Şimdi Ara

Bmw 114i geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhtemelen 1.6 turbo bir motor.102 hp 1.6 atmosferikten 180 nm tork çıkması ilginç olur.Yada verilerde bir yanlışlık var.Emisyon dolayısıyla vergi oranı düşük ve sırf Avrupa da premium olmayan C- sınıfı araçların pazarından pay almak için çıkartılacak bir model gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

quote:

Orijinalden alıntı: Nonanxious

Ve bmw hitler motoru kesfetti...

hitler motorun torku kaç bunun kaç hiç dikkat ettin mi ?

edit: ve bmw torku yuksek hitler motoru kesfetti..

Evet dikkat etmistim. Dalgasina yazdigim anlasilsin diye gulucuk koymaliydim sanirim.
  • iyi bir bayan arabası geliyortehlike oluşturmuyacak kadar hantal ve bmw üstüne fiyat da bir nebze düşük olur.bayanlar çok tercih eder diye düşünüyorum.
  • Fiyat muhim, BMW yaziyor diye fazla para dayatirlarsa zengin kizlarin gozdesi olabilir sadece.
  • Ne gerek vardı şimdi buna.

1.6 lt , 105 hp , 180 nm tork diyor buda mı turbo beslemeli ?

Bende 114i 'yi görünce 1.4 turbo bi motor geliştiriyorlar sandım.
  • 50.000 TL olursa başlangıç fiyatı alıcı bulacaktır.
  • 116d otomatik versiyon gelicek yazıyor.Şuan satılan 1.6 dizel motora otomatik eklerseler ülkemizde satışları baya artar bu aracın.Ülkemizde bu sınıfta yüksek meblalar veren kişilerin ilk vazgeçilmezi dizel yerine otomatik seçeneğidir.
  • 1.6 102 hp hitlerin BMW versiyonu
  • en azından 110 ps olsaymış 114 i
    114 i 102 ps
    116 i 136 ps
    118 i 170 ps

14i ile 16 i arasında en fazla 2000 euro fark olur diyorum .benim tahminim bu motoru daha sonra mini one a adapte edecekler
  • Tork degerine bakinca turbolu gibi duruyor motor. Ama 116 varken bunu alan olur mu orasi mechul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

Basarisi buyuk oranda fiyatina bagli olacaktir diye dusunuyorum.

Sirf BMW olacak diye de performansi oldukca dusuk bir araca buyuk paralar baglanmamali. Baz versiyonu 60 civarindan baslarsa belki bir sansi olabilir. Neden 60? Cunku 60 civarina C sinifi HB gayet donanimli, gayet performansli, kismen kaliteli araclar aliniyor. Golf TSI DSG Highline 122 PS guzel bir ornek; hem donanimli, hem kaliteli, hem kullanisli, hem ferah, hem de performans olarak 0-100'u 10 saniyenin altinda bir arac. Diger markalardan da (Astra, Focus, Giulietta) ornekler cogaltilabilir.

Salt premium marka sahibi olmak adina bu sinifta vasat donanimli ve vasat performansta bir araca 10-15 bin TL fazladan baglamak benim tercihim olmazdi...

+999
    Elinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz.

• 60 başlangıç, 65 otomatik çok doğru bir konumlandırma olur. Güncel 116i (136hp) bir bayan için fazla dinamik bence. 114i müşterisini bulacaktır, doğru hareket

Yalnız söz konusu BMW olduğunda vasat donanım ve vasat performans pek mümkün görünmüyor bana. Olmasa da olur özelliklerle fiyatı şişirilmiş herhangi bir otomobile tercih edilir diyebiliriz sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frtkpt -- 14 Mayıs 2012; 23:37:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Muhtemelen 1.6 turbo bir motor.102 hp 1.6 atmosferikten 180 nm tork çıkması ilginç olur.Yada verilerde bir yanlışlık var.Emisyon dolayısıyla vergi oranı düşük ve sırf Avrupa da premium olmayan C- sınıfı araçların pazarından pay almak için çıkartılacak bir model gibi duruyor.

Benim açımdan en doğru yorum olmuş. Aklımdan geçirip yazmaya üşenmiştim siz yazmışsınız güzel yorum tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 14 Mayıs 2012; 23:45:58 >
  • 116i'den turboyu sökünce bu ortaya çıkmış sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

116i'den turboyu sökünce bu ortaya çıkmış sanırım

bu motorda da turbo var 1100 dd 4000 dd arası devamlı 180 nm tork üretiyor
  • 1.16d + 8 ileri otomatik vites.. güzel kombinasyon olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Acaba farklı turbolarmı var.. Yoksa bar farklarımı var ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Acaba farklı turbolarmı var.. Yoksa bar farklarımı var ?

sadece basıncı daha düşük 16 ve 18 i ye göre

114 i yakıt tüketimi
    şehiriçi =7.1
    şehirdışı= 4.6
    ortalama=5.5 /100 km
    boş ağırlık 1285 kg

• Cidden merak ediyorum, bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Ayni motoru ve ayni motor blogunu paylasan 2 otomobilin beygiri dusurulmus olanin firmaya maliyeti daha az midir?

Yani 116i ve 114i gelirse ayni motora sahip olacak. 102 hp lik 114i nin bmw'ye maliyeti 136 hp lik 116i den daha mi dusuk olur? O yuzden mi yaklasik 2.000 euro daha ucuza satisa cikaricaklar? Yoksa beygiri dusuk olan ucuz olmali mantalitesinde mi hareket ediyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Cidden merak ediyorum, bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Ayni motoru ve ayni motor blogunu paylasan 2 otomobilin beygiri dusurulmus olanin firmaya maliyeti daha az midir?

Yani 116i ve 114i gelirse ayni motora sahip olacak. 102 hp lik 114i nin bmw'ye maliyeti 136 hp lik 116i den daha mi dusuk olur? O yuzden mi yaklasik 2.000 euro daha ucuza satisa cikaricaklar? Yoksa beygiri dusuk olan ucuz olmali mantalitesinde mi hareket ediyorlar?

Motor maliyeti olarak çok fazla değişiklik olacağını düşünmüyorum , en fazla turbo nun maliyeti biraz düşer, yani asıl farkın emisyona göre vergilendirme olduğu için oluştuğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.