Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.437
Cevap
73
Favori
588.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tamam sol şeritçi sen takılmana bak. sanayi kafasına ihtiyacımız yok.
  • ben sizden bmw nin yaptığı ölçümü istemiyorum. bana 8.5 litre yaktığınızı çekirn yeter dedim. öle 80-90 hız sabitleyici düz yolda benim arabada 6 litre yakıyor. bana karışıkta ortalamada yaktığınızdan bahsedin.

untildie: prins bakınız derim. çünkü firma her ürettiği kiti araçlarda test ediyor. uyumlu olduğu tüm araçlarda test ettiği için bile tek tercih sebebim olurdu. benzinde yaktığınızın 1 litreden fazlasınıda yakmazsınız kışın bu rakam 1.5 litrelere çıkar. benzin veya lpg olduğunu sesi dışında anlayamazsınız. lpgde daha sessiz çalışır. hemde daha çevrecidir.

edit: 2002-2005 model 3.16i ler 1596 cc 115 hp 150 nmdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 28 Haziran 2016; 19:12:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolyordam35

Araba abimin. Kendi arabam olsa sabahtan akşama kadar kullanır size video atardim ama isin kotu tarafi onada bi kusur bulurdunuz. Abim az evvel işten geldi sadece ise gidip gelmek için kullaniyor ve ondan anahtari rica edip size ortalama tuketimi video olarak çekip aticaktim ama anlaşılan siz 3.16nizdan memnunsunuz. Bence hiç uğraşmamiza veya tartişmamiza gerek yok fabrika verilerinde 3.16yla 3.18in aynı yaktığı yazıyor zaten ben ne kadar deneme yaparsam yapayim bmwnin yaptigi olcumlere benzemeyecektir. keyifli sürüşler dilerim.

mywikimotors.com/n42b18/
    mywikimotors.com/n42b20/

Boşuna laf anlatmaya çalışmayın. Fabrika verilerine asla inanmaz. Katalog değerlerini işine geldiği zaman dikkate alıyor, işine gelmediği zaman dikkate almıyor. Ağırlık karşılaştırması yaparken benzinli araçla tüplü araç kıyası yapıyor. İşine geldiği gibi yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: VTS*

quote:

Orijinalden alıntı: yolyordam35

Araba abimin. Kendi arabam olsa sabahtan akşama kadar kullanır size video atardim ama isin kotu tarafi onada bi kusur bulurdunuz. Abim az evvel işten geldi sadece ise gidip gelmek için kullaniyor ve ondan anahtari rica edip size ortalama tuketimi video olarak çekip aticaktim ama anlaşılan siz 3.16nizdan memnunsunuz. Bence hiç uğraşmamiza veya tartişmamiza gerek yok fabrika verilerinde 3.16yla 3.18in aynı yaktığı yazıyor zaten ben ne kadar deneme yaparsam yapayim bmwnin yaptigi olcumlere benzemeyecektir. keyifli sürüşler dilerim.

mywikimotors.com/n42b18/
    mywikimotors.com/n42b20/

Boşuna laf anlatmaya çalışmayın. Fabrika verilerine asla inanmaz. Katalog değerlerini işine geldiği zaman dikkate alıyor, işine gelmediği zaman dikkate almıyor. Ağırlık karşılaştırması yaparken benzinli araçla tüplü araç kıyası yapıyor. İşine geldiği gibi yani.

fabrika verilerine neden inanayım kim ne zaman fabrika verisini tutturmuş. en az 10 yaşına gelmiş aracın fabrika verisi ile konuşmak doğru değildir. aracın 10 yıllık geçmişini yok sayamazsın sıfır araç almıyorsun. bugün araca lpg takıldığında bu lpg ağırlığını es geçemezsin araçta ağırlıktır sonuçta. lpgli araç nerdeyse kalmadı dediğimde banane lpgden ben benzinli araç fabrika verisine bakarım diyen sensin. çok değil 1-2 sayfa arkadaki mesajlarında bu ifadeler yer alıyor silip değiştirmeyesin diye mesajlarına hep alıntı yaptım.

ben katolog verilerini ne zaman dikkate aldım mesajımı tekrar okuduğunuzda anlarsınız. araç aynı kasa aynı araba ama birisi 1600 cc birisi 2000 cc diye kalkıp 0-100 değerleri aynı değil birinde sürüş zevki yok beş para etmez dersen 2000 cc olanında 0-100 değeri iyi dersen bende sana orada dur derim.

sen durmadan gelip gelip fabrika verisinden bahsediyorsun çocuğa desen inanmaz 10 yaşındaki araçla fabrika verilerinin tutması gerçeğini.

zaten sizin gibilere bmw satan adamları anlamıyorum. arkadaş herkes sıradan insanlara bmw satmasn ya. hayatında bmw aldı diye tüm arabaların mühendisi oldu çıktı karşımıza. durmadan sol şerit diyen birinden ne beklersin. araba sol şeritte hız yapılmak için alınmaz bu kafa yapınızı bu sanayi jargonunuzu değiştirin. bugün 1600 cc beğenmediğiniz araçda bastığınızda 200 km hıza çıkmaktadır. ama size göre hala gitmiyordur. ülke araç hp gücü ortalamasının en az yüzde 30 üzerinde aracı beğenmemek

hakikaten bu kadar basit yorumlarla gelmeyin bir daha.

