Şimdi Ara

blok tabanı parlatma (resimli anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
10.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Metal parlatıcının o sıvısının içinde çok ince parçacıklar var. O parçacıklar da zımpara gibi davranıyor bezle sildiğimiz zaman.
    Oda güzelce yapıldığında çok ince çizikleri yok edip düzeltiyo yüzeyi..
    Metal parlatıcı dediğiniz gibi Bauhausta var. Zımpara da bulabilirsiniz ayrıca..
  • Bauhause'da Henkel Metlyan metal parlatıcıyı buldum...Fakat zımpara P1200 A değil P1000 A buldum ama ordaki görevli ikisi arasında nerdeyse hiç fark yok dedi olurmu acaba????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mitra

Bauhause'da Henkel Metlyan metal parlatıcıyı buldum...Fakat zımpara P1200 A değil P1000 A buldum ama ordaki görevli ikisi arasında nerdeyse hiç fark yok dedi olurmu acaba????

doğrurur kullanabilirsiniz fazka bastırmadan dairesel hareketlerle sürtün
  • 1000a da olur çok fark yok arada benim evde 100 ve 1500 var ikisiylede sırasıyla geçicem bakalım nasıl olacak bugün parlatıcıda alıcam... Kullanmadan önce birde artic clean le temizledimmiydi hiç bişey kalmaz üstünde mis gibi olur...

Tansiyem termal macun sürmeden önce arctic clean yada elinizde bu yoksa alkol ile temizleyip en ufak zerreciklerin bile aradan çıkmasını sağlamak böylece daha parlak daha temiz bir yüzeyiniz olur...
  • @Chaari_H600

Çalışmanızın sonucunu merakla bekliyorum,paylaşırsanız sevinirim.
    Başlık çok güzel oldu.
  • Teşekkürler arkadaşlar 1000 A'yı kullandım..Fakat çizikler çok derin olduğu için bastırmak zorunda kaldım... Sonunda bütün çizikler gitti...Üstüne metal parlatıcıyı da sürünce enfes oldu...Artic Silver 5 ile macunlayıp montajını yaptım...Antifiriz aldım ne kadar koyucam bilen varmı???Birde şeffaf boru var ama suyun gidiş gelişini göremiyorum başka ne katkı maddesi koyabilirimki suyun akışını görebileyim...??
  • @DARTH_BLACK ; inş cumartesi halledicem bu parlatma işini ama yeni blokla sistem kurmak için laing d5 pompa arıyorum... elimde eheim compact100 var dalgıç ama hazne ile birlikte yeni kasamda yer olmadığı çin beklemedeyim...

Temizleme fotoğraflarını cumartesi koyucam inş...
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar 1000 A'yı kullandım..Fakat çizikler çok derin olduğu için bastırmak zorunda kaldım... Sonunda bütün çizikler gitti...Üstüne metal parlatıcıyı da sürünce enfes oldu...Artic Silver 5 ile macunlayıp montajını yaptım...Antifiriz aldım ne kadar koyucam bilen varmı???Birde şeffaf boru var ama suyun gidiş gelişini göremiyorum başka ne katkı maddesi koyabilirimki suyun akışını görebileyim...??

eğer bildiğimiz oto antifirizi ise %30 civarı koycaksın %70 ide saf su olucak yok hazır sıvı soğutma sıvısı ise dediğin direk koy hepsini
    suyun akış yönünü ancak pompaya bağladığın kısımdan anlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 21 Ocak 2009; 9:00:24 >
  • Suyun akışı için en güzel seçenek waterflow almakdır.Hortumlar arasına takılan bu ürün suyun akışını görmek için çok ideladir.
     blok tabanı parlatma (resimli anlatım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

quote:

Teşekkürler arkadaşlar 1000 A'yı kullandım..Fakat çizikler çok derin olduğu için bastırmak zorunda kaldım... Sonunda bütün çizikler gitti...Üstüne metal parlatıcıyı da sürünce enfes oldu...Artic Silver 5 ile macunlayıp montajını yaptım...Antifiriz aldım ne kadar koyucam bilen varmı???Birde şeffaf boru var ama suyun gidiş gelişini göremiyorum başka ne katkı maddesi koyabilirimki suyun akışını görebileyim...??

eğer bildiğimiz oto antifirizi ise %30 civarı koycaksın %70 ide saf su olucak yok hazır sıvı soğutma sıvısı ise dediğin direk koy hepsini

konu dışı olacak biraz ama son zamanlarda antifriz ve saf su aldınız mı? yakınlarımda benzinlik yok fiyatlar ne orandadır?

