Şimdi Ara

BLU-RAY FAN CLUB --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
4
Favori
95.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 720p arşivlemeye başladım.
    Sizce DVD'ye sığacak şekilde 4.37 gb civarı sunumları mı indireyim yoksa 7-8 gblık sunumları mı?
    Ya da filme göre değişir mi bunlar?Bir release grubunun 4.37'lik sürümü daha kaliteli iken diğeri daha kalitesiz olabilir mi?
  • Filmlerinizi nasıl bir ekranda izleyeceğinize bağlıdır ne tür rip indirme konusu; Örneğin bana göre, eğer izlediğiniz LCD 40" ten ufak ve HDREADY tip bir LCD ise DVD5'lik (4.37GB) Ripler gayet uygundur. Ama benim daha büyük bir ekranım var ve FULLHD diyorsan (40" ve üzeri) o zaman önerim DVD9'luk (6.5-8GB) Ripleri özellikle öneririm.
  • Bu 8 GB'lık ripleri DVD9'a yazmak mantıklı mıdır?Tanesi yaklaşık 2 lira galiba.Mkv'leri ikiye bölüp DVD'ye yazmak mı mantıklı?Böyle de yaklaşık 1 lira.

Bir de şunu sorayım hangi release grubu?
    Mesela Star Wars,Matrix,Pulp Fiction,Dark Knight filmlerinde hangi release grubunu seçmeliyim?Arşivinde olanlar,siz hangisini indirdiniz?
  • Görseli sağlam olan aksiyonlu vs filmleri yüksek kalite indiriyorum.
    Romantik komedi, komedi vs tarzı filmlerde ise tek dvd alacak şekilde.
    Coverlayıp arşive.
  • Yeni çalışmalar gelicektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissedCall

Bu 8 GB'lık ripleri DVD9'a yazmak mantıklı mıdır?Tanesi yaklaşık 2 lira galiba.Mkv'leri ikiye bölüp DVD'ye yazmak mı mantıklı?Böyle de yaklaşık 1 lira.

Mesela Star Wars,Matrix,Pulp Fiction,Dark Knight filmlerinde hangi release grubunu seçmeliyim?Arşivinde olanlar,siz hangisini indirdiniz?

Hocam bildiğim kadarıyla star wars'ın bluray'ı çıkmadı, hdtv var.

Realase grupları olarak eureka-dvxa-chd-dzone'yi önerebilirim. Tabii 1080p'den bahsediyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 9 Nisan 2010; 22:35:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Bu 8 GB'lık ripleri DVD9'a yazmak mantıklı mıdır?Tanesi yaklaşık 2 lira galiba.Mkv'leri ikiye bölüp DVD'ye yazmak mı mantıklı?Böyle de yaklaşık 1 lira.

Realase grupları olarak eureka-dvxa-chd-dzone'yi önerebilirim. Tabii 1080p'den bahsediyorsanız.

Star.Wars.V-The.Empire.Strikes.Back.720p.HDTV.x264-ESiR.mkv
    Bu rip HDTV ise HD yayın yapan bir televizyondan mı riplenmiş?Bluray olmadıkça indirmeyeyim o zaman bundan sonra.
    Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Star.Wars.V-The.Empire.Strikes.Back.720p.HDTV.x264-ESiR.mkv
    Bu rip HDTV ise HD yayın yapan bir televizyondan mı riplenmiş?Bluray olmadıkça indirmeyeyim o zaman bundan sonra.
    Teşekkürler.

Evet aynen öyle. Görüntüler bulanık ve kenarda kanal'ın logosu bulunuyor tavsiye etmem.

