Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.055
Cevap
57
Favori
168.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun sorunsuz sıkıntısız teslim alırsınız inşallah. Biz aracı alırken kur düşüyordu satış elemanı faturayı hemen kesmeyelim kur düşüşü olur büyük ihtimalle, şimdi faturayı kesersem hesap kapanmış olur dedi araç Çatalca da beklerken (kapora verince bekletiyorlar) Borusan kur indirimine gitti ve bizim satış temsilcisi arkadaş faturamızı kesip hesap numaralarını yolladı. O andan sonra artış olsa bizi etkilemeyecekti o şekilde konuştuk araçta Çatalca dan yola çıktı sonra teslim aldık. Sizin olayda biraz bayi hatası olmuş sanki. Paspas ve boya koruma gibi hediyeler zaten oluyor hocam araçlarda bunu lüks gibi sunmaları da olmamış.

Model işine gelince ruhsatta trafiğe çıkış tarihi var aslında model yılı neden böyle önemli anlamış değilim bizim araç da 2014 moden Ocak 2015 trafik çıkışlı. İleride MTV filan öderken 1 yıl önden gidecek hem indirim alma olarak daha iyi değil mi

Fotoğrafa gelince İstanbul son zamanlarda böyle kar görmemişti ben de dizime kadar kara battım yıllar üzerine, biraz çilesi de oldu ama zevkini de çıkardık Eriyor ama artık yağış da durdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 19 Şubat 2015; 18:05:51 >

• mekatu M kullanıcısına yanıt
    Hiç hoş olmamış be komşum.
    Ya güncel kura geç ya da Kaporayı aldığın an (zaten fabrikaya siparişi de vermiş oluyorlar) fiyatı bağla. Bu ne iş böyle. Yok düşüyor yok çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinyakal -- 19 Şubat 2015; 18:19:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Runflat lastikten normale dönme tartışmasına yetişemedim. Bir sorum olacak;
    Araçta yedek lastik olmadığı için runflat takılıyor. Peki normale geçince konfor artıyor dediniz, lastik patlaması durumunda ne olacak. Bu konuyu tecrübe eden arkadaş var mıdır?

• vinyakal kullanıcısına yanıt
    mini stepne şart o zaman bagajın alt kısmı bu iş için yapılmış zaten

bu runflat patlayınca 70 km filan gidiyormuş çok nadir başıma gelecek bir olay için konfordan ödün vermek saçma diye normale geçen kişiler var okumuştum forumda. Yalnız bizim araçlarda konfor sıkıntısı zaten yok belki 18" 19" jantlarda olabilir biraz bizde 16" var menunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 6 Mayıs 2015; 12:20:54 >
  • 1872 1 kullanıcısına yanıt
    Onlarda haklı tabi ama ne bileyim çok nadir işimize yarayacak o kadar çok özellik istiyoruz ki araçlarımızda,

• Copy paste yaptım;

Run flat lastik teknolojisi ilk çıktığı günden bugüne oldukça gelişti. Artık bir çok araçta run flat lastikleri görmekteyiz. Fakat araç üreticileri tarafından run flat lastiklerin desteklenmediği araçlarda run flat lastik kullanmak da doğru değildir. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde bir çok araç sahibinin 1 Aralığı beklemeden kış lastiklerini taktırdığını görüyoruz. Kış lastiklerinin sadece zorlu iklim koşullarında zorunluluktan dolayı takılmaması gerektiği bilinci bir çok sürücüde oluşmaya başladı. Run flat olarak kullanılan yaz lastiklerinde ise aynı bilincin sürücülere göre farklılık gösterdiği de bir gerçek. Yaz lastikleri run flat olan araçların kış aylarında da run flat kış lastiği kullanmaları gerekmektedir. Fakat bir çok sürücü belkide lastik aldıkları noktaların yönlendirmesiyle kış lastiği alırken run flat özelliği olan lastikler yerine normal yapıda ki kış lastiklerini almaktalar. Bu seçim run flat lastik kullanan araçlarda bir çok soruna yol açabilir. Özellikle bu araçlarda stepne olmadığından lastiklerde yaşanacak ani basınç kayıplarında yol da kalabilirsiniz. Run flat kış lastikleri diğer kış lastiklerine göre daha sert olabilir. Lastiklerin sert olması yol tutuş performanslarının az olacağı anlamına gelmemelidir. Öyle olsa dünyanın önde gelen araç üreticileri bu lastikleri orijinal ekipman olarak kullanmazlardı. Lastik alırken mutlaka araç üreticileri tarafından kullanılması önerilen ebat ve özelliklere uygun lastikleri tercih etmelisiniz. Unutmayın ki araç üretimi yapan fabrikalarda çalışan mühendisler hangi lastiğinin hangi araca uyumlu olduğunu herkesten çok daha iyi bilmektedir. Lastik değişimi yaptığınız zaman eğer lastiklerinizi kendiniz saklayacaksanız jantsız olarak saklayın. Direk güneş ışığına maruz kalmamalarına özen gösteriniz. Mümkünse lastikler depoya kaldırılmadan önce duru su ile yıkanmalıdır. Sonrasında saklama poşetlerine konularak rutubetsiz bir ortamda olmaları sağlanmalıdır. Run flat kış lastiği alırken mutlaka etiket değerleri incelenmeli ve markalar arası seçim yapılırken bu kriter ön planda tutulmalıdır.

