Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.437
Cevap
73
Favori
588.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: De Niro

Merhaba Arkadaşlar,
    enim 2005 3.18i son zamanlarda düşük avansla çalışıyor. Yani devir göstergesi biraz daha 500 devir/dakikaya yakın gözüküyor. Bir de vitesi takınca arabadan bir homurtu geliyor. Sanki güç biniyor ve zorlanıyor gibi. Gerçi bu homurtu, -özellikle yazın- önceki Golf V FSI aracımda da olurdu ama yaz sıcaklığından olduğunu düşünürdüm. Sizlerin de böyle bir durumla karşılaşıp karşılaşmadığınızı öğrenmek istiyorum.

İkinci olarak da , arka amortisörleri değiştireceğim. Tavsiye edeceğiniz bir marka ve İstanbul için uygun fiyatlı bir satıcı var mıdır?

Teşekkürler...

amortisör olarak sach&boge öneririm orjinaldede zaten kullanılan marka. alternatif monroe var. ama yakında bende amortisörleri değiştirecem koninin turuncu 4 adeti 700 tl civarı o daha mantıklı. bogede 2 arka sadece 350-400 gibi rakam.

avans ile ilgili benzin haritasını yeniden güncellemek faydalı sonuç verir. büyük ihtimalle sorun düzelir. diğer kısım bu güncelleme yapılırken yol testine göre yapılmasıdır. başka aracın verileri kopyala yapıştır yöntemi ile yapılırsa sizin araçta verim alamazsınız. bu aynı parmak izi gibidir. tüm araçların benzin haritası farklıdır. birde yazın oksijenin genleşmesinden dolayı size tavsiyem yaz ve kış için üretilmiş hava filitrelerini kullanmanız. bunu çoğu usta bilmez. hava filitresini bayi olan bir yerden kendiniz alınız.

• glovkiss_1907 G kullanıcısına yanıt
    Ben olsam 1,4 tsiyi tercih ederdim. Bende 2003 318 ci var. Araç çok güzel ancak performansı hoşuma gitmiyor. alacağınız araç 6 silindirlilerden olacaksa BMW tercih edilebilir. Bir de sorunsuzluk açısından modeli yüksek olduğundan yine seat tercih edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 45 50 bine kadar bütçe var aile arabası olarak kullanmak istiyorum 4 kişilik bu e46 kasa hoşuma gitti 2000 2005 arası düşük km 200000 bini gecmemis düşünüyorum sizce alınır mı bu saat sonra tavsiye edermisiniz bu arabalar surekli ariza yapip masraf çıkarıyor mu amacim alırsam ailecek binmek birde arada ufak tefek gazlamak sizce hangi model iyi olur alirsak 316 318 320

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, değerli bilgileriniz için teşekkürler. Koni amortisörleri biraz inceledim. Turuncu olanları sanırım standart ve her binek arabaya uygun galiba, Maslak sanayide Koni distribütörü var.
    Avans konusunda BP'den benzin alıyordum, benzini başka bir yerden -Total olabilir- alıp öyle deneyeceğim. Daha da olmadı benzin haritasını servisten dediğiniz gibi güncelletebiliriz. Hava filtresini de nereden bulacağımı bilmiyorum ama hem amortisör hem de filtre için Maslak sanayide bir dolaşmak lazım.

Diğer, o vitesi D konumuna alınca oluşan ses konusunda bir fikriniz var mı? Normal midir? Ben mi fazla evhamlıyım bilemedim.
  • yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

3.18i en idealidir. Sürekli arıza yapmaz ama yine de elektronik aksamları bazen bocalayabiliyor. Temizini bulmak gitgide zorlaşıyor. Ne kadar sık el değiştirirse sıkıntılar daha da artar diye düşünüyorum.
    Mümkünse ve bulabilirseniz 1.veya 2. sahiplerinden satın almanız daha avantajınıza olacaktır. Bol şans!
  • De Niro kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim 318i de piyasada az hep bakıyorum 316 i var 1.6 motor oda gitmez bana sizce 2000 2004 model bu araçlara 40 45 bin vermek mantikli mi?

Ben teşekkür ederim sanayiye gitmişken seside baktırın birşey kaybetmezsiniz. Tork konvektöründen olabilir.

poloya 60 70 binden vermekten kat ve kat mantıklıdır. 3.16 ile 3.18 test edin fikriniz 3.16 olarak değişir

Neden ki ? Ayrıca poloya o parayı vererek genc araba alıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıgıdo5858 -- 9 Ağustos 2016; 17:09:36 >
    Bu araçlardan alacaksanız piyasaları böyle ve farklı bir araba olduğu için, pek mantık aranmaz diye düşünüyorum. Zira E46 kasa BMW bence bir insan olsaydı en yakışıklılarından veya güzellerinden biri olurdu.
    O yüzden aşkta mantık aramadığım için ben severek aldım . Ben arabayı haftada bir 50 km falan veya yılda birkaç kere uzun yol 1000-2000 km olarak kullanırım. Dizel olsun veya az yaksın diye düşünmem.
    Siz de nasıl kullanacağınıza bağlı olarak düşünürseniz, BMW E46 veya daha farklı bir marka modelin uygunluğu kafanızda canlanır.
    Tekrar dediğim gibi, E46 almayı kesin olarak düşünüyorsanız mantığına pek bakmadan temizini bulmaya çalışarak alın. 40 45 bin TL fiyat aralığında başka güzel seçeneklerde mevcut ama bu model başka.

