< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 25 Haziran 2022; 3:36:37 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 25 Haziran 2022; 3:36:37 > |
Öncelikle konuyu üşenmedim, tabletimden, telefonumdan ve bulduğum her cihazdan neredeyse mesaj atlamaksızın yaklaşık 1.5 aydır takip ediyorum.
Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Taşınabilir hoparlör furyası birkaç yıllık sevdam haline gelmişken böyle bir kaynak bütünü bulmak çölde vaha gibi oldu abartmıyorum. Yazılanlar doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir adet A10 ve bir adet Kinps aldım. İkisi de geçen hafta Cuma elime ulaştı. A10'un grafitili modelinin paketi içerisinden çıkan naylon ve üzerindeki tozlanma beni şaşırtmadı desem yalan olur. Bu konuda Kinps'in paketleme ve ürüne saygısını daha çok takdir ettim :) tabi aynı şeyi malzeme kalitelerini karşılaştırdığımızda da söyleyebilirim. Grafiti Mifa'nın üzerinde videoyla da denesek fark edilemeyen, ancak görme engelli olduğumdan fazlaca ürünlerin sağını solunu kurcalayan bendenizin hoparlör üzerinde karşılaştığı yapışkan ve çiziği andıran bölgeler canımı sıkmadı değil. Bir görene gösterdiğimde hasar gibi durmadığını söylüyor, bu grafiti olmasının verdiği desenli yapıdan kaynaklı da olabilir. AliExpress'in eziyet müşteri hizmetleriyle konuyu görüştümse de Dispute açın deyip durdular, ben de uğraşmak istemedim. Az biraz üzerini kazıyınca paketlemede veya fabrikada üzerine yapışan birşeylerden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladığım o dokusal hasar izlenimini veren maddenin azaldığını fark ettim. Belki de bilmeden boyasını sıyırıyorumdur çocuğun kim bilir :) Satıcıyla da durumu paylaştımsa da bizde sorun olmaz gardaş dedi başka da bişey demedi kendisi. Ürünün performansı ve beklentilerime gelecek olursam: geçtiğimiz ay bir F7 alarak Mifa'nın F/P ürünlerini ilk elden deneyimledim. Kendisinde M serisinin bulunduğu bir abimde görerek çıkan sese hayran kaldığım bu markanın Kadıköy Yazıcıoğlunda bir satıcıdan aldığını söylemesiyle tesadüf olsa gerek aynı satıcıyı ben de buldum ve şekli şemalinin yanında çıkardığı sesle hayran kaldığım F7 satın alımım sonrasında A10 tam bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Mifa ürünlerinin ne denli fahiş fiyatlara ülkemizde satıldığını ve satılan modellerin de pek az yerde, pek az üründen ibaret olduğunu görmemle ki bunda buradaki konunun Mifa ürünlerinin ülkede satılmasında yüzde yüz etkisi olduğunu düşünüyorum, yazılanlarda ne öne çıkıyosa onu getirip satıyor vatandaşlar. Konuyu da aldığım ürünle ilgili araştırma yaparken buldum zaten, şansım yaver gitti ki azıcık sabredip ülkede 300 liralara varan bir A10'u buradan aldığım tavsiyeler doğrultusunda AliExpress aramalarımda 32.99'a getirerek büyük bir harcamadan kurtulmuş olduğum için @freefalcon a bir kez daha teşekkür etmek isterim. Kör alıştan hep çekinmişimdir, bu nedenden F7'nin doğrudan alımının ardından buradaki uzun yazışmaları ihtiyatlı biçimde okuyup, yapılan video testlerini dinlesem de nihayetinde telefon vebenzeri ürünlerin mikrofonlarından gelen seslerin yanıltıcılığının riskini de göze alarak verdiğim A10 ve Kinps siparişlerimde, ürünlerin boyutlarına göre verdikleri bass tepkisi beni hiç tatmin etmedi. Dengeli ses konusunda öne çıktıkları forumda defaatle yazıldı