Şimdi Ara

bmw 1.16 d -- astra k 1.6d.--leon 1.6d (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Trim sesi konusunda da başarılı ise geriye yalıtım kalıyor, hangisi yol ve rüzgar sesi açısından başarılı hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Trim sesi konusunda da başarılı ise geriye yalıtım kalıyor, hangisi yol ve rüzgar sesi açısından başarılı hocam?

Trim konusu çok dikkatimi çekti, yani test aracı da olsa en nihayetinde emanet araç olan test aracını aslında hiç huyum olmasa da o kadar zorladım ki bir ara aracın yan koltukta duran anahtarı zıplayıp vites konsolu ile sağ ön koltuk arasına düştü!

Aklımdan aracın test aracı olduğu için bayinin özel şekilde izole edebilmiş olması bile geçti, tabi gidip de sormadım bunu!

Golf de Tsi 122Hp motor var, bu motor tam yük ve yüksek devir dışında oldukça sessiz ve titreşimsiz çalışan bir motor, Astra da CDTI 136 lık dizel motor vardı bu motor da bir dizel için oldukça sessiz ve de çoğu dizel gibi takırtılı değil de düz bir ses çıkaracak karakterde çalışıyor, Golf de 225 45 17 Bridgestone ER300 var Astra da aynı ebatta Bridgestone T001 vardı, T001 in yerini aldığı ER300 e göre daha konforlu olduğunu da belirteyim, en azından Bridgestone öyle diyor.

Golf motor sesini biraz daha az alıyor, yol sesleri benzer, rüzgar sesi için çok birşey diyemiyorum o gün değişken ama sert bir rüzgar vardı ve "2 araçta aynı" ya da "Golf sanki daha sessiz" dediğim oldu, ama şu kesin ki çok bozuk yollarda Golf ün özellikle yürüyen aksamı Astra nın aksine lokurtulu sesler çıkarıyor, Astra sessiz olduğu kadar kötü darbelere Golf e nazaran sanki üst sınıf ve ağır bir araç gibi sakin cevaplar veriyordu.

• Astra K Güzel cihaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuti61

e87 118i kullandım.Direksiyon hissi bambaşka bir şeydi.Araba hb ufak artı arkadan itiş zevki yüksek devirlerde go kart kullanıyormus hissi yaşattı.Ayrıca 118 in frenleri e39 528 dende iyi e60 530Dden de iyiydi.Sizin yukarıda arabalardan ne beklediğinize bağlı birazcık yeni olsun yüzü eskimemiş derseniz astra alın yok ben bi yerden bir yer giderken birazda zevk versin diyorsanız bmw alın bakım maliyetleri vs yüksek çıkmasın uğrastırmasın diyorsanız kesinlikle bmw almayın size gelmez.

Astra K nın direksiyonu en sık kullanılacak pozisyonlarda net ve konforlu çalışıyor ancak sağa ya da sola belli bir açıdan sonra direksiyonun geri dönüşü ve yoldan gelenleri hissettirmemesi çok da hoşuma gitmedi, büyük ihtimalle 1 serisi net olarak daha iyidir ayrıca bu konuda Golf de Astra dan 1 tık daha iyiydi, bence bu da Astra makyajlandığında geliştirilecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Trim konusu çok dikkatimi çekti, yani test aracı da olsa en nihayetinde emanet araç olan test aracını aslında hiç huyum olmasa da o kadar zorladım ki bir ara aracın yan koltukta duran anahtarı zıplayıp vites konsolu ile sağ ön koltuk arasına düştü!

Aklımdan aracın test aracı olduğu için bayinin özel şekilde izole edebilmiş olması bile geçti, tabi gidip de sormadım bunu!

Golf de Tsi 122Hp motor var, bu motor tam yük ve yüksek devir dışında oldukça sessiz ve titreşimsiz çalışan bir motor, Astra da CDTI 136 lık dizel motor vardı bu motor da bir dizel için oldukça sessiz ve de çoğu dizel gibi takırtılı değil de düz bir ses çıkaracak karakterde çalışıyor, Golf de 225 45 17 Bridgestone ER300 var Astra da aynı ebatta Bridgestone T001 vardı, T001 in yerini aldığı ER300 e göre daha konforlu olduğunu da belirteyim, en azından Bridgestone öyle diyor.

Golf motor sesini biraz daha az alıyor, yol sesleri benzer, rüzgar sesi için çok birşey diyemiyorum o gün değişken ama sert bir rüzgar vardı ve "2 araçta aynı" ya da "Golf sanki daha sessiz" dediğim oldu, ama şu kesin ki çok bozuk yollarda Golf ün özellikle yürüyen aksamı Astra nın aksine lokurtulu sesler çıkarıyor, Astra sessiz olduğu kadar kötü darbelere Golf e nazaran sanki üst sınıf ve ağır bir araç gibi sakin cevaplar veriyordu.

Teşekkürler hocam uzun uzun yazmışsınız

• 1.16 alirdim ben olsam.

• 3 arabadada trim sesi var zaten 116d ikisindende üstün araba Astra yada Leon demenin mantığı yok gerçi Opel fanboyları dandik astrayı spamlamış.
  • Leon

• Yeni kasa Astra'nın albenisi pek yok, Leon ise makyajlı kız gibi; dıştan güzel geliyor ama iç yüzünü görünce soğuyorsun.

1.16d alabilirsiniz, değer o paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Su ucu arasindaki en lesi leon her acidan,onu secme de ne yaparsan yap.

Edit: yukarda bir arkadas 'leon' resimleri koymus ornek olarak ama almani tavsiye ettigi araci kendisi de tanimiyor,ne demek istedigimi bakarsaniz anlarsiniz :-) Kucuk bir kopya,golf-polo.

