Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.437
Cevap
74
Favori
589.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce 2000 model 320ci aldım araç sorunsuz şekilde çalışıyordu. aracım lpgli yarı otomatik. 2 gün önce aracı yıkadım, aynı günün akşamı aracın çekişinde düşüş yaşadım eksozdan da horultu sesi gelmeye başladı. Benzinde kullandığım zaman araç çekişinde daha fazla düşüş oluyor 5bin 6bin devire kadar vites atmıyor, lpgde ise benzine nazaran daha iyi durumda aracımın sıkıntısı ne olabilir. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

320i sahipleri bakım ve parça fiyatlarını belirtebilir mi?

Genel olarak standart şeyler aracınızı güzel kullandığınız takdir sanayi yolunu unutun bir kere..

Komple yağ değişimi 150 tl civarı bir fiyat.. 8 Litre 10-40 yağ..

Filtreler falan onlarda ucuz 20-30tl civarı

Disk balata vs vs onlar her dakika değişmez zaten onlarında rakamları makul durumda benim aracı alalı 1 sene oldu daha bunlarda sıkıntı yok..

Yani genel olarak can acıtmaz bir araba ama sert sürerseniz sert girer orasıda ayrı bir mevzu.. Kısacası güzel kullanım ile birçok araçtan masrafsız + sürüş keyfi hiç birinde alamayacğınız kadar güzel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: otopsiraporu

arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce 2000 model 320ci aldım araç sorunsuz şekilde çalışıyordu. aracım lpgli yarı otomatik. 2 gün önce aracı yıkadım, aynı günün akşamı aracın çekişinde düşüş yaşadım eksozdan da horultu sesi gelmeye başladı. Benzinde kullandığım zaman araç çekişinde daha fazla düşüş oluyor 5bin 6bin devire kadar vites atmıyor, lpgde ise benzine nazaran daha iyi durumda aracımın sıkıntısı ne olabilir. Teşekkürler.

Aracınızın motorunda bir yerine su tuttunuz mu ? Gazı normal yiyor mu ? Rölantide bozulmalar oldumu alıp veriyormu ? Lambda sensörleri olabilir belki egzozdan homurtu geliyor dediğinize göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2003bmw 320i e 46

Selamun Aleykum arkadaşlar 1 ay önce 2003 bmw 320i otomatik e 46 aldım buradaki faydalı bilgileriniz sayesinde bi çok konuda bilgi sahibi oldum şimdide aranıza katıldım.Aracımla ilgili bi sorun yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.Aracımı sabah ilk çalıştırdığımda motoru en az 15-20 dakika çalıştırıyorum motor anca kendine geliyo eğer 15 -20 dakika ısıtmadan hareket edersem araba gitmiyo frene bastığım zamanda stop ediyo tekrar çalıştırıyorum yine stop ediyo yani ısınana kadar bu böyle devam ediyo ama ısındıktan sonra en ufak bi problem yok ne gidişinde ne hızlanmasında bilgisayarla baktığımızda arıza yok ama bi anormallik var bu durumla karşılaşan bi arkadaşımız varsa yardımcı olursa gerçekten çok memnun olurum

Hava akış metre sensörünü ( Debimetre ) nin değerlerini bilgisayarda bir kontrol etsinler normal randuman verenleri 13-14kilo hava çeker rölantide..

• quote:

Orijinalden alıntı: KADİRREİS

Arkadaslar selam.
    Benim, 2000 model e46 , 316i LPG (yeni) aracım var. Aracım 250 binde. Su ana kadar hiç motoru açılmadı. Gecen gün aracımı periyodik bakım için servise götürdüm. Birde araçta kalorifer hortumunda yaklaşık 4 aydır su kaçağı vardı, bende 2 günde bir su ekleyerek gecistiriyordum. Serviste hortumda değişti. Eve gittiğimde aracın altından antifirizli suların aktığını gördüm. Ertesi gün tekrar servise gittim, bu sefer başka yerden boru patlatmış. Onu şa yaptık ve 20 dakika çalışır vaziyetten sonra ilk defa hararet göstergesi yükselmeye başladı ve başka bir hortumu daha patlattı. O da değişti. Fan acmıyor dediler, baktık acıyor. Termostat acmıyor dediler, soktuk, devri daimdendir dediler. Baktık o da sağlam. Şimdide conta veya silindir kapak dediler ve yarın motoru acacaklar. Sapa sağlam bakıma gelen aracım şimdi hararet sorunu nedeniyle karşı karşıya. Bu yapılanlar servisin oyunu mu anlamadım. Ne olur bana yardımcı olun.

