Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.437
Cevap
73
Favori
589.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz38x

quote:

Orijinalden alıntı: aydinakin1986

Herkese Merhaba...
    İsmim Aydın, Eskişehirden yazıyorum. Siz bMW kullanıcılarına bir kaç sorum olacaktı. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum...
    Uzun zamandır 2.el araç almak için araştırmalar yapıyorum. En son BMW e46'da karar kıldım. Eskişehirde iyi olduğunu düşündüğüm bir araç buldum (2005 E46 3.16i) fakat araç 3.16i modeli. Yakın zamana kadar BMW E36 kullanan bir arkadaşım 3.16 ların iyi olmadığı konusunda bir düşünce belirtti. Bu ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu konuda sizlerin bilgisi var mıdır acaba?

Bir de E46 3.16 modelinin avantajları ya da dezavantajları nelerdir? 3.16 yerine 3.18 mi daha iyidir. 3.16'nın yakıtı çok mu fazla olur 3.18e göre, Motor gücü kasaya düşük gelir mi, 3.18'lerin motoru 2000cc diye duydum doğru mudur? vs... Düşüncelerinizi bekliyorum..

İyi ve kötü her türlü bilgiye ihtiyacım var, Teşekkürler...

Merhaba Aydın Bey, Ben Kayseri'den Oğuz BMW e46 hakkında aklınıza takılan herşeyde yardımcı olabilirim...

Bmw e46 modeli bmw'nin en çok sevilen efsane yerine bir tane daha gelmeyecek iç ve dış tasarıma sahip olan motor güçleri ile aile sınıfı ve sportif sürüş imkanı sağlayan bir araç biliyorsunuz..

Sizin aklınızda bulunan 2005 Model e46 3.16i 1800cc 123Hp'dir..
    3.18i'lerde 2002'den sonra 2000cc 143 hp çift egzantiriklidir..

Güzel bir seçim olabilir ancak aldıktan sonra pişman olursunuz..! Sebebini açıklayayım.. 1.8 Motora verdiğiniz yakıtı ben 3.20i 99 Model e46 aracıma veriyor olacağım + Işıkta kalkarken olsun bir rampada olsun her türlü sizin alacağınız 3.16i'yi yer..

Benim şahsi Fikrim.. 3.18i bile değil.. 2001 model Facelift kasadan öncesi 3.20i m54 motora sahiptir ve 177 hp güç sunmaktadır.. Yeni nesil çift egzantirikli m52 motorun gelişmişidir ki m52 motor en çok tutulan motorlardan biridir bmw'de..

3.16i ve 3.18i 4 Silindirli araçlar yerine 3.20i I6 silindir araçları tercih etmelisiniz yakıt aynıdır.. Benim aracım Seri kullanımda ( 2.000-3.000rpm vites değişiminde) Hava akış metre fişi çıkık olduğunda 40 Kuruş yakıyor :)))

Yani 2002 den sonra 3.20i'yide tercih edebilirsiniz.. Onlarda 2200cc yine 177hp'dir ancak tork olarak daha iyi ve kasa facelift.. makyajlı kasadır..

Selam, 2004 model 3.20i kullanıyorum, 170 beygir zannediyordum, 177 beygir mi bu araç?

• quote:

Orijinalden alıntı: cupi

Bende de e46 3.16ti compact var 2003 sorunlarim soyle.

1- sag cam tusu cami asagi otomatik indirmiyor basili tutmam gerekiyor.

2- bagaj kapagim sadece kumandadan acilabiliyor kilit bolumu.

Camin sorunu tustan olabilirmi.

Arka bagaj kapagi avm lere girerken sorun yaratiyor normalde sikayetim yok ama kontagi kapatip bagaj kapagini tusla acip tekrar arabayi calistirmak zor oluyor.

Basina gelen daha onceden tecrubesi olan arkadaslar vardir umarim

Bagajdan anahtarla kitlediğin için açılmıyor.Anahtar kullanarak açarsan eger durum düzelecektir.Bagaj kapagındakı anahtar yerını I konumuna getır duzelır... Cam konusuna gelınce kapı açııken denıyorsan ondan olabılır kapı kapalıyken dene camı kaldırmayı... Umarım yardımcı olmusumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bögüalp

quote:

quote:

Herkese Merhaba...
    İsmim Aydın, Eskişehirden yazıyorum. Siz bMW kullanıcılarına bir kaç sorum olacaktı. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum...
    Uzun zamandır 2.el araç almak için araştırmalar yapıyorum. En son BMW e46'da karar kıldım. Eskişehirde iyi olduğunu düşündüğüm bir araç buldum (2005 E46 3.16i) fakat araç 3.16i modeli. Yakın zamana kadar BMW E36 kullanan bir arkadaşım 3.16 ların iyi olmadığı konusunda bir düşünce belirtti. Bu ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu konuda sizlerin bilgisi var mıdır acaba?

