Şimdi Ara

Kapının Önünde Park Halindeki Araca Ceza Yazmışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazar günü kardeşim arabayı yıkayıp temizlerken kapının önünde müzik den dolayı ceza yazılmış. Çok açmadım kimseyi rahatsız edecek düzeyde değildi temizlik yaparken tıngırdıyordu dedi ama bi şekilde kim nasıl yazdıysa yazmış. Türkiyede kaç kişi park halinde müzikten ceza yemiştir acaba ? Ödedik mecbur. Erken ödeme ile 517 tl gitti durduk yere. Cezayı yazıyorlar tamam yıl olmuş 2024 itirazları hala mahkeme ile alıyorlar. Kimsede uğraşmıyor koyun gibi ödüyoruz. Millet bangır bagır sokak sokak geziyor, alkollu ehliyetsiz vizesiz ruhsatsız araç sürüyor. Uyuşturucu kaçırıyorlar silah kaçıyorlar insan ticareti yapıyorlar çatır çatır ben kapımın önünde tenizlik yaparken ceza yiyiroum……

Kapının Önünde Park Halindeki Araca Ceza Yazmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moskogsm -- 4 Ekim 2024; 16:52:18 >

• Yapacak bir sey yok. Kime gore neye gore tingirdiyordu. Demek ki trafik polisinine gore tingirdamiyormis.
  • Pazar günü sabah 11 de tıngırdamaması lazım diye düşünüyorum. %80 lik kesimin zaten bi pazarı var. Onda da yatmak ister insanlar.

Ama diğer dediklerinize katılıyorum.
  • Kaç desibel ölçüm yapılmış da ceza kesilmiş? Bahsettiğiniz durumu doğru kabul ederek, öğle vakti tıngırdayan müziğin kime ne zararı olmuş olabilir?

Madem böyle bir ceza var, her akşam evin içinde birbirimizi duymamızı engelleyecek kadar yüksek sesle müzik dinleyenlere nasıl bir şey olmuyor?

Ayrıca kimlik bilgileriniz gözüküyor, farklı bir işaretçi ile düzeltmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Kaç desibel ölçüm yapılmış da ceza kesilmiş? Bahsettiğiniz durumu doğru kabul ederek, öğle vakti tıngırdayan müziğin kime ne zararı olmuş olabilir?

Madem böyle bir ceza var, her akşam evin içinde birbirimizi duymamızı engelleyecek kadar yüksek sesle müzik dinleyenlere nasıl bir şey olmuyor?

Ayrıca kimlik bilgileriniz gözüküyor, farklı bir işaretçi ile düzeltmenizi tavsiye ederim.

IOS ve Android telefonlar anında desibel ölçümü yapabiliyor.

Halka açık yerlerde başkalarının rahatsız edecek davranışlara ceza yazılabiliyor...

• Yazmak isterlerse yazıyorlar benim aracada hem ceza yazdılar hem trafikten men ettiler bir sürü iş kaldırması.
  • Amasya Merkezde bir kaç Fahri Trafik Müfettişi var. Kornoya bile yazıyorlar artık. Emniyet kemeri, yükses ses müzik, abartılı korna, sinyalsiz dönüş aklınıza ne geliyorsa patır patır ceza yağıyor :)

• Ben daha arabasından müzik açıp da etrafı rahatsız etmeyen birini görmedim. alayı sesi dayıyo etrafa dinletiyo. sorsan tıngırtı derler.

keşke hepsine ceza yazılsa.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Aynen tıngırdamayacak da tak kulaklığını dinle o zaman. Başkalarının duyacağı kadar sesli müzik açmak nedir evde de açıyorlar tüm apartmana dinletiyorlar davarlar.

• Türkiye'de kanun-yasa uygulanmadığı için, herşey tanıdıkla olduğu için, polis bile kafasına göre davranıyo.

mesela komşusu polistir, polis evde dinlenirken bunun aracından açtığı müzikten rahatsız olmuştur, dayamıştır cezayı.

aynı polis, aynı sokakta yarın kendi arabasını temizlerken son ses müzik açar, kendisini "sesi kıs" diye uyaran bi komşusu olursa ona iplemez, sesi kısmaz, arada tartışma çıkarsa ekip çağırıp o tartışan komşusunu karakola götürtür gözdağı vermek için, ego kasar, tartaklar, buranın alfası benim şovu yapar. sonra da müziğin sesini daha da açar gıcıklığına.

ertesi gün o polis kendi evinde dinlenirken başkası müzik açacak olursa, gene o müzik açana ceza yazar.