Normal çalıştığı yerde fan açmıyorsa aracınız bir termostat'a baktırın başka bir yerde bmw de hararet önemli.. Aracınızın motorunuda her yerde açtırmayın öyle bu bmw'nin motorunu her usta yapamıyor.. Eğer ankara'da iseniz usta önerebilirim..

Soğutma sistemini bir elden geçirin..

• quote:

Orijinalden alıntı: aksoy2013

2003 3,18 İ BMW YENİ TİP MOTOR OLAN 143 BEYGİRLİ KM/ 1TL YAKMASI NORMALMİ HOCAM BATIRACAK BU ARAÇ BENİ İSTANBUL ŞEHİR İÇİ KULLANIYORUM

ODA BENİ KULLANIYOR, HANGİ PARÇASINA BAKMAMIZ GEREKİR BU YAKIT KONUSUNDA NEYİNE BAKIM YAPMAMIZ İCAP EDER YARDIMMMMM

Hic normal degil ben 2002 kullaniyorum ayni motor 60 kurus yakiyor. Parca bilmlyorum ama istrsen usta tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen silindir kapağında çatlak vardır. Sık sık hortum patlatmasının sebebi bu olabilir.
  • merhaba benım 1999 model bmw 3,18i aracım var sorunum kapılar kilitleniyor ama acılmıyor, anahtar kodlaması yaptım bi iki gün calıstı sonra tekrar aynısı oldu ve duzelmedı. Anahtarı kilide sokarak acmaya calıstıgımdada acılmıyor sorun ne olabilir acaba ve cok pahalıya patlarmı?
  • arkadaslar merhabalar size bir sorum olacak ben Bmw 3.28i executive aldim 98 model ancak bunun sogutma suyunu nereye koyacagimi bir turlu bulamadim aslinda buldum ancak emin olamadim bana bi yardimci olabilirseni sevnirim iyi gunler
  • 2003 Model E 46 320 D aracım var şu anda 120000 km yi geçti. Allah nazardan saklasın çok çok memnunum. Ufak tefek ayrıntılar dışında sıkıntısı da yok. Bir çok kullanıcıda da olabileceğini düşündüğüm bir soruna ben pratik bir çözüm buldum. Sizlerde uygulayabilirsiniz. Ön camın alt kısmında dışarıda kalan bölümün yani silgeçlerin altında yer alan parçanın ucunda ki lastikler zamanla benim aracımda çatlamalar yapmış hatta dökülmeye başlamıştı. Bende siyah silikonla çatlakları doldurarak kötü görünmelerini en önemlisi de bu çatlaklardan iç kısımlara su gitmesini engelledim. Fena da durmadı ama parmakla veya bir alet yardımıyla daha güzel şekil verilebilir ben uygularken biraz özensiz davrandım... Üstelik silikon da sadece 2 TL Birde sizlere danışmak istediğim bir konu var, vitesin etrafında bulunan konsol ile Küllüğün kapağında zamanla çizikler oluştu, bunları yok etmemin imkanı var mı? veya bu konuda bir çalışma yapan arkadaş oldu mu? Herkese selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: melmer

2003 Model E 46 320 D aracım var şu anda 120000 km yi geçti. Allah nazardan saklasın çok çok memnunum. Ufak tefek ayrıntılar dışında sıkıntısı da yok. Bir çok kullanıcıda da olabileceğini düşündüğüm bir soruna ben pratik bir çözüm buldum. Sizlerde uygulayabilirsiniz. Ön camın alt kısmında dışarıda kalan bölümün yani silgeçlerin altında yer alan parçanın ucunda ki lastikler zamanla benim aracımda çatlamalar yapmış hatta dökülmeye başlamıştı. Bende siyah silikonla çatlakları doldurarak kötü görünmelerini en önemlisi de bu çatlaklardan iç kısımlara su gitmesini engelledim. Fena da durmadı ama parmakla veya bir alet yardımıyla daha güzel şekil verilebilir ben uygularken biraz özensiz davrandım... Üstelik silikon da sadece 2 TL Birde sizlere danışmak istediğim bir konu var, vitesin etrafında bulunan konsol ile Küllüğün kapağında zamanla çizikler oluştu, bunları yok etmemin imkanı var mı? veya bu konuda bir çalışma yapan arkadaş oldu mu? Herkese selamlar...

Dediğiniz yöntem ile de güzel olur sanırım.

Malesef cam altındaki plastiğin dökülmesi olayı facelift e46 ların genelinde var.

