|
Bildirim
|
Yapacak bir şey yok adamda akıl fikir olsa bilmedigi,tanımadıgı şeyin üzerine oturmaz.
|
yüzsüz herifler çok sert dille uyarmanın sizin açınızdan pek iyi bir çözüm olduğunu düşünmüyorum en güzel uyarma stili dayı yeni boya attırdım boya olucak pantolonun gibi bir kavram kullanmak
|
Gel bununda üstüne otur demek geliyor içimden
Millet resmen dövülmek kavga etmek felan istiyor özellikle bakamadıkları p.... doğurup sokaga salanlar Çocuk gelip araca zarar veriyor ediyor kimsenin umrunda değil ama çocuğu dövüp yollasam evine çocuk dövdü olur Aracın ön Camını tuğla parçası ile çarpı atarak çizmişler evden çıkıp park yerine gittiğimde araca isimlerini kazırken yakaladım söyleyin napayım bu dağdan inme insanların çocuklarına öyle bir mahallede yaşıyorum ki hepsi böyle ailesini uyarıyorum yalandan ben konuşurum vs kusura bakma diyor pi.leri yine aynı olaya devam ediyor kolunu bacagını kırıp eve öylemi göndereyim Ulan bizde çocuk olduk ailem vitrine vs bile dokunma diye uyarır söylrrdi ederdi kimsenin malına zarar vermek ne kelime ellemezdik bile otoparkta yer varken gelip dibine kadar girmeler kapıyı vura vura açmalar Bir gün olaya karışırsam sırf bu yüzden karışacağım yani artık canıma tak etti |
Aile terbiyesiyle, daha doğrusu aileden alınamayan terbiye ile ilgili bir durum.
Biz çocukken, "Oğlum arabaya yaslanma, çizersin" derlerdi. Biz böyle büyüdük, bu şekilde yetiştirildik. Haliyle, başkasının malının çevresinde de hareketlerimizi ona göre ayarlıyoruz. Gençler ve gençlikten olgunluğa doğru geçiş yapan bireyler, gerçek anlamda "aile terbiyesi" alamadıkları için, bizim ve bizim gibi insanlar için anormal sayılacak davranışları normal karşılıyorlar. Ailelerde çocuklarından habersiz, onlardan kopuk ve bağımsız bir hayat yaşadıklarından dolayı, çocuklarının yaptıkları yanlış davranışlardan habersizler. Bu davranışlar, çocuklukta düzeltilmediğinden dolayı, hatalar gençlik dönemini ve olgunluk dönemini de kapsayacak derecede büyüyor. Sonucunda da, şuan Türk gencinin tamamını kapsamıyor olsa da - Allah'dan kapsamıyor- %80'ini oluşturan; terbiyesiz, laubali, ciddiyetsiz ve şımarık bireyler topluma katılıyor. Sürekli görüyorum; 14-24 yaş arası kızlı ve erkekli genç grubu, bilumum laubali hareketler eşliğinde arabaların çevresinden geçerken arabaların aynasına zarar verebiliyorlar, arabaları çizebiliyorlar. Kimisi fark edip düzeltiyor, kimisiyse "Muhaha" şeklinde terbiyesizliğine devam ederek yoluna gidiyor. Başlıktaki yorumları biraz inceledim de, bazı arkadaşlarımızda bu durumu "normal" olarak nitelendirmiş. Söylediğim gibi, ben de bu arkadaşlarımız ve bunlar gibi davrananların bu davranışlarını, ailelerinden alamadıkları terbiyelerine bağlıyorum. |
Arabam yok; ama şu ana kadar soluk almak için bile başka birinin arabasına yaslanmadım, oturmadım, yapmam da; çünkü bence kul hakkına girer bu durum.
|
Daha dün geldi başıma. Ergenin biri oturuyor. Kumandayla kapıları açtım kapattım. Kalktı. Etrafına bakınıyor kim yaptı diye. Bir daha oturdu. Bir daha aç kapa yaptım. Bukez farketti beni. Yedik mi arabanı diyor. Her yemediğine oturur musun dedim. Konu kapandı.
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|