Şimdi Ara

BMW 320D MI 320I ED MI (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
52.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana kalırsa ne alırsanız alın yıllık km sarfiyatınız önemli.
    Ama kesinlikle 40.yıl alıp konforunuzdan olmayın.Yeni sattım 40.yıl 2016....
    Kusura bakmayın ama 2011 e90 3.20d aracım varıd.O BMW ise bu 1.6 lar başka bir şey...
    Kağıt yada pratikte daha hızlı olabilir.Ancak araç sportif bir imaja sahip değil bu motorlarla.GArip bir sesi var.Hiç sevmedim......
    Tıpkı 1.4 tsi motorların audi ve vW kullanılması gibi.Artık asla bu tür motorlu araçlar almayacağım.....
  • certac C kullanıcısına yanıt
    Bende de E90 var ve F30 a gecmeyi dusunuyordum. Neden konforunuzdan olmayin dediniz hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul-Ankara, İstanbul-Didim, İstanbul-Edremit arası git gel yol yapan birisi olarak sol şeridi kapatmış bmw lerin %90ı "D" orta yada sağ şeritte ekonomi yapan ve yanlarından hızla geçtiklerimin %95i "İ" idi. Kimse alınmasın ama bu doğru siz 90-110 arası 5-6 belki 7 lt yakacağım derdindeyken ben 180 ile 5,5-6 lt yakıyorum. ayrıca iyi bakılmış bir dizel çok rahat 1 milyon km gider.
  • @p4p800se kullanıcısına yanıt
    180 kmh ile 5.5-6 litre imkansız..min 8 litre yakar fazlasını bilemem..Hatta 200 kmh'de eleman 10 litre yakmış mesela

https://www.youtube.com/watch?v=OCTzmUa9Na4
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ben anlık tüketimden bahsetmiyorum ortalamadan bahsediyorum, en son Ankara gidişimde 5,5lt/100 yaptım yolun müsait kısımlarında 180 e kadar çıktım (çamlıca gişelerden ankara 430km yaklaşık 3 saat 40 dk. sürdü). Sen istanbuldan 180 le çıkıp Ankaraya 180 le girdim sanıyorsun galiba!
    Siz 90-110 ile giderken tüm yolu o şekildemi alıyorsunuz da 5-6 lt yaktım diyorsunuz?

EK: ayrıca M paketin standarta göre daha fazla yaktığını herkes bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 22 Nisan 2017; 13:55:46 >
  • @p4p800se kullanıcısına yanıt
    180 ile gitmeyi performanslı kullanım olarak söyledim yoksa 300 km lik yolda birkaç defa 180 i görüp 5.5 litre yaktım demenin açıklaması yok.

Performanslı kullanımda da o araba 7 litre altını göremez bizde de 177 hp A4 var 8 litrelerde seri kullanımda.

5.5 litre nasıl olur anca açarsın uzun yolda hız sabitleyiciyi 120-130 kmh gidersin anca öyle..
    öyle anlık çıkma değil trafiğin ve yolun durumuna göre mesela bolu tünelden sonra o kaymak yolda solu boş bulduğum müddetçe, yada bursa-balıkesir otobanı ve izmir-aydın otobanında...
    kusura bakma ama senin a4 den zaten 1-1,5 litre az yakar her halukarda, şuan bile 7-8 bin karışık ama enaz 5bin km istanbul ş.içi "oldukça" performanslı kullanımda 6.8lt/100 ortalamam var. şu lastikleri değiştireyim km yi sıfırlayacağım, ilk fırsatta resim atarım, ama istersen 6.8 in fotosunu atarım ama dediğim gibi kesinlikle sakin kullanmam arabayı.
  • Fazla kilometre yakmiyorsan iki arac arasindaki fiyat farkini tolere edemezsin. Bu durumda 320i ed daha mantikli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 40 yıl alma arefesindeyim benzinli araç almadım kullanmadım dizel kullandım hep şimdide dizel alalım diyorum ama vergi çıkıyor karşıma 2850 TL veresim yok İkinci El için söylüyorum 50 bin TL fark veresim yok boş bir arabaya binesim yok ( 320d)170 hp 190 hp çok fark yok aralarında az km de yapıyorum varsın biraz fazla yaksın 40 yıl daha mantıklı duruyor SİZCE?

• 3-4 tane ied kullancısı ile görüşdüm, ki araçlar hepsi 2013-14 yani adamlar en az 3 yıldır ied kullanıcıları, hepside dizel almanın şuanda mantıksız oldugunu söylediler,
    aradaki bakım farkı ve vergi farkı + alırken verecegin yüksek fiyat farkına değmez dediler, hatta birisi mümkünse 3.16i al dedi, ben yok o kadar da değil dedim,
    ama temiz bir ied bulamadık, bulduklarımızda hep kapora alındı bilmem ne diyorlar, bakalım beklemedeyiz, bu arada kardeşime alıcaz aracı bende leon fr 150 dsg var, 8.5 lt yakıyorum istanbul içinde,
    ied bilemedin 10 yaksın, çokda matematik yapmaya gerek yok, yılda en fazla 15-20 bin km ancak yapacak araba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunlab -- 23 Mayıs 2017; 22:44:26 >
  • 320i ED ile 320d arasındaki yarışı çok az farkla 320i ED kazanır. Evet bunu daha az Tork ve Hp'sine rağmen yapar. (0-200 km verilerinden de anlayabilirsiniz)

Tork ve HP verileri, araçların ulaşacabileceği maksimum torku ve beygiri gösterir. Ancak hangi devir bandında (dar/geniş) bunu çevireceği daha önemlidir.

