geç gaz yiyo = opel astra ,audi3 a3,seat leondan bi farkı yok vede pahalı
6 aydır 118i kullanıcısıyım. aracımdan çok çok memnunum. kız gibi kullanırsan arabayı 10 litre bile yaktırırsın şehir içinde. ama hakkını verirsem arabanın,11-12 arası yakıyor ki otomatik vites benzinli bi araba için çok çok normal. bunu sorun etmeyecek isen ve arkaya 180cm nin üzerinde 3 tane herif oturtmayacaksan ( ki oturtma zaten :) , hatunlar otursun :) ) bence mükemmel bir araba. kalite ve yol tutuş olağanüstü. virajlardaki keyfi başka hiçbir arabadan almak mümkün değil. Şayet performans istiyorsan golf gt dsg al derim. ama dış görünüş, karizma, sürüş dinamiği (arkadan itiş) bunları golf gt'de bulamazsın, ama o araç inanılmaz kaçıyor :).
forumda okumuştum heralde bi arkadaşın bmw 1 16 sı vardı motorunda bi yer bozulmuştu tamm olarak hatırlamıyorum..üretim hatasıymış çok nadir rastlanırmış adam çırpınıp duruyodu üretim hatası kimse bişe yapamıyo ortaya iyi de bi masraf çıkmıştı en son almanya ile görüşmeye çalışıyodu ne oldu bilmiyorum buna dikkat et birde başka bir yerde okudum yeni sıfır almış arkadaş kullanırken direksiyonun ağır olduğunu söylemişti artık tüm sıfır araçlarda öyle olur mu olmaz mı bilmiyorum ama öyle olduğunu söylemişti.. hadi herkeze iyi forumlar..
quote:
Orjinalden alıntı: aemred
forumda okumuştum heralde bi arkadaşın bmw 1 16 sı vardı motorunda bi yer bozulmuştu tamm olarak hatırlamıyorum..üretim hatasıymış çok nadir rastlanırmış adam çırpınıp duruyodu üretim hatası kimse bişe yapamıyo ortaya iyi de bi masraf çıkmıştı en son almanya ile görüşmeye çalışıyodu ne oldu bilmiyorum buna dikkat et birde başka bir yerde okudum yeni sıfır almış arkadaş kullanırken direksiyonun ağır olduğunu söylemişti artık tüm sıfır araçlarda öyle olur mu olmaz mı bilmiyorum ama öyle olduğunu söylemişti.. hadi herkeze iyi forumlar..
bu ilk kısıma gerek kalmadı sanırım, ben o sorunun devamını da okudum, garanti süresinin geçmesine rağmen almanya parçaların fiyatını ödemiş yalnız işçiliği arkadaş ödemiş....sorun da çözülmüş
arkadaşın adına sevindim..ama gene işçilik arkadaşa kaldı..o da iyi bi para tutuyordu heralde yanlış hatırlamıyorsam..
hem 116i otomatik hemde 118i otomatik test ettim ikiside gerçekten muhteşemdi normal arabalardan gerçekten çok farklılar sürüş rahatlıgı ve özellikle yol konforu süperdi en ufak bi zıplama tangırtı tungurtu falan yok daha önce audi a3 test etmiştim araba resmen zıplıyordu en ufak bi yol bozuklugunu kabul etmiyor ama bmw süper sanki havalı süspansiyonlu 750i de gidiyor gibisiniz,116i otomatik sürerken hiç çekiş sorunu yaşamadım ama kimseye kafa tutmaya gelmez 118i otomatik çekiş olarak gerçekten iyiydi ilk kalkışda gaza sonuna kadar basınca patinaj atıp dtc yi devreye sokuyordu 116i kalkışda bir milim bile patinaj atmıyordu. eger benim için iç ve dış görüntü önemli diyorsanız audi a3 derim ama benim görüntüyle fazla işim yok artık oraları aştım ben diyorsanız ve fazla donanım benim için gereksiz gerekli donanımlar olsun konfor yol tutuş ve tok bi araba lazım diyorsanız kesinlikle bmw 1 serisi diyorum.
