Şimdi Ara

bmw e46 ses sistemi montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, aracımın orjinal teybini değiştirmeden speaker değişimi ve subwoofer koymayı planlıyorum. Sistem şu şekilde;
    Araç : 2001 e46
    bmw business cd53 cd player
    orjinal tweeter
    önler 13 cm alpine spg c2 koaksiyel 50rms
    arkalar 16.5 cm alpine spg c2 koaksiyel 60rms
    bagaya tüp şeklinde alpine SWT-12S4 30cm 300rms subwoofer
    orjinal teyp den rca çıkışı için alpine çevirici ve subwoofer için kablo seti
    anfiye karar veremedim ve sıkıntım sorum burada :)

1. Orjinal teyp koaksiyel hoparlörlerimi besler mi?
    2. 4 kanal bir anfi ile subwoofer ve arka hoparlörleri besleyemeyi düşünüyorum uygun olur mu?
    3. sorum 1 ve 2 ile alakalı olarak anfiyi sadece subwoofer ile beslesem nasıl olur?
    4. teybin arkasına bağlayacağım çeviricinin bağlantısını nasıl yapacağım, teyp arkasındaki hangi hoparlör çıkışını kullanacağım emin değilim.

bu arada orjinal teyp Philips marka ama çıkış gücü nedir bilmiyorum tahminim 4x50 rms , yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler DH ekibi...

• Orijinal teyp 4x50rms değil 4x50w max tahmini 15 18 rms verir kanal başı. Orjinalde hi fi amfili sistem var mı araçta harman cardon mu adı e46da emin değilim ama opsiyonlu şekilde orijinal amfili sistem alınabiliyor BMW de eğer öyleyse direk eski orjinal amfi üzerinden çevirici takin öbür türlü teybe takarsınız.

Önlere coax değilde komponent taksanız daha iyi olur. Ama elde bunlar varsa ve takılıysa herşeyi amfi ile besleyerek daha güzel sonuç alabilirsiniz. 5 kanal 4 ohm güçleri 4x60+1x300 rms olan bir amfi işinizi görür az daha yüksekte olabilir değerler.

Orjinal teybe bağlantı yapılacak ve elde bu ürünler hazır diye düşünürsek su şekilde kurun sistemi:
    2 tane amfi çevirici alın birini ön birini arka çıkışlara takın. Çeviricilere RCA kablolarını takıp bagaja getirin,ön hoparlörlerden gelen RCA yı amfinin ön RCA girişine takın (genelde ch1 ve ch2 veya front yazar) olana takın arka hoparlörlere bağlı olan RCA yı y kablo ile çoğaltın blve diğer RCA girişlerine takın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Orijinal teyp 4x50rms değil 4x50w max tahmini 15 18 rms verir kanal başı. Orjinalde hi fi amfili sistem var mı araçta harman cardon mu adı e46da emin değilim ama opsiyonlu şekilde orijinal amfili sistem alınabiliyor BMW de eğer öyleyse direk eski orjinal amfi üzerinden çevirici takin öbür türlü teybe takarsınız.

Önlere coax değilde komponent taksanız daha iyi olur. Ama elde bunlar varsa ve takılıysa herşeyi amfi ile besleyerek daha güzel sonuç alabilirsiniz. 5 kanal 4 ohm güçleri 4x60+1x300 rms olan bir amfi işinizi görür az daha yüksekte olabilir değerler.

Orjinal teybe bağlantı yapılacak ve elde bu ürünler hazır diye düşünürsek su şekilde kurun sistemi:
    2 tane amfi çevirici alın birini ön birini arka çıkışlara takın. Çeviricilere RCA kablolarını takıp bagaja getirin,ön hoparlörlerden gelen RCA yı amfinin ön RCA girişine takın (genelde ch1 ve ch2 veya front yazar) olana takın arka hoparlörlere bağlı olan RCA yı y kablo ile çoğaltın blve diğer RCA girişlerine takın.

Araçta hi-fi yada harman kardon yok, orjinali 13cm ön 16.5 cm arka koaksiyel ve ön direklerde tweeter var yani çok basit birşey. Maliyeti çok yüksek tutmak istemiyorum o yüzden kompanent almadım ayrıyetten crossover kutularıyla ve tweterlarla uğraşmak istemiyorum, bundan koaksiyel seçtim. Alpine spg nin sesi net benim için yeterli.
    5 kanal anfileri araştırdım çok çeşit yok fiyatlar çok yüksek, ama anladığım kadarı ile teypden 15-18 rms çıkarsa bana hoparlör içinde anfi lazım. O zaman 2 anfi almam gerekecek yada 5 kanal tek anfi. Ama " arka hoparlörlere bağlı olan RCA yı y kablo ile çoğaltın blve diğer RCA girişlerine takın." dediğinizi tam anlamadım. 5 kanal anfide tek giriş ve 5 çıkış yok mu nasıl 2 tane rca gireceğim? Teşekkürler cevabınız için

• 5 kanal amfide 3 çift(biri kırmızı biri beyaz) RCA girişi olur.4 kanal amfide 2 çift mono amfide1 çift. O kırmızı veya beyazlardan her biri bir kanala bağlıdır.

• Merhaba,benim bmw x3 2006 packm var orjinal anfisi mevcut donusturu ile ikinci bir anfi nasil baglayabilirim.donusturucu ile direk orjinal anfiden ikinci anfi cikisi elde edebilirmiyim. Cevap bekliyorum simdikten tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.