• İşte o über araba, e46'ların şahı 316i;

https://www.youtube.com/watch?v=XDyacO3svMA
  • 2005 yılından beri e46 coupe'lerin hastasıyım güzel konu olmuş bir 10 yıl daha geçse yine almayı düşüneceğim tek araba :)
  • untildie U kullanıcısına yanıt
    Ben 316 yı alırken tanıdık ustaya göstermiştim motorda bir zincir var adını hatırlamıyorum eksantrik gergi zinciri olabilir hemen ona bakmıştı. Kronik , problem çıkarır demişti. Tüp herkes prens Silverline diyor, alalı 10 ay oldu şehirler arasında 26 kuruşu görünce şimdilik taktırmıyorum. Ustamda da bmw vardı sunroof xenon deri koltuk olmayan bmw alınmaz demişti. Bu özellikler kesinlikle lazım. Performansı idare eder olunca özelliklerle idare ediyorsun. Zkw marka Xenon farlarda göstermeme sorunu var.
    400-500₺ ye merceği değiştiriliyor bende böyle bir sorun var. Ayrıca 12000 km de 1lt yağ eksilmesi var. 2014 model kumaş koltuk Bluetooth Bağlantısı olmayan halojen farlı passattan sonra özellik olarak daha dolu yarı fiyatlı bir arabam oldu 😬 mutluyuz şimdilik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta çomar galiba 😃

Xenon 100 liraya bile takılıyor
    Deri koltuk piyasadakilerin %90i sensatec yani sunni deri,dolayisiyla les gibi terleme yapıyor, su an aracımdaki nappa deri ve recaro, önceki sensatecti, kumaş alirim ama sensatec almam şahsen. Benim öncelikli tercihim recaro her koşulda. Pedere e60 bakınıyorum, recaro yoksa kapatıyorum direk ilanı o derece ama zevk meselesi tabi.
    Sunroof, evet 20-30bin liraya e36/e46 alan tayfa dilinden düşürmez sunroofu, son 5 bmwnin 4unde sunroof vardı ama elim çok gitmez açıp kapamaya. Kısın kullanışsız , bu havalarda klimadan dolayı açılmiyor ancak sunroofsuz 320i yi satarken, her alıcı ağız egiyordu sunrrof yok diye.
    Mercek değişimine gerek yok, temizlenir orjinal mercegi.

Ustanın baktığı demir sente demiri diye geçer, egzantrik zinciri gevşediğinde sente kayabiliyor demir yoksa

Aracınız hayırlı olsun, vanos ve egzantrik zinciri değişmiştir önceden umarım, n45lerin periodik değişen parçasıdır, 150-200bin arası değişmesi icap eder,oldukca tuzludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VieraGT -- 6 Temmuz 2016; 5:22:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesajinizda bir seyi merak ettim.
    Recaro olan E60 larda suni deri olmadigi icin mi tercih ediyorsunuz ?

• Yok hayır, recaronun sarması ve baldır desteği hissiyatı müthiş. Recaronunda sensatec ve nappa deri olanı mevcut, artık Dakota da var yenilerde

• Ok. tşk.

Prelci E60 ta Recaro da Dakota olabiliyor.

Ama Prelci E60 ta Dakota olmayan Recaro da var mı ? Siz biliyor musunuz ? O dönem Dakota da mi opsiyonel seciliyorsu Recaro nun yanında ?

• ..

• Pek bilgim yok açıkçası, ilanlarda ısıtma/sogutmali recarolu e60 var. Bayadir takipteyim. Soğutma olması için delikli deri olması gerekir gerekiyor ve sensatec varsa soğutma olmuyor. Benim bilgim bu kadar :)

• Bendeki E60 ta Dakotalı Recaro var.
    Ama ısıtma ve soğutma yok.

Amacım biraz aracımı tanımaktı. ilerde satarsam avantaj olabilir diye.

• Pantalon rengi izin bulasiyormu sizinkine de?

• Araç yaklasık 5500 kmdir bende.
    Bu süre zarfında böyle bir şeye hiç rastlamadım. Aldığımda da problem yoktu.

• Çok merak ettigim bir sey var.

