Şimdi Ara

Park yasak olan alanda park halindeki araca çarpmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
17.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dar bir yol var ve park yasak
    yasak olan bu yere araçlar park ettiği için yol baya daralmış

Ve malesef yakınım geçerken araca sürtmüş sonra geri gelirken başka araca arkasını vurmuş aracın

Bu durumda kim hatalı?
    Arac sahiplerine ulaşamadık?

5 dakika sonra numara bırakmak için kaza alanina. Gittimde araçlar yerinde yoktu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Park Yasağı Olan Alanlarda Park Eden Araçlara Çarpma

Giriş

Park yasağı olan alanlara park etmek hem trafik düzenini bozmakta hem de diğer sürücüler için tehlike oluşturmaktadır. Bu gibi alanlarda park halindeki araçlara çarpılması durumunda kusur oranı ve hukuki sonuçlar merak konusudur.

Kusur Oranı

Park yasağı olan bir alanda park eden araçlara çarpılması durumunda, genellikle park eden aracın sürücüsü daha kusurlu kabul edilir. Çünkü sürücü, park yasağını ihlal etmiş ve diğer araçların geçişini engellemiştir. Ancak, çarpmaya neden olan aracın sürücüsünün de dikkatsizlik veya aşırı hız gibi kusurları varsa, kusur oranı değişebilir.

Yargıtay Kararları

Yargıtay, park yasağı olan alanlarda park eden araçlara çarpma davalarında genellikle park eden aracın sürücüsünü daha kusurlu bulmaktadır. Ancak, çarpmayı önlemek için gerekli önlemleri almayan sürücünün de kusurlu olabileceğine hükmetmiştir.

Park Eden Araca Çarpmak

Bir araca park yasağı olan bir alanda park ettiği için çarparsanız, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Olay yerini terk etmeyin ve polis çağırın.
    • Araçlarda hasar olup olmadığını kontrol edin ve hasarı fotoğraflayın.
    • Çarpmanın nedenini açıklayan bir tutanak tutun.
    • Sigorta şirketinize haber verin ve hasar talebinde bulunun.

Yanlış Yere Park Eden Araca Çarpmak

Yanlış yere park edilen bir araca çarparsanız, yukarıda belirtilen adımları izlemelisiniz. Ayrıca, park eden aracın sürücüsünü bulmaya çalışın ve iletişim bilgilerini alın.

Sonuç

Park yasağı olan alanlarda park eden araçlara çarpma durumunda, genellikle park eden aracın sürücüsü daha kusurlu kabul edilir. Ancak, kusur oranı çarpmayı önlemek için gerekli önlemleri almayan sürücünün kusurlarına göre değişebilir. Araca park yasağı olan alanda park ettiği için çarparsanız, olay yerini terk etmemeli, polisi aramalı ve sigorta şirketinize haber vermelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• park yasağı olan yere park edip yolu daraltmışsa bu tür riskleri göz önüne alması gerekiyordu oraya araba bırakan arkadaşın. sonuçta normal bir ara sokakta veya park yerinde olmamış olay. adamlar da basmış gitmiş zaten. boşuna uğraşmayın derim.
  • Tahminimce durum şu şekilde işler çarpan öder, park yasağı için park cezası kesilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

park yasağı olan yere park edip yolu daraltmışsa bu tür riskleri göz önüne alması gerekiyordu oraya araba bırakan arkadaşın. sonuçta normal bir ara sokakta veya park yerinde olmamış olay. adamlar da basmış gitmiş zaten. boşuna uğraşmayın derim.
    Keşke parketmeseydiler ne bizim araç zarar görseydi ne onların.

Acaba bu durumda. Kim suçlu olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Tahminimce durum şu şekilde işler çarpan öder, park yasağı için park cezası kesilir.
    Yolun akışını bozup kazaya sebebiyet verdiği için onlara kesilmesi daha mantıklı değilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park Halindeki Arabayı Çizmek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Yolun akışını bozup kazaya sebebiyet verdiği için onlara kesilmesi daha mantıklı değilmi?

Alıntıları Göster
    Valla benim bildiğim iki olay farklı ele alınıyor, kaza ve kurala uymama şeklinde ayrılıyor.
  • sonuçta park halindeki araca çarpmışsınız. çarpılan aracı yakınınız verir, o araca da park cezası kesilir. yasaya göre geçişi engelleyen aracı polisi arayıp şikayet edip çektirmek gerekir.

