TP-LINK DECO M5 kullanıyorum. Bu cihaz kablo ile direk Türk Telekom tarafından verilen modeme bağlı. Cihazın IOS uygulamasından hız testi yaptığımda 980Mbps hız görüyorum. Wi-Fi desteği ise şu şekilde:
Wi-Fi 5
IEEE 802.11ac/n/a 5 GHz
IEEE 802.11n/b/g 2.4 GHz
AC1300
5 GHz: 867 Mbps (802.11ac)
2.4 GHz: 400 Mbps (802.11n)
Monster Tulpar T7 V20.30 dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz desteği mevcut. TP-LINK DECO M5 cihazın Wi-Fi ağına bağlandığımda 2.4GHz veya 5GHz farketmeksizin en yüksek aldığım hız 410Mbps. Eğer dizüstü bilgisayarımı etherhet kablosu ile direk modeme veya TP-LINK DECO M5'e bağlarsam aldığım hız 980Mbps. Wi-Fi ile 5GHZ bandından bağlandığımda bilgisayarımda Wi-Fi 5 (802.11ac) olarak bağlantı kurulduğunu görüyorum.
Dizüstü bilgisayarımda Wi-Fi 6 desteği var ama TP-LINK DECO M5'te Wi-Fi 5 desteği var. Tabi ki bu yüzden dizüstü bilgisayarım Wi-Fi5 teknolojisi ile sınırlandırılmış oluyor. Ancak Wi-Fi 5 ile 5GHZ bağlantı kurduğumda 867Mbps hız almam gerekmez mi ?
Türk Telekom tarafından verilen modem: AC1200 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router
Bilgisayarımı bu modeme de bağlasam sonuç değişmiyor. Kablolu 980Mbps, kablosuz 410Mbps hız alabiliyorum.
Türk Telekom modeminde çok yapabileceğim ayar yok. ama DECO M5 ile kablosuz ağ optimiazsyonu yapabiliyorum. ÇEvredeki ağları analiz ederek uyugn ayarları otomatik yapıyor. ancak herhangi bir değişiklik olmadı. Bilgisayarımda Wi-Fi 5 ile daha yüksek hız alamaz mıyım ?
HIV Şu Şekidle Bulaşır Mı?
HIV pozitif olduğunu bildiğim bir kişi dönerci kuryesi olarak çalışıyor. Bu şahıs eğer sipariş götürdüğü dönere tükürürse yada kanından bulaştırarsa döneri yiyen kişiye bulaşır mı ? Kimseyi işinden etmek istemiyorum ancak bu şahıs güvenilir biri değil. En azından yemek sektörü dışında bir iş ayarlayıp orada mı çalışmasını istesek mi ? Tırnaklarını sürekli yediğini ve parmak kenarlarındaki derileri de ısırdığını zaman zaman elinde parmak kenarlarının kanadığını gördüğüm bir şahıs. HIV teşhisi yeni konulmuş. Eşinden ayrılıyor ve tekrar evlenecek iken aile hekiminin testinde ortaya çıkıyor. Bu şahsın kanının bulaştığı bir yiyecek maddesi kısa sürede tüketilir ise o kişiye bulaşır mı ? Lütfen gerçekten bilgisi olan ciddi kişiler cevap yazsın. Artık o yerden döner yemeyi bıraktım. İşyeri adını da ifşa etmek istemiyorum ama eğer tehlikeli bir durum var ise önlem alınması için işyeri sahibi ile görüşmem gerekir mi ?
INTEL i9-10850K için kule tipi soğutucu önerisi ?
Klimayı açınca araçta titreme
BMW X4 2015 model dizel 2.0
Bir yıl önce klima soğutmamaya başladı.
Klima kompresör ve soğutucu blok değiştirildi.
Klima sorunsuz çalışıyor.
Bir kaç gün önce fren hidroliği değiştirildi.
Ön iki amastör değiştirildi.
Bugün farkettim ki klimayı son devirde açınca araçta aşırı bir titreme oluyor. Bir alt kademeye alınca titreme azalıyor ama hissediliyor. Direksiyonu tutarken hissediliyor. Bazen titreme olmuyor. Son iki kademeden daha düşük kademelerde titreme hissedilmiyor.
Bir yer dedi ki klima fanı eskiyince böyle olur. Böyle kullan iyice bozulsun öyle gel değiştirelim.
Başka bir yer dedi ki motor kulakçıklarından yapar. Böyle kullan. İyice bozulsun bakalım.
sizce neyden yapar?
Hastanede Ücretsiz Kontrol Hakkı ?