• saf suyun litresi 60 krş antifirizde en küçük boyu 3-4 ytl ye bulunabiliyor
  • İşte benim apogee GTX bloğun parlatma işlemleri ;

ikinci el olduğu için biraz altı aşınmıştı haliyle bende bir parlatayım dedim...

Zımparadan önce

İlk zımparadan sonra

Parlatıcıdan sonra

Artic Clean ile temizledikten sonra (parlaklıkta çok değişiklik yok ama silince ben beyaz bez simsiyah oldu :S

• @Chaari_H600
    blok un ilk hali neymiş öyle seninki oksitlenmemiş resmen çürümüş parlattıkdan sonra süper olmuş bu arada Artic Clean ile temizlemenize gerek yokdu o siyahlık parlatıcının söktüğü kir kolonyalı bezle silsenizde olurdu
  • çürümüş dencek kadar kötü değildi yaaa :D Birde şu sirke olayına gircem bakalım ne olcak...
  • Önce 800lük zımpara ile kuru olarak pası temizleyin, sonra bloğu ıslayıp 1200 1600 ve 2000 ile sıra ile gidebilirsiniz.

Ardından yumuşak bir bez veya peçete yardımıyla metal parlatıcıyı uygulayın.Ayna niyetine kullanabilirsiniz.
  • Sonuçlar gerçekten harika.
    @Chaari_H600
    İşlemcinin ilk hali baya kötüymüş,işlemlerden sonra baya fark olmuş.Paylaşımlar harika,vakit ayarlayınca kendi bloğumuda yapacağım bu şekilde.
    Ayrıca bu işlemlerden sonra performans değerlerinizide paylaşırsanız çok güzel olur,en azından temizleme öncesi ve sonrası sıcaklık değerleri bizler içinde aydınlatıcı olacakdır.Böylece bu işlemlerin ne denli etkili olduğuda ortaya çıkacakdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DARTH_BLACK

Sonuçlar gerçekten harika.
    @Chaari_H600
    İşlemcinin ilk hali baya kötüymüş,işlemlerden sonra baya fark olmuş.Paylaşımlar harika,vakit ayarlayınca kendi bloğumuda yapacağım bu şekilde.
    Ayrıca bu işlemlerden sonra performans değerlerinizide paylaşırsanız çok güzel olur,en azından temizleme öncesi ve sonrası sıcaklık değerleri bizler içinde aydınlatıcı olacakdır.Böylece bu işlemlerin ne denli etkili olduğuda ortaya çıkacakdır.

Valla bu bloğu hiç kullanmadığım için ilk değer veremiycem ama diğer bloğumu söküp bunu takınca fark olacağını düşünüyorum... Diğer blok aqua yada tt tam bilmiyorum ilk kurarken almıştım...

Esas bunun bışı böyle ise içi nasıldır acaba ona bakıcam şu sirke operasyonu hakkında bilgi topluyorum...

• @Chaari_H600
    blok un içi korozyon yapmamıştır eğer saf su ve antifiriz kullandıysan temizlemene gerek yok sonuçda oksijenle temas halinde değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

Castrol Antifreeze soğutma sıvısı yazıyor üstünde 1 Litre aldım..Tüm benzinli ve dizel motorların soğutma sistemleri için yazıyor birde..Silecek cam suyu için antifriz vardı birde onu almadım doğrusu budur dedim...Bunu su haznesine koyacağım değil mi??? %30'a %70 oranında dediğin gibi...
  • @Mitra
    doğru olanı almışsınız %30 u antifreeze %70 ide saf su olcak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.