Bildirim
Blender Benchmark (Güncel) (11. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
-
-
Hocam bu işlemci oyunlar için 6900k dan daha mı iyi? Render için bariz daha iyi olduğu belli. -
quote:
Orijinalden alıntı: dabelebedyu
Hocam bu işlemci oyunlar için 6900k dan daha mı iyi? Render için bariz daha iyi olduğu belli.
Ne 2699v4 ne de 6900k oyunlar için doğru bir işlemci tercihi değildir. Günümüzde 4 çekirdekten fazla işlemciye destek veren oyun sayısı yok denecek kadar azdır. Boşa yatırım olur. Hadi oynayalım desenizde bu işlemciler mevcut 6700K 'dan belki 2-3FPS daha fazla FPS verir.
Bu tarz çok çekirdekli işlemciler multi-process destekleyen (render, encoding v.b.) programlar için uygundur. -
-
liste guncel. -
Bu blenderın doğru sonuçlar verdiğine inanmıyorum.
5 ghz de 5.2den daha yüksek sonuç alıyorum hem de test sırasında youtubedan video açtım tv açtım. İnternete tıkladım. -
nasa onayli bilimsel test yapmiyoruz zen bu teste gore ne hizdaymis anlamaya calisiyoruz.i7 920 ayarinda olmadigini gorduk en azindan.sonuclara bakan fikir edinebilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: rerererara
Bu blenderın doğru sonuçlar verdiğine inanmıyorum.
5 ghz de 5.2den daha yüksek sonuç alıyorum hem de test sırasında youtubedan video açtım tv açtım. İnternete tıkladım.
5 GHz'de 5.2 GHz'den yüksek sonuç almanızın sebebi 5.2'de işlemcinizin stabil olmamasından ve throttling ihtimalinden dolayı olabilir mi acaba? -
blender sonuçları manipülasyon amaçlı bence yıllardır amd den şaşmadım her türlü güvendim ama amd de bu performansta bir cpu üretecek potansiyel hiçbir zaman olmadı -
i7 4790k 4.0Ghz
asus z97 pro gamer
32 Ram
GTX 970
windows 10
200 Samples : 1.25.88
150 Samples : 1.04.24
100 Samples : 42.83
Windows açıldı, ram çeken, işlemci çalıştıran bir miktar uygulamayı kapattım temel şeyler arka planda çalışıyordu.
Fena değil.. Ben herhalde bi 6 yıl daha beklerim cpu değişikliği için..
Benim AMD'den asıl beklentim çift cpu'lu anakart üretmeleri, bu tekli sistemden bıktım, 4'lü felan işlemci takılan anakartlar da lazım..
www.anandtech.comEarly AMD Zen Server CPU and Motherboard Details: Codename ‘Naples’, 32-cores, Dual Socket Platforms, Q2 2017http://www.anandtech.com/show/10581/early-amd-zen-server-cpu-and-motherboard-details-codename-naples-32cores-dual-socket-platforms-q2-2017
böyle bir şey varmış neyse bakalım, bir şeyler çıksın artık yeter!!
-
bu testten bir sonuc cikardin daha yillarca islemci almam dedin oyle degil mi?zenmis sonucmus verimli miymis test hic umurunda olmadi.basligin omru iki kisi begenmedi diye bu kadar az olmamali sonucta kimin ne fayda bulacagini bilemezsiniz. -
kardeş kendi kendine gelin güvey olmuşsun valla. Ben cümlelerimden nasıl böyle bir anlam çıkardığına hiç anlam veremedim..
Amd işlemcisi iyi güzel, umarım daha potansiyelli üst modeller çıkar. Bu arda çift işlemcili anakart çıkarsa da çok iyi olur.
Amd yada intel kötüleyen fanboy değilim.. Amd ne satarsa satsın hep fiyat performansı optimumdur, güldürür hiç ağlatmaz...