Özel hastanede poliklinikte ücret ödeyerek muayne olduktan sonra 10 gün içerisinde tekrar gidilir ise kontrol ücretsiz oluyor.
Çocuğumun durumu gece kötü idi. Acilden giriş yaptık, ödeme yapıldı. Ardından düzelmeyince yatış verildi. Üç gün sonra ödeme yaparak hastaneden ayrıldık.
Dört gün sonra kontrol için doktor çağırmıştı. Ancak acilden yatış durumunda ücretsiz kontrol hakkınız yoktur diyerek muayne açıp ücret aldılar. Bu yasal mıdır ? Durumu acil olan bir hastaya müdahele sonrası düzelmez ise ve yatış verilir ise taburcu olduktan sonra ücretsiz kontrol hakkı yok mu ?
Apartman Otoparkına Park Eden Araca Ceza ?
Apartmanımızın giriş kapısının önünde arka arkaya üç araba park edebileceğimiz bahçemiz var. Buraya araçlarımızı park ediyoruz. Araçlar arka arkaya park ettiğinde sadece yaya girişi için alan kalıyor. Eğer aracımızın arkasında başka araç var ise araç sahibi de aynı apartmanda olduğu için aradığımızda aracını çekiyor ve çıkıyoruz. Daha sonra geri aracını aynı yere koyuyor. 3 yıldır hiç sorun yaşamamıştık.
Söz konusu alanda aracımı park ederek daireme çıktım. Telefonum çaldı ve binaya giriş yapamıyoruz aracınızı çeker misiniz dediler. Aşağıya inip aracımı çektim. Ancak trafik polisi vardı, resim çektik ceza yazacağız dedi. Söz konusu alanın apartmanın otopark alanı olduğunu, yol olmadığını ve ceza yazamayacaklarını söyledim. Zaten arandığımda gelip direk aracı çektim, biz yıllardır bu şekilde kullanıyoruz bu park alanını dedim.
112 yi arayan ve engelli olduğunu söyleyen birisi, bina girişinde markete alışverişe gelen birinin arabasını park ettiğini, arabayı çekmediklerini ve kendisiyle kavga ettiklerini söyleyerek polis çağırmış. Ceza yazdılar, ben imza atmadım diye belge vermediler. O sırada öğrendim ki binamıza yeni bir kiracı taşınmış. Tek bir koltuk değneği kullanarak yürüyebiliyor. Üç tekerlekli elektrikli bisikleti var. Söz konusu otopark alanını kim önce gelirse o kullanır. Sen aracını çek ben aracımı koyacağım diyemez. Zaten binaya yaya olarak giriş alanı var. Ben bu şahsı ilk defa gördüm ve hiç bir şekilde kavga da etmemiştim. Ancak trafik polisi bunu dinlemedi.
Trafik polisinin apartman ortak alanına park edilen araca ceza yazmaya yetkisi var mı ? Biz tapulu arazimize aracımızı park edemez miyiz ? Peki ben aracımı çekince bu şahıs kendi aracını park ettiğinde niye izin veriliyor ?
Ayrıca bina girişindeki dükkan, söz konusu alanın bir kısmını dükkanına dahil etmiş ve bahçeden binaya girişin bir kısmını kapatmış. Bunu daha önce belediyeye şikayet etmiştik, gelip dükkan sahibine ceza yazmışlardı. Ancak yıkım yapılmadı. Bu sebeple bina girişi kısıtlanmış ve otopark alanımız daralmış. Bunu da trafik polisine izah ettim ve bina arsası içerisine tapum olduğu için müdahale edemeyeceğini izah ettim ama dinlemedi.
Bu konuda bilgisi olan yardımcı olur ise sevinirim.
Kredi Faiz Oranı ve Taksit Sayısı Neye Göre Belirleniyor ?
Depremde işyerimin olduğu bina tamamen yıkıldı. Hiçbirşeyi kurtaramadık. Evim ağır hasarlı. Şuan farkl ıbir şehirde geçici olarak ikamet ediyorum. Yeniden iş ve ev kurmak için nakite ihtiyacım var. Bu durumda bankalarda sıkıntım olmadığı için krediye başvuracağım. Aylık ödenecek faiz oranı neye göre değişiyor anlamadım. İki farklı banka ihtiyaç kredisi için biri %1,92 isterken diğeri %3,55 istiyor. Bundaki mantığı bilen var mı ? Bankalardaki limitlerimi yazacağım. Başka bankalarla da görüştüm, ancak başka bankalar nedenini bilmiyorum ama bana kredi vermiyorlar.