• 2. Copy paste

Run flat teknolojisine sahip olan lastikler ile lastik Patlasa bile 80 km hızla en az 80 km güven ile yol alabilirsiniz. Böylece zor ve tehlikeli bir durumda lastik değiştirme işinden kurtulmuş olursunuz. Stepne (yedek lastik) taşımak zorunda olmayacağınız için otomobilinizde daha çok yeriniz olur ve otomobilinizin ağırlığı azalmış olur. Ülkemizde prestijli otomobil firmaları fabrika çıkışı evresinde Run Flat teknolojisine sahip lastikleri orijinal ekipmanlarında kullanmayı tercih etmektedirler. Run Flat (RFT) teknolojisine sahip lastikler yalnızca hava basınç takip sistemine sahip otomobillerde kullanılmaktadır. Aracınızda basınç takip sistemi takılı değilse Run Flat lastik kullanılması sorunlara sebep olabilir. Ayrıca aracınızın süspansiyon sisteminin de Run Flat lastik teknolojisini desteklemesi çok önemlidir. Run Flat lastikler aracınıza araç üreticileri tarafından orijinal ekipman lastiği olarak takılmadıysa sizin sonradan aracınıza bu teknolojiye sahip lastikleri takmanız doğru değildir. Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan diğer bir konu ise Run Flat lastik teknolojisine uygun olmayan jantlara bu lastiklerin takılmasıdır. Piyasada replica jant olarak tabir edilen çoğu uzak doğu üretimi kopya jantlara Run Flat lastik takılması sonrasında üzücü olayların yaşamanıza sebep olacaktır. Sektörde faaliyet gösteren bazı meslektaşlarımızın bu tip yanlış uygulamaları yaptıklarını görüyoruz. Run Flat lastikler nasıl kullanılmalı; Öncelikle basınçları her lastikte olduğu gibi düzenli olarak kontrol edilmelidir. Ani basınç kayıplarında mutlaka durularak lastiklerin durumu kontrol edilmeli mümkünse en yakın yetkili lastik bayisine gidilerek kontrol ettirilmelidir. Basıncı düşmüş lastiklerin üzerinde mecbur kalınmadıkça seyahat edilmemelidir. Aksi takdir de yeni lastik almak zorunda kalabilirsiniz. Run Flat lastiklere çivi gibi maddelerin batması durumunda tamiri sadece o markaya ait yetkili lastik bayileri tarafından yapılmalıdır. Tamiri yapan kişinin Run Flat lastik tamir eğitimi almış uzman kişiler olması çok önemli bir konudur. Lastik üreticileri yetkili bayilerinde çalışan personele bu eğitimleri düzenli olarak vermektedirler. Lastik değişimi yapılacağı zamanda mutlaka yetkili bayilerden servis hizmeti almalısınız. Çünkü bu lastiklerin sökme takma işlemi diğerlerinden farklıdır. Ayrı bir donanım gerektiren makinalar tarafından sökülüp takılmaktadır. Run Flat lastik üreten lastik markaları; Michelin ZP, Bridgestone RFT, Continental SST, Goodyear ROF, Dunlop ROF, Pirelli RFT, Yokohama ZPS, Kumho RFT, Hankook RFT