• DTS HD MA 7.1 Demonstration Disci vardı baştaki bölümlerini indirip m2ts şeklinde yamahadan dinlemek istedim ancak sesi dts ex mtrx şeklinde MPHC de dinledim. VLC de açayım dedim orada ise görüntü kesik kesik ve seside spdif optic verirsem ses de kesik kesik. HD sesleri bu şekilde alamıyor muyum, bitstream gönder seçeneği olmuyor mu, avr ue çözdürsem hdmi çıkışından? Ayarlarda mı sorun var yoksa teknik olarakmümkün değil mi? Bir de wav ve cue dosyaları var dts müzik kayıtlı ancak bunları MPHC de çızırtı şeklinde dinleyebiliyorum, VLC de ise PCM olarak dinleyebildim, spdif seçenğinde ses yine çıkmadı. Son dosyaları cd veya dvd ye kaydetmeyi başaramadım gerçi fazlada uğraşacak vaktim olmadı, pek çok kişiyi uğraştırdığını ve kolay olmadığını biliyorum ancak hiç olmazsa notebookdan aktarım dinleyeyim dedim olmadı. Teşekkürler şimdiden...
  • pc den en fazla alabileceğin ses türü dts dir.DTS MA veya TRUE HD ses almak istersen asus xonar 1.3 hd ses kartını almalısın bu kartta 400 tl civarında.
  • @tcmb PC'nizdeki DTS Formatlı müzik albümlerini MPHC de dinlemek için hatırladığım kadarıyla eskiden AC3 Filter'in 0.70b versiyonunu Google'den aratıp kurun sorununuz düzelebilir. Ben eskiden böyle dinliyordum bu tür albümleri zira bu dosyalar ham olarak WAV dosyalarıdır. Şimdi artı DVDPlayerden CD'lere yazmıştım çoğunu zaten öyle dinliyorum Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayko83
    pc den en fazla alabileceğin ses türü dts dir.DTS MA veya TRUE HD ses almak istersen asus xonar 1.3 hd ses kartını almalısın bu kartta 400 tl civarında.

* Teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak
    @tcmb PC'nizdeki DTS Formatlı müzik albümlerini MPHC de dinlemek için hatırladığım kadarıyla eskiden AC3 Filter'in 0.70b versiyonunu Google'den aratıp kurun sorununuz düzelebilir. Ben eskiden böyle dinliyordum bu tür albümleri zira bu dosyalar ham olarak WAV dosyalarıdır. Şimdi artı DVDPlayerden CD'lere yazmıştım çoğunu zaten öyle dinliyorum Saygılar.

** PTeşekkürler,PM dende bir sorum olacak.

• DTS HD MASTER ses senkronunu AC3 Filterda tam bir kabus olur..çünkü AC3 Encode edemiyor ve ana kaynak dosya çok takılıyor kare kare fps atlaması can sıkıcı. Şimdi ise size bir önerim var DTS HD MA Ses senkronunu takılmadan eğer HTPC Mizde izlemek istiyorsak..Pure codek 20091225 yükliyeceğiz bu codekte yer alan 8 farklı ses codeği ile DTS HD MA Ses senkronu olan BD/MKV Lerde (Gabest) ses filter açıp sorunsuz şekilde 5+1 isteğe bağlı 7+1 ses alıp işlemciye yük bindirmeden FPS,Framate atlamadan kayıpsız izliyoruz dowloand linki buyrun,+ windows 7 işletim sistemi kullananlar kesinlikle Core avc 2.0 codek/ pure codek settingsten (H.264 Video decoder'den) bazen W7 İşletim sistemi Core avc 2.0 Cuda görmüyor pure codek yükledikten sonra Core avc 2.0 CUDA Yı tekrar kurun ve ayarlarınzı bu şekilde olsun bakınız tekrar söylüyorum size ben..DTS HD MA Ses lerde eğer takılmadan izlemek istiyorsanız pure codek'ten yani menuden muhakkak (Audio Decoder & Out) Kısmından AC3 Filter'değilde Gabest seçeneğini seçin Ha unutmadan sisteminizden bütün codek packleri silin yedeğini alın ,denetim masasından kaldırın pure codek kurun,Ben Neuview ile DTS Ses almayı başardım tarihe geçicez anlaşılan bunlan ilgili çalışmayıda vereceğim sizlere az kaldı +Pure codekten DXVA Yani işlemciye yük bindirmeden ekran kartına çözdürmek istiyorsanız Yukarda DXVA Özelliğine tıklayıp işletim sisteminiz + ekran kartınız neyse seçiyosunuz Vide type H.264 De seçili olsun DXVA Menusunden

http://hotfile.com/dl/29345461/04c4320/PureCodec20091225.rar.html

BLU-RAY FAN CLUB  --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir?

BLU-RAY FAN CLUB  --- Pc'de En Yüksek Kalitede Mkv Nasıl İzlenir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 11 Nisan 2010; 15:57:20 >

• ___
  • matrixin untouched versiyonunu indirdim menü çıkmadı ve görüntü sanki zoom yapılmış gibi büyük çıkıyor nasıl düzeltebilrim bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayko83
    pc den en fazla alabileceğin ses türü dts dir.DTS MA veya TRUE HD ses almak istersen asus xonar 1.3 hd ses kartını almalısın bu kartta 400 tl civarında.

Yanlış bilgi...