Bir de E46 3.16 modelinin avantajları ya da dezavantajları nelerdir? 3.16 yerine 3.18 mi daha iyidir. 3.16'nın yakıtı çok mu fazla olur 3.18e göre, Motor gücü kasaya düşük gelir mi, 3.18'lerin motoru 2000cc diye duydum doğru mudur? vs... Düşüncelerinizi bekliyorum..

Merhaba Aydın Bey, Ben Kayseri'den Oğuz BMW e46 hakkında aklınıza takılan herşeyde yardımcı olabilirim...

Bmw e46 modeli bmw'nin en çok sevilen efsane yerine bir tane daha gelmeyecek iç ve dış tasarıma sahip olan motor güçleri ile aile sınıfı ve sportif sürüş imkanı sağlayan bir araç biliyorsunuz..

Güzel bir seçim olabilir ancak aldıktan sonra pişman olursunuz..! Sebebini açıklayayım.. 1.8 Motora verdiğiniz yakıtı ben 3.20i 99 Model e46 aracıma veriyor olacağım + Işıkta kalkarken olsun bir rampada olsun her türlü sizin alacağınız 3.16i'yi yer..

Benim şahsi Fikrim.. 3.18i bile değil.. 2001 model Facelift kasadan öncesi 3.20i m54 motora sahiptir ve 177 hp güç sunmaktadır.. Yeni nesil çift egzantirikli m52 motorun gelişmişidir ki m52 motor en çok tutulan motorlardan biridir bmw'de..

3.16i ve 3.18i 4 Silindirli araçlar yerine 3.20i I6 silindir araçları tercih etmelisiniz yakıt aynıdır.. Benim aracım Seri kullanımda ( 2.000-3.000rpm vites değişiminde) Hava akış metre fişi çıkık olduğunda 40 Kuruş yakıyor :)))

Yani 2002 den sonra 3.20i'yide tercih edebilirsiniz.. Onlarda 2200cc yine 177hp'dir ancak tork olarak daha iyi ve kasa facelift.. makyajlı kasadır..

Selam, 2004 model 3.20i kullanıyorum, 170 beygir zannediyordum, 177 beygir mi bu araç?

Evet 177hp'dir.. 2200cc'dir.. Gayet güzel bir motora sahip aracınız güle güle kullanın en yakın zamanda m52 motorlu e46mı satıp m54 e geçmek istiyorum bende..

• Merhabalar 2205 55.000 Km de bir 316 i almayı düşünüyorum.Aracın sahibi Koltuk Isıtma ve Xenon olduğunu söylüyor.Bunların dışında e46 316 i lerde klasik hangi donanımlar bulunur?
    Yağmur sensörü ısıtmalı aynalar resistanslı arka cam klasikmidir?
    Sağ arka çamurluk ve tamponun değişmiş olması sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.
  • 2200 cc 6 silindirli motor 170 beygirdir, yanlış bilgilendirmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: iilkerr

quote:

Arka bagaj kapagi avm lere girerken sorun yaratiyor normalde sikayetim yok ama kontagi kapatip bagaj kapagini tusla acip tekrar arabayi calistirmak zor oluyor.

cam düğmesi 80 tl dedi bana özel servis. benimkide indiriyor ama kaldırırken basılı tutmak zorunda kalıyorum. cam düğmesi çok önemli değil ama sizin bagajdaki düğme de bozuktur büyük ihtimal yenisini taktırın bence.

ARKADAŞLAR ARAÇLARINIZIN ŞASE NUMARASINI VERİRSENİZ SİZE YARIN KIYAK GECEBİLİRİM

• quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Orijinalden alıntı: dogus17

gt1/sss yaziliminı nerden temin edebiliriz

Bu kablo ile beraber gerekli bütün yazılımlarıda gönderiyorlar. Dün gece sipariş verdim. Kısa zamanda gelir inşallah.

http://www.ebay.com/itm/330606867879?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

ürünü alabildiniz mi? memnunmu sunuz? bu yazılımla aracın nelerini değiştirebiliyorsunuz?

• Arkadaşlar ön panjura m serisinin renkleri olan açık mavi - lacivert - kırmızı şerit çekilen e46 gördüm. çok hoş duruyor gerçekten. internette aradım ama bulamadım var mı bir bilgisi olan ?

sol panjur kısmının en solundaki 3 parmalklığa sırasıyla mavi lacivert kırmızı şerit çekiliyor (yukarıdan aşağıya)

umarım dediğimi anlatabildim. bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

teşekkürlerr

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bögüalp

quote:

quote:

Herkese Merhaba...

Evet 177hp'dir.. 2200cc'dir.. Gayet güzel bir motora sahip aracınız güle güle kullanın en yakın zamanda m52 motorlu e46mı satıp m54 e geçmek istiyorum bende..

