Şimdi Ara

BMW F30 3 Serisi Orjinal HiFi Ses Sistemini Geliştirmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
13.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nervus*vagus

Bende de amfi var mı hocam? Benim araçta hifi ses sistemi yok

Koltuk altlarındaki midbasları teyp ile beslenemez diye düşünüyorum. Amfi vardır diye düşündüm ama bir araştırayım.
  • Vexx7 V kullanıcısına yanıt
    Aynen var fakat tam performans çaldığını düşünmüyorum açıkcası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz araştırma yaptım tam net bir bilgi alamasam da bahsedilene göre standart sistemde amfi yok. Koltuk altlarındaki midbas nasıl çalışıyor anlayamadım. Eğer böyleyse amfi şart görünüyor bu sisteme.

edit: Eğer varsa çıkışlarının kaç rms olduğunu da öğrenmek gerek. Hala net bir kaynağa ulaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vexx7 -- 28 Mayıs 2016; 0:20:41 >
  • Koltuk altındaki SW ların resmini koymanız mümkün mü?
    woofer çap kaç cm?
    Koltuk altı uyarsa kendi aracıma alabilirim?
    Dışarda bulmak mümkün müdür bu BMW wooferlarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vexx7

Biraz araştırma yaptım tam net bir bilgi alamasam da bahsedilene göre standart sistemde amfi yok. Koltuk altlarındaki midbas nasıl çalışıyor anlayamadım. Eğer böyleyse amfi şart görünüyor bu sisteme.

edit: Eğer varsa çıkışlarının kaç rms olduğunu da öğrenmek gerek. Hala net bir kaynağa ulaşamadım.

Merhaba arkadaşlar konuyu açan arkadaş neye karar verdi bilmiyorum ama, ben bu dediğinizi denedim bir ton para verdim ama hiç verim alamadım. Önlere focal ifbmw-s arkalara ifbmw-c ve koltuk altlarına ifbmw-sub aldım taktım. Bir faydasını görmedim hattta tiz sesler o kadar yükseldiki müzik dinleyemez oldum bu haliyle. Sonra dediğiniz anfiden aldım başka birinin tavsiyesi üzerine match pp52Dsp modeli. Bunla tizleri bi nebze düzelttik ama seste ne netlik var ne kuvvetli bass var anlayacağınız yine hüsran oldu benim için. Bunun sebebi ne olabilir acaba şu aşamada bana ne önerebilirsiniz ? Bu arada anfiyi teybin arkadasından hoparlörlere giden kablolara araya girecek şekilde bağladık yani her hoparlörden anfiye ayrı hat çekillmedi acaba sorun bu olabilir mi ? Bir diğer nokta dediğiniz gibi koltuk altında sub var standart ama anfi yok bunlar galiba ön hoparlörlere paralel bağlı orjinal halinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_bulbul

quote:

Biraz araştırma yaptım tam net bir bilgi alamasam da bahsedilene göre standart sistemde amfi yok. Koltuk altlarındaki midbas nasıl çalışıyor anlayamadım. Eğer böyleyse amfi şart görünüyor bu sisteme.

Merhaba arkadaşlar konuyu açan arkadaş neye karar verdi bilmiyorum ama, ben bu dediğinizi denedim bir ton para verdim ama hiç verim alamadım. Önlere focal ifbmw-s arkalara ifbmw-c ve koltuk altlarına ifbmw-sub aldım taktım. Bir faydasını görmedim hattta tiz sesler o kadar yükseldiki müzik dinleyemez oldum bu haliyle. Sonra dediğiniz anfiden aldım başka birinin tavsiyesi üzerine match pp52Dsp modeli. Bunla tizleri bi nebze düzelttik ama seste ne netlik var ne kuvvetli bass var anlayacağınız yine hüsran oldu benim için. Bunun sebebi ne olabilir acaba şu aşamada bana ne önerebilirsiniz ? Bu arada anfiyi teybin arkadasından hoparlörlere giden kablolara araya girecek şekilde bağladık yani her hoparlörden anfiye ayrı hat çekillmedi acaba sorun bu olabilir mi ? Bir diğer nokta dediğiniz gibi koltuk altında sub var standart ama anfi yok bunlar galiba ön hoparlörlere paralel bağlı orjinal halinde.