Test sürüşü yapmadığım araç hakkında kesin konuşmam.

70 bin bütçem olsa sıfır olacaksa leon alırdım.

• Leon 1.6 dizel kullanıyorum. Araç iç mekan olarak ortalama, sade tasarım sevenler için ideal, dıştan güzel motor olarak oldukça iyi. Uzun yolda ani hızlanması iyi, yüksek hızlarda güven veriyor nefesi kolay kesilmiyor devir aralığı geniş. Kasa hafif Rampada çok iyi. Kliması açık kapalı hissedilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilk eleyecegim arac Bmw 1 serisi olurdu..Yani ic hacim cok dar,on taraf neyse de arka taraf diz mesafesi bagaj falan yok yani..Ancak Premium olmasi ve yol tutusa etkisi,isciligi siralama da 1.

Astra ise yeni kasa,surus dinamikleri cok iyi,genis ic mekan,Performans adina Leon ve Bmw'yi tokatlar...Digerleriyle ayni yakar vs..

Leon ise dis gorunum olarak hala sportif ve kendine baktiran bir arac,genis ic mekana sahip ancak iscilik bana gore kotu..Tikirtilar,iscilik kalitesi,On konsolun durusu falan bana gore yetersiz..

Astra K derdim..Hem yol tutusu iyi,hem performansli,hem iscilik yine ortalama ustu,diz mesafesi cok iyi..Bmw'ye en yakin surus ozellikleri Astra K' da su 3 secenekten..

Haa ben Bekarim arabama kimse binmez derseniz Bmw 1 serisi tabi gozukapali...

Ancak ailem de biner,uzun yola yazliga ailemle giderim sık sık derseniz Astra K...

• Sizin konunuzu görünce Astra K fiyatlarına bakayım dedim ve 1 litre turbo motorlu manuel şanzımanlı modelin 65.000 TL civarında olduğunu gördüm. Sıfır olmasından ve limitinizin altında kalmasından dolayı gözden geçirmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Standart donanımı bile bence iyi olmasında rağmen, bunun üzerinde bir de Plus veya Çevre Görüş Paketi'ni satın alırsanız oldukça dolu bir hale geliyor. Ona rağmen 70.000 TL bandının altında kalıyor.
  • 20.000 küsürdür 118d kullanıyorum. çok yakın iki arkadaşımda da astra 1.4 benzinli ve leon 1.6d var. yani hepsini belli süreler kullandım.

1 serisi müthiş bir araba. 118d inanılmaz gidiyor, 120 ve 123 falan düşünemiyorum ben. 116d de üzmeyecek kadar gider. türkiye standartları için baya iyi bile gider. yakıt ekonomisi müthiş. araba resmen kokluyor ancak depo çok ufak. arkadan itiş alıştıktan sonra büyük zevk. o koltuğa yapıştırması inanılmaz zevkli. bir süre sonra insan tali yoldan anayola bağlanırken şöyle koltuğa bir yapışayım istiyor. tek sorunu var. bu araba maksimum iki kişi için. arka koltuklar o kadar dar ki inanamazsın. kafa mesafesi de çok fena. zaten arkaya iki kişi oturunca arka cam gözükmüyor. bagaj desen facia. orta boy iki bavul anca sığıyor.

astranın bence olayı konforu. ufak araba sınıfı için inanılmaz bir konfor sağlıyor. sert süspansiyon ve rft lastiklerden dolayı 1 serisi yoldaki en ufak taşı bile hissettiriyor. 1 serisinden sonra astra'ya binince mercedes e serisine binmiş gibi geliyor insana. benzinli olanı kullandığımdan motor sesine yorum yapamayacağım ama turbonun çok tatlı sesi var. bagajı 1 serisinden iyi. arka koltuklar 1 serisine göre yayla gibi.

leon'u diğerleri kadar kullanmasam da fena değil. fiyat olarak farkın baya olması lazım. o yüzden düşünülebilir. otomatikse uzak durmak lazım. 2 kez şanzıman değişmesine rağmen dizel araba benzinli araba gibi yakıyor. ortalaması 9 10 arasında gezinen 1.6 motor mu olur allah aşkına?

evliysem astra bekarsam 1 serisi alırdım ben.

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Bir dunya leon'a bindim,bosundan fr'ina,tsi'indan tdi'ina,bana basarisiz geldi. Marka fanatikligim yok,golf iyisir mesela.

• quote:

Bir dunya leon'a bindim,bosundan fr'ina,tsi'indan tdi'ina,bana basarisiz geldi. Marka fanatikligim yok,golf iyisir mesela.

Katiliyorum İbiza ve Leon bilerek ic iscilik kotu olarak sunuluyor ki insanlar VW yonelsin

Yeni ibiza ekranina bakin resmen emanet duruyor abi saga cek ben ineyim der gibi hali var .

Leon da oyle . Bir Seat sahibi olarak bu duruma uzuluyorum uvey evlat muamelesi goruyor resmen

O yuzden yeni Astra yi bilmiyorjm ama iscilik konusunda Leon dna kotu olamaz heralde H ve J kasalarini bildigim icin.

• quote:

Benim demek istediğim fiyatını diğerlerinden daha çok haketmesi.

Yoksa elbetteki bmw alsın konu sahibi ama kredi çekip elindeki parayı da dibine kadar harcamasına gerek yok.

• hhaassaann35 H kullanıcısına yanıt
    hangisi kaç model hocam araçların.. 2. el hepsi 2015 model mi???
  • astra ve leon kullanmadim ama 80bin kmdir 116d kullaniyorum ve gerek surus zevkinden gerek yakit ekonomisinden cok memnunum. Neden bilmem hic 116 beygir gibi degil de sanki daha gucluymus gibi hissediliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.