çarpılan araçlarda kamera/görüntü varsa plakadan size ulaşırlar kaçmaktan dolayı dava açarlar. böyle bir durumda uzlaşma yoluna gidin. 150 küsür metre ve tek yön olan ara sokakta, sokağın sonunda ters yön olarak boş yer vardı oraya park ettim ve aynı şekilde bir araç geçerken bana hatrı sayılır bir hasar verdi, %100 karşı taraf haksız bulundu. (karşılıklı park edilen dar sokak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 3 Ekim 2019; 23:51:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

sonuçta park halindeki araca çarpmışsınız. çarpılan aracı yakınınız verir, o araca da park cezası kesilir. yasaya göre geçişi engelleyen aracı polisi arayıp şikayet edip çektirmek gerekir.

çarpılan araçlarda kamera/görüntü varsa plakadan size ulaşırlar kaçmaktan dolayı dava açarlar. böyle bir durumda uzlaşma yoluna gidin. 150 küsür metre ve tek yön olan ara sokakta, sokağın sonunda ters yön olarak boş yer vardı oraya park ettim ve aynı şekilde bir araç geçerken bana hatrı sayılır bir hasar verdi, %100 karşı taraf haksız bulundu. (karşılıklı park edilen dar sokak)
    Kaçmadık hocam öyle biri değiliz çok şükür
    zaten kasko var sorunsuz olay çözülür ama araçlar gitmişti
    Bulsak ikimizinde kusur gidecek kaskodan
    Zaten dava açsa geri dönüp baktığımız aracı aradığımızda belli kameralardan

Peki size ceza kesildi mi park yerinden dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Valla benim bildiğim iki olay farklı ele alınıyor, kaza ve kurala uymama şeklinde ayrılıyor.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam
  • Yanluş park edene kendi aracınızı bile yaptırırsınız
    Başıma geldi
  • quote:

sonuçta park halindeki araca çarpmışsınız. çarpılan aracı yakınınız verir, o araca da park cezası kesilir. yasaya göre geçişi engelleyen aracı polisi arayıp şikayet edip çektirmek gerekir.

Ayrıca çok şükür bizim araçta da o araçlarda da herhangi büyük hasar yok sadece sürtme var ve büyük ihtimalle bizim gibi Boyasız göçükle düzelecek darbe vardır onların aracında da

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Yanluş park edene kendi aracınızı bile yaptırırsınız
    Başıma geldi
    Nasıl hocam anlattırmisiniz rica etsem olayı
  • yakınınız gitmiş siz sonradan gelmişsiniz ya olay yerine en azından ben öyle anladım, ondan bir şeyler olabilir dedim. bana bir işlem uygulanmadı ters yön de olsa park halinde olduğum için. park yasağı tabelası ile tek yön tabelası park halinde aynı işlevi görür mü bilmiyorum. ama kusur sizin tarafa çıkar gibi.

sizinki de şansmış daha bu sabah 7de bir sokakta kazaya denk geldim taksi park halindeki araca vurmuş. akşam döndüğümde meraktan baktım vurulan araç hala oradaydı

not:kasko anadolu sigorta ve bende kamera kaydı mevcuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 4 Ekim 2019; 0:21:40 >
  • carpan/surten hatali. hasari odemek zorunda

digeri park cezasi yer
  • Yanlış park trafik kanunua göre adli bir suçtur yakınınız araçlara çarptığı için asli suçlu sayılır ve tüm trafik kazalarında tüm suç asli suçlu olan araca verilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Nasıl hocam anlattırmisiniz rica etsem olayı

Alıntıları Göster
    Tutanak tuttuk ben park halindeki araca çarptım yazdım
    Hatalı park ettiği için beni haklı bulmuşlardı
    Sokağı ve araçların konumunu iyi çizin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aigaion

Yanlış park trafik kanunua göre adli bir suçtur yakınınız araçlara çarptığı için asli suçlu sayılır ve tüm trafik kazalarında tüm suç asli suçlu olan araca verilir
    Dostum ne güzel sallıyorsun
    En güzel tarafı sanki kanun maddesi veriyorsun gereği düşünüldü
  • quote:

yakınınız gitmiş siz sonradan gelmişsiniz ya olay yerine en azından ben öyle anladım, ondan bir şeyler olabilir dedim. bana bir işlem uygulanmadı ters yön de olsa park halinde olduğum için. park yasağı tabelası ile tek yön tabelası park halinde aynı işlevi görür mü bilmiyorum. ama kusur sizin tarafa çıkar gibi.

sizinki de şansmış daha bu sabah 7de bir sokakta kazaya denk geldim taksi park halindeki araca vurmuş. akşam döndüğümde meraktan baktım vurulan araç hala oradaydı

not:kasko anadolu sigorta ve bende kamera kaydı mevcuttu.
    Hayır hocam yakınım aracı ileri boş bir yere parketmis o sıra 5 dakika bir yere gitmiş sonra ben gittim araç hep oradaydı
    o sıra çarptığı araçlar gitmiş

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.