320d maksimum torku dar bir devir aralığında veriyor ve üst devirleri sıkıntılıdır.

320i ED'de ise güç dağılımı lineer ve 5500 devirlere kadar dolu dolu çevirir.

320d nin daha performanslı zannedilme yanılgısı düşük devirlerde verdiği yüksek torktan kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IbraKadabrA

320i ED ile 320d arasındaki yarışı çok az farkla 320i ED kazanır. Evet bunu daha az Tork ve Hp'sine rağmen yapar. (0-200 km verilerinden de anlayabilirsiniz)

Tork ve HP verileri, araçların ulaşacabileceği maksimum torku ve beygiri gösterir. Ancak hangi devir bandında (dar/geniş) bunu çevireceği daha önemlidir.

320d maksimum torku dar bir devir aralığında veriyor ve üst devirleri sıkıntılıdır.

320d nin daha performanslı zannedilme yanılgısı düşük devirlerde verdiği yüksek torktan kaynaklanıyor.

Sen hiç bmw kullandınmı
    3.20ied 3.20d yi yer diyen kişiye bende ilkokul bebesi üniversite bebesini ezer derim.
    Hodri meydan( anahtarına)
    0-100 ve 0-200 e varım arası olmaz 👎🏾

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zagor_71

quote:

320i ED ile 320d arasındaki yarışı çok az farkla 320i ED kazanır. Evet bunu daha az Tork ve Hp'sine rağmen yapar. (0-200 km verilerinden de anlayabilirsiniz)

Sen hiç bmw kullandınmı
    3.20ied 3.20d yi yer diyen kişiye bende ilkokul bebesi üniversite bebesini ezer derim.

Yanlama bildiğin kadar, fizik bilseydin keşke. Bak ben ne güzel anlatmışım, sen nasıl anlatmışsın.

İlkokul bebesi nedir, kime denir, üsluptan anlaşılıyor.

• quote:

quote:

Sen hiç bmw kullandınmı

0-200 e varsın öyle mi yürek mi yedin kardeş sen her ikisinin de 180 kmh sonrası ivlemenlerine iyi bakarsan farkı görebilirsin.Temiz 4-5 sn fark var 3.20ied lehine..

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

quote:

Sen hiç bmw kullandınmı

0-200 e varsın öyle mi yürek mi yedin kardeş sen her ikisinin de 180 kmh sonrası ivlemenlerine iyi bakarsan farkı görebilirsin.Temiz 4-5 sn fark var 3.20ied lehine..

Merhaba, söylediğiniz gibi teknik verilere bir bakayım dedim çünkü bende 320i ed nin 320d den daha performanslı olamayacağını düşünüyordum (e90 lci 320d ppk kullanıcısıyım bu arada), ve düşündüğüm gibi Bmw'nin yayınladığı veriler 320d in 320i ed den daha performanslı olduğunu gösteriyor, bulduğum verileri paylaşıyorum isterseniz bir inceleyin, farklı bir performanstan mı bahsediyoruz acaba çünkü kağıt üzerinde 320i ed nin 320d i geçme ihtimali yok gibi gözüküyor. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

verileri aldığım kaynaklar:
    320d için Resmi Bmw Verileri
    320i ed için Resmi Bmw Verileri

Düzeltme: automobile-catalog verilerini çok tutarsız olduğu için kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 9 Haziran 2017; 5:35:16 >

• Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    merhaba,

attıgınz linkteki araçlar manuel tr'de manuel f30 yok gibi bişey zaten.Benzinli olan da 3.20ied değil eski 2 litrelik benzinli ünite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 10 Haziran 2017; 6:52:14 >
    1. parantez içindekiler otomatik vites verileri ve her durumda 3.20d daha iyi performans gösteriyor
    2. 3.20 ied de 2.litrelik olan değil 1.6 olan 1.70 beygirlik araç
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    1000 metre son sürati göstermez(180 kmh-190 kmh civarı) haliyle her durumda denilemez yani.3.20d in zaten 0-100, ara hızlanmalarda hızlı oldugunu söyledim. son hıza cıkma olarak ied daha kısa sürede cıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 10 Haziran 2017; 9:2:38 >
  • Hocam naptın arabayı aldım mı

Aldıysan kaç km.de kaç model kaça aldınız

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

quote:

Sen hiç bmw kullandınmı

hayatı yalan dolan üstüne kurulu lar gerçekler karşısında ancak iftira ve inkarda bulunur.
    daha bir bmw si bile olmayanların yalanlarına karşı engüzel cevabı bmw merkez vermiş

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.