Ben planlarımı ekonomik sebeplerden dolayı biraz ertelemiş bulunuyorum, ama hala aklımda amfi ile başlamak var. Sizde anladığım kadarı ile standart ses sistemi mevcutmuş yani hifi yokmuş. Belki sorunun sebebi kablolama ve kodlama ile ilgili olabilir diye düşünüyorum. Galiba kodlama da yapmak gerekiyomuş diye okumuştum. Çok fazla yatırım yapmışsınız karşılık alamamak gerçekten üzücü. Ben bu sizin yaptıklarınız ile harmandan daha iyi ses alınır diye düşünüyordum. Yaptırdığınız yer ile ilgili bir sıkıntı olabilir daha profesyonel olduğuna inandığınız bir yere danışabilirsiniz. Sizin bu yazdıklarınızdan sonra benimde aklımda tekrardan soru işaretleri oluştu. Acaba nervus*vagus arkadaş ne yaptı bir de ondan deneyimlerini alsak.

• Selamlar öncelikle. Ben de ses sistemine dair henüz bir girişim yapmadım ama bu süre zarfında aracın multimedya ünitesini yeni tip uniteye degistirdim (entry nav olarak geciyor bu bluetooth ile muzik yayını yapılabilen, sport göstergelerin olduğu ve yeni tip temanın vs olduğu,2014 ve üzeri araclarda standart geliyor)

Bununla yüksek sesle dinlenirken oluşan cızırtılar tamamen kayboldu ve sesin netliği inanın çok güzel oldu. Ama gel gelelim baslar hala yerlerde. Koltuk altındaki subwooferlar hareket bile etmiyor neredeyse, çok az titriyorlar sadece.

Bence hoparlorden ziyade bu işin çözümü amfide diye düşünüyorum. İlk olarak o subların kullanıma açılması lazım.

Bu arada ben de aynı şekilde o focal sistemin harmandan bile iyi ses vereceğini düşünürdüm, büyük hayal kırıklığı olmuş

• Benim araç 2015 zaten, karışık olmayan 2-3 enstrüman lı akustik müziklerde netlik çok iyi ama çok karışık sesli müziklerde netlik filan kalmıyor. o sebeple sanki iyi bir anfi sorunu çözer gibime geliyor.

• arkadaşlar merhaba

bu ürünleri önerirmisiniz kullan varmıdır amfi ile desteklemek gerekirmi

MODEL : OPTISOUNDBMW4-V4

MODEL : OPTISOUNDBMWF4-V4

• Selamlar arkadaşlar. Konuyu hortlatayım dedim. Forumda kalabalık yapmaya gerek yok.

Bende de f32 var. Ses sistemi f30 ile herhalde aynı. Şöyle bi 2000-2500 kadar ödenek ayırsam, ses kalitesinde kayda değer, paraya değecek bir gelişme sağlayabilir miyim ne dersiniz?
  • Orjinal Alpine retrofit kit yeterli olabilir. Çok profesyonel bir sistem arayışı yoksa tabiiki.
  • crossfire17 C kullanıcısına yanıt
    BMW X4 satın alacağım. Araçta standart ses sistemi mevcut. Kaliteli bir sistem olsun istiyorum.
    2015 veya 2016 model düşünüyorum.

Daha önce BMW X1 de Audison SR4 + Bit Ten + Focal PS165FX kullanmıştım. Ses çok kaliteliydi ama çok açınca bozuyordu.

Daha düzgün bir şey istiyorum. Anladığım kadarıyla match anfi Audisondan daha kaliteli.

bavsound.com daki sistemi mi alsam uygundur yoksa daha farklı bir şey mi yapmalıyım ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Match, BMW araçlar in UP 7BMW amfiyi çıkartmış. Doğrudan aracın orijinal Hifi amfisini (676 opsiyonlu araçlar) söküp bunu takıyorsunuz, ekstra kabloya da gerek yok. Gücü de güzel, kapılar ve center için 5x65W, koltuk altı sublar için 2x160W. Fiyatı biraz tuzlu: Yurtdışı 800 Euro, burada 1100 Euro'ya gördüm.

