Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.437
Cevap
74
Favori
589.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Orijinalden alıntı: dogus17

quote:

quote:

gt1/sss yaziliminı nerden temin edebiliriz

Bu kablo ile beraber gerekli bütün yazılımlarıda gönderiyorlar. Dün gece sipariş verdim. Kısa zamanda gelir inşallah.

http://www.ebay.com/itm/330606867879?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

ürünü alabildiniz mi? memnunmu sunuz? bu yazılımla aracın nelerini değiştirebiliyorsunuz?

Yaklaşık bir ay önce geldi. Yetkili serviste bulunan DIS yazılımı var. Arka planda bir eski kasa 5.20 var hani. Bu yazılım ile hata kodlarını görebiliyorsunuz.

Ayrıca bir de INPA isimli yazılım mevcut. Buda Bosch Dizel Centerların kullandığı daha basit bir yazılım. Fakat gayet kullanışlı. Hatta bu yazılım ile enjektörlerden bir tanesinin bozuk olduğunu tespit ettim. Laptop'u sağ koltuğa koydum, arabayı sürerken bir yandan da camtasia isimli yazılım ile PC nin ekran görüntüsünü kaydettim. Böylece sürüş esnasında enjektörlere gelen anlık yakıtı görebiliyorsunuz.

SSS isimli diğer bir yazılım ile de arabanın şanzıman ve beyin yazılımlarını güncelleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu yazılım ile kapıların otomatik kapanması, follow me home süresi gibi ayarlamaları kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Ben gayet memnun kaldım. Toplamda kargo dahil 80 TL civarına mal oldu.

beyin ve şanzıman yazılımlarını güncellemeyi internet üzerinden mi yapabiliyorsunuz yoksa gelen yazılımın üzerindeki güncellemeyi mi yükleyebiliyorsunuz.

• arkadaşlar smg I şanzumanı manuele çevirme işleminde ne kadar para tutuyor bunla ilgili hiç bilgi varmı bulamadım
  • Arkadaşlar bu başlığa ben de katılmak istedim. Geçen hafta itibari ile 1997 model BMW 316i 1.6 motor bordo renk araca sahip oldum. Sizin tecrübe ve önerilerinizden faydalanmak isterim. Aracım çok temiz olup ilk el bir doktordan almış bulunuyorum. Araç 260.000 de. Yalnız araçta lpg olmadığı için yakında sanırım lpg bağlatacağım. Alır almaz debriyaj setini değiştirdim. Debriyaj bilyasınden ses geliyordu. Bilerek almıştım zaten. 275 Lira orjinal set ve 200 Lira işçilik verdim. Araba dört dörtlük oldu. Zaten araç bugüne kadar hep kosiflerde bakım görmüştü. Şu anda kafamdaki en büyük soru, çok yakar mı? Henüz deneyemedim.Hepinize iyi günler dilerim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gt1/sss yaziliminı nerden temin edebiliriz

Bu kablo ile beraber gerekli bütün yazılımlarıda gönderiyorlar. Dün gece sipariş verdim. Kısa zamanda gelir inşallah.

http://www.ebay.com/itm/330606867879?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

ürünü alabildiniz mi? memnunmu sunuz? bu yazılımla aracın nelerini değiştirebiliyorsunuz?

Yaklaşık bir ay önce geldi. Yetkili serviste bulunan DIS yazılımı var. Arka planda bir eski kasa 5.20 var hani. Bu yazılım ile hata kodlarını görebiliyorsunuz.

Ayrıca bir de INPA isimli yazılım mevcut. Buda Bosch Dizel Centerların kullandığı daha basit bir yazılım. Fakat gayet kullanışlı. Hatta bu yazılım ile enjektörlerden bir tanesinin bozuk olduğunu tespit ettim. Laptop'u sağ koltuğa koydum, arabayı sürerken bir yandan da camtasia isimli yazılım ile PC nin ekran görüntüsünü kaydettim. Böylece sürüş esnasında enjektörlere gelen anlık yakıtı görebiliyorsunuz.

SSS isimli diğer bir yazılım ile de arabanın şanzıman ve beyin yazılımlarını güncelleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu yazılım ile kapıların otomatik kapanması, follow me home süresi gibi ayarlamaları kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Ben gayet memnun kaldım. Toplamda kargo dahil 80 TL civarına mal oldu.

beyin ve şanzıman yazılımlarını güncellemeyi internet üzerinden mi yapabiliyorsunuz yoksa gelen yazılımın üzerindeki güncellemeyi mi yükleyebiliyorsunuz.

