Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.437
Cevap
74
Favori
589.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. uzun süredir e46 3.30 ci kullanıyorum bu ikinci 3.30 um. bu aralar aracım gaza bastığımda titremeye başladı. şanzıman yağı yağ filtresi vs tamamını 2 ay önce değiştirdim. yolda 90-100 le giderken 5 viteste düşük devirle gitmeye başladığımda titremeye başlıyor. sadece 5 viteste değil düşükdevir yarım gaz gittiğimde sanki manuel şanzımanda vites küçültmen gerektiğinde bi titreme olurya onun gibi titriyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

quote:

Orijinalden alıntı: Bögüalp

quote:

Bu arada aracınızın fabrika çıkışı tüm ekstra, orjinal özelliklerini aşağıdaki siteden öğrenebilirsiniz. Hangi pakete sahipse aracınız tam olarak gösteriyor. Sol taraf rusca sağ taraf ingilizce. Şasi no gerekli.

http://www.rubmw.ru/vincode/eng/

Buradan sorguladım ama 2004 model 3.20i aracın "power" kısmında 125 yazıyor ?

Sanirim yanlis yazıyor o kişim. Bendede 170 diye 330 ci ye :) ama diğerleri doğru bakt1m ben.

Aynen, diğer bilgiler doğru. Teşekkürler.

Arkadaşlar bir başka konu; dün arkadaşlarla gezerken bir arkadaş "Arabaya chip taktırsana; hem beygir ve tork artar, hem de yakıt sarfiyatı azalır(?)." dedi. Nedir bu chip olayı? Artısı eksisi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bögüalp -- 5 Mart 2013; 21:25:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada aracınızın fabrika çıkışı tüm ekstra, orjinal özelliklerini aşağıdaki siteden öğrenebilirsiniz. Hangi pakete sahipse aracınız tam olarak gösteriyor. Sol taraf rusca sağ taraf ingilizce. Şasi no gerekli.

Sanirim yanlis yazıyor o kişim. Bendede 170 diye 330 ci ye :) ama diğerleri doğru bakt1m ben.

Arkadaşlar bir başka konu; dün arkadaşlarla gezerken bir arkadaş "Arabaya chip taktırsana; hem beygiri artar, hem de yakıt sarfiyatı azalır(?)." dedi. Nedir bu chip olayı? Artısı eksisi nedir?

Aracın yazılımıyla oynanarak beygir ve tork arttırımı.Fakat atmosferik araçlarda fiyata değmiyecek kadar az güç alınıyor o yüzden dizel değilse aracınız gereksiz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir başka konu; dün arkadaşlarla gezerken bir arkadaş "Arabaya chip taktırsana; hem beygiri artar, hem de yakıt sarfiyatı azalır(?)." dedi. Nedir bu chip olayı? Artısı eksisi nedir?

Aracın yazılımıyla oynanarak beygir ve tork arttırımı.Fakat atmosferik araçlarda fiyata değmiyecek kadar az güç alınıyor o yüzden dizel değilse aracınız gereksiz olur

Araç benzinli. Uğraşmayayım öyleyse, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hond@

Arkadaşlar merhaba. uzun süredir e46 3.30 ci kullanıyorum bu ikinci 3.30 um. bu aralar aracım gaza bastığımda titremeye başladı. şanzıman yağı yağ filtresi vs tamamını 2 ay önce değiştirdim. yolda 90-100 le giderken 5 viteste düşük devirle gitmeye başladığımda titremeye başlıyor. sadece 5 viteste değil düşükdevir yarım gaz gittiğimde sanki manuel şanzımanda vites küçültmen gerektiğinde bi titreme olurya onun gibi titriyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu??

Yakıt filtresi değişti mi?

Benzer problem benim arabada vardı. Sadece 5. viteste ve yarım gazda titreme yapıyordu. Otomatik şanzıman ustasına götürdük. Yol testi sonrası problemin enjektörden olduğunu söyledi. Problemli enjektörü değiştirdik ve düzeldi.

