Şimdi Ara

Bmw 3.16 Ti Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre-45

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

quote:

yakıt konusunda çok yakacağı bilinen bir durum zaten.

biraz araştırman gerekir. öyle gelip hadi bana her şeyini anlatın biraz tembellik olmuyor mu

Kesinlikle yanlış bir yorum.

Eski bir ti compact sahibi olarak kesinlikle araç çok yakmıyor. Hatta çok az yakıyor.

Başka sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz.

bir sütteki mesajda 50 kuruş yaktığı belirtilmiş şirinevler çağlayan arası git gel vs.

50 kuruş sizin için çok az yakıt ise bişey diyemem.
    insanlar dizel hdi motorlarla 20 kuruş yakıt hesabı yapıyor.
    tabi diğer coupe-cabrio araçlarla kıyaslarsanız o zaman da haklılık payınız olabilir.

2 sene önce 2.75 den aldığım LPG ile 25 kuruş yakıt tüketimi vardı araçta. 50 kuruş benzinde yakabilir.LPG de 25 kuruş yakar.

Benzinde 50 kuruş yakarsa, LPG'de yaklaşık 33 kuruş yakar.

Basit bir hesapla;

50 kuruş demek, 100 kilometrede 9 litre üzeri benzin tüketimi var demektir.
    100 kilometrede 9 litre benzin yakan araç, yaklaşık 10-10,5 litre LPG yakar. Bu da, yaklaşık olarak 33-35 kuruşluk bir yakıt masrafı demektir.

Aynı zamanda, böyle bir yakıt tüketiminin BMW'de yakalanabilmesi için, genelde dikkatli kullanılmış, canı çıkarılmamış bir BMW olması gerekir.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    az yakan ve 1.6 olmasa , eski hot hatch alınabilir o paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

quote:

quote:

biraz araştırman gerekir. öyle gelip hadi bana her şeyini anlatın biraz tembellik olmuyor mu

Eski bir ti compact sahibi olarak kesinlikle araç çok yakmıyor. Hatta çok az yakıyor.

bir sütteki mesajda 50 kuruş yaktığı belirtilmiş şirinevler çağlayan arası git gel vs.

tabi diğer coupe-cabrio araçlarla kıyaslarsanız o zaman da haklılık payınız olabilir.

2 sene önce 2.75 den aldığım LPG ile 25 kuruş yakıt tüketimi vardı araçta. 50 kuruş benzinde yakabilir.LPG de 25 kuruş yakar.

Basit bir hesapla;

100 kilometrede 9 litre benzin yakan araç, yaklaşık 10-10,5 litre LPG yakar. Bu da, yaklaşık olarak 33-35 kuruşluk bir yakıt masrafı demektir.

Aynı zamanda, böyle bir yakıt tüketiminin BMW'de yakalanabilmesi için, genelde dikkatli kullanılmış, canı çıkarılmamış bir BMW olması gerekir.

Hocam ben 50 kurus yaktim demedim. Arkadas 50 kurus yakiyormus.

Ben 25 kurus lpg de yakiyordum Manisada. 50 kurus yakana nasil yaktigini sormak lazim. Ben 20 lira ile 75-80 km yol cikariyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ErdemApul57

quote:

quote:

Bakım masrafları kronik bir sorunu var mı donanı. Paketleri hakkında bilginiz var mı ? Bunlarla ilgilide bilgi verirmisiniz

Eski bmwlerde abs beyni naziktir. Sorun cikartabilir. Tamiri 300-500 tutar.

Rutin bakimlari uygundur(filtre,balata vs).

Ama kendi parcalari pahalidir.

Bu araci aldiginda kenarda bir miktar paran olsun yoksa sikinti cikardiginda uzulursun.

Paket olarak orjinalden m paketli arac bulursan cok iyi olur. Ic koltuklari recaro olan varsa tercih et.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bakım masrafları kronik bir sorunu var mı donanı. Paketleri hakkında bilginiz var mı ? Bunlarla ilgilide bilgi verirmisiniz

Bu araci aldiginda kenarda bir miktar paran olsun yoksa sikinti cikardiginda uzulursun.