Bagajda anahtar yeri yok zaten sadece acma tusu var ve arabayi stop etmeden bagaj kapagini acamiyorum anahtari gozunden cikarip bagaj acma dugmesine basmak zorundayim her seferinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar merhabalar Hollandadan katiliyorum araniza . :)

gecenlerde birden ilan gorunce gittim bmw 3.16i aldim 2001 model executive full modeli metalik gri 180 binde arac. fiyatini burda sollemesem daha mi iyiydi bilmiyorum ama cunku Turkiye ile kiyaslanamaz bile..(1900 euro) sadece arka tamponunda ve bagaj kisminda cok az hasar var.gerci tamponuda buldum burda orjinal cikma.

Turkiyeye gelmek istiyoruz bklm ama ben su kapilarin ust tarafindaki serit halinde bi cikinti var komple onden arkaya kadar, onu metalik renkle degistirmek istiyorum. acaba Tr de nerden ve kaca bulurum?
    ayrica ben cd larada kopya cd leri rahatlikla okutabiliyorum. onceki konularda bazi arkadaslar sormuslarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yzk_23

quote:

Bagajdan anahtarla kitlediğin için açılmıyor.Anahtar kullanarak açarsan eger durum düzelecektir.Bagaj kapagındakı anahtar yerını I konumuna getır duzelır... Cam konusuna gelınce kapı açııken denıyorsan ondan olabılır kapı kapalıyken dene camı kaldırmayı... Umarım yardımcı olmusumdur.

Yanlis mesaji alinti yapmisim yukaridaki mesajda yazdim detaylica.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mechan

Arkadaslar merhabalar Hollandadan katiliyorum araniza . :)

gecenlerde birden ilan gorunce gittim bmw 3.16i aldim 2001 model executive full modeli metalik gri 180 binde arac. fiyatini burda sollemesem daha mi iyiydi bilmiyorum ama cunku Turkiye ile kiyaslanamaz bile..(1900 euro) sadece arka tamponunda ve bagaj kisminda cok az hasar var.gerci tamponuda buldum burda orjinal cikma.

Turkiyeye gelmek istiyoruz bklm ama ben su kapilarin ust tarafindaki serit halinde bi cikinti var komple onden arkaya kadar, onu metalik renkle degistirmek istiyorum. acaba Tr de nerden ve kaca bulurum?
    ayrica ben cd larada kopya cd leri rahatlikla okutabiliyorum. onceki konularda bazi arkadaslar sormuslarda.

5 Milyar mı resmen şahin fiyatına :(( Oralardan çok çok temiz bir 320i getirseniz daha mantıklıydı..

Sakın türkiyede değiştirirm diye düşünmeyin sadece üzülürsünüz.. e46 Parçası pahalıdır.. Valla oralardan getirtme imkanım olsa benim arabanın komple yürürünü değiştirdim :D :D :D Bir tek şanzuman kaldı sıkıntısı yok ama güzel tertemiz birşey takyım yıllarca sorun çıkarmasın istiyorum :D :D

• quote:

quote:

5 Milyar mı resmen şahin fiyatına :(( Oralardan çok çok temiz bir 320i getirseniz daha mantıklıydı..

Sakın türkiyede değiştirirm diye düşünmeyin sadece üzülürsünüz.. e46 Parçası pahalıdır.. Valla oralardan getirtme imkanım olsa benim arabanın komple yürürünü değiştirdim :D :D :D Bir tek şanzuman kaldı sıkıntısı yok ama güzel tertemiz birşey takyım yıllarca sorun çıkarmasın istiyorum :D :D

pahalimi parcalar tr de? burdada iscilik cok pahali. parca ucuz.. arka achterbumper yani arka tamponu int den 50 euroya aldim orjinal yeni sayilir, tertemiz. arka farlari 3 euroya aldim oda orjinal tertemiz..
    ama motor bakimi icin burdaki tamirciler cok fiyat istiyolar..

aslinda2012 bmw 3.18i vardi beyaz on kaputu ve yan tarafinda hafif darbesi vardi 12.000 eur uydu.. ahh valla tamirden anlasam yapabilsem alirdim burda..:)

birde alarm var yaziyo katalogunda ama cozemedim ben ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: waterloo

quote:

quote:

Merhaba arkadaslar babamin 3.18i arabasi var 99 model ilk sahibiyiz ve araba son parcasina kadar orjinal. Bende universite ogrencisiyim babam arabayi istanbulda cok yaktigi icin sehir trafigi falan kullanmama taraftari acaba ben arabayi alsam gunde okul ve yurt arasinda araba surme hevesimi bir nebze bastirsam( okul-yurt 15 dk) acaba bana aylik ne kadar gider yaratir? Ona gore motor almak isteyebilirim bilirsiniz ogrencilerin parasi azdir :)

km de 0.45 krş yakarsın okul yurt arası ne kadar km ise hesap et . 15dk demişsin ortalama günlük 10tl benzin parası eder.