Bujilerede bir baktırın derim.

• Merhaba arkadaslar onemli bi sorum var ,

1998 model e46 kasa 3.20i aracin orjinal lastik ebati 205-60-15 mi acaba?

YaZlik lastik almam lazim yumusak tercih ederim , bu olcudeki lastik pahali , 16 inc ler bile daha uygun , acaba tutulmayan bir olcumu?

Tesekkurler simdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 7 Mart 2013; 13:12:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Merhaba arkadaslar onemli bi sorum var ,

YaZlik lastik almam lazim yumusak tercih ederim , bu olcudeki lastik pahali , 16 inc ler bile daha uygun , acaba tutulmayan bir olcumu?

Tesekkurler simdiden

Orjinal ölçü 195-65-15 diye biliyorum.
  • quote:

quote:

Tesekkurler simdiden

Orjinal ebat koydum dedi kuznim sifir almis,

Ara ebat 205 60 15 , bu yuzden cok pahali, ama bi kaynak bulamadimda , kullanim kilavuzu falan varmi acaba nette?

• quote:

quote:

quote:

Tesekkurler simdiden

Ara ebat 205 60 15 , bu yuzden cok pahali, ama bi kaynak bulamadimda , kullanim kilavuzu falan varmi acaba nette?

valla araştırdım ama bulamadım bende kullanım kılavuzu fakat sahibinden.com'da orjinal ölçüyü söylediğim gibi yazıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tesekkurler simdiden

valla araştırdım ama bulamadım bende kullanım kılavuzu fakat sahibinden.com'da orjinal ölçüyü söylediğim gibi yazıyor.

tesekkurler ara ebatmıs . pahalı oldugundan ebat degıstırecegız artık.

• Selam A. Cümleten bende 3.18 i 2003 Bmw var yol yapınca yağ lambası yandı kontol ettim minimum çiziğindeydi 1 lt yağ ekledim 10 - 40w ( 50 - 60 km yol yaptıktan sonra )
    evin önüne yaklaştığımda kaloriferden içeriye duman attı motor kaputunu açtığımda kapağın altına doğru yağların aktığını gördüm bunun sebebini örenebilirmiyim.
  • Herkese selam,
    Kontağı 1 konumuna getirince klima taraflarından ses geliyor. Araştırdığım kadarıyla bu ses pek çok araçta varmış ve sesin kaynağı klima flape(klape) motoru denen bir parçaymış. Bu parçanın değişmesi gerekiyormuş.
    E-bay alışveriş sitesinde şu parçayı buldum, tahminimce doğru bir parça, ancak bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa, hepimiz için yararlı olur sanıyorum.
    Edit:Aracım 2004 3.20d.
    Bu parçayla uyum sorunu yaşamam heradle.
    Teşekkürler.

Klima flape motoru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_ankara -- 14 Mart 2013; 11:14:04 >

