Şimdi Ara

Blu ray ve format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim DVD player'ım var. Ancak, özellikle internetten indirdiğim her filmi açmıyor. Format dönüştürmek de
    çoğu zaman sorunlu oluyor. Blu ray almayı düşünüyorum. Ancak bir kaç sorum olacak..Bilgisi olan
    arkadaşların yardımını rica ederim. Şöyle ki,piyasa da 130-200 TL arasında uygun fiyata oynatıcılar var.
    Benim için öncelikli olan blu ray alıp izlemek değil. Oynatıcı 1920x1080 çözünürlüğü desteklediği için
    internetten indireceğim full HD filmleri izlemek ve tabii usb özelliği ile aynı şekilde bellekten de film
    izleyebilmek.Zira benim lcd'nin usb özelliği yok. Bu şartlar altında;
    1. Söz konusu fiyat aralığındaki blu ray oynatıcılar her formatı ( usb bellekten dahil ) oynatmakta iyi midir?
    2. Hangi oynatıcı internetten indirilen videoları en sorunsuz biçimde oynatabilir
    3. Bazı oynatıcılarda ( L G ) yazılım güncellemesi yapabilme özelliği belirtiliyor. Blu Ray oynatıcıda yazılım
    güncellemesi ne işe yarar. Mesela bu güncellemelerde yeni format özellikleri de kazandırılabilir mi ?
    Değilse ne özellik katar ?
    4. 3D özelliğinden bahsediliyor. Eğer TV de bu özellik yoksa oynatıcıda olması bir işe yarar mı ?

Bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırırsa sevinirim.

• Öncelikle Playerda 3D olması bir şeyi değiştirmez 3d televizyondaki paneller normal led ve lcdlere göre farklıdır.
    LG Yazılım güncellemeleri genellikle arayüz ve hata giderme üzerinedir ama mümkün olabilir.
    Çoğu oynatıcı mp4 h264 xvid avi gibi formatları açabilir.Sizin istediğiniz sanırım mkv 7-8gblık filmler.
    Oynatsa bile altyazı ve ses sorunu yaşayabilirsiniz.
    Söz konusu fiyat aralığındaki ürünün modelini yazarsanız yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasak09 -- 23 Ocak 2016; 19:42:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasak09

Öncelikle Playerda 3D olması bir şeyi değiştirmez 3d televizyondaki paneller normal led ve lcdlere göre farklıdır.
    LG Yazılım güncellemeleri genellikle arayüz ve hata giderme üzerinedir ama mümkün olabilir.
    Çoğu oynatıcı mp4 h264 xvid avi gibi formatları açabilir.Sizin istediğiniz sanırım mkv 7-8gblık filmler.
    Oynatsa bile altyazı ve ses sorunu yaşayabilirsiniz.
    Söz konusu fiyat aralığındaki ürünün modelini yazarsanız yardımcı olabilirim.

Sayın vasak09,

Benim önceliğim,dediğim gibi,internetten (torrent vs ) indirdiğim filmleri , "format factory" gibi format dönüştürücülere ,genellikle ihtiyaç duymadan, direkt olarak
    oynatabilecek bir blu ray oynatıcı. Aşağıdaki 3 model de fiyatları 130-170 TL arasında değişen cihazlar.
    * Sony BDPS4100 3D
    * LGBP325 3D
    * Philips DVP 2880/62

3 cihaz da birbirine yakın özelliklere sahip.İçlerinde sadece LG'nin yazılım güncelleme özelliği olduğu belirtiliyor. İşte merak ettiğim de,bu güncellemelerin acaba,tıpkı
    k lite codec kurulumu gibi, blu ray oynatıcıya yeni veya eksik codec'leri kurup kurmayacağı. Değilse,tırı vırı özellikler için, aslında 4 K'nın yaygınlaşmasıyla birlikte, bir
    müddet sonra tarih olacak olan bluray oynatıcıya fazladan para vermemek.
    Sadece ,şu an için yaygın en yüksek çözünürlük olan 1920x1080 özelliğe ,çok format destekleme özelliğine sahip olsun ve tüm bunları usb bellek üzerinden de
    yapabilsin yeter.

• Phılıps açmadığında garanti veriyorum
    Aşağıda Lg ve Sonynin özelliklerini çıkarttım
    Yani USB den oynatabilme formatlarını:

Blu ray ve format Blu ray ve format

• üstteki lg
    alttaki sony
    sonuca gelicek olursak sonydeki ** işaretleri bişeyleri kısıtlıyor olabilir.
    LG de görüldüğü üzere her türlü formatı açabildiğini görüyoruz.
    Bu arada lg deki smart özelliği olduğu için güncelleme alıyor format ekleme değil android tarzı app güncellemesidir.
    İlk çıktığı zamanlarda internet tarayıcısı yoktu şirket güncellemeyle destek vereceğini normal internette dolaşılanileceğini söylemişti
    güncelleme verdiler mi o konuda bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: vasak09

üstteki lg
    alttaki sony
    sonuca gelicek olursak sonydeki ** işaretleri bişeyleri kısıtlıyor olabilir.
    LG de görüldüğü üzere her türlü formatı açabildiğini görüyoruz.
    Bu arada lg deki smart özelliği olduğu için güncelleme alıyor format ekleme değil android tarzı app güncellemesidir.
    İlk çıktığı zamanlarda internet tarayıcısı yoktu şirket güncellemeyle destek vereceğini normal internette dolaşılanileceğini söylemişti
    güncelleme verdiler mi o konuda bilgim yok.

Çıkardığın tablo için teşekkür ederim. Bu durumda ,format ile fazla uğraşmamak için LG tercihi daha uygun gibi görünüyor.

Sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.