Şimdi Ara

Bmw 1.18 VS Scirocco 1.4 Tsi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
12.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni 1 icin bi 25 bin falan gerekiyor :) yoksa direk alirdim zaten ama euro duser ve daha sonra ikinci elleri piyasada cogalirsa anca 15 bine kadar cikabilirim ekleyebilirligimde arabacim sonradan m paket yapilmis halde full zaten sizce suan en iyisi kullanmaya devam etmek mi :) angel eye far ve shark anten de yapilmis durumda sunroof. Dijital klima fonksiyonel direksiyonuda var zaten
  • 1.18 full ve M paket aracı satıp üstüne para verip scirocco almak değmez bence.. sonuçta içi 3 serisinden farkı olmayan dışı da m paket ile gayet başarılı olan araca kıymaya hiç gerek yok.. benzin çok dokunmuyo demişsiniz zaten ilk mesajda tek fark vergisi olcak o da marka prestiji için değer..
  • Valla su anda hicbir guc bana BMW 1'imi sattirip da Scirocco ya da A3 aldiramaz, o kadar soyleyeyim, bence iyi dusun. Herhalde 1'imi satsam alacagim arac ayni sinifta bir arac olmaz. Hele ki zaten gencsin aile olarak kullanmiyorsun, BMW 1 senin icin bicilmis kaftan. Biraz kullanim stiline dikkat et 1-2 litre rahat farkettirirsin. Benim 1.16i'm var ancak Ingiliz modeli 1995 CC, yani senin aracinla ayni motorda, yazilimla PS sinirlandirilmasi yapilmis. Ben su anda 8-8.5 arasi yakiyorum, senin de 10 civarina indirmen mumkun.
  • herkes sallamış adeta,yorumlar korkunç derecede bilinçsizce,bmw fanatikleri gene kendini belli etmiş.önce scirocco 1 serisi konusuna açıklık getireyim;

öncelikle eski 1 serisi iç mekan hacmi ile,direksiyon sertliği ile,konforsuzluğu ile,performansı,yakıt ekonomisi ile bmw nin yüz karasıdır,bu bir gerçektir,boşuna laf anlatmayın bu konuda.

scirocco tek kapı olsada sürücü pozisyonunda 1 serisinden daha geniştir,bunu binmeyen anlayamaz.scirocco ''spor otomobil'' sıfatını taşısada eski 1 serisinden daha konforludur,direksiyonuyla,süsoansiyonlarıyla,iç mekan hacmiyle,şanzımanıyla,performansıyla bmw den bikaç gömlek üstündür. 122 hp lik tsi scirocco nun değerleri 143 hp lik 1 serisinden daha iyidir. hele ki 160 hp dsg tsi scirocco ile karşılaştırmak abestir,sciroccoya yağılmış bir hakarettir.

bmw nin üstün gözüktüğü tek yön arkadan itiş gibi gözüküyor bazılarına fakat 0-100 ü 10.5sn civarı olan bir otomobilin(118i) arkadan itiş zevki verdiğini düşünenler ya at gözlüklerini çıkarsın yada gitsin doğru düzgün arkadan itişli otomobil kullansında görsün arkadan itiş neymiş.

bide araya a3 sıkıştırılmış,bu konuda da söyleyeceklerim var,a3 bu sınıfın fenomenlerindendir,yüz karası bir araç ile karşılaştırmak ona hakaretten başka bişey değildir.dış görünümü olsun,iç mekan kalitesi/işçiliği olsun,ses yalıtımı,şanzımanı,konforu,iç mekan genişliği olsun,direksiyon yumuşaklığı,rahatlığı olsun a3 fersah fersah daha iyidir eski 1 serisinden.a3 1.4 tfsi stronic in motor değerleri,bahsi geçen 118i den çok daha iyidir,daha üstündür.

