Şimdi Ara

Bluray Filmlerimizi Değerlendirelim (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.863
Cevap
121
Favori
963.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de detaylı bir liste yapayım, takas yapabiliriz. Bende 6, 7 tane sıkıştırılmamış Blueray var .ts formatında, 40, 50 Gb civarında bir dosya. Birkaç tane de .mkv var.

Konu dışı olacak ama şu .mkv .ts leri falan PS3 oynatabilse şahane olacak. Media Streaming seçeneğini denedim PC üzerinden ama yüksek çözünürlüklü videolarda bozulmalar oluyor.
    Daha yeni bir arkadaşıma 1080p videoları oynatabilen HTPC topladık. Hafif takılmalar hala oluyor, takviyeleryapacağız.
  • 1080p ve .ts uzantılı videoları bilgisayarında oynatabilen kimse var mı?
    varsa sistem konfigürasyonunu bi yazarsa sevinirim.
    MegriM'le beraber benim bilgisayara bi upgrade yaptık ama hala daha tam oynatamıyoruz.
    AMD X2 5200+ işlemci ve 1gb 800Mhz Ram aldık.
    işletim sistemi Win XP
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Kayın birader, USA de okulda, ağustos 10 dönecek,
    2 adet PS3 almaya karar verdik.
    Bulunduğu yerde 499 usd a NTSC-J bulmuş,
    amazonda ise yine 499 usd a NTSC-U var.

NTSC-J Region 2 olduğu için niyetlendik ama karasısız.
    ASIL ÖNEMLİ OLAN;
    Bluray dvd üreticiler, herhangi bir Bluray cihaz alana 5 film hediye veriyorlarmış

işte link:

işte form;

doldurup yolluyorsun filmler geliyor.
    (SADECE USA)

bu hafta içind ekarar verip, bu 5 filmi kaçırmak istemiyoruz.
    Toplam 10 film, 200 usd yapar, az değil.

sizce hangisi alınır bu filmlerin?

selamlar

Biraz kafam karıştı
    PS3 almak üzereyim. NTSC ler 900 ytl ye istanbulda bir çok yerden temin edilebiliyor. PAL ise 1350 civarı.
    Şimdi PAL tercihinin sebebi Blu-Ray ve DVD filmlerde region 2 olması.

Şimdi siz NTSC-J region 2 demişsiniz...

Bu konu hakkında bilgisi olan biri aydınlatabilir mi?
    Eğer film izlerken oyun oynarken problem yaşamayacaksak daha ucuza NTSC alınır
  • evet çok araştırdım,
    öncelik PAL (R2) diyorlar,
    sonra NTSC-J geliyor.
    pPS2 oyunlarınıda oynatıyormuş. (listesi var)
    Region2 avrupa bölgesi olduğu için TR de satılan filmlerde oynar.
    Oyunlar zaten free, yani kod falan yok, hepsi oynar.

bakalım tam karar veremedim ama NTSC-J olacak sanırım.

selamlar
  • işte bölge haritası,
    görüldüğü gibi Japonya R2 olarak Avrupa ülkeleri ile beraber.

selamlar

Bluray Filmlerimizi Değerlendirelim
  • quote:

evet çok araştırdım,
    öncelik PAL (R2) diyorlar,
    sonra NTSC-J geliyor.
    pPS2 oyunlarınıda oynatıyormuş. (listesi var)
    Region2 avrupa bölgesi olduğu için TR de satılan filmlerde oynar.
    Oyunlar zaten free, yani kod falan yok, hepsi oynar.

bakalım tam karar veremedim ama NTSC-J olacak sanırım.

selamlar

eminsin değil mi?
    usa'de arkadaşlar var. NTSC-J 500 usd'ye getirteyim o zaman.
    Birde 5 BD film hediyeli olacak süper...

Peki PAL ne demek? Ne farkı var NTSC-J ile...

Sorularla bunalttıysam kusura bakma :)
  • quote:

işte bölge haritası,
    görüldüğü gibi Japonya R2 olarak Avrupa ülkeleri ile beraber.

selamlar

dvd bölgeleri için bkz.:

en.wikipedia.org
    DVD region code - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_region_code

blu ray bölgeleri için :

[simage][/simage]http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Blu-ray_regions_with_key.png[simage][/simage]
  • sn pegasusxx1975

imzanızda PS3 ntsc-u görünüyor
    Bu durumda region 2 DVD & Blu-Ray izleyemiyorsunuz değil mi?
  • Aslında PAL ve NTSC tv formatları,
    Regionlar ise dvd ye yazılı dataları koruuma protokolü.

pal ve ntsc tv lerin özellikleri, yani ntsc olmayan tv o filmleri siyah-beyaz gösterir.
    kısaca pal ve ntsc diye ayırıyorlar ancak çoğu gelişmiş tv de her ikiside bulunur. Tv nizin ayarlarından bakın bakalım PAL ve NTSC varmı.

