Şimdi Ara

BMW 316i Verilip Golf 1.4 Tsi alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BMW 316i F30 aracım var 2012 model. Donanım olarak pek iyi değil standart ayarında bir araç. Şuan performansından falan gayet memnunum aslında. En ufak bir problemim yok. Ancak nasıl diyeyim Golflerde çok hoşuma gidiyor. Kendi aracımı verdikten sonra 3-5 birşey koyarak rahatça alabiliyorum.

Ancak işte korktuğum şeyler var.
    Mesela DSG , ZF den sonra bana sorun yaşatır mı?
    1.4 Tsi gerçekten şehir içi sakin kullanımda 5,5-6 litrelerde tüketim sağlıyor mu? BMW şuanda 8,5 falan sakin kullanımda.
    Geçmeye değer mi. Çünkü golf baya baya donanımlı kalıyor BMW ye göre.

Açıkcası kararsız kaldım macera aramaya gerek var mı yok mu?

Mesela

• Golf şehir icin en az 8 litre yakar.(2 yil kullandim Antalya). Cok istiyorsanız zevkler renkler tartışılmaz alın. Zaten piyasası iyi olan bi arac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen "Kişisel görüş" ile cevap verilebilecek bir konu olmuş. Bence 316i'den inip Golf'e binmek yerine ve zaten üzerine para konulacaksa, tekrar ve daha donanımlı 3 serisi almak mantıklı olur. Aynı segmentte ise, Audi A3 ya da BMW 1 serisi tercih etmek bence mantıklı olur.
  • Ne bulmayı görmeyi amaçlayarak Golfe geçiyorsun o önemli. Pratiklik, donanım, daha yeni model araç olsun hemde cebimden para çıkmasın diyorsan tamam. Ancak bu takasın bazı götürüleri tabiki olacak, Golf ile bir test sürüşü yap, kayıpları pek anlamazsan veya umursamazsan geçilir. Kişisel fikrim ben 2017 Golften 2012 316i'ye geçerdim ayrı konu.

Golf'ü de 18 jantlı alma, fazla kuru sert oluyor. Aldığın aracında tüm bakımları yetkili serviste yapılmış olsun, DSG malum sağı solu belli olmaz. 125lik motor bence iyi tercih, 150lik dengesiz bir makina. 316i'nin 8.5lt yaktığı yerde de Golf 125lik DSG 7-7.5lt arası olur tahminim.
  • DSG, ZF kadar iyi olmasa da en iyi yari otomatik şanzıman olduğunu söyleyebilirim. Golf üzmez seni ancak TSi şehir içinde 6 litre biraz fazla ama 7 litre ortalama aklinda bulundurabilirsin o da gercekten sakin ve dikkat ederek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZF'den sonra DSG kesmez seni aklinda bulunsun. 2005 E60 530D kullaniyorum bende. 1 haftadir elimde sıfır passat var. DSG adami deli ediyor. Çok kararsız kalıyor. Alt viteslerde çok dengesiz. 1 ve 2.viteslerde kalkış yaparken düşük hızlarda araba debriaja çok gaz yiyor. Bir ZF kesinlikle etmez. Beni kesinlikle tatmin etmedi.

Ha düşük yakıt tüketimi konusunda on numara şanzıman. Ama gel görelim her şey yakıt tüketimi değil

• Eski bir golf ve şu an 3.16i sahibi biri olarak söylüyorumn kesinlikle pişman olursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW JETTA 1.2 TSi ALINMALI MI ?
    8 yıl önce açıldı
    SEAT LEON 1.6 TDİ ALINIR MI?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • V40 T3 152hp'ye de bakabilirsiniz?

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Siz düşünün işte en iyilerden biri dsg (yarı otomatikler içinde) diğerleri size daha çok kararsız gelir ve hatta vites geçişleri nasıl histtirir.

Araç değişimi için beklentiler önemli ama jettada 1.2 dsg ben 7-8 lt ortalamanın altına inemiyorum daha çok altına inmek için gerçekten gaza basmamak gerekir. Malum istanbul taksileri ve minübüsleri sakin gitmeye fırsat bırakmıyo.

