Şimdi Ara

BMW E90 Kasa kullananlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
41.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Avagadro

3 yıl 2004 twinport astra H kullandık. Geçen sene de astra dan 2008 model E90 3.16i'ye geçiş yaptık ve hala kullanmaya devam ediyoruz. 180.xxx de benzinli olarak alıp Atiker sıralı tüp taktık.

+ Astra'dan çok daha oturaklı ve konforlu. Araba yola yapışıyor
    + Sürüş zevki güzel
    + Astra'dan sonra buna geçince bir tık daha performans artışı hissettirdi. 26 yaşımda genç olmama rağmen bence yeterli
    + Özellikle frenler Astra'dan çok daha iyi
    + Krem iç döşeme ve sunroof araç içini ferah hissettiriyor
    + Tüpte sorunsuz çalışıyor
    + Görüntüsü dikkat çekiyor çok bakan oluyor. Benzinlikte aracı yıkarken veya bir yere parkedince çokça 'araban güzelmiş' diye sözler duydum

- Manuel vites alınacaksa 6 vitesi atmak bana çok zahmetli geliyor. Otomatik vites öncelik olmalı
    - Parçası pahalı
    - Yakıt olarak Opel'den biraz daha fazla yakıyor
    - Temizini bulmadığın sürece yüzün gülmez. Arızalar baş gösterdikçe bakması biraz külfetli olur

Sonuç olarak bütçen yetiyorsa öncelikle 184 lük 3.20d veya 3.20i almaya çalış. Ama bütçeni aşıyorsa 3.16i almanı tavsiye ederim. Güzel zevkli bir araç
    heh tam benimle aynı dert gibi :)

bende 27 yaşındayım bu arada . astradan hiç şikayetim yok açıkcası ama bmw merakı var eskiden beri gelen. bmw tabi dikkat çekici ama benim astra kadar dikkat çekmeyecek eminim :D neyse hocam yani astradan sonra vay be araba buymuş dediniz mi ?

• 3.16 fiyatları ne kadar bilmiyorum da fiyatları yakınsa F20 1.16 veya 1.18 ( 170 lik ) bakmayı düşünmez misin ?

Daha geniş ve üst segment araba istiyorsan bilemem ama 1.16i 136 lıklar iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

3.16 fiyatları ne kadar bilmiyorum da fiyatları yakınsa F20 1.16 veya 1.18 ( 170 lik ) bakmayı düşünmez misin ?

Daha geniş ve üst segment araba istiyorsan bilemem ama 1.16i 136 lıklar iyidir.
    hocam iyi ki bi cupran var ha :DD 1 kasa pek sevmiyorum bütcem en baba 72 73 hocam daha arttıramam yoksa kömür yemeye başlarım şimdilik makarna ile idare ediyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: veni60

hocam iyi ki bi cupran var ha :DD 1 kasa pek sevmiyorum bütcem en baba 72 73 hocam daha arttıramam yoksa kömür yemeye başlarım şimdilik makarna ile idare ediyorum :D

Alıntıları Göster
    Cupra ile ne alakası var ? Biliyoruz ki konuşuyoruz al o zaman E90 sonra gelirsin burada yazılım atıcam tanıdık var mı diye konu açarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veni60

heh tam benimle aynı dert gibi :)

bende 27 yaşındayım bu arada . astradan hiç şikayetim yok açıkcası ama bmw merakı var eskiden beri gelen. bmw tabi dikkat çekici ama benim astra kadar dikkat çekmeyecek eminim :D neyse hocam yani astradan sonra vay be araba buymuş dediniz mi ?

Alıntıları Göster
    Almanlar arabadan anlıyor. Gençsin yakışır al

BMW E90 Kasa kullananlar ?BMW E90 Kasa kullananlar ?BMW E90 Kasa kullananlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadro -- 3 Ağustos 2018; 14:16:28 >

• E90 kasa 2012'de tarihin tozlu sayfalarına karıştı. 2012 model alsanız bile 6 yaşında olacak.

320d için konuşacak olursak senede 30.000 Km binse şu anda en iyi ihtimalle 180.000 Km olacak.

Eski ve yüksek km olan araç arıza yapabilir.

Ben 2014 yılında 2012 model 320d kullandım. 184 Hp olan motoru şu anda bile canavar denilebilir.
  • 316i'ye hiç bulaşma sırf BMW logosu var diye... Hem hiç yürümez, hem derdi bitmez, hem de dünyaları yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 3 Ağustos 2018; 15:27:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avagadro

Almanlar arabadan anlıyor. Gençsin yakışır al

BMW E90 Kasa kullananlar ?BMW E90 Kasa kullananlar ?BMW E90 Kasa kullananlar ?

