< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
BMW 2025 fiyat listesi belli oldu! İşte Mart ayı fiyatları (2. sayfa)

-
-
5 senede 10 katına çıkan fiyatlar bunlar. 2019 Ocak:
https://www.otokokpit.com/bmw-ocak-2019-fiyat-listesi-aciklandi/
Bu arada her zamanki gibi nicki ile müsemma olan malum troll üye ekonominin geldiği noktayı savunmak adına konuyu sabote ederken, diğer arkadaşlar da ona cevap verme gafletinde bulunmuş. Yazık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Şubat 2024; 2:15:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet 2. eli kötü, 2.0 motorlu olanların daha da kötü. ben de 2.0 motor isterim ama önce ekonomi. parayı ağaçtan toplamıyoruz. arkadaşım 535 bmw'ye biniyor ama onun maddi durumu bu değer kaybını umursamamasına yetecek kadar iyi, benim değil.
-
Ekim 2017 118i Joy Plus'ı 121.000TL ye almıştım. Parayı peşin ödedim.
Alım gücünün geldiği noktada 2.000.000TL peşin verip alamam.
-
Arkadaşlar 320i g20 kasa için ana konu var mı? Araç hakkında görüşler v.s konuşulduğu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3-4-8 serilerinin fiyatları oldukça komedi.
1.6 elektrik süpürge dandik motorlu 3 ve 4 serisi yerine aynı paraya A4 veya A5 2.0 Quattro alıyorsun.
-
Şimdi 121.000TL'ye muhtemelen ağır bakıma girer o araç Borusan'da.
Aynısı benim başıma da geldi çünkü.
Alım gücü sadece bir cümle artık.
Dünya tarihinde örneği yok.
6-7 sene önce sıfır km araba aldığın paraya bakım yaptırdığın veya sadece cep telefonu alabildiğin tek ülke biziz.
-
Vay be 2017 yilinda 32k dolar olan 1 serisi 2024 yilinda 62k dolar etmiş. Yurtdisinda 8 senede max enflasyon %25-30 civaridir kümülatif hesaplarsak. ÖTV artisi da etken tabi ama %20 ötv den + %5 de ötv nin kdvsinden desek en fazla %25 de böyle artmasi gereken araba var. Yani 32*1.3 = 42k dolar eğer ötv artisi olmasa olacak olan fiyat olmasi lazim, 42*1.25 = 52k dolar net fiyatidir , 10k dolar donanim farki yoksa bu tutar kadar sakal aliyorlar gibi duruyor :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Planlama olmamasindan , tüm üniversitelerin İstanbul’a tikinmasindan, sanayinin şehir içinde kalmasindan(Cevizlibağ,maslak,bostanci) , imar barisi uygulamalari , banka vb genel müdürlüklerin Levent’te sıkışıp kalmasindan, zamaninda alinan kararlarin uygulanmasi , e5 e bakin en azindan dükkanlar e5 in dibinde , normalde olmasi gereken 100m mesafede olmasi, AVM’lere bakin otobanin dibinde(mall of istanbul, viaport vs.) ,kentsel dönüşümde ada olarak değerlendirmeyip tek tek bina yikip yerine yenisinin otoparksiz yapilmasi gibi sebepler sayabiliriz :)
İlerde ne yaparlar bilmem ama bu İstanbul’da en az 5-10m insan fazla bence ,bunlarinda 3-4m si araptir diye tahmin ediyorum :) Emekliler , asgari ücretliler filan İstanbul’da olmalari cidden gereksiz yani kazançlar zaten kiralara gider eğer evleri yoksa(asgari ücretlilerin evi olacagini da sanmiyorum) , sağlık deseniz diğer illerde pek sira beklemeden işler halledilebiliyor , buranin tek artisi özel hastane sayisi fazlaliligi yani özel sağlık sigortasi olan iyi kazanan beyaz yaka ilidir istanbul , diğer türlü kesimin burada fazla olmamasi gerekir(New York)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Benim yıllardır savunduğum bu
Mesela emeklisin karı koca , torunda gösteremiyorsun bakacak , üzerine konut da var
Elektrik su va daha fazla olacak gitmeye teşvik olacak
İstanbul artık hong Kong gibi bir yer olmalı
Yeşil falan geç artık lafı olmamalı
Para kazanamayanın elenmesi gerekiyor durum çok kötü hal almaya başladı özellikle gelir / barınma konusunda
Ama maalesef insanların büyük kısmı öyle bir gelmişti 70-80-90 da İstanbul’a , köyüne gitse kapısı yok
Hiç bir şey bırakmamış
Anne babanın Üsküdar da binaları gitti acil yıkım vs
İkisi de emekli , ama hem kuzey doğu hem kuzey batı da anne babanın 90 da İstanbul’a gelmeden önce köylerinde yerlerimiz olduğundan onlara sorun olmadı , 6 ay 6 ay takıldılar
Ama diğer yaşlı insanlar perişan oldu
Çok detaylı ve araştırılıp temele oturtularak düzenlemeler ile olur ama Türkiye gibi bir ülkede tabiki imkansız gibi bir şey
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X