• 1 hafta sonu golf 1.4 kiralayın. Sonra karar verin. 316 nın boşu da gerçekten boş. Bixenon falan da mı yok acaba? Bence Koltuklar suni deri ise gerçekten kötü, direksiyon m değilse kötü, ekran küçükse kötü vs vs. 16 jantlı f30 a hiç binmedim. Bende 18 m var. Gerçekten sert ama golfe geçecek kadar değil.
    Aslında kimseyi dinlemeyin sizin canınızın istediğini yapın. 3 günlük ölümlü dünya. Koyver gitsin şansın varken istediğini alacaksan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erreguay

Siz düşünün işte en iyilerden biri dsg (yarı otomatikler içinde) diğerleri size daha çok kararsız gelir ve hatta vites geçişleri nasıl histtirir.

Araç değişimi için beklentiler önemli ama jettada 1.2 dsg ben 7-8 lt ortalamanın altına inemiyorum daha çok altına inmek için gerçekten gaza basmamak gerekir. Malum istanbul taksileri ve minübüsleri sakin gitmeye fırsat bırakmıyo.
    Hocam esasen BMW başka bir dünya. Kıyaslamak hata olurda. Ben sadece ileride hayal kırıklığına uğramayın diye söylüyorum. Gerçekten BMW kullanıcısı bir insanı DSG tatmin etmiyor hiç bir konuda.

• e92 al daha iyi
  • golf'ün sadece motoru 316'dan iyidir diye düşünüyorum. sonuçta golf c sınıfı bir araç. yeni sattım 1.4 golf'ümü. bir arkadaş antalya'da golf ile 8 litreleri bulduğunu yazmış. o arkadaş turbo benzinli araç kullanmayı bilmiyor, net. golf'üm ile istanbul'da ortalama 7 litre ile gezindim 3 sene boyunca. sattığım adam golf'ü bir kullanıyor, 3000 devirden önce vites değiştirmiyor. turbo aracı atmosferik gibi kullanırsan çok yakarsın tabii.

özetle motor hariç 316 bence. ben şahsen donanım sayısına bakmam. biri d sınıfı, biri c sınıfı. biri bmw, biri vw.
  • Hocam sakın haaa...

Mesela golf 7 1.4tsi higline dsg kullanan arkadasim f30 316ya geçiş yapti desem..

• Ya arkadaş ben de 1.4 8v 77 hp Punto var, şehiriçinde ayağımın altına yumurta bile koysam yaz ayında 6.5'in altına indiremiyorum ki bunun yarısı E-5'te 70-80 km civarı hızlarda. Nasıl 1.4 TSI şehiriçinde 5.5-6 yakar. İmkanı yok. İnanmayın Allah kitap aşkına inanmayın ya.

Şehiriçinde 5.5 yaktım diyen TSI kullanıcıs teorik olarak herhangi bir şehrin içinde olabilir ama kesinlikle sıkışık trafikte değildir.
  • Aracta bi xenon ve sunroof varsa hic degistirmeyin derim.Yazilim yaptirirsaniz keyfiniz artar.Uzerine nbt taktirabilirsiniz.
  • Hocam bildiğin ettiğin düzgün aracın var altında , boşver bence çok gereksiz olur hiç uğraşma .

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Tepkinizde haklısınız ancak 2 aracın da sahibi olmuş biri olarak Golf 7 122Hp ortalama bir trafikte 77Hp Punto’ya benzer tüketimler sergileyebiliyordu.

Bende de 2007 Punto 1.4 77Hp vardı, sonrasında 2014 de Golf 7 1.4 122Hp almıştım.

Golf dikkatsiz kullanımda ya da çok sıkışık trafikte Punto’ya göre tabiri caizse ucu açık şekilde tüketimi yükseltirken Punto bu konuda daha düşük bir üst sınıra sahipti ancak Edremit ilçesinde 2 aracın normal kullanım tüketimleri Punto 6.5-7, Golf 7-7.5 litre idi, eğer klima açık ise bu rakam Punto da 8 küsürlere çıkarken Golf de pek de değişmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 1 Ekim 2018; 22:2:5 >
  • Hele üste para verilecekse aman haaakış geliyor;şöminede ısınmak için yak daha faydalı olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.