Alıntıları Göster
    şu araba yürümese nolacak ya :D

• veni60 kullanıcısına yanıt
    Onu kamyonları bile sollayamadığın zaman anlarsın. Cruzeların falan arkadan plakasını falan okursun belki. Makyajda bi yere kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Onu kamyonları bile sollayamadığın zaman anlarsın. Cruzeların falan arkadan plakasını falan okursun belki. Makyajda bi yere kadar
    astramla memnunum 105bg bu ondan kötü olmayacağı için problem değil
  • veni60 kullanıcısına yanıt
    Arkadan itişin getirdiği ağırlık fazlası ve aktarma kaybını hesaba katmadığın için Astra'dan kötü olmayacağını düşünüyorsun. Neyse bizi dinlemeyeceksen zaten neden konu açtın. Git al kardeşim, güle güle bin.
  • Babam bmw dusmaniydi. Gittim 163 luk E90 320d aldim. Yukarida yazilanlarin cogu dogru ve gercegi yansitmakta. En iyi yol tutan 3 kasa olmasindan yakit cimriligine, direksiyonun sert olmasi ama bunun zamanla zevk haline donusmesi. Yuksek hizlardaki inanilmaz guven ve dizeli icin otobanda ne kadar bassan da 7 lt goremeyecegin bir motor. Lambalarda ise puruzsuz roketlemenin tadi anlatilamaz. Bixenon farlarin inanilmaz aydınlatması, arkadan itis fantezisi ve daha bir suru sey.. Artik babam bmw den baska almam diyor surekli. Kendisine yakin zamanda 5 veya 7 kasa almayi dusunuyorum. Umarim ozetle anlatanilmisimdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardLoveBaby

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam. Daha iyileri sizlerin olur umarım. Eskiden tıpla yarışan ama şimdilerde değeri kalmayan bir mühendislik hocam. Şimdilerde bu bölümden mezun olanlar işsiz o yüzden detaya girmeyelim.

Yolcu konforu düşük hatta konfor komple düşük E90'larda çünkü aşırı sert bir süspansiyonu var. Sırf bu yüzden rayda gidiyor gibi gider derler bu araba için. Ha bu kadar yol tutuş gerekli mi? Değil bence. Yarısı kadar olsa bile yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela şu ilândaki gibi bir 318i alınmaz mı? Hem ekranlı hem yeni motormuş. Bir de xenon olsaymış.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-fiyat-dustu-2000-cc-yeni-tip-motr-sanroflu-orjinal-ekranli-joi-586661413/detay

Ya da böyle bir araç?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-borusan-cikisli-sahibinden-servis-bakimli-temiz-arac-591444564/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 4 Ağustos 2018; 12:27:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2011 320d 184 hp sahibiyim.80.000 km de. Sıfır almıştım. İçinden başlıcam malzeme kalitesi bazı yerlerde çok iyiken bazı yerlerde iyi değil örneğin klima kumandalarının bulunduğu panel iyi değil ve zamanla aşınıyor. Kapı kollarında gördüğümde her e 90da soyulma var nitekim bendede. Benim araçta idrive var ki gerçekten kullanımı çok rahat ve ekran iç görünümü tamamen değiştiriyor. Ekranlı almaya gayret edin derim yoksa içi çok sade ve gösterişsiz kalıyor.Arka koltuklarda uzun yolculuk can sıkar arkası dar f30 da genişlediğini söylüyorlar. Bagaj ortalama büyüklükte diyeyim ve performansa geçiyim. Performans olarak hiçbir şekilde üzmez 316 dan değil 320d den bahsediyorum tabi 316 için yorum yapamıcam. 0-100 7.5 saniye zaten ara hızlanmalar falanda gayet iyi yani git dedinmi gider hiçbir sıkıntı yok. Şanzıman 6 ileri 2000 devirde 110 km gibi bir hızda ilerliyor. Hiçbir sıkıntısını görmedim gayet stabil çalışıyor.Diğer aracım stronic ondan daha çok memnunum öyle söyleyim. Zaten denilenlere göre masrafsız kronik sıkıntısı olmayan bir şanzıman diye tanımlıyorlar. Yakıt İstanbul trafiğinde 7.5 litre ki çok çok iyi 2.0 motor bir arabadan bahsediyoruz. Uzun yolda 5-5.5 ları gördüm gaza yüklenmediğimde. Yol tutuşa gelirsek direksiyonu tutmayı biraz bilmek lazım hani bi alışma süreci diğer araçlara göre daha uzun olabilir bu araçta.Heleki önden çekiş bir araçtan iniyorsanız.Kötü demiyorum kesinlikle ama alışana kadar tedirgin eder sonrasında virajlar falan çok keyifli. Aracın tek eksi tarafı çok sert olması yani sıfır konfor.Spor bir kullanımı var desek daha doğru olur belki. Yolda ne var ne yok sonuna kadar hissedersiniz süspansiyonlar ve direksiyonda bir o kadar serttir. Bende runflatlar var tabi buda daha çok arttırıyor bu hissi.Bende aslında satmayı düşünüyorum ama hem malum araç fiyatları ve 80 binde olmasından dolayı kıyamıyorum. Genel olarak toparlarsak iç malzemedeki belli yerlerdeki kalitesizlik ve konforsuz olması dışında gayet memnunum hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Konforsuz diyorum ama siz spor sürüş seviyosunuzdur o ayrı size belki sıkıntı yaratmaz ki sürüş zevki gerçekten muazzam bir araç f30 a göre çok çok mekanik. Yani konforunuza düşkünseniz uzak durun onun dışında hayırlısı olsun diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.