Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
240.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba,

sport+ için aşağıdaki kodu kullanabilirsin.

ICM 3000 LCMKOD_B_SPORTLENKUNG aktiv // nicht_aktiv
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarmancanavari

merhaba,

Sport+ ve 2TB de kodlandıktan sonra arada bir de olsa hiç bir şey yapmadığım halde araç D modunda iken bazen vites manuele geçiyor. Sebebini sorduğumda aracımda 2TB lerle birlikte gelen orjinal direksiyondan vites kulakçıkları ve vites kolu olmadığı için bunun yapabildiği. Araca zarar verir mi diye düşünüyorum. Bu konuda bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

quote:

merhaba,

Sport+ ve 2TB de kodlandıktan sonra arada bir de olsa hiç bir şey yapmadığım halde araç D modunda iken bazen vites manuele geçiyor. Sebebini sorduğumda aracımda 2TB lerle birlikte gelen orjinal direksiyondan vites kulakçıkları ve vites kolu olmadığı için bunun yapabildiği. Araca zarar verir mi diye düşünüyorum. Bu konuda bilginiz var mı?

Direksiyonda vites yok ise 2TB kodlamanın pek bir esprisi olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ces114 -- 12 Şubat 2014; 12:47:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

quote:

merhaba,

2tb iptal edip launch control deneyin çalışırsa 2tb yi tekrar kodlamayın. sorun 2tb kaynaklı ise manuele geçmeyecektir.
    manuele geçmesinin araca ne zararı olabilir?

yakıt tüketimi artacaktır
    çok sık yapıyorsa şanzıman için ekstra aşınma söz konusu olabilir.
    umarım düzelir

• sarmancanavari S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.

Ayrıca bimmerpost veya başka bir yerde PC indirebileceğim linklerin olduğu sayfayı paylaşabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uydurukk -- 13 Şubat 2014; 13:45:00 >
  • uydurukk U kullanıcısına yanıt
    merhaba,

ilk sayfada bir arkadaşımız paylaşmıştı. aşağıdaki linkteki programı indirirseniz çok faydalı olacaktır.

http://www.bmwcodingdatabase.com/
  • arkadaşlar 2013 1.ayda navigasyonu aktif ettim şu an daha güncel harita varmı? yüklersek ne artısı olur? maliyet ne olur? bilgisi olan varmı?
  • sarmancanavari S kullanıcısına yanıt
    KOMBI yi de kodlamayı unutmayalım....
  • tekkemal kullanıcısına yanıt
    2014 1. Ay var su anda. Gorsel olarak eski haritadan iyi, yollarda da bir takim guncellemeler vardir mutlaka ama ben istanbulda daha farketmedim. Maliyeti duruma gore degisir. Nerde guncelleme yaptiracaginiza gore farkeder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her lastikte ne kadar hava basıncı olduğunu gösteren kodlamayı yapan var mı? Bizim f20 / f30 da çalışıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bhd1R

Her lastikte ne kadar hava basıncı olduğunu gösteren kodlamayı yapan var mı? Bizim f20 / f30 da çalışıyor mu?

Ben NBT ile denedim F30'da göstermedi.
  • Bu arada fabrikasyon 2TB (sport şanzıman) sahibi espada1'in 3.20i arabasını kullandım, o da benim racechipli 3.16i aracımı kullandı.

Gözle görünür tek fark sport moda alınca S1-S8 vites numaraları.

Onun aracı da yüksek devirlerde zorlayınca üst vitese atıyor. (3.28 ve üzerinde bu atmıyormuş)

Zaten direksiyondan vites çalışması 1:1 aynı..

Tabi arada motordan kaynaklanan bir ses farkı var, dikkatli dinlerseniz.

Ama racechipli 3.16i, standart 3.20i ye çok yakın bir performans sergiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceset114

quote:

Orijinalden alıntı: Bhd1R

Her lastikte ne kadar hava basıncı olduğunu gösteren kodlamayı yapan var mı? Bizim f20 / f30 da çalışıyor mu?

Ben NBT ile denedim F30'da göstermedi.

Calismasi icin sensorlu sibop tpms takilmasi gerekiyor, tr de yok maalesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun icin sadece kodlama yeterli degil, tekerlerde basinc sensorlerinin (TPMS) de olmasi gerekli. Valfler lastik ise basinc sensoru olmuyor, metal olmalari lazim:
    http://www.bmw-sg.com/forums/bmw-3-series-owners-general-discussion/68488-f30-tpms-2.html#post865780
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmwiseman

Bunun icin sadece kodlama yeterli degil, tekerlerde basinc sensorlerinin (TPMS) de olmasi gerekli. Valfler lastik ise basinc sensoru olmuyor, metal olmalari lazim:
    http://www.bmw-sg.com/forums/bmw-3-series-owners-general-discussion/68488-f30-tpms-2.html#post865780

Benim valfler metal(m-sport) ama yine olmadı demek sensörler eksik :)
  • milest kullanıcısına yanıt
    300C ECO_FDS
    FDS_MENUE_TEXT_1/2/3/4 and FDS_MENUE_SIGNAL_1/2/3/4
    menue_3

gelişmiş gösterge ekranındaki menüde de göstermesini sağlıyor değil mi?
  • Kerrami K kullanıcısına yanıt
    oyle ise bir cayini icmeye gelirim Kerem
  • selam arkadaşlar,

ilginç bir şey oldu. bu hafta aracım 1 gülüğüne serviste kaldı. aracı aldığımda daha önce çalışmayan, office menüsü içindeki telefona gelen mesajları gösteren fonksiyon çalışmaya başladı. ayrıca benim nbt'te default bulunan WiFi ağını artık iphone'um görmeye başladı. ama şifreyi doğru girsem de giriş yapamıyorum.

müsait olunca biraz kodları karıştırıp wifi işini çözmeye çalışacağım...
  • Furious_tr kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim büyük ihtimal sapphire Özgür e yaptırırım
  • rudihason R kullanıcısına yanıt
    Kodlama konusunda tecrubeli arkadaşlar gerçekten bir buluşma ile bu konuda yardımcı olurmusunuz. Gerçekten konuyla ilgili bilgim olmayınca ürünleri satın almayla altından kalkamayacagım konusunda endişeliyim.

Çekirdeklerde benden olur bide çay içtik acıktık diyenlerede mangal organizasyonula şenlendirirdik .
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.