Şimdi Ara

BMW dizellerin reel tüketimi hakkında!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hadi ya Acaba zf koyar mı BMW ona? 1.16d'de yok mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

9 ileri ZF ile gelecek diye biliyorum.

Hocam en iyi araba bindiginiz arabadir bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom239 -- 2 Mart 2014; 20:06:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    premium farkı burada işte, tdi ile bmw motorlarını bir mi tutuyorsunuz.
  • quote:

Arkadaşlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bi husus var. BMWlerin dizellerinin güncel yakıt tüketimiyle ilgili. bmw.com.tr'ye göre fabrika ölçümünde gerek 3 gerek 5 kasa olsun dizel motorların şehir içi tüketimi 5.2 ile 6.8 arasında değişiyor. Ve beni hayrete düşüren bu araçların 1500-1900 kg arasındaki boş ağırlıkları. Reelde üzerine 2 lt bile eklesek inanılmaz iyi yine de. Burda Bavyera ekibinin uçuk düzeyde abartsısı mı sözkonusu yoksa diğer markalardaki gibi olağan fabrika verisi mi sizce ? Allah aşkına şu küçük dilimi yerine koyabilmem için bu araçların güncel motor ve şanzımanlı kasalarını kullananlar varsa günlük hayatta gerçek tüketimlerini yazarlarsa çok mutlu olacağım.
    Şimdiden herkese teşekkürler..

evet fabrika verileri gerçek 2013 5.25d xdrive sürekli eko modda kullanıyor peder. fabrikayı bile geçmiş olabilir

ayrıca bmwnin start stopu da diğer markalarla kıyaslanmayacak derecede başarılı 1 damla yakıtı boşa harcatmıyor (diğer lüks markaları bilmiyorum onlar da iyidir muhtemelen).

fabrika verilerini gerçeği yansıtıyor sonuç olarak bmw 2011den sonra motorlara özellikle verimlilik anlamında sıkı bir ayar verdi.

• atom239 A kullanıcısına yanıt
    Hocam utandırdın valla beni. Haklısın insan kendi aracına sahip olabildiğine şükretmeli
  • blue spirit kullanıcısına yanıt
    Hakiki kullanıcı deneyimi işte. Eyvallah hocam paylaşım için
  • Arkadasimin 12 yasindaki tuplu 530 u 1.6 hitler motoru ile ayni yakiyor.sahidim saka gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

premium farkı burada işte, tdi ile bmw motorlarını bir mi tutuyorsunuz.

Bmw ve vw ni elbetteki bir tutmuyorum zaten bu aptallik olur...bbm bahsetmek istedigim tassaruf icin uretilmis 90 ps golf 7litreyi gecio yukardaki bahsi gecen arabalarin potansiyelini kasa agirligini ve tahrik edici performansindan dolayi itibar etmeyin diyorum.

Verimlilik sadece motor ve sanzimanla bitmiyo bunu bmw ve diger markalar degisik modlarla cok iyi gosteriyor

• Ankaradayim okulum biraz tepede kaldigi icin surekli yokus tirmaniyorum ona ragmen ortalamam 7.7 arac f10 520d

• Tüketim verileri gerçekten doğru aracı gerçek anlamda zorlamadıktan sonra hiçte zor değil fabrika verilerini yakalamak.
  • 520 d ortalama hız 6.7 ortalama tüketim 10 litre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aezhob_92

Ankaradayim okulum biraz tepede kaldigi icin surekli yokus tirmaniyorum ona ragmen ortalamam 7.7 arac f10 520d

aynı mesajı daha önce yazmışsınız
  • quote:

Ankaradayim okulum biraz tepede kaldigi icin surekli yokus tirmaniyorum ona ragmen ortalamam 7.7 arac f10 520d

Aynı yokuşu inmiyormusun?

• bu konuda üst segment araçların çoğu fabrika değerlerine alt segment araçlardan daha iyi yaklaşıyor ve sinir bozucu derecede az yakıyorlar (motorlarına göre)

bence ancak tebrik edilir saygı duyulur
  • kuzenimde e92 kasa 320cd var.şehir içi 8.2 ortalama tüketimim var diyor .araç 184 hp ve zf şanzıman da değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Aynı yokuşu inmiyormusun?

Yokus assagi inince motor yakit yakmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aezhob_92 -- 2 Mart 2014; 23:37:34 >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin mobilden yazmistim gonderilmedigini sandim tekrar gonderdim duzelttim

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

9 ileri ZF ile gelecek diye biliyorum.

Hocam en iyi araba bindiginiz arabadir bu arada

9 İlerimi o ne yahu tır şanzımanı gibi.

İyi ilerleme var bu zf şanzımanda.

• 320 d 163 beygirlik var arkadasımda sehır içi 6,5 6,8 de geziniyor
    Ama sehir disi. 120 km de sabitleyip giderse 5 liteye dusuyor Arac 6 vites otomatik
    Bende de c200 cdi vardi onda daha dusuk degerler i cok rahat goruyordum ( sehir disi )
    Otobanda 120 km sabitleyip 4 litreye cok gordum
    Yani buyuk motor =daha az yakit.

• quote:

Kusura bakmayin mobilden yazmistim gonderilmedigini sandim tekrar gonderdim duzelttim

Yakmıyor denebilecek kadar az yakar. Niye sordunuz? Bilmiyormusunuz?
    Demek istediğim yokuş çıkmak önemli değildir. Her çıkışın bir inişi olur. Önemli olan yoğun trafiktir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.