PS3 ler için NTSC-J , NTSC-U olarak satılıyor ve kullanan arkadaşlara göre (DH forum oyun konsolu) NTSC-J ler R2 filmleri oynatıyormuş, ama aşağıdaki resimde öyle görünmüyor.

Yeniden bir araştırmak gerekecek galiba.

selamlar
  • Televizyon LG 50PC51 plazma
    Hem NTSC hem PAL

ancak oyun olduğu kadar blu-ray ve dvd izleme amaçlı alacağım
    şu region işini netleştirmek lazım haliyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kantarcio

sn pegasusxx1975

imzanızda PS3 ntsc-u görünüyor
    Bu durumda region 2 DVD & Blu-Ray izleyemiyorsunuz değil mi?

doğrudur dostum. linklerde verilen haritalardaki bölgeler dışında maalesef çalışmıyor.

yani ben makinamda türkiyeden alınan region 2 dvd'yi izleyemiyorum.
  • arkadaşlar,

bunun televizyonun multi sistem olup olmaması ile bir ilgisi yoktur. yani yukarıda onbes arkadaşımızın dediği doğru değil. eğer ps3 makinanızı amerikadan almışsanız türkiyede satılan region 2 dvd'ler siyah-beyaz ÇALIŞTIRMAZ. İsterseniz deneyin. Aksine eklediğim resimlerde hangi bölgeden aldıysanız dvd'yi veya blu ray'i sadece o diskler çalışır. Zaten deneyin görürsünüz.

Playback is prohibited due to region restrictions gibi bir hata verir makineniz.

Bilginize

DVD Bölgeleri:

Blu ray bölgeleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasusxx1975 -- 23 Temmuz 2007; 16:20:46 >
  • yukarıdaki mesajıma bir ekleme yapmak istiyorum.

Eğer aldığınız disk region free ise yukarıda anlatılanlar geçerliliğini yitirir.
  • Yani anladığım kadarı ile , avrupa daki DVD filmleri açmıyor PS^3 JAPAN . ama Blu ray filme gelince , avrupa ve japonya olan filmler çalışıyor !
    Doğru mu anlamışım ? Çünki ben PS3-J sahibiyim ORJ turkce altyazılı bolge 2 dvd koyunca bana ( Bu PAL bölgesinin açmayız diyo ! ) Eee ne alaka ?
    Hani bolge 2 açıyodu PS3 JAPAN ???
  • hocam teşekkürler aydınlattın bizi...

Avrupa'dan alınacak PS3 ile Türkiyede satılan aynı bu durumda değil mi?
    italya'dan bir iki kontağım var bir fiyat araştırması yaptırayım...
    Olmadı gider bimeks ten alırım yapacak bişey yok...

bu arada İstanbul'da region 2 PS3 en hesaplı nereden alabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasusxx1975

arkadaşlar,

bunun televizyonun multi sistem olup olmaması ile bir ilgisi yoktur. yani yukarıda onbes arkadaşımızın dediği doğru değil. eğer ps3 makinanızı amerikadan almışsanız türkiyede satılan region 2 dvd'ler siyah-beyaz ÇALIŞTIRMAZ. İsterseniz deneyin. Aksine eklediğim resimlerde hangi bölgeden aldıysanız dvd'yi veya blu ray'i sadece o diskler çalışır. Zaten deneyin görürsünüz.

Playback is prohibited due to region restrictions gibi bir hata verir makineniz.

Ben PS3 2. bölge siyah beyaz demedim ki.

İyi okuyun,

NTSC olmayan TV lerde NTSC yayınlar renksiz çıkar dedim.

İŞTE Cümlem:

pal ve ntsc tv lerin özellikleri, yani ntsc olmayan tv o filmleri siyah-beyaz gösterir.
    kısaca pal ve ntsc diye ayırıyorlar ancak çoğu gelişmiş tv de her ikiside bulunur. Tv nizin ayarlarından bakın bakalım PAL ve NTSC varmı.