%90 gelen SSS yazılımının içinde mevcut. Sırf bu yazılım kurulum yapınca 28 GB yer kapladı pc de.

Zaten crack li yazılımlar olduğu için internet üzerinden indirmez diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersankuneri07

Arkadaşlar bu başlığa ben de katılmak istedim. Geçen hafta itibari ile 1997 model BMW 316i 1.6 motor bordo renk araca sahip oldum. Sizin tecrübe ve önerilerinizden faydalanmak isterim. Aracım çok temiz olup ilk el bir doktordan almış bulunuyorum. Araç 260.000 de. Yalnız araçta lpg olmadığı için yakında sanırım lpg bağlatacağım. Alır almaz debriyaj setini değiştirdim. Debriyaj bilyasınden ses geliyordu. Bilerek almıştım zaten. 275 Lira orjinal set ve 200 Lira işçilik verdim. Araba dört dörtlük oldu. Zaten araç bugüne kadar hep kosiflerde bakım görmüştü. Şu anda kafamdaki en büyük soru, çok yakar mı? Henüz deneyemedim.Hepinize iyi günler dilerim.

Hayırlı olsun hocam. 3.16'ların biraz fazla yaktığını duymuştum. Bence bir müddet kullanın. Sonuçta arabaya yabancısınız. Bir problem olsa LPG'den mi, arabadan mı anlaması zor olur. Daha sonra kaliteli bir kit taktırırsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersankuneri07

Arkadaşlar bu başlığa ben de katılmak istedim. Geçen hafta itibari ile 1997 model BMW 316i 1.6 motor bordo renk araca sahip oldum. Sizin tecrübe ve önerilerinizden faydalanmak isterim. Aracım çok temiz olup ilk el bir doktordan almış bulunuyorum. Araç 260.000 de. Yalnız araçta lpg olmadığı için yakında sanırım lpg bağlatacağım. Alır almaz debriyaj setini değiştirdim. Debriyaj bilyasınden ses geliyordu. Bilerek almıştım zaten. 275 Lira orjinal set ve 200 Lira işçilik verdim. Araba dört dörtlük oldu. Zaten araç bugüne kadar hep kosiflerde bakım görmüştü. Şu anda kafamdaki en büyük soru, çok yakar mı? Henüz deneyemedim.Hepinize iyi günler dilerim.

Hayırlı olsun hocam. 3.16'ların biraz fazla yaktığını duymuştum. Bence bir müddet kullanın. Sonuçta arabaya yabancısınız. Bir problem olsa LPG'den mi, arabadan mı anlaması zor olur. Daha sonra kaliteli bir kit taktırırsınız.

Evet haklısınız. Zaten 1500 lira civarıymış sıralı Lpg sistemi. Bir müddet daha benzinde kullanmak zorundayım.Teşekkürler...

• profesyonel bir lpg cide LPG montajı yaptırırsanız bir problem yaşamazsınız ben şahsen bugüne kadar dördüncü bmw aracıma da işin ehli lpg servisinde montaj yaptırdım çok memnunum en ufak bir problem yaşamadım.
  • Arkadaşlar 330ci M paket aracımdaki far yıkama nasıl çalışıyor bi türlü çalıştıramadım? Denemeye calıştığım şekil şu ; farlar otomatikte gece silecek koluyla yıkıyorum 10 sn gibi çekik tutuyorum ama bir türlü devreye girmiyor? Nasıl çalışıyor far yıkama?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Arkadaşlar 330ci M paket aracımdaki far yıkama nasıl çalışıyor bi türlü çalıştıramadım? Denemeye calıştığım şekil şu ; farlar otomatikte gece silecek koluyla yıkıyorum 10 sn gibi çekik tutuyorum ama bir türlü devreye girmiyor? Nasıl çalışıyor far yıkama?

3-4 su sıkışta bir kendi devreye girer diye biliyorum, tabi farlar açıksa.
  • yaptım ama devreye girmedi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

quote:

Orijinalden alıntı: mechan

Arkadaslar merhabalar Hollandadan katiliyorum araniza . :)

gecenlerde birden ilan gorunce gittim bmw 3.16i aldim 2001 model executive full modeli metalik gri 180 binde arac. fiyatini burda sollemesem daha mi iyiydi bilmiyorum ama cunku Turkiye ile kiyaslanamaz bile..(1900 euro) sadece arka tamponunda ve bagaj kisminda cok az hasar var.gerci tamponuda buldum burda orjinal cikma.