Ben i7 990x sahibiyim, ikinci mesajda şirketin bilgisayarını test ettim işte..
Evdeki i7 990x kaç yıllık işlemci? 2011 İlk çeyrek. Yıl kaç oldu? 2017 İlk Çeyrek
Bundan hareketle evdeki sistemi bi 6 yıl sonra değiştiririm. Zaten optimizasyonlar yine 6 çekirdeğe felan kayar, bu 6 yıllık süreçte
Ben de herhalde işlemcinin altın devrini yaşarım.
-
bence sen benim mesajimdan bir sey anlamamissin ben sana amd soyle dedin demiyorum ki yine kizim sana soyluyorum gelinim sen anla diyorum.sana diyorum ki basliktan bir fayda cikardin mi?cikardin mi cikardin ben de diyorum ki iki kisi begenmedi diye basligi niye blokluyorsunuz bak adam faydalanmis kimin ne fayda cikaracagini bilemezsiniz.cok uzundu o mesaj baya saydirmistim da silince anlami kalmamis demek ki senlik bisi yok yani sen devam et. -
-
Kesin 22 sndir diye bir şey söylemedim. Elimde 5960X de var. 6900K ile neredeyse aynı değerlere ulaşıyor. Onunla test ettiğimde 3.0 Ghz de bile 26 sn leri gördüm. Bunu da test etmiş biri olarak 6900K nın duman edeceğini rahatlıkla söyledim. Bu sözümün de arkasındayım. Yıllardır render işleriyle uğraşan biri olarak işlemcilerin performanslarını az çok farkedebiliyor, gözlemleyebiliyorum. AMD oyunlar çevirmeye devam etsin. Testlerinin bile güvenilirliği yok. Bir sürü ayrı söylentiler çıkıyor. 6900K yı geçmesi mümkün olmayacak bu kadar net... -
Hocam maddi sıkıntı yaşamasaydım bir kaç ay önce 2x2699 v4 lü sistem dizecektim. Hayırlı olsun sonuç harika :) Buna bir de kardeş geldi mi tamamdır :) -
quote:
Orijinalden alıntı: VR_27
Kesin 22 sndir diye bir şey söylemedim. Elimde 5960X de var. 6900K ile neredeyse aynı değerlere ulaşıyor. Onunla test ettiğimde 3.0 Ghz de bile 26 sn leri gördüm. Bunu da test etmiş biri olarak 6900K nın duman edeceğini rahatlıkla söyledim. Bu sözümün de arkasındayım. Yıllardır render işleriyle uğraşan biri olarak işlemcilerin performanslarını az çok farkedebiliyor, gözlemleyebiliyorum. AMD oyunlar çevirmeye devam etsin. Testlerinin bile güvenilirliği yok. Bir sürü ayrı söylentiler çıkıyor. 6900K yı geçmesi mümkün olmayacak bu kadar net...
AMD nin şu paylaştığı sonuç doğruysa zaten 26 sn nin altında. Bu durumda 5960x 6900k ile hemen hemen aynı sonuçları veriyorsa bu en kötü ihtimalle kafa kafaya oldukları anlamına gelir. 6900k nın ryzen i duman ettiği anlamına gelmez. Bukadar net.
-
bu testte 6900k ve zen'i dusunursek duman edemez ikisi birbirini biraz saat hiziyla oynar yakalarsin.saat hizlari amd'nin yapmadigi gibi bir 6900k turbo murbo acik bir kac saniye iyi sonuc alabilir bu bir hezimet degildir kapistigi islemci neredeyse 4300 lira.oyun performansina bakacaktir millet o intel ezer amd alinmaz ayaklarina bakmayin bf1 64 kiside 6700k kadar bile verse ve daha ucuz olsa zaten siraya girer millet.konumuzdaki zen ise daha pahali olabilir belki render ile ugrasanlarin ilgisini cekebilir.bu forumda genelde oyun performansina bakiliyor.bir de fiyat tabi.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X