son olarak hatunlar konusunda 1 serisine hayranlık besleyen 1 kız neredeyse hiç görmedim,scirocco malum onu beğenenler var.fakat bu sınıfta ''kızları etkileyen araba'' sıfatını hak eden 2 araç var onlarda mini cooper ve a3 tür. bu ikisine neden bilmiyorum ama bitiyolar

bide yukarda biri 1 serisi tasarım olarak daha güzel demiş,kahkaha attım.

küçük bir not;ne 1 serisi ne scirocco nede a3 sahibiyim.ama 3 ünüde çok yakından bilirim,klavyeden sallayanlara benzemem

Bmw 1.18 VS Scirocco 1.4 Tsi

• Peki 60 63 bin tl ye alınabilinecek başka bi öneriniz var yoksa yoluma bu araçla devam etmem en iyisi mi olacaktır ?
  • Aracın 0-100 ü 9.3 saniyedir boş şeyler yazma lütfen ;)
  • Kardeşim ikiside pu*tluk aracı gençler için. Hakkını verelim VW daha iyi bir araç yapmış bu segmentte, benim tercihim scirocco olurdu.
  • ek not:3.20i den daha hızlıdır haberin olsun ayrıca audi a3 ün s line i ile bmw standart paketini koyman çok hoş olmus.1. si hiç birini kullanmadığını düşünüyorum direksiyon sertliği daha sportif araba hissi veriyo açıkcası yumusak direksiyon benim için hoş bi özellik değil 2. 19 yaşındayım aracın konforu pek fark etmiyor.3.su bmw nin yol tutusu diğerlerinde yok bunu da kullanmadıgın için bilmiyorsun tabiki son olarak süspansiyonlar biraz sert o konuda haklısın :)
  • Scirocco tasarımıyla dikkat çekiyo ama tüm konuşulanları okursanız daha hoş olur bence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimpel

ek not:3.20i den daha hızlıdır haberin olsun ayrıca audi a3 ün s line i ile bmw standart paketini koyman çok hoş olmus.1. si hiç birini kullanmadığını düşünüyorum direksiyon sertliği daha sportif araba hissi veriyo açıkcası yumusak direksiyon benim için hoş bi özellik değil 2. 19 yaşındayım aracın konforu pek fark etmiyor.3.su bmw nin yol tutusu diğerlerinde yok bunu da kullanmadıgın için bilmiyorsun tabiki son olarak süspansiyonlar biraz sert o konuda haklısın :)

kullandığım için biliyorum,eski 1 serisinin direksiyonu sert sert sert,bu kadar net. yeni 1 serisi kullanda ondan sonra gör bmw nasıl düzeltmiş hatasını..

0-100 konusunda 1sn fark varmış,,yanlış biliyomuşum

buyur m paket 1 serisi sline a3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7b6s -- 16 Aralık 2011; 16:00:52 >

• Iste disardan herkes bunlari diyo ama nedense kullanicilar mutlu gibi neden sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimpel

Iste disardan herkes bunlari diyo ama nedense kullanicilar mutlu gibi neden sence ?

kullanmasam inanıcam cidden.arkadaşım sen ya 1 serisi ve 320 den başka bişey kullnamamıssın yada cidden arabadan anlamıyorsun. ben eski 1 serisinden memnun olsan tek tük insan gördüm,özellikle 116i versiyonundan..
  • 1.16 cok yavas bir arac o yuzden bisey diyemicem ama bu aracla arkadan itisin farki bariz anlasilmakta
  • iyide olay arabası olmayan birinin scirocco mu yada 1 serisi mi alsın, hangisini tercih etmeli değilki.. 1 serisine sahip birinin onu satıp scirocco almasına gerek var mı yok mu?
  • Hayret, kimse Yeni Aveo dememis.

Saka saka.

Size onerim 1.18 ile devam edip, zaman icinde yeni kasaya terfi etmeniz.