teşekkür ettim fakat yanlış demişim sanırım yürüyerek 15 dk en fazla 2 kilometre falandır

burdan hesapla taş çatlasa 5 tl lik benzin yakarız günde ki gene iyi

Altında e46 olacak yurttan eve,evden yurta gidiceksin (:
    Çok iyimsersin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Doce

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaslar babamin 3.18i arabasi var 99 model ilk sahibiyiz ve araba son parcasina kadar orjinal. Bende universite ogrencisiyim babam arabayi istanbulda cok yaktigi icin sehir trafigi falan kullanmama taraftari acaba ben arabayi alsam gunde okul ve yurt arasinda araba surme hevesimi bir nebze bastirsam( okul-yurt 15 dk) acaba bana aylik ne kadar gider yaratir? Ona gore motor almak isteyebilirim bilirsiniz ogrencilerin parasi azdir :)

km de 0.45 krş yakarsın okul yurt arası ne kadar km ise hesap et . 15dk demişsin ortalama günlük 10tl benzin parası eder.

teşekkür ettim fakat yanlış demişim sanırım yürüyerek 15 dk en fazla 2 kilometre falandır

burdan hesapla taş çatlasa 5 tl lik benzin yakarız günde ki gene iyi

Altında e46 olacak yurttan eve,evden yurta gidiceksin (:
    Çok iyimsersin..

yok :D zaten peder vermez arabayı :)

motor almaya karar verdim

• quote:

quote:

E46 PARÇALARI PAHALI DEĞİL BENCE TAMAMEN BURADA TAMİRCİ YEDEK PARÇACI ARASINDA YEDEK PARÇACIYI SEÇEN KAZANIR...

MİSAL VEREYİM ARACINI GETİRİP TAMİRCİYE SERVİSE NEYSE ARTIK VERİYORSUN ADAM GİDİYOR SENİN PARÇANI YEDEK PARÇACIDAN ALIYOR 10 LİRAYA SANA VERİYOR 20 LİRAYA BİDE ÜSTÜNE İŞÇİLİK KOYUYOR..

BU SEFER DÖNÜP DİYORSUN NE KADAR PAHALI BENDEN NACİZANE SİZE TAVSİYEM PARCANIZI GİDİN KENDİNİZ TEMİN EDİN HE TABİ TÜM TAMİRCİLER BÖYLEDİR DİYE BİRŞEY YOK ANCAK %90 BÖYLEDİR

YEDEK PARÇACILARDA AYNI ŞEKİLDE ÇOK KAR ETMEK İSTEYENE DENK GELİRSEN PAHALI OLUR BUNUDA REKABETİN OLDUĞU YERLERDE ÇÖZERSEN YİNE UYGUN OLUR....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yzk_23

quote:

Yanlis mesaji alinti yapmisim yukaridaki mesajda yazdim detaylica.

Anahtar kodamayı tekrar dene istersen

http://baskentbmwservisi.tr.gg/BMW-Teknik-Detay.htm

bu link umarım yardımcı olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

gt1/sss yaziliminı nerden temin edebiliriz

Bu kablo ile beraber gerekli bütün yazılımlarıda gönderiyorlar. Dün gece sipariş verdim. Kısa zamanda gelir inşallah.

http://www.ebay.com/itm/330606867879?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

ürünü alabildiniz mi? memnunmu sunuz? bu yazılımla aracın nelerini değiştirebiliyorsunuz?

Yaklaşık bir ay önce geldi. Yetkili serviste bulunan DIS yazılımı var. Arka planda bir eski kasa 5.20 var hani. Bu yazılım ile hata kodlarını görebiliyorsunuz.

Ayrıca bir de INPA isimli yazılım mevcut. Buda Bosch Dizel Centerların kullandığı daha basit bir yazılım. Fakat gayet kullanışlı. Hatta bu yazılım ile enjektörlerden bir tanesinin bozuk olduğunu tespit ettim. Laptop'u sağ koltuğa koydum, arabayı sürerken bir yandan da camtasia isimli yazılım ile PC nin ekran görüntüsünü kaydettim. Böylece sürüş esnasında enjektörlere gelen anlık yakıtı görebiliyorsunuz.

SSS isimli diğer bir yazılım ile de arabanın şanzıman ve beyin yazılımlarını güncelleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu yazılım ile kapıların otomatik kapanması, follow me home süresi gibi ayarlamaları kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Ben gayet memnun kaldım. Toplamda kargo dahil 80 TL civarına mal oldu.

• çok teşekkürler.
  • 330 ci E46 kasa arıyorum arkadaşlar satan varmı hiç ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.