OK? İyi okuyalım.

Senin dediğin Bölge Koruması nedeniyle, farklı bölge TV ilke Farklı bölge DVD ÇALIŞMAZ: Doğrudur.

Şimdi bir de bunu okuyun;
    DH OYUN KONSOLUNDAN;
    Weycell 61 in yazdıkları,

Soru; PS3 Japon versiyon almak mı daha mantıklıdır yoksa PAL Avrupa mı?

Cevap; Japon versiyon alırsanız; DVD filmlerde bölge kodu sorunu olmaz; Blu-ray filmlerde ise PAL bölge kodu hariç yine bölge kodu sorunu yaşamazsınız. ps3 oyunları ise zaten Region Free yani bölge kodu olmayan her bölgede çalışabilen özellikteler. Tek problem ps2 oyunu oynamak istersen NTSC/J bölge kodlu oyun alman gerekir. Bu da oyunun büyük ihtimalle Japonca olacağı manasına geliyor. Ayrıca TV'de de problem çıkarmaz, çoğu tv ntsc görüntü destekliyor. Desteklemese bile 3 ytl 'lik bir aparatla sorun çözülüyor...

Buradan anlaşılan:

NTSC-J ile ;
    DVD filmler sorunsuz
    Bluray ler oynamaz
    Oyunlar sorunsuz
    PS2 oyunları japon olacak

sanırım anlaşıldı.

selamlar
  • sevgili onbeş
    xboxyde de tam tersini söylemiş
    Japon ps3'ün region 2 dvd desteklemediğini söylemiş...
    amma karışık işmiş bu :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasusxx1975

arkadaşlar,

Bilginize

DVD Bölgeleri:

Blu ray bölgeleri:

DVD ler icin turuncu ile boyanmis butun ulkerden alabilirsiniz ( Region 2)
    Bluray ler icin de sari ile boyanmis butun ulkelerden alisveris yapilabilir. ( Region 2)

hepsi bu kadar..

internetten alisveris yaparken de her ikisinde de biz ikinci bolge oldugumuzdan ya region 2 yazmali ya da region free yazmali.

sevgiler
  • PS3FORUM dan alıntı;

PS3 Japon versiyon almak mı daha mantıklıdır yoksa PAL Avrupa mı?

Japon versiyon alırsanız; DVD filmlerde bölge kodu sorunu olmaz; Blu-ray filmlerde ise PAL bölge kodu hariç yine bölge kodu sorunu yaşamazsınız. PS3 oyunları ise zaten Region Free yani bölge kodu olmayan her bölgede çalışabilen özellikteler. Tek problem PS2 oyunu oynamak istersen NTSC/J bölge kodlu oyun almanız gerekir. Bu da oyunun büyük ihtimalle Japonca olacağı manasına geliyor. Ayrıca TV'de de problem çıkarmaz, çoğu TV NTSC görüntü destekliyor. Desteklemese bile küçük bir aparatla sorun çözülüyor.

PAL versiyon her ne kadar TR'de yaşayan birisi için ideal gibi gözüksede bütün bunlara rağmen sırf garanti ve orjinal ps2 oyunlarına uyumu nedeniyle PAL almak kararı verilecekse bunun için ödenecek para Japon versiyona göre 500 Ytl civarı fazla bir paraya denk gelecektir. Karar sizin.

anlaşıldı,
    NTSC-J alacağım. hem ucuz, hemde DVD R2 leri oynatacak.
    Bluray filmleri ise internetten ucuz buluruz zaten.

selamlar
  • çok yanlış yaklaşım.. En büyük problem olan bluray film sorunu resmen yanlış aktarılmış..Nasılmı "PAL hariç bölge sorunu yaşamazsınız???" Zaten en büyük problem o...Avrupadaki tüm filmler ve TR deki TR altyazılı filmlerin hepsi PAL dir.Asla bir NTSJ türkçe altyazılı film bulamayacaksınız.Ve asla Türkçe altyazılı bluray seyrdedemeyeceksiniz.Bu bir...İkincisi Tr de online oyun oynarken genelde Pal system sahipleri ile oynarken online serverlarda ntsc olanlar arasında sorun olduğunu duymuştum..

Sevgili dostum Onbeş, lütfen bunlara dikkat et.Ve bu tarz ileri teknoloji ve hatta karmaşık yapılı teknolojide garantinin size çok fayda sağlayacağını unutmayın ve pal tercih edin..

Kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.