• Arkadaşlar konuyu yeniden hortlatacağım ama f30 320ied aracımda harman kardon mevcut severek kullanıyordum fakat ön camın altındaki midrange 10 cm lik hoparlör patladı bunu değişmem gerekiyor serviste 85 Euro bu hoparlör yerine aynı ücretlere daha iyi bir hoparlör takabilirmyiz. yanlız bu hoparlör 3 bacaklı öyle bir problemimizde mevcut.
  • Herkese Merhaba,
    F30 Hİ-Fİ ses sistemi olan araçlar için geliştirme setimi, araç değişikliği yaptığımdan dolayı satışa çıkardım. Bilgiler aşağıdadır.

F30 LCI M Plus Hİ-Fİ ses sistemli aracımda kullandığım geliştirme setidir. Tamamen tak-kullan şeklinde, araca özel üretilmiştir. Aracınızda tek bir kablo dahi kesilmeyecek, soket sokete uygulayacağınız bir kittir. Bu geliştirme kiti ile hi-fi sisteminiz ses kalitesi olarak Harman Kardon'dan aşağı olmayacaktır. İnanılmaz bir fark göreceksiniz.

BMW orijinal Hİ-Fİ ses sistemlerinin 2 handikapı bulunmaktadır. 1-Aracın orijinal hoparlörleri oldukça kaliteli ve kapasiteli olmasına rağmen, orijinal amfi zayıf çıkışa sahip olduğundan, hoparlörler yeterince beslenemediğinden, zayıf kalmaktadır. Özellikle koltuk altı bass'lar ölü gibi duruyor. Match Amfi höparlörlerinize hayat verecek. 2-Orijinal amfi DSP ayarı imkanı vermemektedir. Sadece tiz-bass-balance ayarı bulunmakta. AudioTec bilgisayar uygulaması ile binlerce ses ayarı olasılığına sahip olacaksınız.

Set içeriği:
    1-Match PP82DSP Amfi: Bir çok araçta kullanılıyor olsa da aslında BMW araçlara özel olarak 8 kanal (balanced signal) olarak Alman AudioTec firması tarafından üretilmiştir.https://www.audiotec-fischer.de/en/match/amplifiers/pp-86dsp

2-Plug and Play (Tak-Kullan) Bağlantı Kablo Seti: Orijinal amfinizi aracınızdan çıkaracak, yerine bu kablo demeti ile soket sokete bağlantı yapacaksınız.
    Bu kitin aracınız için uygun olup olmadığını öğrenmek isterseniz, şase numaranızı dm'den atarsanız sizin için kontrol edebilirim.

3- Montaj Tablası: Amfiye entegre edilmiş olan montaj tablası ile orijinal amfinin yerine kolayca montaj yapacaksınız.

4- BMW orijinal ön konsol tweeter: Hi-Fİ ses sitemli araçlarda, ön konsolda 1 adet mid bulunmaktadır. Harman Kardonlarda ise 1 mid ve 1 tiz vardır. Hİ-Fi sisteminizde tweeter için ayrılan montj ve bağlantı yeri boş durmaktadır. Bu tweeter ile tiz sesler çok daha canlı olacak.

Setin sıfır fiyatı amfi 6500, kablo/soket demeti 1200, tweeter 250 olmak üzere 8000 civarındadır.

Montajı kendiniz kısa bir sürede yapabilirsiniz. Ürün ve montaj videoları youtube da mevcut.https://www.youtube.com/watch?v=ELKlCGjHCe4&t=4s

• bmw f10 sahibiyim aracım nbt geniş ekranlı olanı.... ses sisteminden memnun değilim ...aracıma sadece, koltuk altı bas hoperlörlerini ve ön kapı içi hoperlörlerini değiştirsem (amfisiz) bir hyndai i30 un standart ses sistemi kadar ses alabilir miyim acaba? amfi taktırtmaksızın bu ses sistemi bu hoperlorleri kaldırır mı acaba? bir de bu nbt sisteminin çıkışı nı bilen var mı? hiçbir yerde göremedim....