• vinyakal kullanıcısına yanıt
    Evet öyle de bu runflat mesela Bmw UK sitesinde bakıyorum standart değil opsiyon. Aynı şekilde mini stepne de var opsiyon. Tercih işi biraz ama stepne olmayışı ve daha güvenli oluşu güzel bence. Dediğim gibi konfordan yana da bir sıkıntımız yok çok şükür. 1 ya da 3 serileri daha spor araçlar belki süspansiyon da sert ise onlarda sıkıntı olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 19 Şubat 2015; 19:11:52 >
  • Bugun runflet konusunu bmw fabrikasında çalışan ahbabıma sordum sorun yasamazsın,patlamaya karşı da köpük alırsın dedi. Kışlık lastikler foresterimdakini kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzhan -- 19 Şubat 2015; 19:24:59 >
  • Conti kış lastik satıyor servis rft tuzlu oluyor vinyakal hocam siz kış lastiği taktınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cngzhan

Conti kış lastik satıyor servis rft tuzlu oluyor vinyakal hocam siz kış lastiği taktınız mı?

Servis servis servis servis sana rft lastiği takar gönderir. Subarundaki lastikleri tak abi, günde 15 km yapıyor hanımlar önemli olan fren ve yol tutuş bundada hiç bir sıkıntı yasamazlar.

• Arkadaslar lastik konusunda tavsiyem ben öyle yaptım;
    Rft iyi bir lastik patladığı zaman gidiyor falan, bu araçta da iki hafta kullandım sonra kışlıklara geçtim, konforda bir sıkıntı yarattıp yaratmadığını çözemedim yorumlarım 520'de gözlemlediğim ve araştırmalarımın sonunda edindiğim bilgilerdir.
    Bu araçta kışlık için rft kullanmanıza gerek yok normal lastik kullanmanız yeterli olur ben öyle yaptım. Üstünde aldığım rft lastikleri de ömrü bitene kadar kullanırım, zaten eşim kullanacak Ekim'den bu zamana kadar 1140 km yapmış o yüzden de rftleri atıp başka bir lastik almam.
    Bmw forumunda okudum; rft lastiğe çivi giriyor ve yaptırmak için servise götürüyor, servis 90 lira para almış yazan kişi; servisin özel birşey yapacağını beklemeyin dışarda daha uyguna yaptırabilirsiniz, acil yardımı aradığımda yarılma yoksa servise gidebileceğini söylediler demiş. Buda bilginizde olsun arkadaslar.
    Iyi geceler dilerim.

• cngzhan kullanıcısına yanıt
    Yok. Kışlık lastik almadık. Düşündüm ama mecburiyette yok, 4 derece altına da gündüzleri pek düşmüyor izmir. (Bu sene hariç)

• Bu Aracın Dizel motorlarla satışı ne zaman yapılacağına dair bilgi alan var mı ?

• cngzhan kullanıcısına yanıt
  • alaaddinay A kullanıcısına yanıt
    manuel vites yil sonu belki, otomatik sanziman 2016 belki.

• 1872 1 kullanıcısına yanıt
    Beklenmez o kadar yaw

• alaaddinay A kullanıcısına yanıt
    Ayrıca 216d sadece manuel şanzıman mevcut. otomatik olarak 218d ve 220d var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1872 -- 20 Şubat 2015; 22:19:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1872

Ayrıca 216d sadece manuel şanzıman mevcut. otomatik olarak 218d ve 220d var.
    7 koltuklusu çıkmış:

BMW 2 Serisi’ne yedi koltuk dopingi!

AJANSOTOMOBILAJANSOTOMOBIL.COM
    BMW 2 Serisi’ne yedi koltuk dopingi!
    http://otomobil.haber3.com/bmw-2-serisine-yedi-koltuk-dopingi-haberi-41802.htm

• 25 dakikalık otorite programının yaptığı test özellikle 218i'nin motoru hakkında yaptığı yoruma dikkat.....

https://m.youtube.com/watch?v=ZKEzItxe4jE

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.