Benim ustamın önerisi; Kırılan parçaların falçata ile düzgün bir şekilde kesilmesi ve daha sonra camcıdan uygun, ince bir conta alınıp, siyah silikon ile sabitlenmesi. Henüz yaptırmadım ama fırsat bulursam yaptıracağım.

Cizilen kısım sanırım anti bakteriyel olan yumuşak kaplama. Aynı sorun bende de mevcut. Dikkatli ve temiz bir şekilde soymak dışında bulabildiğim bir çözüm yok sanırım.

Bu arada yakıt tüketiminiz nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Orijinalden alıntı: melmer

2003 Model E 46 320 D aracım var şu anda 120000 km yi geçti. Allah nazardan saklasın çok çok memnunum. Ufak tefek ayrıntılar dışında sıkıntısı da yok. Bir çok kullanıcıda da olabileceğini düşündüğüm bir soruna ben pratik bir çözüm buldum. Sizlerde uygulayabilirsiniz. Ön camın alt kısmında dışarıda kalan bölümün yani silgeçlerin altında yer alan parçanın ucunda ki lastikler zamanla benim aracımda çatlamalar yapmış hatta dökülmeye başlamıştı. Bende siyah silikonla çatlakları doldurarak kötü görünmelerini en önemlisi de bu çatlaklardan iç kısımlara su gitmesini engelledim. Fena da durmadı ama parmakla veya bir alet yardımıyla daha güzel şekil verilebilir ben uygularken biraz özensiz davrandım... Üstelik silikon da sadece 2 TL Birde sizlere danışmak istediğim bir konu var, vitesin etrafında bulunan konsol ile Küllüğün kapağında zamanla çizikler oluştu, bunları yok etmemin imkanı var mı? veya bu konuda bir çalışma yapan arkadaş oldu mu? Herkese selamlar...

Dediğiniz yöntem ile de güzel olur sanırım.

Malesef cam altındaki plastiğin dökülmesi olayı facelift e46 ların genelinde var.

Benim ustamın önerisi; Kırılan parçaların falçata ile düzgün bir şekilde kesilmesi ve daha sonra camcıdan uygun, ince bir conta alınıp, siyah silikon ile sabitlenmesi. Henüz yaptırmadım ama fırsat bulursam yaptıracağım.

Cizilen kısım sanırım anti bakteriyel olan yumuşak kaplama. Aynı sorun bende de mevcut. Dikkatli ve temiz bir şekilde soymak dışında bulabildiğim bir çözüm yok sanırım.

Bu arada yakıt tüketiminiz nasıl?

Aslında sizin dediğiniz gibi ince conta ile de yapılabilir hatta daha güzel olur. Benim kisi şimdilik geçici bir çözüm. Çizilmeler dediğiniz gibi ince tabaka üzerinde şimdilik öyle kalacak anlaşılan. Yakıta gelince Ankaralıyım ama görevim icabı Kastamonu da ikamet ediyorum, açıkçası şehir içi çok fazla kullanmıyorum şehirler arası kullanımda da ortalama hızlarda 7 lt yi hiç geçmedi. Bu sadece yol bilgisayarının gösterdiği veri değil parasal karşılığı da bu şekilde, ortalama kullanıma göre 25-27 krş arası yakıyor. Tabi şimdi bu ortalama hızları burada yazmayım Yani anlayacağınız ben 150 BG triptronik şanzımanlı bir araç için yakıtından gayet memnunum...

• Arkadaşlar merhaba yeni katıldım aranıza.Sizlere birkaç sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum :))
    Öncelikle arabam 2005 model 3.18i aynaları zamanında (belki de orijinal hali ben hiç öylesini görmedim o ayrı ) bir üst kasanın aynalarına benzer ayna ile değiştirilmiş.sol aynam katlanıyordu arabamı kapattıktan sonra. bir kaç gün önce yolda giderken devamlı açılıp kapanmaya başladı kenara çekip arabayı kapattım hala devam ediyordu sonra kendiliğinden durdu şimdi hiç kapanmıyo ikiside?
    ikinci sorum ise yedek anahtarı hiç kullanılmamış anahtara bakıldıgında da anlaşılıyor zaten pili mi bitmiştir yoksa bi yazılım güncellemesi mi gerekiyor?
    üçüncü sorum ise geçen gün araba güneşte kaldı uzun süre sonra arabaya oturdugumda kontagı açtım öyle bi ses geldi ki korktum resmen cama taş düştü sandım once.bir kaç saat geçtikten sonra başka yerde bekledim arabaya bindikten sonra kontağı açtıktan sonra yine aynı ses bu sefer sesin göğüs kısmından geldiğini hissettim (küt diye bi ses sanki elektrik aksamında bi yangın patlama gerçekleşti gibi) fakat araba da herhangi bir şikayet olmadı herhangi bir arıza ışığı yanmadı.
    son sorum ise araba çalışırken ilk çalışmalarda ve birkaç gündür çalıştırmıyorsam çalışmada biraz zorlanıyo yaklaşık 4-5 sn marşa basıyorum bazen de tek seferde çalışıyo.
    yardımcı olursanız çok sevinirim ustamdan evimden uzakta yaşıyorum öğretmenin görev yaptığım yerde herhangi bir servis veya teknik destek alacagım kimse yok bu haliyle 2-3 ay daha beni götürmesi lazım? yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bmw 3.18i