Paket olarak orjinalden m paketli arac bulursan cok iyi olur. Ic koltuklari recaro olan varsa tercih et.

Düşüncem de M/// paket olmasından yana. Abs arızası vermesinin kullanılan motorlar ile ilgisi olabilir mi ? Bazı ilan sahipleri n45 kodlu motor vs gibi bilgiler vermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Düşüncem de M/// paket olmasından yana. Abs arızası vermesinin kullanılan motorlar ile ilgisi olabilir mi ? Bazı ilan sahipleri n45 kodlu motor vs gibi bilgiler vermiş.

Motor ile alakasi yok. Su an tam hatirlayamiyorum ama arastirip yeni model kodlu motor tercih et. Alirken ozellikle sor yag veya su eksiltiyormu diye. Fazla yag eksiltiyorsa alma. Bos viteste yuksek devirde -5bin gibi- sabit gaz verirken egzozdan duman atiyor mu diye bak.

Aracin genel durusuna , icine vs iyi bak cunku ufak tefek seyler cok ugrastirabilir.

• bmw nin en çirkin arabası
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

quote:

quote:

Basit bir hesapla;

Hocam ben 50 kurus yaktim demedim. Arkadas 50 kurus yakiyormus.

Ben 25 kurus lpg de yakiyordum Manisada. 50 kurus yakana nasil yaktigini sormak lazim. Ben 20 lira ile 75-80 km yol cikariyordum.

Beni yanlış anlamışsınız sanırım. Benim anlatmak istediğim, kilometrede 50 kuruş benzin tüketimi varsa, LPG'de bunun 30 kuruşun üzerine denk geleceğiydi ve bunu da yorumunuzda yer alan "2 sene önce 2.75 den aldığım LPG ile 25 kuruş yakıt tüketimi vardı araçta. 50 kuruş benzinde yakabilir.LPG de 25 kuruş yakar." cümlesine istinaden söylemiştim.

O cümlede sizin kendi yakıt tüketiminizden değil de, diğer arkadaşın bahsettiği tüketimle ilgili yorum yaptığınızın farkındayım.

• Sürüş zevki performans istiyorsan alacağın araba en az 150 beygir 300 tork olmalıdır. Arabanın ağırlığıda 1200 kgyi geçmesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

erdemim naptin aldin mi arabayi ? yakit nasil cok yakiyor anlamadim atmosferik bildigimiz 1.6 motor su satici lpg de 25 kurus yakiyor demis

E46 316 ti LPG Sunrooflu Masrafsız Sorunsuz 2019 muayene

İlan No: 494070150
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-e46-316-ti-lpg-sunrooflu-masrafsiz-sorunsuz-2019-muayene-494070150/detay

Arabanın fabrika verisi 9.7 litre zaten. Tüpte %20 fazla yakar, 11.6 litre. Fabrika verisinden fazla yakmadığını düşünerek, tüpü 2.11 den nereden alıyorsa bana da söylesin

karma tüketim 6.9, tüpte de %10 fazla yakar, yani en fazla 8 bilemedin dolu dolu 9 litredir, bu da güncel lpg fiyatlarıyla benzin tüketimi hariç 25 kuruş civarıdır

yazılan daha etkileyici olsun diye rakamları fazladan sallamanın gereği yok

Hangi kit lpg'de %10 fazla yakıyormuş ? Ayrıca şehir içi diyor yazan kişi. Uzun yola 20 kuruş demiş. Hadi o, tüpü 2.6 liradan alsa, fabrika verisini ucu ucuna falan sağlıyor.

tüm kitler %10 fazla yakıyormuş, şehiriçi fabrika verisi sürekli dur kalk trafik verisidir, ilan ankaradan, yani karma tüketime sahip olunabilecek bir şehir ve yakacağı da benzinde ortalama en fazla 8-9 dur, uzun yolda da 1.6 atmosferik bir araç bu değerlerde yakar, rakamlarda anormal bir durum yok

dediğim gibi abartmanın da gereği yok rakamları

Tüm kitler %20 fazla yakar litre başına. Rakamlarda anormal bir durum mevcut, sallamaya gerek yok.

