Şimdi Ara

Bluetooth kulaklığı kablolu bağladığımda ses kalitesi değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bluetooth kulaklığım aptx codec destekliyor. Bu da 16bit 44.1khz kalite demek.
    Eğer ben bu kulaklığı kablo ile bağlarsam bu değer değişir mi? Kabloda max kaç bit ve khz değer alırım?

Bir de usb-c ile aux bağlamam arasında fark olur mu?

Kulaklığımın özelliklerini araştırdım ama kablolu bağlantı değerlerini bir türlü bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 11 Ocak 2020; 0:4:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Değişir. Zira aux ile gittiğinizde bluetootha göre daha fazla güç verir. Daha fazla güç demek onun potansiyelini daha çok lullanmak demek. Vede kaynak cihazınıza göre içindeki dac (ses kartı) da çalışacağından kulaklığa daha temiz bir sinyal gider.

Cnin iletim yolu için birşey diyemeyeceğim. Ama dijital sonuçta. Aux analog. Kanımca analog dijitali döver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Kulaklığı kablo ile bağladığım zaman hangi değerlere çıkabildiğimi nasıl öğrenebilirim?
    İnternette kulaklığın özelliklerine baktığımda 6hz-22khz arası yazıyor sadece.
    Aptx desteklediğinden bluetooth ile 16bit 44.1khz değerine çıkıyorum.
    Kabloyla bağladığımda hangi değerlerde müzik dinleyebileceğim bilgisi yok.

• switel kullanıcısına yanıt
    Kablo ile bağladığında ses kartın ne kadar veriyorsa o kadarda çalışır. Kayıpsız aktarım olur. En tırı vırı kartlar bile 24 bit - 44 kHz veriyor zaten. Kulaklığın özelliğinde yazan 6 Hz - 22 kHz bilgisiyle aptx aktarımında gördüğün 16 bit - 44.1 kHz bilgisi farklı şeyler. Aktarımdaki örnekleme hızıdır. Saniyede ne kadar çok data verirse analog sese o kadar çok yaklaşır. Ama kulaklıktaki Hz aralığı kulaklığın ses verebileceği aralıktır. İnsan kulağı da zaten 20 Hz - 20 kHz aralığını duyabiliyor.

Kablo her zaman kablosuzdan iyidir diyeceğim ama kablo bağladığın kaynağın ses kartı dandikse Bluetooth aktarımında daha güzel ses alma şansın da var.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Samsung s10 telefonda dinliyorum. Yeni nesil bir telefon aslında, ses kartı kötü müdür?

Bilmiyorum ama şöyle bir örnek verebilirim. Bende de Mi A2 var. Aynı kulaklığı Bluetooth ile bağlayınca sanki daha güzel ses alıyorum. Sebeplerinden biri telefon kablo bağlantısı ile daha az ses gönderiyor yani ses seviyesi az oluyor. Bluetooth bağlantı yaparken kulaklık kendi içindeki dac+amp vasıtası ile sesi daha kaliteli hale getiriyor da olabilir. Bir de kulaklığın üzerinde ayrı bir equalizer tuşu var sadece Bluetooth modunda çalışan. Belki de bendeki kulaklığın Bluetooth equalizer ayarları daha iyidir.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    İnternette araştırdım ama telefonun ses kartı hakkında hiçbir bilgi yazmıyor. Muhtemelen hçgenel olarak telefonlarda kötüdür. Bende de bluetooth ile daha iyi ses almam muhtemel.

Ama bilgisayarın ses kartı daha iyidir diye düşünüyorum. Bilgisayarda bi deneyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İş yerimdeki bilgisayarda Asus ROG serisi anakart var, ses kartı sağlam. Onda iyi sonuç alıyorum. Ama evdeki bilgisayarda mining anakartı var, ses yongası pert . Evde kullanınca dip ses yapıyor. Benim telefonda aslında bir sıkıntı var, kablo ile ses gücü çok az geliyor. Samsung kullanırken öyle değildi. Muhtemelen seninkisinde de sıkıntı olmaz.
    Bunun için teknik ölçüm ekipmanları gerekir. Ama teoride o rakamlara ulaşacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.