Türkiye'de sistem bu. herkes gücünün yettiğini böcek gibi eziyo. kimsenin birbirine saygısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Ekim 2024; 15:12:38 >
  • keske o polslerden burada da olsa. oto kiralamaci acildi arabalarin tesisatindan sabahtan aksama kadar türkü acip mahalleyi inletiyorlar.
  • Fahriler yazmıştır kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

Türkiye'de kanun-yasa uygulanmadığı için, herşey tanıdıkla olduğu için, polis bile kafasına göre davranıyo.

mesela komşusu polistir, polis evde dinlenirken bunun aracından açtığı müzikten rahatsız olmuştur, dayamıştır cezayı.

aynı polis, aynı sokakta yarın kendi arabasını temizlerken son ses müzik açar, kendisini "sesi kıs" diye uyaran bi komşusu olursa ona iplemez, sesi kısmaz, arada tartışma çıkarsa ekip çağırıp o tartışan komşusunu karakola götürtür gözdağı vermek için, ego kasar, tartaklar, buranın alfası benim şovu yapar. sonra da müziğin sesini daha da açar gıcıklığına.

ertesi gün o polis kendi evinde dinlenirken başkası müzik açacak olursa, gene o müzik açana ceza yazar.

Türkiye'de sistem bu. herkes gücünün yettiğini böcek gibi eziyo. kimsenin birbirine saygısı yok.

Evet istisnasız ülkenin her yerinde bu şekilde. Bunun eğitim düzeyiyle falan da alakası yok kalitesizlik kan meselesi kanı bozuk çok insan var.

• geçen gece saat 12'yi geçmişti, herifin biri aracın motorunu çalıştırdı, hava sıcak herkesin pencereler açık. abi tam yarım saat bekledim hâlâ motor açık adamın. uyuyamıyom lan tır-tır-tır-tır-tır-tır diye rölanti sesi bitmiyo.

pencereden bi baktım, benim gibi başka bi komşu da araca bakıyo, o komşuyla göz göze geldik.

aşağı seslendim motoru kapatsın diye, aşağıdaki eleman duymuyo bile bizi. uçmuş. birkaç kere seslendim sonra duydu, dedim kardeş kapat yarım saat oldu. tamam dedi kapattı. rahatladık. gece sessizliği geri döndü de uyuyabildik.

bir insan neden aracı yarım saat rölantide tutar anlamıyom ki. hem de gecenin yarısında.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

ERKEK YA ONLAR

Aynı şeye ben de maruz kaldım bilerek yapıyorlar o motorun sesi kendilerinin ezikliğini bastırıyor özgüven veriyor tırsmadan yaşayabiliyorlar o şekilde.

• dfk24 kullanıcısına yanıt

kesinlikle katılıyorum. Çocuğa da sordum yok abi diyor öyle yüksek sesle açmadım diyor. Sağımız solumuz önümüz arkamız nerden baksan 30 yıllık komşularız öyle bir rahatsızlık olsa çıkıp zaten söylerler. Bir fahri görevlinin iş güzarlığı diye düşünüyorum ama elden birşey gelmiyor 517 tl falan ödedim erken ödediğim için.

• onu motorcu gençler yapıyo bizim sokakta. hepsi gitti egzozu patlak motor aldı. akşam çıkıyolar evin önüne, yakıyolar sigaraları, motorları çalıştırıyolar, motorlar rölantide bile eşşek gibi egzoz sesi çıkarıyo. yarım saat dinliyoz far-far-far-far diye alıştık artık.
  • konu sahibi alınmasın biz böyle yazıyoz kendi sokağımızdaki kişiler için Konu sahibi eminim az açmıştır ses seviyesini
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

O zaman ezan sesi daha yüksek ve birden fazla denk okunuyor. Bundan da insanlar rahatsız olmalılar.

Seçici algı var bence ve samimi de değiller. Harbi şikayetçiler cami seslerine de şikayet etmelidir...

Bir de meseleye şuradan da bakılmalı : Bina yalıtımı ses yalıtımı yapılmamışsa bundan sorumlu da dışardakiler değil o binayı yapanlar veya bina sahibi öyle bir ev almışsa veya kiralamışsa en başta kabul etmeyecekti ...

Bir ara İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ait yeni pistlerden ötürü çok yakın olmayan dairelerdekiler bile şikayetçi olmuştu ... Esas sorun olacaksa çözümü ses yalıtımı ...

Ses yalıtımı yapılırsa bu sefer de cami sesleri evlere girmiyor diye de dert ederlerse ikilem oluşturur ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    hocam ezan sesi çılgın şekilde rahatsız ediyo ve zaten şikayetçiyiz ama umursayan yok. yasa var Desibel sınırı var ezan için, adam desibel'i aşıyor, mahkemeye veriyorsun, mahkeme inanca saygı deyip reddediyor. davacı diyo ki yaa inanç meselesi değil ezan okusun da yasada yazan desibel'e uysun, hakim gene inanç özgürlüğü diyo iplemiyo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.