Bir banka kefilsiz 669.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor. 12 ayda ödenmesini istiyor ve faiz oranı aylık %3,55 (yıllık %70,25) Toplam geri ödenecek tutar: 877.255 TL yani 208.255 TL faiz ödemem gerekiyor. +3679 TL kredi tahsis ücreti ödemem gerekiyor. Başka hiçbir masraf yok, hayat sigortası istemiyor. Talep edilen faiz oranı çok yüksek. Bu kadar yüksek oranla kredi çekmek istemiyorum.
Aynı banka kefilsiz 40.000 TL taksitli avans hesap veriyor. 12 ayda ödememi istiyor ve aylık faiz oranı %1,36. toplam geri ödeyeceğim tutar: 44.233 TL yani 4233 TL faiz ödeyeceğim. Bu çok hesaplı geldi. Ancak tutar çok az. Bunu kullanacağım ancak şuan beklemedeyim. Planlarımı düzgün yapmaz isem sıkıntıya düşerim.
Aynı bankada ayrıca 350.000 TL limitli kredi kartım var ve 100.000 TL limiti dolu, 3 ay borcumu ertelediler. 250.000 TL aktif limitim var. Bunu mantıklı şekilde değerlendirmek istiyorum. 6-12 taksit ile ürün alıp nakite satarsam işimi göreceğini düşünüyorum. Ayrıca her ay asgari tutarı ödersem kalan tuatra sadece %1,36 oranında faiz ödeyeceğim ki çok mantıklı.
Başka bir banka kefilsiz 42.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor. 12 ayda ödememi istiyor. ve aylık faiz oranı %1.92 (yıllık %34,35) Toplam geri ödeyeceğim tutar: 48.836 TL yani 6836 TL faiz ödemem gerekiyor. +1308 TL sigorta + 231 TL tahsis ücreti ödemem gerekiyor. Bunu kullanacağım ancak şuan beklemedeyim. Planlarımı düzgün yapmaz isem sıkıntıya düşerim.
Diyeceksiniz ki bu para çok fazla ev ve iş kurulur. Ancak bence çok değil. Zaten borçlara takla attırarak kredi çekerek işimi idare eden biriydim. Evet, kendiem ait evim işyerim vardı ama depremde hepsini kaybettim. Çok şükür sevdiklerimizde birşey yoktur. Şuanda hangi şehirde yaşayacağımı dahi bilemez durumdayım. Kafam çok karışık. Bankalar mevcut borçlarımı 3 ay ertelediler. Kısa sürede tekrar iş kurmaz isem borçları ödemede zorluk çekeceğim. Evim ağır hasarlı ve daha 6 yıl boyunca ödenecek kredi borcu var. DASK ve konut sigortası vardı, ödeme yapacaklarını söylediler ancak tarih vermiyorlar. Zaten 2,5 milyon eden daire için ödeyecekleri toplam tutar 549.000 TL imiş. Bunu da ne kadar geç ödeseler o kadar karda oldukları için çok geç ödeyecekler bunu biliyorum. Banka diyor ki evin yıkılsa dahi biz birşey yapamayız bu borcu ödemeniz gerekiyor, sadece borç erteleme yaptılar. İşyerimde sadece DASK var idi. 1 milyon değerindeki işyeirm için ise sadece 160.000 TL ödenecekmiş. Çok şükür onun kredi borcu yoktur. Ayrıca eşimin ve kendi adıma çektiğim 900.000 TL civarında ihtiyaç kredisi borcu var. Aracımın ise 274.000 TL kredi borcu var. Yani anlayacağınız herşey çok iyi yolunda giderken biranda herşey yokoldu. Ödemelerim ne güzel düzenli idi. İstediğim herşeyi alabiliyor idim. İstediğim herşeye sahip idim. Hayatınızın ve sahip olduklarınızın değerini iyi bilin. Bir gecede herşeyini kaybedebiliyormuş insan.
669k kredi için faiz oranını düşürebilmenin bir yolu var mıdır ? Bilgisi olan biri cevaplarsa sevinirim.
Umarım vicdan sahibi bir Türkiye sigorta yetkilisi bu mesajımı okur !
Buraya özellikle yazıyorum ki kimse bu firma ile çalışmasın. Sizi anında yarı yolda bırakmaya hazırlar !
Türkiye Sigorta
1- @Turkiye_Sigorta Pişmanlıktır ! Depremin kalbinin attığı şehirlerden birinde yaşıyorum. Sabaha karşı 7.7 şiddetinde depremi yaşayıp saatler sonra 7.7 şiddetinde ikinci depremi yaşadık.