Arkadaşlar merhaba yeni katıldım aranıza.Sizlere birkaç sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum :))
    Öncelikle arabam 2005 model 3.18i aynaları zamanında (belki de orijinal hali ben hiç öylesini görmedim o ayrı ) bir üst kasanın aynalarına benzer ayna ile değiştirilmiş.sol aynam katlanıyordu arabamı kapattıktan sonra. bir kaç gün önce yolda giderken devamlı açılıp kapanmaya başladı kenara çekip arabayı kapattım hala devam ediyordu sonra kendiliğinden durdu şimdi hiç kapanmıyo ikiside?
    ikinci sorum ise yedek anahtarı hiç kullanılmamış anahtara bakıldıgında da anlaşılıyor zaten pili mi bitmiştir yoksa bi yazılım güncellemesi mi gerekiyor?
    üçüncü sorum ise geçen gün araba güneşte kaldı uzun süre sonra arabaya oturdugumda kontagı açtım öyle bi ses geldi ki korktum resmen cama taş düştü sandım once.bir kaç saat geçtikten sonra başka yerde bekledim arabaya bindikten sonra kontağı açtıktan sonra yine aynı ses bu sefer sesin göğüs kısmından geldiğini hissettim (küt diye bi ses sanki elektrik aksamında bi yangın patlama gerçekleşti gibi) fakat araba da herhangi bir şikayet olmadı herhangi bir arıza ışığı yanmadı.
    son sorum ise araba çalışırken ilk çalışmalarda ve birkaç gündür çalıştırmıyorsam çalışmada biraz zorlanıyo yaklaşık 4-5 sn marşa basıyorum bazen de tek seferde çalışıyo.
    yardımcı olursanız çok sevinirim ustamdan evimden uzakta yaşıyorum öğretmenin görev yaptığım yerde herhangi bir servis veya teknik destek alacagım kimse yok bu haliyle 2-3 ay daha beni götürmesi lazım? yardımlarınızı bekliyorum

Anahtarın pili bitmiştir muhtemelen. Marş için de aküye baktırarak başlayabilirsiniz.

• anahtarda açılacak yer bulamadı bi usta tornavida ile zorlamakta istemedi fazla ama baktırrım artık. aküm yeni aslında.
    ses için ne düşünüyorsunuz ?
  • anahtarınız pili kendiliğinden biterse tekrar sarj etme imkanı araba üzerinde kalarak şarj edebilirsiniz.
  • geçen gün 2005 3.18i ile istanbul-sivas arası hız sabitliyiciyi kullanarak
    ( yaklaşık hızım 100-110 ) kmde 31-32 kuruş benzinde.yaktı şehir içindeki
    yakıt sarfiyatını düşünerek çok şaşırttı beni.
  • bende 2001 320i var. sehirlerarasi olcme imkanim olmadi ama sehirici 40 krs yakiyor aracim. lpg de ustelik. benzini dusunmek istemiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar araçların orjınal oem teyplerı elımızde mevcuttur

montaj dahıl 950 tl kısa bır surelıgıne

araçlarla tam uyumlu navıgasyon dvd tv tel gorusmesı

arka kamera baglantısı daha sayamıycagımız bır cok ozellık

hd ekran

atakan tunıng
    0532 313 98 62
    0216 329 90 90
    nedım
  • Merhaba arkadaşlar;

2005 Model 318i aracım var , bugün arka cam düğmelerinin ışıklarının yanmadığını gördüm. Düğmeleri kontrol ettim çalışıyor fakat ışıklandırma yok. Acaba bu düğmelerde ampül yokmu ? yoksa benimki patlamış olabilirmi? Sadece ışıklandırma için değiştirmek istemiyorum şayet varsa ampülü değiştirebilirmiyim
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.