Temizini bulmak günden güne zor birkere ben geziyorum mesela malum sitede hasar kaydini görünce direk çıkıyorum hasar kayıtlı çoğu veya km cok yüksek ben aile aracı olarak kullanacağım dan düşük km ve temiz olmasını istiyorum varsin 2 3 bin fazla olsun 318 i fazla yok suan bekliyorum hergün bakıyorum sahibindene bakalım hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

Neden ki ? Ayrıca poloya o parayı vererek genc araba alıyorsunuz

b segment bir araç istediği kadar genç olsun o her haliyle b segmenttir. kalitesinden performansına kadar size sunduklarına kadar donanımına kadar herşeyiyle bir b segmenttir. d segment bir araç ne olursa olsun sundukları bakımından her zaman bir kaç tane sıfır b segment yapar. (kalkıp 1920 model d segment araç değil mantık çerçevesinde)

öncelikle amaç belli olmalıdır. sürekli şehir içi tek kişi kullanılacak bir araçsa bunun için d segment almak sadece üstün zevkler dışında hertürlü mantıksızdır. ama aile ile birlikte kullanılacak bir araç bakılıyorsa bu d segment aşağı olunca bir o kadar mantıksız konuma geçiyor. önemli olan burada aracın yaşı değil bakımıdır. iyi bakılmış bir araç her zaman mantıklı tercih sebebidir. bugün şanzımanı kaportası ve motoru düzgün olan bir aracı almak demek sıfır alınan araçtaki 1-2 yıl sonra ki değer kaybı parasına saat gibi konuma getirmek demek. ama ben istiyorum ki herkes böyle düşünmesin yoksa kasko parasına bmw alamayız. bugün piyasa fiyatlarına birde aracın kasko değerlerine bakın hangi araç uçuk fiyat hangisi mantıklı araç bunu kolayca herkes görebilir.

burada araçların kasko değerlerine bakılıp piyasa değerleriyle karşılaştırılır.

2005 model bmw e46 3.16i 40 bin gibi kasko değerine sahip. ortalama fiyatları 40-45 arası bu bayram öncesi olan fiyatları.

şimdi burada temiz bir aracı kalkıp da kasko değerinin altında satılmasını beklemek mantık dışıdır.

mesela gider bin liraya kasko yaptırır uçurumdan aşağı bırakırım aracı genede 39 a satmış olurum. kalkıp müşteriye 38 e vermem. yani araç alınırken kasko değerinin altında araç almaya çalışmak pek mantıklı değil çoğu kişide satmaz genelde kasko değerinin biraz üstünde bir fiyat isterler.

mesela benim aracım 3.16i manuel tertemiz kazasız sıkıntısız tüm ağır bakımları yapılmış durumda. aldığım paranın üzerine 7-8 bin lirada a dan z ye ne varsa bakım yaptırdım. 2. sahibi sayılırım. aracım full ve ilave opsiyon alınmış. üzerindeki velur paspas bile bugün 1000 lira üstünde paraya alınıyor. ben kalkıp sıfır olsun polo olsun diye bu aracı hayatta satmam kullanırım geneli uzun yol yapıyorum. aile aracı. yani benim gibi kişiler araçlarını satmazlar satanlarda biraz yüksek fiyat yazar. 50 üstündeki fiyatlar bu tür araçlara sahip olanların araçları genelde. ya 40-45 aralığında bir araç alacaksınız 6-7 bin de ekstra masrafını ekleyeceksiniz yada düşük km li tertemiz bir araca 50 üstü vermeniz gerekli.

buradaki ilanda araç benim araçtan bile daha temiz. aracı biliyorum. adam tamamen keyfi satıcı ha bu paraya alıcı bulurmu bulmazmı orası tartışılır. ama ben e46 kullanıcısı olarak 45 alıp masraf edeceğime pazarlıkla 50 ye bunu almayı tercih ederim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-hatasiz-3%2C16i-e-46-full-297003547/detay

edit: kasko değer listesi linki;http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 9 Ağustos 2016; 19:44:12 >

