tadından yenmez. Basit bir render testi ile, geçtik demek çok doğru olmuyor. Yakında çıkınca görürüz.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    bakalim nasil olacak herkesin bir beklentisi var.en azindan artik 4790k'yi yakalar mi diye dusunmuyoruz bir seyler yapmislar.fiyat olarak da bir seyler yaparlarsa bu is olur.nasil olur intel indirim yapabilir.burada zaten amd superdir alin diyen yok ama inteli daha ucuz alsaniz daha iyi olmaz mi?bu sebeple zaten genel olarak destekleniyor amd bir seyler yapsin diye cunku yapmadiginda 6700k 7700k arada bir fark yok olarak goruyoruz.fiyatlari cok dusurmeyip cok daha hizli islemcilerini piyasaya surerse intel en azindan verdiginiz paraya tam olarak deger.

nvidia kart ile test etmelerinin sebebi fikir vermek olabilir vega tam hazir olmayabilir.titan x ayarinda kart cikarmadi mecburen nvidia kullanmis olabilirler.480 tanitiminda da intel islemci kullanmamislar miydi iste olmayinca el mahkum oluyor bundan sonra sanirim bu tip seyler olmaz.
  • Ubuntu 16.04.01

100 Sample 01:04

150 Sample 01:36

i7 4702mq
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.