Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
240.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ehazneci

Launch control aktif ettim 316i aracimda ancak calismadi.

Bu arada sport sanzimani da aktif ettim ancak ne ise yariyor bilmiyorum. Fikri olan var mi? Bana sadece direksiyonda kulakcik olsaydi onlari acmak icin gerekli bir ayar gibi geldi.

Sportschalter
    Sportschalter_alt
    LC

aktiflediniz mi hepsini?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportschalter_alt aktif değil, olmalı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerrami

Sportschalter_alt aktif değil, olmalı mı?

shawn sportschalterlerin acik olmasini soyledi, bende ikiside nicht aktiv di.

• Bir de onu acip deneyelim o zaman bakalim. 1600 cc'de LC nin calistigini gordunuz mu hic?
  • quote:

Bir de onu acip deneyelim o zaman bakalim. 1600 cc'de LC nin calistigini gordunuz mu hic?

hocam denemeden önce motorun ısındığına emin olun birde tam dip gaz yapın butonada basmış olun.
  • cyber_warrior C kullanıcısına yanıt
    videolardan izledigim kadariyla kimse dip gaz yapmiyor, bir ayak ile frene basiliyken, gaza dokunur dokunmaz bayrak cikiyor aslinda..
  • quote:

videolardan izledigim kadariyla kimse dip gaz yapmiyor, bir ayak ile frene basiliyken, gaza dokunur dokunmaz bayrak cikiyor aslinda..

http://forum.donanimhaber.com/m_86799641/tm.htm

Birinci sayfada detaylarını yazmıştım. Gaza kick down mutlaka yapmanız gerekli. Kodlama ile aracın üretim yılını 2013 Temmuzdan sonraya getiriliyordu diye de hatırlıyorum.
  • @ehazneci aracın kullanım kitabını açıp bakabilirsiniz orada da öyle bahsetmiş kick down yapılması gerekli diye. @redkid778 abimin de bu konuda tecrübesi var aracında lc aktif olan birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber_warrior -- 9 Şubat 2014; 20:00:05 >
  • "Coasting" olayı ile alakalı bir arkadaş servise sorup bilgi vericekti?
    Ben şahsen kesin bir bilgi bulamadım; 2013 temmuz ayı öncesi araçlara yazılımsal olarak uygulanabilirliği hakkında.
    Not: hardware olarak değişiklik var mı acaba 2014 araçlarda bu özellik için?
  • arkadaşlar kickdown yaparak da denedik, hiç bir şekilde aktif olmadı. Engin, kick down yapmadan kesin olmuyor mu diye sormuş.

@redkid778 siz sadece LC'yi mi kodladınız? 2TB de kodlu mu sizde?
  • quote:

arkadaşlar kickdown yaparak da denedik, hiç bir şekilde aktif olmadı. Engin, kick down yapmadan kesin olmuyor mu diye sormuş.

Aracımda Sport+ yoktu. LC kodlandı. Çalışmadı. Daha sonra Sport+ kodlandı. Bu arada 2TB de kodlandı. Bu arada araç sanki 2013 Temmuz sonrası üretimi gibi gösterildi. Belki bu maddeyi atlamış olabilirsiniz. Test yaparken mutlaka gaza sertçe basın ki kick down olayı gerçekleşsin. İlk testlerde araçın zorlandığını gördüğüm için gaza yavaş yavaş bastığım için devreye alamamışım.

Yalnız dikkatimi çeken bir konu; nadir de olsa hiç bir şey yapmadığım halde bazen vites otomatikte iken manule geçmesi. Sebebini sorduğumda aracımda 2TB lerle birlikte gelen orjinal direksiyondan vites kulakçıkları ve vites kolu olmadığı için bunun yapabildiği.

• quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

quote:

arkadaşlar kickdown yaparak da denedik, hiç bir şekilde aktif olmadı. Engin, kick down yapmadan kesin olmuyor mu diye sormuş.