Turkiyeye gelmek istiyoruz bklm ama ben su kapilarin ust tarafindaki serit halinde bi cikinti var komple onden arkaya kadar, onu metalik renkle degistirmek istiyorum. acaba Tr de nerden ve kaca bulurum?
    ayrica ben cd larada kopya cd leri rahatlikla okutabiliyorum. onceki konularda bazi arkadaslar sormuslarda.

5 Milyar mı resmen şahin fiyatına :(( Oralardan çok çok temiz bir 320i getirseniz daha mantıklıydı..

Sakın türkiyede değiştirirm diye düşünmeyin sadece üzülürsünüz.. e46 Parçası pahalıdır.. Valla oralardan getirtme imkanım olsa benim arabanın komple yürürünü değiştirdim :D :D :D Bir tek şanzuman kaldı sıkıntısı yok ama güzel tertemiz birşey takyım yıllarca sorun çıkarmasın istiyorum :D :D

Merhabalar arkadasim..

Bisey danismak istiyorumda, daha once bahsettigim 2001 3.16i yag damlatiyodu, yani park ettigim yerde 1-2 gun kalinca ufak bisekilde yag birikntisi oluyodu.
    gosterdigim biyerde zaten yag kacagi var demisti. Dun bi tamirciye biraktim arabayi ve bugun bana telde soledikleri:

yag filitresinin orda contadan kaciriyomus ve orayida degistirmek icin bilmem ne bayagi bisey saydi sokmek indirmek gerekiyomus alttan motorun..
    sonra contayi degistircekmis iste yag kacagini kesmek icin .. sorum suki acaba bukadar iscilik gerektiren biseymi bu islem? yani bicok sey sokulmesi mi lazim bu contayi degistirirken?? sormak stedim ben basit bi conta degisimi olarak baktim duruma ama tamirci ole diyince tamam yapilsin ozman demekten baska bisey diyemedim..
    birde egzosda iki yerde kacak vardi on tarafta ve arkada susturucu birlesim yerinde oralarida kaynak yapicaklar egzoz manifoldunuda temizlicez degismesine gerek yok dedi.. hepsi burdqa manyak para tutuyo ya...:(( 400 eur....:(((

acaba bu konularda bilginiz, yada bilgisi olan arkadaslar bana yardimci olabilirmi? eger onerdiginiz seyler varsa yarin arabayi almaya gittigimde sorucam adama..

tskler arkadaslar..

• far yıkama motoru bozukmuş değiştirdim bugün çalışıyor artık 55 TL
  • quote:

far yıkama motoru bozukmuş değiştirdim bugün çalışıyor artık 55 TL

Fiyat uygunmuş. Çıkma mı, sıfır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcom -- 22 Şubat 2013; 9:34:12 >
  • sıfır taktırdım ürünü bi yerden aldırttı gördüm sıfır olduğunu
  • quote:

sıfır taktırdım ürünü bi yerden aldırttı gördüm sıfır olduğunu

Far yıkama nasıl çalışıyor benim aracın farların altındada yeri var ama hiç cıkmıyor :D motoru bozuk büyük ihtimal :))
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaslar merhabalar Hollandadan katiliyorum araniza . :)

gecenlerde birden ilan gorunce gittim bmw 3.16i aldim 2001 model executive full modeli metalik gri 180 binde arac. fiyatini burda sollemesem daha mi iyiydi bilmiyorum ama cunku Turkiye ile kiyaslanamaz bile..(1900 euro) sadece arka tamponunda ve bagaj kisminda cok az hasar var.gerci tamponuda buldum burda orjinal cikma.

Turkiyeye gelmek istiyoruz bklm ama ben su kapilarin ust tarafindaki serit halinde bi cikinti var komple onden arkaya kadar, onu metalik renkle degistirmek istiyorum. acaba Tr de nerden ve kaca bulurum?
    ayrica ben cd larada kopya cd leri rahatlikla okutabiliyorum. onceki konularda bazi arkadaslar sormuslarda.