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-massive-ms-bw6-10cm-bmw-f10-f30-orjinal-kapi-hoparlor-796758949/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-massive-ms-bw4-orjinal-bmw-25cm-koltuk-alti-basi-f10-f30-kasa-768466722/detay/

• quote:

Arkaların önlere göre zayıf olmasının sebebi arkalar full range coaxial. Yani mid-tiz bir arada 10cm hacimde çalıyor. Bunun sebebi ses sistemi sürücü odaklı. Sahnelemeyi öne kurmuşlar doğru olanda bu. Arkalara da arkada yolculuk edenler sıkılmasın diye coaxiallar var. Önlerde 10cm yuvalarda "midrange" bulunuyor. Bunlar sadece insan sesinin de bulunduğu frekansları verir. Ortalama 1khz dolaylarında. Dolayısıyla tizlere ve midbass lara buluaşmaz. Tamamlayıcı görevi vardır ve bu yüzden yüksek seste bozmaz arkalar gibi. Tizler tweeterdan gelir, baslarda koltuk altındaki subwooferdan. Yani tam olarak sürücüye sahneleme her frekanstan sunulmuş olur. Bu yüzden ses açınca arkalar bozar çünkü o minik hoparlörler hem eser miktarda bas vermeye çalışıyor, hem mid vermeye çalışıyor, hem tiz vermeye çalışıyor e tabi bu kadar olur
    Sesi biraz öne kaydırabilirsiniz. İlla arkalarda bozmasın derseniz high end markaların 10cm coaxiellerine bakılabilir. Tabi fiyat/performans açısından verimsiz olur. Niye derseniz seste nispeten artış görülür fakat 10cm den alınabilecek verim limitli. Biraz daha düzelir ama. Arkaya da öndeki gibi midrange de konulmaz çünkü arkada oturanlar insan sesi ve o frekanstaki seslerden başka ses duymaz garip olur.
    Hani limitler zorlansa ne yapılır. Arkalara işlem yapılır kasnak ile 13cm çıkartılabilir(yer var mı bilmiyorum) 13cm focal, dls, helix, morel gibi markaların 13cm coaxiallarına bakılabilir. Veya uğraşmadan mosconi gladen'in 10cm coaxial takılıp geçilebilir.

Koltuk altı subwoofer 20cm kadar büyüyebiliyor. Yine mosconi gladenin f30 için üretmiş olduğu kitleri var. Veya dışarıdan 20cm slim subwoofer alınarak da çözülebilir.

Bu arada mosconi nin DSP si de takılıyormuş ki sahne derinliği için çok önemli. Bilemiyorum fakat F30 pasif 4 yollu olarak geliyordur diye tahmin ediyorum. Mosconi DSP de takılabilir veya Audison Bitone veya Helix C DSP takılarak aktif sürülebilir ki bu ses kalitesini ve derinliği için çok önemli.
    Hoparlör mesafelerine time delay atılarak aralarındaki mesafeden kaynaklı gecikmelerin önüne geçilir. Çünkü midrange pozisyonu kulak mesafesinin biraz altında. Tweeter yuvaların yeri değişmeyeceğini göz önünde bulundurarak off axis olarak sahneleme yapılır ki baya bi gelişme kaydeder ses açısından tatmin eder.

Tabi daha iyisi olsun derseniz önlere midbass-center-midrange-tweeter larda brax, scanspeak, micro precision, morel gibi markaların karmalarıyla değişebilir o artık yolun sonu olur tabi
    Hocam epey zaman olmus ama size birsey soracağım. F30 aracimda Hifi ses sistemi mevcut. Harman kardonun 4 kapi hoparlorunu ve 4 tweterlarini alsam ses sisteminde iyilesme gelisim olurmu sizce tesekkurler

• yildizmetin Y kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Sistemi sattınız mı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.