2- İki gün boyunca sürekli artçılarla sallandık. Kabus gibi iki günden sonra deprem bölgesinden şehirdışına kaçmak zorunda kaldık.
3- @Turkiye_Sigorta isimli firmaya para ödeyip konut sigortası yaptırmıştık. Poliçemizde evin hasar alması durumunda üç gece otel konaklama hakkımız var.
4- Ancak @Turkiye_Sigorta işi yokuşa sürüp o bölge tehlikeli, giriş çıkış yapılamıyor, exper gönderemem, poliçenizde evet var ama sizin konaklama masrafınızı ödemem dedi.
5- Ayrıca poliçemizde böyle bir durumda yol masraflarını karşılama şeklinde bir madde var. Bundan da yararlanamadık. Exper gelip evin durumunu inceleyecekmiş ama bölge güvenli değil diye gönderemezlermiş.
6- Biz zaten güvende olmadığımız için şehri terketmek zorunda kaldık. Sigorta bu gibi durumlarda kendimizi güvence almak için değil mi ?
7- Bizler böyle zor günlerde ihtiyacımız olması durumunda kullanmak üzere bu sigortaları yapıyoruz.
8- Oğlum kendi oturduğu evi @Aksigorta dan ve yazlığını @AXA_Turkiye den konut sigortası yaptırmıştı.
9- Her iki firma da exper gönderip inceleme yaptırmamız gerekir ama sizin koşullarınız olağanüstü, sizlere destek olmak için her yardımı formalitelere takılmadan yapmaya hazır diyerek yardımcı oldu.
10- @Aksigorta ve @AXA_Turkiye hemen oğluma, eşine ve çocuğuna otel ayarladı.
11- Tüm dünya yaşanan bu büyük afette depremzedelere karşı yardım eli uzatırken Türkiye Sigorta riskli bölge işlem yapayız diyerek parasını ödeyerek yaptırdığımız poliçedeki haklarımızdan mahrum bıraktı.
12- Türkiye Sigorta Poliçe No: 531893523. Türkiye Sigorta ile defalarca görüştük ancak çözüm sunmadılar.
13- Depremzedeleri umursamayıp parasını tahsil ettikleri hizmeti dahi sunmayan @Turkiye_Sigorta yı şiddetle kınıyorum. Bu firma ile çalışmayın. Bu yazımı her yerde paylaşın.
14- Türkiye olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Unutmayacağız, unutturmayacağız ! @Turkiye_Sigorta kadar vicdansız bir firma olamaz.
15- Başka sigorta şirketleri yardımcı olurken @Turkiye_Sigorta acımasızca bizi ortada bıraktı.
16- Şirket yetkilileri buyurup gelsinler ve poliçe yaptıkları bu kadar şiddetli depremlerde ağır hasar alan bu dairede 24 saat geçirsinler onların bana ödemesi gereken poliçede belirtilen bedelleri ben onlara ödeyeyim.
17- @Turkiye_Sigorta Bu kadar vicdansız, bu kadar vurdumduymaz olunmaz.
18- Evin tüm duvarları hasar alıp çatladı, bir duvar kenarlardan açılıp yıkıldı, dışarı görünüyordu ve dışarıdan buz gibi hava içeri doluyordu, yağmur içeri giriyordu.
19- Bina her an üzerimize yıkılacak diye korkuyor ve her sallantıda arabanın içinde korkudan tüketir titriyorduk. Yüzlerce artçı depremi yaşadık.
20- Vicdansız @Turkiye_Sigorta bizim böyle bir evde kalmamızı bekliyordu ! Bölgenin durumunun ne kadar kötü olduğunu bilmiyor muydunuz ?! Vicdansızlar.
PTT Depremzeleri Mağdur Ediyor !
Deprem bölgesi Hatay ili Arsuz ilçesinde yaşıyorum. Çok büyük bir afet yaşadık. Şiddetli depremlerde evimiz ağır hasar aldı.
Yurtdışından ihtiyacım olan bir ürün satın almıştım. 4 Şubat 2023 tarihinde ülkemize giriş yaptı. Tüm gümrük işlemleri tamamlandı. Ancak yaşanan deprem nedeniyle adresime teslimat yapılmadı. 06/03/2023
tarihinde cep telefonuma gönderilen kısa mesajda “2752681722105 barkod numarali gonderiniz AVRUPA YAKASI KIM-AVRUPA YAKASI KIM PTT Subesine ulasmistir. 3 is gunu icinde bizzat muracaatiniz halinde teslimi saglanacaktir.Konum :http://maps.google.com/maps?q=41.193373,28.606612 PTT AS B001” yazıyor.