Tabii ben sizin yerinizde olsam yapacagim 1.18'i satip yerine 40-50 bin bandinda sifir, tercihen dizel siradan bir arac alip, aradaki farki daha hayirli islere harcamak olurdu. Golf, Megane, Focus, Corolla olabilir. Sonra da aradaki parayla bol bol uzun yol. Alirim yanima iki kanka, memleketin ve civar ulkelerin gorulmedik yerini birakmazdim. 19 yasinda geleceginiz icin yapabileceginiz en faydali sey bu olur. Haftada bir E-5'te makas atmanin hicbir katkisi olmaz. Bence zevki de olmaz.

Turkiye'de zaten spor araba kullanim kosullari mevcut degil. Zaten sizin butceniz de gercek spor arabaya uygun degil. Stok 1 serisi, Scirocco filan sonucta amatorler heveslerini gidersin diye uretilmis normal arabalar. Gercek spor performansi veremiyorsa yakittan, konfordan feragat edildigine degmez dusuncesindeyim. Butcenize uygun gercek performans araci Polo GTI'dir.

• tüketim farkeder ama 12 bin liralık fark etmez.
  • adam sanki 7kasa bmw den inip scirocco ya biniyor arkadaşlar saçmalamayın.. skndirik 1 serisinden bahsediyoruz..
  • Biz arabalarin sahibi olduk diyoruz birileri de cikip yok fanatikler yok bilmemisler diye klavye ukalaligi yapiyor. Bekara kari bosamak kolay gelir onun icin al sat diyenler cok olur bu forumda, nasil olsa kendilerinin parasi degil. Hele biri utanmadan skindirik falan demis, kendisi hangi araca biniyor merak ettim, herhalde Lambo'ya falan biniyor dogdugu gunden bu yana. Bizim paramiz bu skindiriklere yetiyor, yillarca calistik biriktirdik anca bu skindirik arabalari alabildik kocum, sen artik nereden kazaniyorsan bas parayi al istedigini. Foruma kalsa zaten hangi sinif oldugu fark etmez VW disinda bir marka alan geri zekalidir. Biz de geri zekaliyiz, koskoca BMW 1'serisi diye araba yapmis, altina imza atmis milyonlarca satmis ama DH'deki uzmanlari kandiramamis.

Binmeye devam et keyfine bak. Sen yukaridakiler gibi coluk cocugun gazina gelip de guzelim arabani satma. Scirocco da guzeldir ama degmez guzelim arabani satmana. Daha once de dedigim gibi 1 serisi senin icin bicilmis kaftan. A3 falan zaten unut. Ben hem A3 hem 1 serisi sahibi olmus birisi olarak, bekar bir genc insan icin 1'den A3'e gecmek mantiksizlik olur derim. Surus keyfi acisindan cok fark var. Kizlar falan demissiniz, kac hatun Scirocco'yu biliyor acaba? Hadi sifirdan alsan neyse, elindekini satip pisman olma sonradan. Hem babanin parasini da boyle har vurup harman savurma. Kendi emeginle paranla alsan boyle buyuk paralar konusunda bu kadar rahat konusmazdin diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 19 Aralık 2011; 0:00:19 >

• sıfır km alıp 15000 km kadar kullandım ve zarar etmeden sattım scirocco 160 dsg mi. hiç modifiye etmedim, hiç kaza yapmadım. motor performansına diyecek lafım yok , aynı şekilde dsg de mükemmel . eğer temiz bir araç alıp temiz kullanırsan satarken ciddi zarar edeceğini hiç sanmıyorum .

benim kullandığım dönem içinde tek memnuniyetsizliğim yol tutuşu idi. Lastiklerinden midir başka bişeyden midir bilemiyorum , ben yol tutuşundan memnun kalmamıştım. neye göre dersen 235 /45 /17 ebatlı lastikleri olan spor bir araca göre.

şu an sportplus 320d kullanıyorum , sürüş karakteri ve yol tutuşuna hayranım.

bence sizin için belirleyici etken sürüş karakteri olmalı. alışverişinizi yapmadan önce mutlaka kullanın derim.
  • sorununuz yalnızca yakıt tüketimiyse güzel bir sıralı lpg kiti takıp aracınızı kullanmaya devam edin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 19 Aralık 2011; 0:34:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.