ve ben de okudum, ancak F7 gibi küçücük bir hoparlörden çıkan bass tepkisine hayran kalınca, olsa olsa ondan biraz daha düşüğüdür dedim A10'u alana ve sesini doğrudan duyana kadar. Bass'ların tamamen tekno boyutunda değil de, dinamik, punchy dedikleri ve derin geldiği, yanı sıra midlerin de kaybolmayacağı hoparlörler sanırım benim aradıklarım, A10 ve Kinps'in övülme nedenlerini doğrudan elime ulaştıklarında gözlemlemiş oldum ve aradığım ürünler olmadıklarını da. Tabi bunu yaparken 10 ve üzeri saat pil ömrünü de vermeliler ki adlarına yakışan taşınabilirlikleri öne çıksın. Yerçekimsiz ortamda çilek tadında muz gibi oldu ama idare edin artık :) Şarj üstünlüğü olarak tabiki de Kinps'in fiyatı ve su geçirmezlikteki üst noktası düşünüldüğünde rakibi yok şu an için. Ürünleri daha çok Tv, tablet ve telefonla dinlediğimden belki beslemeler yetersiz gelmiş olmalı diyeceğim ancak çok daha küçük bir ürün olan F7, ki elimde diğer aldıklarıma muadil bir o bir de SRSXB2 var ki aynı kulvarlarda değiller, bu denli fark duymam beni şaşırttı ve kör alışın tehlikesini bir kez daha hissetmeme neden oldu. F7'nin eksisi yok mu, var tabi. Hassas bir kulak yapım olması sebepli müziğe dip gürültünün minimum karışmasını isterim, malesef gücünden midir bilmem hissing benim aldığım F7 modelinde hangi beslemeyi yaparsam yapayım A10 ve Kinmps'e göre fazlaca duyuluyor. A10'u şu an size de yazdığım bilgisayarıma Aux modunda bağladım ve besleme farkından olsa gerek, bilgisayarı kullandığım yardımcı teknoloji çözümü ekran okuyucumun konuşma sesini gayet güzel ve derin bir bassla aktarıyor. Ha bir eksisi daha, ürünün Aux modunda sesi sadece bağlanan kaynaktan açılıp kısılıyor. Bu varsayılan bir ayar özellik mi, değiştirilebiliyor mu ben değiştirmeyi başaramadım. Sanırım varsayılan. Keşke tanıtımlarında bunları da yazsalar üreticiler... Bunca yazdığımda amaçladığım sadece görüşlerimi paylaşmak, geçmişte profesyonel anlamda bir süre de müzikle uğraşan, audiophil olacak iken kısıtlı bütçesiyle anca bunlarla oyalanan bir kardeşinizin kişisel görüşleriydi, altını çizmek isterim. Yoğun emeğiniz ve tavsiyelerinizi uzun yıllar okumak dileğiyle binbaşım başta olmak üzere emek veren herkesin. :) |
Uzun zamandır konuyu takip ediyorum da konu sahibi freefalcon hocam gerek fırsatlar, gerek sorulan sorular olsun yorulmadan, sıkılmadan seve seve tecrübesini, bilgisini paylaşıyor. Açtığı konuya bu denli sahip çıkan özel üyelerden olduğunu düşünüyorum. Biz kullanıcıların böyle karakterlere çok ihtiyacı var. Teşekkür ederim, sizin gibi insanlar iyi ki varlar.
|
20$ lık ürüne 27$ yazıyorsa bu satıcının hatası bence, gümrük vergi sınırı her ülkede var sadece Türkiye için geçerli değil... Ama 19,9$ lık ürüne 20$ yazmış da o yüzden 5 TL çıkmış onu da satıcıdan alayım demek çok saçma olmuş. Büyük olan her paket %99 UKIM e girer zaten isterse 1$ olsun. UKIM e giren her ürüne 5 TL gibi bir para kesilir. Buna 5 TL kesmesi de devletimizin ayıbı, bunu gidip Çinli satıcıya mal etmek çok saçma olur. Olur olmaz açılan dispute lar yüzünden iyi satıcılar ülkemize gönderimi kesiyorlar. Hakkını aramaya tamam da bu kadar da yapmayın arkadaşlar...
|
Mifa A10 ve Enusic Soundcup ile kısa denemeleri Xiaomi Mi6 ile çektim cihazın tam önünden çektim. Aşağıya ekliyorum linkleri, görmek isteyen arkadaşlar için.