• Slm arkadaşlar benim 2004 e46 318i aracım var aracım yağ eksitmeye yada yakmaya başladı km 140.000 bin siklon valf değiştirdim ama değişiklik olmadı araç 100 km de 1 lt yağ eksiltiyor . Aracın hiç bir yerinde yağ kaçağı falanda yok. ara sıra beyaz mavi karışımı duman atıyor ama bunu arasıra yapıyor sürekli yapmıyor. Aracın performansında herhangi bir sorun yok. Bu konuda bilgisi olan varmı bana yardımcı olursanız sevinirim.
  • Selamun Aleykum arkadaşlar 1 ay önce 2003 bmw 320i otomatik e 46 aldım buradaki faydalı bilgileriniz sayesinde bi çok konuda bilgi sahibi oldum şimdide aranıza katıldım.Aracımla ilgili bi sorun yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.Aracımı sabah ilk çalıştırdığımda motoru en az 15-20 dakika çalıştırıyorum motor anca kendine geliyo eğer 15 -20 dakika ısıtmadan hareket edersem araba gitmiyo frene bastığım zamanda stop ediyo tekrar çalıştırıyorum yine stop ediyo yani ısınana kadar bu böyle devam ediyo ama ısındıktan sonra en ufak bi problem yok ne gidişinde ne hızlanmasında bilgisayarla baktığımızda arıza yok ama bi anormallik var bu durumla karşılaşan bi arkadaşımız varsa yardımcı olursa gerçekten çok memnun olurum
  • arkadaşlar bende 99 3.20 mavi renk bir araç aldım e10 paket ne ararsan arabada prins lpg var yakıtındanda çok memnunum otomatik vites için bmw ye geçmiştim ve şuan herşeyi ile güzel gidiyor yanlız tek sıkıntı eski tip asfaltlarda eğimli olan yere doğru çekiyor ve gezinme yapıyor rot ayarı dahil herşeye baktılar ve arabada birşey çıkmadı ustanın dediği bu arabalar gezme yapar diyor sizce ne kadar doğruluk payı var bu arada birkaç ustaya gösterdim
  • selamlar 2002 xdrive 2.5 bmw almayı düşünüyorum...kronik sorunu var mı bu motorların...yağ eksiltme bunlarda da mı var... sizce ne kadar yakar benzinde bu araç...bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • Arkadaslar selam.
    Benim, 2000 model e46 , 316i LPG (yeni) aracım var. Aracım 250 binde. Su ana kadar hiç motoru açılmadı. Gecen gün aracımı periyodik bakım için servise götürdüm. Birde araçta kalorifer hortumunda yaklaşık 4 aydır su kaçağı vardı, bende 2 günde bir su ekleyerek gecistiriyordum. Serviste hortumda değişti. Eve gittiğimde aracın altından antifirizli suların aktığını gördüm. Ertesi gün tekrar servise gittim, bu sefer başka yerden boru patlatmış. Onu şa yaptık ve 20 dakika çalışır vaziyetten sonra ilk defa hararet göstergesi yükselmeye başladı ve başka bir hortumu daha patlattı. O da değişti. Fan acmıyor dediler, baktık acıyor. Termostat acmıyor dediler, soktuk, devri daimdendir dediler. Baktık o da sağlam. Şimdide conta veya silindir kapak dediler ve yarın motoru acacaklar. Sapa sağlam bakıma gelen aracım şimdi hararet sorunu nedeniyle karşı karşıya. Bu yapılanlar servisin oyunu mu anlamadım. Ne olur bana yardımcı olun.

• merhaba arkadaşlar ben uzun süredir bmw 3 serisi e46 kasa araç almayı hayal ediyorum.bütçem kısıtlı 30-32 bin civarı.bazı sorularım var.
    1- Ekonomi önemli olduğu için hangisini almalıyım.. yakıt ve vergi açısından düşünürsek( 3.16-3.18-3.20)
    2-LPG olması önemli uyum sorunu olur mu? benim için performans önemli değil.
    3- 98 99 model olmalı çünkü vergisi uygun..kaç para eder arkadaşlar.? cahilim bu konuda yardım lütfen
  • 2003 3,18 İ BMW YENİ TİP MOTOR OLAN 143 BEYGİRLİ KM/ 1TL YAKMASI NORMALMİ HOCAM BATIRACAK BU ARAÇ BENİ İSTANBUL ŞEHİR İÇİ KULLANIYORUM

ODA BENİ KULLANIYOR, HANGİ PARÇASINA BAKMAMIZ GEREKİR BU YAKIT KONUSUNDA NEYİNE BAKIM YAPMAMIZ İCAP EDER YARDIMMMMM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy2013 -- 9 Nisan 2013; 11:10:38 >
  • Cevap yazan yok mu

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.