Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (262. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.596
Cevap
112
Favori
755.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ilk defa bir siteye kayıt olup yorum yapıyorum doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum ama bu tarz konularda pek bilgili değilim bilgisayarla pek işim olmuyo:) yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın. Ben f10 almak istiyorum hep öle bi hayalim vardı. 2011-2012 5.20 dizel 110-130 bin km arası düşünüyorum bütçem dahilinde neye dikkat etmem neyi sormam lazım araç sahibine alırken triger setinin değişmesinimi ağır bakımı kaç bin kilometrede yapılıyo birde masrafları ne olur bu araçta ?
  • Merhaba arkadaşlar 520i 2015 model aracım 94 binde 120-140 km/h arası vibrasyon mevcut 2 ayrı yerde balans yaptırdım durum aynı özellikle 127 133 kmh arasında daha önce böyle bir sorun yaşayan ve çözen var mı yardımlarınızı bekliyorum.

Edit: titresim direksiyona vurmaktan daha çok komple aracı titretiyor. Herhangi bir sağa sola çekme durumu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyman1 -- 2 Haziran 2020; 23:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speedyman1 S kullanıcısına yanıt
    Bende de vardı aynı durum sattığım f10 da, Koltuğun titrediğini görüyordum, sorununuz lastik balansı ile ilgili, işin uzmanı bir balansçıya götürün, jantlar baksınlar, sert çukura falan girdiyseniz ondan olmuştur, benim araç balansa girdiğinde iki jant bariz eğik çıkmıştı, jantlar düzeltilip balans yapılınca sorun çözüldü.
    Genelde dediğiniz sürat aralığındaki vibrasyonlar balans ayarından dolayı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmuro -- 3 Haziran 2020; 1:17:44 >
  • BMW F30 320 İçin Kablosuz Şarj Retrofit Kutu Açılımı ve Montaj Videoları Çektim

Ürünü Aliexpress'ten aldım. Kesme biçme olmaması açısından güzel oldu. Takmak zor değil. Fiyat performans açısından güzel ürün.

Ürünü aldığım linkleri videoların altına ekledim.

Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplarım

• .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caddy67 -- 9 Haziran 2020; 11:29:9 >
  • Arkadaşlar koltuk kafalığını öne doğru çektim şimdi arkaya ittiremiyorum. Nasıl yapacağımı tarif edebilirmisiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba uzun zamandır foruma girmiyordum aracım 2016 kasım trafiğe çıkışlı 43.500 km de 520 i excutive donanım. Pazartesi günü sakarya şehir içinde 30-40 km hızla ilerlerken motor suyu sıcaklığı uyarısı verdi aracı hemen kenara çekin ve kapatın uyarısına uyarak kenara çektim. Yol yardımı arayarak verdiği direktiflerle araçta herhangi bir su kaçağı ya da eksilmesi olmadığını tespit etmemiz üzerine aracı servise çekmemiz gerektiği söylendi. Araç 42.000 km de kosiflerde bakıma girdiği için su veya yağ eksilmesi olasılığı da bulunmamaktadır. Bende aracın km az olduğu için herhangi bir arıza durumunda servisinde yönlendirmesi ile iyi niyet kapsamında tamir işlemlerinin yapılacağını düşündüm. Bu sebeple yine yetkili servis olan kosiflere aracı cebimden çekici masrafı ödeyerek çektirdim. Servisteki arkadaşlar almanyaya yazarız aracınızın hem km si az hem hep servisimizde bakıma girmiş bu yüzden en kötü % 80 iyi niyet indirimi ile olayı çözeriz dediler. Bende öyle düşündüğüm için aracı kosiflere yollamıştım. Bugün ise servisten aranarak aracın devir daim ünitesinin arıza yaptığı değiştirildiği toplam 4.800 tl civarı parça ve işçilik ücreti olacağı Almanya ya durumun iletildiği ancak iyi niyet indirimi talebinin REDDEDİLDİĞİ dilenirse ödemeyi yapıp aracı alabileceğim tarafıma bildirildi. Bundan önce 320 d ve mini countryman araçlarımda oldu ve hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım. Aracın garantisi bitti evet ama bu kadar az km li bir araçta devir daim ünitesi arızası normal midir? Almanyaya bende mail attım bugün başka ne yapabilirim, hem yaşadığımı anlatıp önceden sizleri bilgilendirmek hem de tavsiyelerinizi almak isterim. Saygılarımla

• Merhabalar. 2014 model 5.20 i aracım var. Arac 110 bin km de. Aracı p den d ye aldığımda alttan bir zırıltı duyuyorum. R ye aldığımda daha az. Bi ustaya göstermeye vaktim olmadı henüz. Ciddi birşeymidir. Mahalle arasında giderken camları açıp yankılanan seslerdende duyabiliyorum. Sanki böyle egsoz muhafazası falan biyere sürtüyormuş gibi. Başına gelen varmı daha önce?

• Merhaba arkadaşlar, gaza basıp çektiğimde motor yerinden oynar gibi arabayı oynatıyor, bu sıkıntı uzun yolda titreme yaparmı, balans yaptırdım 2 defa titreme kesilmedi,120 ve sonrasında baya bi araç komple titriyor.

• fastforyou kullanıcısına yanıt
    Motor kulakları sağlam mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cicero501 C kullanıcısına yanıt
    Resmen ayıp etmişler, keşke kosiflere değilde borusana götürseymişsiniz.
    Kosifler nede olsa ana distribütör değil , bayi sonuçta.
    Ama isteseler bal gibi yaparlardı...
    Almanyaya yazdıkları maili ve cevabı görmek istesenize...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla servis müdürü Metin bey ikna ettiği için cebimden çekici parası verip sakaryadan oraya aracı götürttüm. Sonra ise almanyaya yazdık hebele hübele oldu. Bana km az %80 iyi niyet indirimi alırız demeseler özel serviste yarı fiyatına hallederdim. Almanya'ya ingilizce almanca iki defa yazdım. Araç çarşambadan beri serviste işi bittiği halde. Borusana da yazdım iki kere aradılar ama neden aradıklarını kendileride bilmiyor. 48 saat içinde döneceğiz dediler hafta sonu araya girdi. Kosifler gelin alın ücreti tam ödeyin iade olursa ederiz diyor ama bu saatten sonra o söze bile güvenmiyorum. Bakalım pazartesi almanya genel merkezi telefonla arayacağım son kez. Yine redolursa artık benim için bmw markası da yetkili servis işi de bitmiştir bu saatten sonra. 43 binde arabanın devir daimi mi biter? hem de % 100 kendi üretimleri olan motor elamanı.

• cicero501 C kullanıcısına yanıt
    Bende de deri göğüs kabarma yaptı araç 4 yaşında 70.000 km de iken % 50 iyi niyet geldi kalan miktar 11.000 tl idi geçen sene.
    F30 um varken de diferansiyel 60.0000 km de ötmeye başladı aracın garantisi de biteli 3-4 ay olmuştu onada % 60 iyi niyet geldi. Bmw garantide iyi bir firma değil. İşiniz düşmesin servise, Almanyaya da mail attım ama sonuç değişmedi. Araçlarda servis bakımlıydı. Audiyi tek geçerim bu işte.
  • Arkadaşlar f10 5.20d 2011 model aracımda Bilgi ekranı ile ilgili bir sorunum var. Şöyle ki ekran dili kendiliğinden Almancaya dönüyor,lastik v.s gibi arızaları silemiyorum,ilk çalıştırma dışında geri görüş kamerası devreye girmiyor,telefon gibi menüleri kullanamıyorum.Bunlara benzer bir takım sorunlar da var ama uzatmak istemedim.Bunları yaşamış yada konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: andryoit

Motor kulakları sağlam mı?
    Bilmiyorum hocam onada baktıracagım, bi arkadaş saft balansı bozuk olabilir dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

Merhaba arkadaşlar, gaza basıp çektiğimde motor yerinden oynar gibi arabayı oynatıyor, bu sıkıntı uzun yolda titreme yaparmı, balans yaptırdım 2 defa titreme kesilmedi,120 ve sonrasında baya bi araç komple titriyor.
    Daha önceden önden ceker araçmı kullandınız? Arkadan itişli bmw lerde motor dikine konumlandığı için gaza basıp çekince park halindeyken motor sallanır biraz.

• quote:

Bilmiyorum hocam onada baktıracagım, bi arkadaş saft balansı bozuk olabilir dedi.

Alıntıları Göster
    Durduğu yerde gaza bas çek yapıyorsa bunun şaft balansı ile uzektan yakında. Alakası olmaz.

• Auto finesse finale hızlı cila tavsiye ederim başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtiraka -- 14 Haziran 2020; 16:9:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtiraka

Durduğu yerde gaza bas çek yapıyorsa bunun şaft balansı ile uzektan yakında. Alakası olmaz.

Alıntıları Göster
    Hocam bas çekte motor oynatıyor aracı, buna bi başka arkadaşda normal dedi, ama 120den sonra titreme olayını çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastforyou -- 14 Haziran 2020; 17:0:35 >
  • quote:

Hocam bas çekte motor oynatıyor aracı, buna bi başka arkadaşda normal dedi, ama 120den sonra titreme olayını çözemedim.

Alıntıları Göster
    120 den sonra titreme balans ile alakalı olabilir. Yol testli balans ayarı yapan makinalar var. Ayarı bide onda yaptırın. Lastik yük altında titretiyor olabilir. Yada janttan kaynaklı. Ama gaza bastığınızdaki sallamayla alakası ol amalı. Mantığıma ters geldi benim.

• 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.