DTS-HD MASTER veya TRUE-HD sesleri duymak için total media theatre yüklemeniz yeterlidir... Eğer bluray mediadan veya hdd deki bluray dosyasından ses almak istiyorsanız kaynak dosyayı programa göstermeniz yeterlidir... Program DTS-HD MASTER veya TRUE-HD türündeki sesleri varsayılan sistem ayarlarınıza downconvert eder... yani kulaklıkla bile duyabilirsiniz... m2ts dosyasındaki DTS-HD MASTER veya TRUE-HD sesi duymak istiyorsanız m2ts dosyasınız tsmuxer ile blu-ray dosyasına çevirin direk programa gösterin... tüm ses ve altyazılarla birlikte m2ts dosyasını açabilirsiniz... m2ts dosyasında sadece bir ses varsa ikinci ses ve altyazı yoksa tsmuxer ile blu-ray yapmanıza gerek yok... program aracılığıyla sesi duyabilirsiniz....

quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak
    @tcmb PC'nizdeki DTS Formatlı müzik albümlerini MPHC de dinlemek için hatırladığım kadarıyla eskiden AC3 Filter'in 0.70b versiyonunu Google'den aratıp kurun sorununuz düzelebilir. Ben eskiden böyle dinliyordum bu tür albümleri zira bu dosyalar ham olarak WAV dosyalarıdır. Şimdi artı DVDPlayerden CD'lere yazmıştım çoğunu zaten öyle dinliyorum Saygılar.

dts audio için "DTS audio Winamp plugin" isimli programı pc nize yüklemeniz yeterli olacaktır... bu sayede winamp ile dts sesleri çözebilirsiniz.

Benide kulube ekleyin kendimce büyük, menülü yani "untouched" blu-ray arşivim var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alone -- 24 Mayıs 2010; 21:21:56 >

• selamlar elımde yaklasık HDd lerde kayıtlı 2000 tane turkce altayazılı ve turkce dublaj mkv hd fılm var gb ına gore bunları bos dvdye ve bos bluraye cozunurlugunu dusurmeden(mesela avchd) yazıp blurayplayerda ızlemek ve bluray kutuları alıp dvd gıbı bırıktırmeye karar verdım bununla ılgılı bu ıslemle ugrasan arkadaslardan fıkır ve yardım beklıyorum selamlar

__arkadaslar elımdekı yaklasık 2000tane mkv fılmı yavas yavas lg nın bluray rom unu satın alarak bos bluray dısklere yazıp arsıv yapmayı dusunuyorum elınde bu sekılde lg bluray rom olan ve arsıv yapan varmı?

en onemlı sorun su bılıyorsunuz standart dvd romlar ortalama yazma hızları 8x yanı kaba hesapla 120dakıkalık bır fılmı(dvd dıscı 4,7gb) 15dakıkada yazabılıyorlar

lg nın bluray rom unda bluray yazıcı kısmı 8x gosterıyor fakat ortalam bır bos bluray dıscı 25gb olduguna gore yaklasık 4,7gb dvd dıscıne gore 6kat saha yuksek kapasıtelı oluyor buda kaba hesapla 15dakıka x 6kat =90dakıka mı surecek ne dersınız?

yada bluray rom un 8x kısmı dvd romlara gore dahamı farklıdır? yanı gene ortalama 15-20dakıkadamı bıtırır kopyalamayı ne dersınız?

bılgısayardan cok ıyı anlayan arkadasların fıkır yurutmesını yada lg bluray rom kullanan arkadaslar varsa sorumu cevaplamasını rıca edıyorum sımdıden tesekkur ederım

• quote:

"http://www.blu-ray.com/faq/#bluray_speed" den alıntı

quote:

According to the Blu-ray Disc specification, 1x speed is defined as 36Mbps. However, as BD-ROM movies will require a 54Mbps data transfer rate the minimum speed we're expecting to see is 2x (72Mbps)

yani 2x hızında bir media ile maksimum 8-9 mb / sn hıza ulaşabilirsiniz.

buda bakkal hesabıyla

25x1024= 25600mb

25600 / 8 = 3200 sn

3200 / 60 = 53,3 dakika

yani tek katman bir blu-ray media yı 2x hızında 50-60 dakika zarfında yazılabilirsiniz...

Dip not: "8x hızında yazıcı ve medialar mevcuttur"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alone -- 29 Mayıs 2010; 0:03:04 >
  • yanıtına cok tesekkur ederım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eros33

yanıtına cok tesekkur ederım

ne demek ....

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.