Gayet güzel. Bazı zincir kampanyası yapan ustalar da zincirin tekini değiştiriyor. siz doğrusunu yapmışsınız. Yağ pompası da kendini belli etmeden birden bire bozulduğu için ben değişse iyi olur diyorum kendi kendime. sonuçta her malzemenin bir ömrü var. zincir için çok şey sökülmüşken motor inmişken o da değişse ne güzel diyorum. Ama F10 520i'deki N20 motorla G20 ve G30'daki B48 motor gerçekten güzel. Bazen benzin beğenmiyor ama B48 |
BMW 5 SERİSİ F10 (278. sayfa)
-
-
Zincir Değiştirme işlemi yapılmışken yağ pompasını da değiştirseniz iyiydi.Yağ pompası ağır bakımda değişmeli bence.
Ayrıca yatak kontrolü yapıldı mı?
Aracınız kaç km de?
O Diyen kişi de halt etmiş.430 binde var bizde 90 bin km den bu yana kullanıyoruz.5.20 i b48 vardı bende.Üst kapak Yemiştim.şaşmaz da 1 ay yattı araba.Yağ Kütüğü,Kürbütör,Turbo Oringleri ve turbo,Selenoid Valfleri,Benzin Pompası,Subaplar vb. Haftalık Motor Kaputuna Abone eder ve Uğraştırır Adamı.Mavi dumanda atar zamanla.G Serilerine de aynı şikayetler Sirayet etmeye başlamış.Egr ve Soğutucudan bir araç motor mu yer.Paylaşmıştım ve Malesef oluyor. " Primecaregarage" isimli bmw Vlog Gurubu var youtube ve instagramda.Benzinli ve dizel tüm bmw motor İncelemeleri mevcut.80 Dakikalık bir Video.İzlemenizi Tavsiye ederim.Boşa Dizele Geçmedik.
-
218K km.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En sorunsuz olan BMW motoru M57 kodlu Dizel 6 silindir motordur. Adamlar özelıle bu motoru arıyıp söküp OFF Road araclara Takıyorlar
Neden dıye sorucaksınız.Bu motordakı Yag pompası dişili pompadır zincire baglıdır En öenmlisi bu yanı yag pompası patladı catladı derdi yok. Araştırın görün . F10 kasa 525 XDrive 4 cekiş olan Bu arac Motorda bu M57 Kodlu motoru kulanır.en saglamı BMw Şimdiye kadar ürettigi en Dayanıklı motordur
E60 dizel 520 olanlardada bu m57 motor vardır
Birde Zf sanzıman Yetkılı servisi ankarada yok
istanbulda sultanbeylıde var
aftermarket.zf.comBize ulaşın - ZF Aftermarkethttps://aftermarket.zf.com/tr/aftermarket-portali/bize-ulasinBUda türkiyedeki zf Yetkili servisler
www.zf.comZF Locations - Turkey - ZFhttps://www.zf.com/site/locations/en/europe/turkey_locations/turkey.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 5 Nisan 2024; 14:32:43 >
-
525d Xdrive m57 motor kulanır
-
N47T var hocam. M57 değil.
M57 motor 6 silindir E90 kasalarda diye biliyorum.F10 dizelllerde N47 kullanılıyor.
-
Aynen
-
Arkadaslar merhaba,
2013 5.25d xdrive aracim var ortalama 5-6 aydir bende. Aracin vites gecislerinde problem yok ama gazi birakinca kendi vites dusurdugunde frenleme gibi yaparak dusuruyor bu normalmi sizdede aynimi?
Motor freni yapıyordur hocam, çok aşırı değilse endişe edecek bir durum yoktur bence. Zira kimi araçların yük altında değilken yavaşlaması daha fazladır. Örneğin Mk6 Fiesta var bence, gazı kesince adeta hafif fren yaparcasına yavaşlar Ancak çok ciddi derecede yavaşlama varsa bir kontrol etmek lazım, mesela porya bilyalarından ses geliyor mu?
-
Normal
-
Yok hocam aracta yuruyen aksaminda hicbir problem yok, cok asiri yok yani motor kompresore biniyor gibi hisettiriyor sadece yani dsg sanzimanda vites dususlerini hisettirmiyorya bmwye ilk defa bindigim icin normalmi degilmi diye yazdim. Cevap icin tesekkurler
Bu aslında otomobil üreticisinin tercihi. Daha yüksek kompresyon hissi daha az ekonomi manasına gelirsek daha sportif bir sürüşe zemin yaratır.
-
merhaba bende 2104 model benzinli 5.20i var araçta dururken rolantide anlık kısa kısa silkelemeler oluyor cihaza bağladık hiçbir arıza vermiyor araç yürürkenden bir sıkıntı yok bu şekilde bir arıza ile karşılaşan oldumu?
-
Vites D konumundayken mi yapıyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
D konumund da boşa aldığımdada yapıyor hafif gaz verdiğimde devir 1000 lere gelince hiçbir sıkıntı yok ışıkta beklerken veya çalışır vaziyette birini beklerken oluyor buji olabilir dediler bujileri değiştirdim bakımları filanda yeni yaptımdırdım zaten araçta herhangi bir arıza koduda yok.
devir saati bile oynamıyor bu anlık silkeleme olduğu sırada kesik kesik oluyor ama anlaşılır şekilde sallanıyor araç.
-
Motor takozlarına baktırdın mı hocam ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 1 Temmuz 2024; 8:12:12 >
baktırmadım ancak takozda sorun olsa silkeleme sürekli olmazmı? bende çok kısa anlık birbirini tekrarlayan bir silekeleme oluyor
-
Valla cevap vermesi biraz zor bir soru açıkçası. Eğer ateşleme sisteminden olsa sadece rölantide değil seyir halinde de sallaması gerekirdi. Yani aklıma ya motor/şanzıman takozları veya volant tarafına bakmak lazım diye düşünüyorum çünkü ben de iyi bilmiyorum ama motorlarda stall devri dedikleri bir aralık var stop etme ile çalışmanın tam arasında, orada sarsıntı çok olur, eğer volant yapısında bozulma varsa belki bu tarz bir soruna da sebep olabilir diye düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1Valla cevap vermesi biraz zor bir soru açıkçası. Eğer ateşleme sisteminden olsa sadece rölantide değil seyir halinde de sallaması gerekirdi. Yani aklıma ya motor/şanzıman takozları veya volant tarafına bakmak lazım diye düşünüyorum çünkü ben de iyi bilmiyorum ama motorlarda stall devri dedikleri bir aralık var stop etme ile çalışmanın tam arasında, orada sarsıntı çok olur, eğer volant yapısında bozulma varsa belki bu tarz bir soruna da sebep olabilir diye düşünüyorum.
açıkçası çok fazla kurcalatmadan fikir sahibi olup o şekilde gideyim diyordum ama yardımcı oldu sonucu paylaşacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X