Deprem nedeniyle evimiz ağır hasar aldığı ve kalacak yerimiz olmadığı için geçici olarak Ankara iline geldim. PTT ile iletişime geçerek teslimat adresinden ve benim bulunduğum yerden çok uzakta olan bir yerden teslim alamayacağımı, ya teslimat adresine ya da vereceğim Ankara’daki adrese adıma teslim edilmesini istedim.
Deprem bölgesine teslimat yapılmadığını söylediler. Farklı bir adrese de sadece gönderici söylerse teslim edilebilirmiş. Gönderici adres değişikliği yapamadığını ve teslim almazsam ücret iadesi yapmayacağını söyledi. Paketim zaten Türkiye’de ve gümrük işlemleri de yapılmış. Neden teslimat yapılmıyor ?
Zaten büyük bir afet yaşadık. Canımızı zor kurtardık. PTT neden kargomu teslimat adresinden 1300km uzaklıktan teslim almalı bekliyor ? Dalga mı geçiyor ? Teslimat adresine paketi ulaştırmak görevleri. Olağan üstü bir durum olduğu için bölgeye teslimat yapamıyorlar ise vereceğim adrese teslimat yapmaları gerekir.
Depremzede vatandaşa bir darbe de siz mi vuracaksanız ? Bazı standartlarınız olabilir. Ancak olağanüstü bir durumda standartlarınızı esnetebilirsiniz. Teslimat adresine kargo getiremeyiz diyorsanız vereceğim diğer adrese teslimat yapabilirsiniz. İşinize geldiği şekilde davranıyorsunuz. Paketimim bana ulaştırılmasını talep ediyorum. Böyle zor bir güsnde bu şekilde davranılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Umarım bu mesajı vicdan sahibi bir PTT yetkili görür de dikkate alır.
Bu şikayetimi BTK aracılığı ile de yaptım. Cevap süreleri 10 iş günü imiş. Ama PTT benden 1300km uzakta olan bir yerden kargomu almak için bana sade 3 iş günü süre veriyor. Adaletiniz yerin dibine batsın ! Şikayetim dikkate alınana dek kargo geri yurtdışına gönderilmiş olacak. Allah bizim yaşadığımız felaketin aynısını size de yaşatır inşallah.
Türk Telekom Depremzedeleri Umursamıyor !
0507XXXXX22 nolu hat işyerimizde alarm içerisinde takılı idi. Depremde apartman tamamen yıkıldı. İşyerimizden geriye sadece moloz yığını kaldı. Söz konusu hattı geçici olarak durdurma talebi ile müşteri hizmetlerini aradım. Ancak taahhüt olduğu için bu işlemi yapamayacaklarını ve kullanmadığım hizmet için ödeme yapmak zorunda olduğum söylendi. Depremde işyerimi tamamen kaybettim, evim ağır hasarlı. Ne yapacağım diye kara kara düşünütken bir darbe de buradan yedim. Hiç mi vicdanınız yoktur ? Hattı iptal edin demedim, geçici olarak fatura çıkmasın diye hizmeti durdurmak istedim. Tabi ki tekrar aktif ettirip kullanacağım, ancak şu zorlu günlerde biz sokakta yaşamaya mecbur kalmış iken yaptığınız vicdanınıza sığıyor mu ? Bu şikayetimi örnek alarak deprem bölgesinde olan herkesin hattını geçiçi olarak hizmetini durdurma taleplerini olumlu karşılamanız gerekir. Bankalar kredi kartı borcumu ve kredi borcumu anında faiz istemeden 3 ay ertelediler. Peki Türkiye'nin önde gelen GSM firması ne yaptı ? Kusura bakmayın ama yaptığınız şey hiç hoş bir durum değil. Tüm dünya deprem bölgesindeki insanlara yardım etmeye çalışırken sizin gibi fırsatçılar cebinize girecek üç kuruşun peşine düşmüşsünüz. Kullanamayacağım bir hizmet için para talep ediyorsunuz, üstelik ne kadar zor durumda olduğumuzu bile bile. Allah yaşadıklarımızın aynısını sizlere de yaşatsın inşallah.
Umuarım vicdan sahibi bir Türk Telekom yetkilisi bu mesajımı görür de dikkate alır !
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 737
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 49.808 (Bu ay: 1.529)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 169 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware