Şimdi Ara

BMW 2015 3.20ied mi 2017 3.18i mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
13.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam 2015 320ied makyajlı luxury paket sahibiyim. 3.18 kullanmadım ancak alırken çok araştırdım. Bir önceki aracım golf6 tdi idi.

Araç golfe göre sessiz. Biraz rüzgar sesi alıyor, ben normalde sesten rahatsız olurum ama daha az ses alan bir araba daha önce kullanmadığım için şu anda kendileri ile çok iyiyiz. Konfor olarak da kışlık lastiklerim runflat değil, süspansiyon bu lastiklerle pambık gibi oldu. Virajlarda arabayı sıkıştırınca tontiş lastik yanaklarını hissediyorsunuz ancak henüz tehlikeli bir durum yaşamadım. Viraj ve yol tutuş konusunda golften gömlek gömlek üstün. Rft lastik ile bozuk yollarda konfordan şikayetçiyim. Ülkemizin yolları göz önüne alındığında ben rft lastik kullanmayı artık tercih etmem.

Ben Bir tane temiz 328 kaçırdım. Alacağınız aracın temiz ve bakımlı olmasına çok dikkat edin. Hor kullanılmış veya ara sıra hiç gazlama yapılmamış BMW üzebilir. Dikkatli olmak lazım bu konuda.

Araç alt yapı olarak 340i gibi modellere çok yakın, mesela süspansiyon, şase, fren sistemi, direksiyon sistemi vb. Yani aracın alt yapısı 170 hpden daha fazla güçleri tolere etmek için yapılmış. Bu sebeple bu kasada 400 hpye kadar ne kadar güç o kadar keyif demektir. Ben bazen keşke 328i kaçırmasaydım diye hayıflanıyorum.

3.18in daha az yakacağını pek düşünmüyorum. Kasa 1500 kg aracı yürütmek için Bu sebeple biraz da güç gerekiyor.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun.

Müzik ile aranız iyi ise standart ses sistemi üzebilir. Harman kardon veya hifi olanlara bakmak lazım.

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Kullanım rahatlığı, dağlar kadar fark varmış😎 Bmw mühendisleri sürekli daha kötü teknolojiye geçiş yapıyorlar,koş yetiş koş,uyandır onları.

Bunlar neymiş böyle Bir otomobil alırlar,herkes tarafından övülmesini beklerler,hafif olumsuz bir şey söylerseniz,sizi hedef alırlar,tehdit ve hakaretler başlar👹

170hp pejo (psa) motoru iyi motordu.
  • Yeni herzaman yenidir.
  • Makyajsız soslu ied kullanıyorum. M plus paketi bir kaç opsiyonu da mevcut.
    Araç yakıyor. Golf 1.4 tsi dan fazla yakıyor çünkü araba ağır. Yoğun trafikte yerine göre 9-11 arası yakar. Şehirlerarası normal hızlarda 5.5-6.5 arası gezersiniz.
    136 beygir bu araca düşük geliyor. 2 motor arasında ciddi fark var. Fark donanımında mevcut sadece yazılım değil. "Sadece yazılım yeeeaaaaahhh" diyenlere inanma. Motor içinde küçük değişiklikler ve yağ soğutucu mevcut ied de.
    3.16-3.18 alma 320 öneririm. Boş araç alma kısa sürede sıkılırsın biraz dolu olsun. Deri koltuk önermem soğutma yok yazın küfür ede ede gidersin.
    İed Kronik bazı sorunları mevcut. Su kaçağı(oringler), bobin buji sorunları, rüzgar sesini erken içeri alması, eğer lci alırsanız led farların aydınlatması gerçekten kötü. Sırf bizenon için makyajsız kasa aldım ben. Zaten büyük değişiklikler yok.

• 320ied ve 418i kullandım bir süre, 418 le 318 ağırlık farkı nedir bilmiyorum ancak motor şanzıman aynı, yakıt konusunda belirgin bir fark görmedim ama performans konusunda belirgin bir fark var, 1.5 3 silindirli motor öyle ileri bir teknoloji de değil ekstra bir özelliği de yok, sadece bmw nin kendi üretimi motor o kadar

burada tercih için kişinin öncelikleri önemli, benim için performans daha önemli, 318i nin yanından bile geçmem ama bazısı için ne kadar yeni o kadar iyidir 318 tercih eder, bazısı araç dolu olsun gerekirse daha yaşlı olsun der, burada senin adına kimse net bir tercih sunamaz bu yüzden, önceliklerine bağlı buradaki tercih
  • Makyajlı kasa 320i ED sahibiyim.

Bazı arkadaşların dediği gibi 318 performas olarak sizi üzer, belki sağ şeritten 90-100 giden birisi olabilirsiniz ama herşey 0-100 demek değil, ara hızlanmalar, sollamalar, özellikle rampa sollamalarında 318 gerçekten 320 ye göre çok zayıf kalıyor.

318 in 320 ye daha az tüketeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, hemen hemen aynı değerlerde tüketim var,

satmak istediğiniz zamanda 320 daha hızlı elden çıkar.