Alternatif arama al derim. Ben kullanmadım ama içine bindim ve aşık oldum harika bir araba bence. Okul bitince tek idealim o araba. Şimdilik Corsayla idare ediyoruz
arkadaslar ben kktc de yasıyorum 1.18 spor duz vıtes almyı dusunuyorum 1.18 buarada 2000 motormus burda benzın de cok problem degıl yakıt olayı cok onemlı degıl bana 1.18 duz vıtes hakında bılgı verıcek kımse varmı
cemy arkadasımıza katılıyorum a3 veya a3 gtc
opel astra sedan ful paketli 50 küsur ediyor
Arkadaşım Bmw al rahatla Audi neki Vwnin lüksü değilmi boşver değmez okadar paraya sürüş zevki almak istiyorsan BMW kızlar ona bayılır
benim tercihim a3 olurdu.görüntü olarak a3 bana göre daha çeciki.bmw nin konforunu bilmiyorum ama a3 yolda resmen akıyo
arkadaşlar şunu unutmayalım hiçbi zaman audi bi mercedes,bmw olamaz! evet üstüne basa basa söylüyorum mercedes,bmw ayrı bir sınıftır benim için.A3 yolda akıyo diyenlere tek sözüm 1 ile yolculuk edin hangisi akıyo o zaman karar verin Özellik kısmına gelince bmw yi hafife alıyorsunuz gibi gördüm emin olun a3 ten geri kalır yanı yok ona keza bmw de olanların bi çoğu a3 te yok ( anahtarsız sistem,arkadan itiş gibi vs...) son olarak opel astrayla golf le felan bmw yi kıyasladığınızı görüyorum Her araç sınıfının bi lideri vardır zaten Opel ile bmw yi kıyaslamak ne kadar mantıklı bilemicem tek bildiğim opelmiş golfmüş işte ne bilim toyotaymış hepsinin üstüne bi çizik atıp BMW yazasım geliyor
BMW ile Audi-WV gibi markaları kıyaslamak gerçekten çok saçma... Diğer markalarıysa konu bile etmiyorum...
1 serisi sınıfının referans araçı bana göre
golfu satıp bende 2005 model 116 i almayi düşünüyorum hayallerimin arabası cok hosuma gidiyi cokk :))
1.18 otomatik aracım var vede cok memnunum,alternatif arama derim.. al bmw'yi rahatla,bir kere arkadan itiş olması herşeyi değiştiriyor ayrıyetten triptronic oldugu icin vites gayet vites degisikliklerini hissedebilirsin ve cok iyi performans alabilirsin.. vede unutma
Bmw = Bring More Women ;)
bende en fazla 1 sene kullanmalık araba arıorum acemilik atlamak için kafamda 116 coupe ve a3 var sizce hangisi??????
quote:
Orjinalden alıntı: kaarias
bende en fazla 1 sene kullanmalık araba arıorum acemilik atlamak için kafamda 116 coupe ve a3 var sizce hangisi??????
1 serisi ile bir test sürüşü yapmanı tavsiye ederim :) ama aracı zorla , ya da görevli arkadaşa ver, şu aracın kapasitesini bana gösterir misiniz de sana bir şov yapsın :)
Ankara 'dayım ben, Borusan GOP 'ta bir test sürüşüne çıkmıştım, aklım başımdan gitti. 6 ay sonra da aracı hiç düşünmeden aldım :) Çok memnunum. Arkadan itişin zevki inanılmaz. Ufak çaplı driflerin verdiği zevki anlatamam :)
evet kesinlikle arkadan itişin zevki apayrı ama bileğine güvenmeyen DTCyi kapatmasın kalkış performansı golf leon gibi arabalardan biraz az olabilir ama otobanda son sürate diğerlerinden erken çıkacağına sizi temin ederim. ist-adapazarı arasında 116ya denk geldim 200 kmye pek zorlanmadan çıkıyordu ve virajlara gayet kendinden emin girdğini gördüm.
2001 ambition paket A3üm vardı bir zamanlar inanın bir çok konuda Audi BMWnin gerisinde diyebilirim, özellikle süspansiyon ve performans... Golf, Leon, Astra gibi arabalarla zaten rakip değil 1 serisi artık karşılaştırmayın lütfen Ayrıca Golf GTyi düşünenlere kesinlikle tavsiye etmem, üşenmeyin gidin VW servislerine kaç tane GTnin turbo patlattığını sorun, dediğimi anlarsınız arkadaşımda vardı ordan biliyorum