M54 motorlu aracımda OBC yag degisim periyodunu neye gore hesapliyor ? Sadece Km ve süreye göre mi ? Yoksa kullanım koşullarını da işin içine katarak mı hesaplama yapıyor ? Özel servisim OBC ye bakarak daha değişime çok var diyor. Sanirim OBC'ye göre daha 15bin km daha var. Ancak yaklaşık son yağ bakimi 10 bin km önce yapılmış. Zira yetkili servis kaydı var. 15 bin km daha eklersem 25 bin km yapar. 25 bin Km çok uzun bir süre degil mi yağ, ve filtre baķımları için ??

Son 10bin km' nin 3/2 si rahat trafik ve uzun yolda yapıldı bu arada. Ama buna rağmen 25 bin Km çok fazla geliyor bana

Bu arada yağ olarak son serviste Castrol 5-30 tam sentetik kullanılmış.

• merhaba arkadaslar dun arabayi park ettim bugun calismadi yuksek ihtimal kapi aralik kaldi ve ic lambalar acik kaldi aklima baska bir sey gelmiyor. takviye yaptik calisti sonra bir elektrikclye gittik burdaki ustalari pek tanimam romanyadayim ordada takviye yaptik ama oncesinde hic gormedigim bir seyi yapti bir mutdet baglantiyi kesmedi oncesinde ve calistirdikdan sonra tabi degisen bir sey olmadi sarz yine yok ama anlamadigim ic lambalar ve bagaj lambalari gayet guclu yaniyor kaoi otanatigi iyi calisiyor.uzuldugum sey simdi saat ve km kendini sifirladi ve ne manuel km nede dijital calismiyor bir fikri olan varmi saygilar
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryangt

Usta çomar galiba 😃

Deri koltuk piyasadakilerin %90i sensatec yani sunni deri,dolayisiyla les gibi terleme yapıyor, su an aracımdaki nappa deri ve recaro, önceki sensatecti, kumaş alirim ama sensatec almam şahsen. Benim öncelikli tercihim recaro her koşulda. Pedere e60 bakınıyorum, recaro yoksa kapatıyorum direk ilanı o derece ama zevk meselesi tabi.
    Sunroof, evet 20-30bin liraya e36/e46 alan tayfa dilinden düşürmez sunroofu, son 5 bmwnin 4unde sunroof vardı ama elim çok gitmez açıp kapamaya. Kısın kullanışsız , bu havalarda klimadan dolayı açılmiyor ancak sunroofsuz 320i yi satarken, her alıcı ağız egiyordu sunrrof yok diye.

Ustanın baktığı demir sente demiri diye geçer, egzantrik zinciri gevşediğinde sente kayabiliyor demir yoksa

Aracınız hayırlı olsun, vanos ve egzantrik zinciri değişmiştir önceden umarım, n45lerin periodik değişen parçasıdır, 150-200bin arası değişmesi icap eder,oldukca tuzludur

Merceği kendimiz söküp temizledik hatta özel krom kaplama yaptırdım olmadı. Merceğin reflektörü yanmış, kronik. Merceğin tamamen değişmesi gerekiyor. Söylediğim fiyattaki bahsi geçen mercek hella intemo. Sahibinden de çıkmaların tanesi 120-140₺. İşçilik hariç.

Sunroof u seviyorum çok terlediğim için, her fırsatta açarım. belki de araba dar geldiği için bilmiyorum. Deri koltuğu temiz kaldığı için seviyorum. Ayrıca kumaş koltuklar ne kadar kumaş ne kadar sentetik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna1979 -- 13 Temmuz 2016; 18:45:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna1979

quote:

Orijinalden alıntı: ryangt

Usta çomar galiba 😃

Merceği kendimiz söküp temizledik hatta özel krom kaplama yaptırdım olmadı. Merceğin reflektörü yanmış, kronik. Merceğin tamamen değişmesi gerekiyor. Söylediğim fiyattaki bahsi geçen mercek hella intemo. Sahibinden de çıkmaların tanesi 120-140₺. İşçilik hariç.

Sunroof u seviyorum çok terlediğim için, her fırsatta açarım. belki de araba dar geldiği için bilmiyorum. Deri koltuğu temiz kaldığı için seviyorum. Ayrıca kumaş koltuklar ne kadar kumaş ne kadar sentetik?

bi-xenon sisteminde mercek belirli bir çalışma süresi sonunda reflökter denen iç ayna kısmı yanar bozulur. sadece ve sadece yeni mercek alarak değiştirilir. tamirat veya temizleme herhangi başka bir işlemle iyi sonuç elde edilmez. belirli zaman sonrada yüksek ısıdan dolayı ön cam farında bozulma meydana gelir. maliyeti epey fazladır. yan sanayi iş görmez. kesinlikle orjinal alınması gerekir. bunun dışında kim ne derse desin gerçek değildir.

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.