Şimdi Ara

Apartman Otoparkına Park Eden Araca Ceza ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apartmanımızın giriş kapısının önünde arka arkaya üç araba park edebileceğimiz bahçemiz var. Buraya araçlarımızı park ediyoruz. Araçlar arka arkaya park ettiğinde sadece yaya girişi için alan kalıyor. Eğer aracımızın arkasında başka araç var ise araç sahibi de aynı apartmanda olduğu için aradığımızda aracını çekiyor ve çıkıyoruz. Daha sonra geri aracını aynı yere koyuyor. 3 yıldır hiç sorun yaşamamıştık.

Söz konusu alanda aracımı park ederek daireme çıktım. Telefonum çaldı ve binaya giriş yapamıyoruz aracınızı çeker misiniz dediler. Aşağıya inip aracımı çektim. Ancak trafik polisi vardı, resim çektik ceza yazacağız dedi. Söz konusu alanın apartmanın otopark alanı olduğunu, yol olmadığını ve ceza yazamayacaklarını söyledim. Zaten arandığımda gelip direk aracı çektim, biz yıllardır bu şekilde kullanıyoruz bu park alanını dedim.

112 yi arayan ve engelli olduğunu söyleyen birisi, bina girişinde markete alışverişe gelen birinin arabasını park ettiğini, arabayı çekmediklerini ve kendisiyle kavga ettiklerini söyleyerek polis çağırmış. Ceza yazdılar, ben imza atmadım diye belge vermediler. O sırada öğrendim ki binamıza yeni bir kiracı taşınmış. Tek bir koltuk değneği kullanarak yürüyebiliyor. Üç tekerlekli elektrikli bisikleti var. Söz konusu otopark alanını kim önce gelirse o kullanır. Sen aracını çek ben aracımı koyacağım diyemez. Zaten binaya yaya olarak giriş alanı var. Ben bu şahsı ilk defa gördüm ve hiç bir şekilde kavga da etmemiştim. Ancak trafik polisi bunu dinlemedi.

Trafik polisinin apartman ortak alanına park edilen araca ceza yazmaya yetkisi var mı ? Biz tapulu arazimize aracımızı park edemez miyiz ? Peki ben aracımı çekince bu şahıs kendi aracını park ettiğinde niye izin veriliyor ?

Ayrıca bina girişindeki dükkan, söz konusu alanın bir kısmını dükkanına dahil etmiş ve bahçeden binaya girişin bir kısmını kapatmış. Bunu daha önce belediyeye şikayet etmiştik, gelip dükkan sahibine ceza yazmışlardı. Ancak yıkım yapılmadı. Bu sebeple bina girişi kısıtlanmış ve otopark alanımız daralmış. Bunu da trafik polisine izah ettim ve bina arsası içerisine tapum olduğu için müdahale edemeyeceğini izah ettim ama dinlemedi.

Bu konuda bilgisi olan yardımcı olur ise sevinirim.

• Size kesilen ceza makbuzunda kusurunuz belirtilmekle beraber muhtemelen Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 114 ve 115 9 a maddesinde belirtilen hüküm kapsamında ceza aldığınızı değerlendirmekteyim. Dükkan konusuna gelince maalesef belediyeler yıkım konusuna sıcak bakmazlar. Yıkım kararı için geniş kitleleri ilgilendiren ve kamuoyunda infial yaratan olaylarda sıklıkla yıkım kararı alınmaktadır. Sizin yapacağınız tek şey Mahkemeye başvurup "Haksız el atma" "El atmanın önlenmesi" eskilerin tabiriyle Müdahalenin men-i davası açmanız gerekmektedir. Geçmiş olsun .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.