Cevap verip zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

RİCA EDERİM. BANA GÖRE HER ZAMAN MANTIKLI SEÇENEĞİ SEÇMEK DOĞRUDUR.
  • Oncelikle sayfanin yeni uyesi olarak herkese merhaba beyler. Elimde 35000 tl civari bi para var araba alicam ama cok kararsizim. Bi yandan bmw e46 320i eski yani firlama kasa var diger yanda da honda civic v-tec.Ben bmw nin surusune durusuna ve performasina hastayim ozellikle de e46 lari cogunun m kasa spor olmasi (sunroof,deri koltuklar) beni daha cok cezbediyor.ölmeden o arabaya 1 kere binmek istiyorum ama gel gelelim ki bakim ve yedek parca masraflari beni korkutuyor. honda civic her konuda bmw nin yanindan gecemez ama o fiyata en cazip bmw den sonra geliyor ve ucuz bakimli. ortalama 2000 tl lik bir gelirim var zamanla articak ve ev kirasi derdim yok cok sukur. Param biraz eksik onada kredi cekicem. bmw 320i eski kasa modelleri kullanmis arkadaslar bu konuda detayli bir sekilde yardimci olursa cok makbule gecer. gercekten cok kararsizim. illa yetkili servisinde baktirmam gerekmiyor guvenilir bir servis bulurum. Simdiden tesekkurler

• ya bmw ya honda Y kullanıcısına yanıt
    merhabalar.

bu iş için 35 bin az. temiz bir aracı 45 ten aşağı almanız hayal gibi birşey. tavsiyemiz 2002 üstü makyajlı olanına bakmanız. bugün en düşük 2002 makyajlı 3.20i kasko bedeli 43 bin tl 2003 45 bin tl. şimdi hiçkimse problemsiz temiz aracını 45-50 den aşağıya satmaz. ikincisi üst mesajlarımı okuduysanız ilk başta alacağınız bir araçta bakım listesini paylaştım bu iş içinde 5-6 bin tl gerekli. ondan sonrası zaten siz aracınızı satmak istemeyeceksiniz.

bakımına giden parça fiyatlarınıda üç aşağı beş yukarı buradan bakabilirsiniz.

http://www.karakaslarotoyedekparca.com/bmw/e-36/e46-1998-2005-yedek-parca

https://www.parcatreni.com/bmw/3-serisi-e46-1998-06-yedek-parca

http://www.bmrotomotiv.com/katalog2/19-3-serisi-e-46-1998-2006.html

http://www.otosupermarket.com/3-Seri-E46-1999-2005,LA_212-2.html#labels=212-2

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=arac&sid=YLW23CY7G6&likethis=kategori&intro=yilsil

• Kardesim cok guzel cevaplamissin tesekkur ederim ama o kadar butcem yok. zaten dedigin gibi aracta illaki ya boya var ya hasar, henuz temizini bulamadim.Peki bu butce cercevesinde hangi araci alabilirim hem baktiginda ben burdayim desin hemde ekonomik olsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ya bmw ya honda

Kardesim cok guzel cevaplamissin tesekkur ederim ama o kadar butcem yok. zaten dedigin gibi aracta illaki ya boya var ya hasar, henuz temizini bulamadim.Peki bu butce cercevesinde hangi araci alabilirim hem baktiginda ben burdayim desin hemde ekonomik olsun?

aşağıdaki gibi bir araç alabilirsin. Bmw'den aşağı kalır yanı yok.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-tamemen-farkli-210-hp-hrisch-performance-327813452/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-tam-full-hatasiz-koleksyonluk-329724677/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-temiz-saab-9-3-otomotik-takas-olur-323714505/detay

• ya bmw ya honda Y kullanıcısına yanıt
    bayram sonunu beklemenizi tavsiye ederim hemde bütçeyi o zamana kadar 3-5 bin daha arttırın. sıkışmış birinden 3.16i alınır o paralara. ama 2-3 ay kadar ilanlara sürekli bakmanız lazım. bütün paranızı bir arabaya verecekseniz kesinlikle acele etmemeniz gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: retchop

quote:

Orijinalden alıntı: ya bmw ya honda

Kardesim cok guzel cevaplamissin tesekkur ederim ama o kadar butcem yok. zaten dedigin gibi aracta illaki ya boya var ya hasar, henuz temizini bulamadim.Peki bu butce cercevesinde hangi araci alabilirim hem baktiginda ben burdayim desin hemde ekonomik olsun?

aşağıdaki gibi bir araç alabilirsin. Bmw'den aşağı kalır yanı yok.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-tamemen-farkli-210-hp-hrisch-performance-327813452/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-tam-full-hatasiz-koleksyonluk-329724677/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-temiz-saab-9-3-otomotik-takas-olur-323714505/detay

300 bin km ye dayanmış saaablardan bahsediyorsunuz hele en önemli özellik bmw de sürüş zevki diye birşey vardır. dünyada tek tartışılmaz olan konudur. buna rağmen bmwden aşağı kalır yanı yok demek :S ilk önce arkadan itiş olması gerekli.

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.