Baktığınız 318 lerin fiyat aralığı nedir, performans kaygınız yoksa, yakıtın biraz daha fazla olması sizi zorlamayacaksa 520i bakın, konfor olarak 3 serisinin fersah fersah üstü bir araçtır.
  • 3.20i 40. yıl değilse ben direkt daha dii olana yönelirdim.
  • 218i coupe var,araba gitmiyor. 1.6 136 bg motor pismanliktir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

218i coupe var,araba gitmiyor. 1.6 136 bg motor pismanliktir :D
    yanlışlık olmasın, 1.6 136 beygirlik motor pişmanlık değildir, yağ soğutucu hariç 170 beygirlik motorla aynı motor

1.5 136 beygirlik ise 218i deki motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Kullanım rahatlığı, dağlar kadar fark varmış😎 Bmw mühendisleri sürekli daha kötü teknolojiye geçiş yapıyorlar,koş yetiş koş,uyandır onları.

Bunlar neymiş böyle Bir otomobil alırlar,herkes tarafından övülmesini beklerler,hafif olumsuz bir şey söylerseniz,sizi hedef alırlar,tehdit ve hakaretler başlar👹

170hp pejo (psa) motoru iyi motordu.
    Cahil yorumlara gerek yok.

PSA,Peugeot-Citroen-DS ortaklığı.Yani sizin dediğiniz gibi "pejo" değil.Motor direk olarak PSA'ya ait değil,320i ED'de ki motor Bmw AG ve PSA ortaklığının ürünü.İki şirkete de direk aidiyet yok.Anlaşmanın bitmesinden sonra üretim sona erdi zaten.Bahsi geçen motor iki şirketin ortak çalışmaları sonucu üretildi yani anlayacağınız.

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    1.5 hocam pardon.. 220d alsaydim dedirtiyor valla. Benzinli seviyoruz,biraz daha uygun diye aldik ama hayirlisi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haacar

Aradaki iki yaş çok önemli değil bence. sonuçta motoru daha güçlü ve motor-şanzıman uyumu daha iyi olan bir araç alacaksınız. emin olun 5 sene kullandınız ikisini de satışa çıkardınız diyelim, 320 daha çabuk satılır. piyasası daha fazladır.
    Yalnız 3.18 deki motor safkan bmw motoru, 3.20ied motoru ise tahrik hatalarıyla ünlü o da psa ortak yapımı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

320ied ve 418i kullandım bir süre, 418 le 318 ağırlık farkı nedir bilmiyorum ancak motor şanzıman aynı, yakıt konusunda belirgin bir fark görmedim ama performans konusunda belirgin bir fark var, 1.5 3 silindirli motor öyle ileri bir teknoloji de değil ekstra bir özelliği de yok, sadece bmw nin kendi üretimi motor o kadar

burada tercih için kişinin öncelikleri önemli, benim için performans daha önemli, 318i nin yanından bile geçmem ama bazısı için ne kadar yeni o kadar iyidir 318 tercih eder, bazısı araç dolu olsun gerekirse daha yaşlı olsun der, burada senin adına kimse net bir tercih sunamaz bu yüzden, önceliklerine bağlı buradaki tercih
    4.18 gerçekten kötü 1.6 dizellerle benzer seviyede nerdeyse hatta 308 1.6 dizel tokatlar bile, fakat 3.18 90 kg agırlık avantajıyla biraz daha iyi.En azından 1.6 dizelden tokat yemez :)

• 3.20 ied'deki N13 kodlu motor, PSA ortaklığı ile PSA'nın Prince dediği motor. Performans tamam lakin, kronik sorunlarla ilgili araştırma yapmanızı öneririm. Sanılanın aksine bu motor 5.20 i lerde kullanılmadı. Güncel BMW modellerinde de yok bildiğim kadarı ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

3.20 ied'deki N13 kodlu motor, PSA ortaklığı ile PSA'nın Prince dediği motor. Performans tamam lakin, kronik sorunlarla ilgili araştırma yapmanızı öneririm. Sanılanın aksine bu motor 5.20 i lerde kullanılmadı. Güncel BMW modellerinde de yok bildiğim kadarı ile.
    o kadar abartıldığı kadar da kronik sorunlu bir motor değil aslında, insan gibi kullanıp da problem yaşayana rastlamadım kendim de dahil ancak aşırı yüklenerek kullananlarda haliyle sorunlar çıkabiliyor, yakıt olarak da başarılı bir motor
  • Ben de makyajlı 40. yıl kullanıcısıyım. Aracı sıfır aldım, şimdi 44 bin civarında, bütün bakımlarını zamanında yetkili serviste yaptırdım. Far dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım, farı da direkt garantiden değiştirmişlerdi zaten. Amma velakin gördüğüm duyduğum kadarıyla yazılıma vs. pek gelmiyor bu motor, stok kullanılırsa sorun olmaz, 318i'den her konuda fersah fersah iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.