Aracımda Sport+ yoktu. LC kodlandı. Çalışmadı. Daha sonra Sport+ kodlandı. Bu arada 2TB de kodlandı. Bu arada araç sanki 2013 Temmuz sonrası üretimi gibi gösterildi. Belki bu maddeyi atlamış olabilirsiniz. Test yaparken mutlaka gaza sertçe basın ki kick down olayı gerçekleşsin. İlk testlerde araçın zorlandığını gördüğüm için gaza yavaş yavaş bastığım için devreye alamamışım.

Yalnız dikkatimi çeken bir konu; nadir de olsa hiç bir şey yapmadığım halde bazen vites otomatikte iken manule geçmesi. Sebebini sorduğumda aracımda 2TB lerle birlikte gelen orjinal direksiyondan vites kulakçıkları ve vites kolu olmadığı için bunun yapabildiği.

Ya sportschalter ler kodlanmasi lazim ya da 2TB, 2TB yi nasil kodladin hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: ergunaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

quote:

Ya sportschalter ler kodlanmasi lazim ya da 2TB, 2TB yi nasil kodladin hocam?

Kodlamaları ben yapmadım. Aracıma NBT taktırırken diğer kodlamalar ile birlikte LC yi de yaptırmıştım. Yaptırdığım yer İstanbul Bostancı Sanayi idi.

• redkid778 R kullanıcısına yanıt
    Selam dostum bende de 2012 118i var benim arabada da uyumlu mudur acaba ? Nasıl yaptın bilemiyorum ama harikasin

• selam arkadaşlar,

bu launch control o kadar önemli bir şey mi? bir kez aktive edildiğinde bundan sonra tüm kalkışlarda devreye giriyor mu?

ben aracıma geçen gün sport+ kodladım ama sonra geri aldım.
  • sarmancanavari S kullanıcısına yanıt
    neden geri aldınız bende kodlama yaptırmayı düşünüyorumda
  • emrmtn E kullanıcısına yanıt
    vala normalde aracı sport modda bile en faz 3 - 4 kez kullanmışımdır. sport+ biraz gereksiz geldi.
    bir de sport+ kodlamasını yaptıktan sonra lastik basıncını ölçen fonksiyon hata verdi. gerç bu normalmiş, aracı kapatıp açınca düzeliyormuş ama ben genel olarak kıllandım.

açıkçası aracın yürüyen aksamı ile ilgili kodlama yapmaktan biraz çekiniyorum. :)
  • bmw live

belki benden önce yapanlar olmuştur ama ben yine de bilgi vereyim. aracımda bmw live'ı aktive ettim. lokasyon olarak türkiye'yi seçtiğimde bmw live ile ilgili sadece hava durumu ve haberler menüleri açılıyordu. bu hiç kullanışlı değildi.

baştan kodlayıp, lokasyon olarak da UK seçtim. bunu yapınca online search, apps (yelp, wiki local, iSki, panoramio gibi) uygulamalar eklendi.

Apss'ler çok faydalı. Panoramio direkt menüye eklendi. lokasyon bilgilerinizi gps'ten alıp o bölgeyle ilgili yüklenmiş fotoları görebiliyorsunuz ya da gideceğiz bir lokasyon seçip orada fotoları görebiliyorsunuz.

yelp uygulaması trip****or gibi. burada restoran, otel falan bilgilerie ulaşıp yol tarifi alabiliyorsunuz.

online search mükemmel. google servisleri ile çalışıyor. içinde bir arama bölümü var. örneğin arama bölümüne gideceğiz bir restoranın ismini yazıyorsunuz. size google arama sonuçları gibi sonuçları getiriyor. uygun arama sonucunu seçtiğinizde, telefon bilgileri vs. çıkıyor. en önemlisi arama yaptığınız yerin adresini direkt navigasyona atayabiliyorsunuz.

• arkadaşlar lütfen bu kodlamayla ilgili örnek bir türkçe video yayınlasanız, okadar güzel olur ki.
  • Sport + modunu aktive edebilmeyi ben mi hiç bir sheet de göremedim, atladım mı yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca burası gerçekten çok faydalı bir başlık oldu. Sabit bir başlığığa, kesinleşmiş girişler yapsak, video yükleyerek çok başarılı olur.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.