10 seneden fazladır 10 larca farklı lpgli araç kullandım, halen mevcut 3 adet lpg li arabam var, enjektörlerinden beynine kendim değişiyor, tüm lpg beyni ayarlarını ben yapıyorum

yani gayet hakimim lpg konusuna, lpg de litre başına benzinden %20 fazla yakmaz, bunlar klasik forum sallamalarından biridir, hatta amaç yakıt tasarrufuysa performans azalmasına göz yumulup eş değer bile litre bazında yakması sağlanabiliyor

aracın haritası normal seviyesine gelmeden, durduğu yerde hareket halinde olmadan yapılan amatör ayarlamalar gerçek değerleri vermez, lpg ayarı da öyle yapılmaz, lpgcilerin montaj sonrası müşteri performans düşüşünü hissetmesin diye kafalarına göre arttırdıkları harita da yanlıştır

bu yüzden herkesin bilmediği şey hakkında bol keseden sallamasına gerek yok şu forumda, istanbul gibi trafikli bir şehirde 2 tane farklı 1.6 atmosferik lpg li araçta benzin harici lpg tüketimi ortalama 2.80-2.90 litre başına lpg fiyatında 25 kuruş civarı kullanabiliyorsam demekki bu araba da bu civarda yakabilir ki bu araçların fabrika verileri bu bmw den farksız değil hatta bir tanesi daha da yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 27 Ekim 2017; 14:42:35 >

• Konu farklı yerlere kayıyor yalnız :)

Her zaman söylerim araçlar çok zorlanmadığı limitlerini aşmadığı müddetçe yakması gerektiği kadar yakar buna fazla kafa yormaya gerek yok ülkemizdeki vergi sistemi malum :) araç hakkında daha fazla bilgi sahibi olan varsa ve paylaşır ise benim gibi araştırma içinde olan arkadaşlar da faydalanabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdemApul57 -- 27 Ekim 2017; 18:26:31 >
  • Emre-45 E kullanıcısına yanıt
    Yeni kodlu motor olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? 2004 ve sonrası üretim üzeri mi almamız gerekiyor ?

Sedan 4 kapılı 3.16i lere baktım genel itibariyle 10 bin tl daha pahalıya satıyorlar.Bazı ilanlarda coupe fiyatına yakın olanlar var ama bilemiyorum alman araçlarına çok yabancıyım. Çocukluğumdan beri toros,spring... hep renault arabamız oldu,hiçte pişman etmedi. Her türlü yolda banamısın demedi,yakıtta da hiç üzmedi

Şimdi astsubay maaşıyla bu aracı yürütmek inşallah beni zorlamaz

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bakmadan-gecmeyin-bence-495085046/detay

• ErdemApul57 kullanıcısına yanıt
    Geri viteste debriyajdan çekerken vuruntu yapıyor mu bakın, yağ eksiltiyor mu bakın, m paket olması güzel olur recaro koltukları var, normal 1.6 atmosferiğin yaktığı kadar yakar. Şu anda sahibi değilim Tekirdağ'a satıldı. 30.000 km kullandım hiç sıkıntı çıkmadı Allah'a şükür. Ses sistemi yaptırmak istersen e46 lar için set haporlörler var ondan şaşma, farklı şeyler deneyince çok para harcadık. Başka ne hakkında bilgi almak istersin hocam sen sor ben anlatayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: garmae0671

Geri viteste debriyajdan çekerken vuruntu yapıyor mu bakın, yağ eksiltiyor mu bakın, m paket olması güzel olur recaro koltukları var, normal 1.6 atmosferiğin yaktığı kadar yakar. Şu anda sahibi değilim Tekirdağ'a satıldı. 30.000 km kullandım hiç sıkıntı çıkmadı Allah'a şükür. Ses sistemi yaptırmak istersen e46 lar için set haporlörler var ondan şaşma, farklı şeyler deneyince çok para harcadık. Başka ne hakkında bilgi almak istersin hocam sen sor ben anlatayım.

