Şimdi Ara

Blu eay ne amaca hizmet vermektedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş bu blu ray normal dvd den farkı ne de de gördüm normol bir film dvd sinden de pahalı saygılar selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 16f84as

Arkadaş bu blu ray normal dvd den farkı ne de de gördüm normol bir film dvd sinden de pahalı saygılar selamlar

Merhaba.

Öncelikle şunu bilin. Görüntüler piksellerden oluşur. DVD 720x576 çözünürlüklü görüntüler sunabiliyor. Daha fazlasını sunamıyor. 720x576=414.720 adet piksele karşılık gelir. Fakat Blu-ray 1920x1080 çözünürlükten oluşur. 1920x1080=2.073.600 adet piksel var. Aynı boyutlara sahip iki farklı ekranda bu iki teknolojiyi görüntü olarak karşılaştırın. Blu-ray'ın açık farkla daha net olduğunu göreceksiniz.

Bir örnek daha vereyim. Belediyelerin çeşitli meydanlara konumlandırdıkları dev ekranlar var. O ekranlara iyice yaklaşıp bakın. küçük lambalardan oluştuğuu göreceksiniz. O lambaları resimleri oluşturan pikseller gibi düşünün. Aynı ekran büyüklüğünde 1000 adet lamba mı daha iyi gösterir. Yoksa 5000 adet lamba mı. Elbette ki 5000 adet lamba daha iyi gösterir. özellikle yuvarlak objelerde bu çok daha iyi farkedilir.

Daha da nasıl anlatılır. Bilmiyorum.

• Teşekkür ederim bunu öğrendim iyi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.