5 Milyar mı resmen şahin fiyatına :(( Oralardan çok çok temiz bir 320i getirseniz daha mantıklıydı..

Sakın türkiyede değiştirirm diye düşünmeyin sadece üzülürsünüz.. e46 Parçası pahalıdır.. Valla oralardan getirtme imkanım olsa benim arabanın komple yürürünü değiştirdim :D :D :D Bir tek şanzuman kaldı sıkıntısı yok ama güzel tertemiz birşey takyım yıllarca sorun çıkarmasın istiyorum :D :D

Merhabalar arkadasim..

Bisey danismak istiyorumda, daha once bahsettigim 2001 3.16i yag damlatiyodu, yani park ettigim yerde 1-2 gun kalinca ufak bisekilde yag birikntisi oluyodu.
    gosterdigim biyerde zaten yag kacagi var demisti. Dun bi tamirciye biraktim arabayi ve bugun bana telde soledikleri:

yag filitresinin orda contadan kaciriyomus ve orayida degistirmek icin bilmem ne bayagi bisey saydi sokmek indirmek gerekiyomus alttan motorun..
    sonra contayi degistircekmis iste yag kacagini kesmek icin .. sorum suki acaba bukadar iscilik gerektiren biseymi bu islem? yani bicok sey sokulmesi mi lazim bu contayi degistirirken?? sormak stedim ben basit bi conta degisimi olarak baktim duruma ama tamirci ole diyince tamam yapilsin ozman demekten baska bisey diyemedim..
    birde egzosda iki yerde kacak vardi on tarafta ve arkada susturucu birlesim yerinde oralarida kaynak yapicaklar egzoz manifoldunuda temizlicez degismesine gerek yok dedi.. hepsi burdqa manyak para tutuyo ya...:(( 400 eur....:(((

acaba bu konularda bilginiz, yada bilgisi olan arkadaslar bana yardimci olabilirmi? eger onerdiginiz seyler varsa yarin arabayi almaya gittigimde sorucam adama..

tskler arkadaslar..

bmw e46 nın motoru çok karışık bilhassa sizinki 4 silindir olduğundan rahat çalışır alan vardır.. Yağın kaçırdığı yer karterden yukardamı tam anlamadım o konuyla ilgili pek bilgim yok bilhassa söylediğim herşey yanıltır sizi ancak işciliği çok ama çok abarttıkları bir kesin..

• Arkadaşlar araçlarınız kaç model ve serileri motorları nedir acaba ? Kaç kilometrede durumu nedir..??

Benim aracım 1999 model 3.20i Sedan 313.000'de İçi ve dışı hiç 313.000 gibi değil ama tertemiz kullanılmış bir araç.. Komple yürürünü değiştirdim bujileri falan filan..

Yağ yakmıyor.. 1-2 Sorunum var tampon sarkması var biraz işte o sıkıntılı.. 1-2 cam gıcırtısı falan onlar haricinde hiç bir sorunu yok ustamız 3 yıl daha masraf açmayacağını söyledi ( 6.000 tl ) ye yakın para harcadık binmek için :D :D
  • quote:

quote:

sıfır taktırdım ürünü bi yerden aldırttı gördüm sıfır olduğunu

Far yıkama nasıl çalışıyor benim aracın farların altındada yeri var ama hiç cıkmıyor :D motoru bozuk büyük ihtimal :))

Büyük ihtimalle motoru arızalıdır. Aşağıda kırmızıyla işaretlediğim motor varsa aracınızda far yıkamada var demektir.

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR

• Bu arada arabama atiker sıralı sistem + özel kitini taktırdım 1.800 TL'ye 2 gün oldu tek hata bile vermedi. Sadece performansta ufak bi kayıp söz konusu gibi geldi tam emin olmamakla beraber. Bana 1.000 km yaptığımda tekrar gel dediler o zaman tam ayarlarını otutturacaklarmış yazılımları vs o zaman tam randuman alabilecekmişim. 45'lik tank taktırdım 100 TL'ye doldu tam. KM sayacınıda sıfırladım henüz 90 km yol gittim LPG dolu tabi bakalım kaç km yol gidecek çok merak ediyorum ne kadar yakacak diye
  • Arkadaşlar merhaba,

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama,
    2004 model 3.16i aracım var.
    Anlık ortalama yakıt tüketimini km ekranında nasıl görebilirim?
    Şu an saat'i görüyorum. Bazı araçlarda dış ortam sıcaklığı ayarlanmış, bazılarında da ortalama yakıt tüketimi.
    Bunu nasıl yapıyoruz?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.