Çoğu kişi 2003-4 model araç değmez o paralara diyorlar temizleri 30 ile 40 bin arasında değişiyor işte arızası oldum canını yakar fln diyorlar ama konforunu vs öven çok açıkçası kararsız da kalıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Yeni kodlu motor olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? 2004 ve sonrası üretim üzeri mi almamız gerekiyor ?

Sedan 4 kapılı 3.16i lere baktım genel itibariyle 10 bin tl daha pahalıya satıyorlar.Bazı ilanlarda coupe fiyatına yakın olanlar var ama bilemiyorum alman araçlarına çok yabancıyım. Çocukluğumdan beri toros,spring... hep renault arabamız oldu,hiçte pişman etmedi. Her türlü yolda banamısın demedi,yakıtta da hiç üzmedi

Şimdi astsubay maaşıyla bu aracı yürütmek inşallah beni zorlamaz

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bakmadan-gecmeyin-bence-495085046/detay

Bu araclar gorundugu gibi asla degil.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2000-model-3.18-i-hatasiz-emsalsiz-mukemmel-temiz-kacmaz-494884495/detay

Ilandaki arac benim eski aracim. Ne kadar şık ve alımlı duruyor degil mi ?

Durusuna bakmayin

7 bin lira masraf yaptim. Satarken hala 7-8 bin lira masrafi vardi.

Bmw gorunusuyle cezbeder.

Bir soz vardir . Bmwyi bir alirken sevinirsin bir de satarken :)

• ben de çok baktım araştırdım zamanın da ama bu fiyatlara ford focus alırım , son karar sizin ama benim tavsiyem bu olurdu

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bol-ektrali-ford-focus-ghia-aciklamayi-okumadan-gecme-492401065/detay
  • Emre-45 E kullanıcısına yanıt
    Bir tane buldum 3.16ti compact benzinli 160 binde 32 bin tl demiş adam 30 a verecek. Ama şöyle kerat cetveli hesabı yapınca lpg taktırması,şu bu derken... satarken her türlü zararım çok olur. Bu 8 bin masrafa keyfe keder olmayanlar neler ?

Benim araştırdığım ve arkadaştan deneyimlediğim kadarıyla 97 3.20i si vardı.

-Rölanti sorunu
    -Debriyaj merkezi (hidrolik debriyaj) sorunu
    -Ön cam kriko sorunu
    -Klima sorunu
    -Sunroof sorunu
    -ABS beyni arızası

Son olarak motorda Vanos diye bişey varmış,sıkıntı çıkarıyormuş. Arabalar yaşlı ve km ler yüksek olunca dediğiniz gibi masraf açması kaçınılmaz. En güzeli ben otoban faresi 106-306 lara bakayım bmw kadar üzmez. 4 kapılı olduğundan da satışı kolay olur.
  • ErdemApul57 kullanıcısına yanıt
    Çok problemli bi araba değil, otomatikse şanzımanda çıkabilir. Onun dışında temiz araba alındıktan sonra çok masraf çıkaran arabalar değil. He eğer çıkarsa 2-3 bin lira ayırın. (3.16ti de hiç bir problem yaşamadık, bu araçtan sonra passat 2013 1.4tsi 38.000kmde aldık 40.000kmde kavrama yedi 2k masraf ettik) Daha sorunlu arabalar var ve yeni ve çok satılıyor. Bir de şu var 2012-2013 üstü bu arabadan daha çok zevk verecek daha kaliteli daha organik kaç araba var. Bence yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.