Mifa A10 - Deneme 1: Ham Videonun Google Drive Linki:https://drive.google.com/open?id=0B4vQMKeS5M6bWGtVUWo4eExZbTA Deneme 1: It's different feat. Miss Mary - Shadows Spotify Link:https://open.spotify.com/track/0nDCVX3NYP7GihxAMSFliq Enusic Soundcup - Deneme 1: Ham Videonun Google Drive Linki:https://drive.google.com/open?id=0B4vQMKeS5M6bRTBURjgwdVFxNVk Deneme 1: It's different feat. Miss Mary - Shadows Spotify Link:https://open.spotify.com/track/0nDCVX3NYP7GihxAMSFliq Mifa A10 - Deneme 2: Ham Videonun Google Drive Linki:https://drive.google.com/open?id=0B4vQMKeS5M6bRzB4a2NmbU96bTA Deneme 2: Alan Walker - Faded Spotify Link:https://open.spotify.com/track/7gHs73wELdeycvS48JfIos İlk denemeyi, Mifa A10 incelemesinde kullanılan şarkıyla yaptım, en azından incelemedeki kayıt ile olan farkın görübilmesi açısından. Enusic Soundcup da en azından, clavinetjunkie Enusic Soundcup incelemesinde Düzgün kayıt ile karşılaştırılabilir; kayıtın ne denli önemli olduğunun anlaşılması için. Mifa A10 İncelemesi: clavinetjunkie Enusic Souncup İncelemesi: Mifa A10 ile Tronsmart T6'nın kısa bir karşılaştırması: Umarım Fikir verir. |
E iyi güzel yazmışsın çizmişsin ama bi öneri bile yapmamışsın. Uzuuunca yazına başlamadan işin ehli biri olduğunu belirtince dedim aha şimdi kötünün iyisi bi f/p ürünü tavsiyesi gelir ama, yok. Herkes bu portable cihazların kalitesinin iyi olmadığını biliyor. Kimse aksini idda etmiyor, herkes senin gibi dışarda kampta, balkonda, tabletinde film izlerken, telefonuyla yürüşye müzik dinlerken, uzun yol bisiklet turlarını eğlenceli kılmak gibi aktivitelerde bu cihazı kullanıyor çünkü elimizdeki mp3player,hifii player yada telefonun müzik playerlerin sesi kısıtlı en önemliside az çıkıyor. Amacımız sesin bi nebze çok ve cihazımıza göre iyi çıkması... Bu yüzden tavsiye edebileceğin en mantıklı f/p ürünü tavsiyen varsa alalım dostum... Benimki lg p5 ya sizinki ?
|
evinde bose ses sisteminin olduğunu bilmek hepimizi rahatlattı. |
ufak bir olayi niye bu kadar büyütüyorsunuz? her yazdiğınız mesajda böyle anlamsız laf sokmalara devam mi edeceksiniz ? rahatsiz ediyorsunuz , huysuzlugun alemi yok . cok itici ve gereksiz mesajlar atiyorsunuz . bilgi , tecrube , ingilizce vs. diğer her türlü birikimlerinizi sakin aşağılamadan daha düzgün bir sekilde yapin yada susun .
|
Keşke buraya gelip indirim bittikten sonra şöyle bir indirimle aldım ben falan yazacağınıza indirim bitmeden haber verseniz de herkes yararlansa Ayar oluyorum indirim bittikten sonra gelip burda indirimli alma böbürlenmesi yapanlara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahsi Hindi Sürprizi -- 6 Mayıs 2017; 15:8:57 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|