Şimdi Ara

Park Halindeki Arabaya Yaslanan , Kaputa Oturanlara vs Ne Yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
0
Favori
11.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama arabam bi yerde park halindeyken geldiğimde birisini üzerine yaslanmış vs. görünce çok canım sıkılıyor . Hatta bazıları resmen oturuyor üzerine.. Bugün yine marketten bi çıktım iki kişi yaslanmış arabanın kaputuna muhabbet ediyor..
    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

• Gel bununda üstüne otur demek geliyor içimden

Millet resmen dövülmek kavga etmek felan istiyor özellikle bakamadıkları p.... doğurup sokaga salanlar

Çocuk gelip araca zarar veriyor ediyor kimsenin umrunda değil ama çocuğu dövüp yollasam evine çocuk dövdü olur

Aracın ön Camını tuğla parçası ile çarpı atarak çizmişler evden çıkıp park yerine gittiğimde araca isimlerini kazırken yakaladım söyleyin napayım bu dağdan inme insanların çocuklarına öyle bir mahallede yaşıyorum ki hepsi böyle ailesini uyarıyorum yalandan ben konuşurum vs kusura bakma diyor pi.leri yine aynı olaya devam ediyor kolunu bacagını kırıp eve öylemi göndereyim

Ulan bizde çocuk olduk ailem vitrine vs bile dokunma diye uyarır söylrrdi ederdi kimsenin malına zarar vermek ne kelime ellemezdik bile otoparkta yer varken gelip dibine kadar girmeler kapıyı vura vura açmalar

Bir gün olaya karışırsam sırf bu yüzden karışacağım yani artık canıma tak etti
    Aile terbiyesiyle, daha doğrusu aileden alınamayan terbiye ile ilgili bir durum.

Biz çocukken, "Oğlum arabaya yaslanma, çizersin" derlerdi. Biz böyle büyüdük, bu şekilde yetiştirildik. Haliyle, başkasının malının çevresinde de hareketlerimizi ona göre ayarlıyoruz. Gençler ve gençlikten olgunluğa doğru geçiş yapan bireyler, gerçek anlamda "aile terbiyesi" alamadıkları için, bizim ve bizim gibi insanlar için anormal sayılacak davranışları normal karşılıyorlar. Ailelerde çocuklarından habersiz, onlardan kopuk ve bağımsız bir hayat yaşadıklarından dolayı, çocuklarının yaptıkları yanlış davranışlardan habersizler. Bu davranışlar, çocuklukta düzeltilmediğinden dolayı, hatalar gençlik dönemini ve olgunluk dönemini de kapsayacak derecede büyüyor. Sonucunda da, şuan Türk gencinin tamamını kapsamıyor olsa da - Allah'dan kapsamıyor- %80'ini oluşturan; terbiyesiz, laubali, ciddiyetsiz ve şımarık bireyler topluma katılıyor.

Sürekli görüyorum; 14-24 yaş arası kızlı ve erkekli genç grubu, bilumum laubali hareketler eşliğinde arabaların çevresinden geçerken arabaların aynasına zarar verebiliyorlar, arabaları çizebiliyorlar. Kimisi fark edip düzeltiyor, kimisiyse "Muhaha" şeklinde terbiyesizliğine devam ederek yoluna gidiyor.

Başlıktaki yorumları biraz inceledim de, bazı arkadaşlarımızda bu durumu "normal" olarak nitelendirmiş. Söylediğim gibi, ben de bu arkadaşlarımız ve bunlar gibi davrananların bu davranışlarını, ailelerinden alamadıkları terbiyelerine bağlıyorum.
  • Aracımın kaputuna yaslana yaslana yamulttular hocam.
    bir daha görürsem direk sert dille uyarıcam.
  • Yapacak bir şey yok adamda akıl fikir olsa bilmedigi,tanımadıgı şeyin üzerine oturmaz.
  • Bazı alarmların kumandalarında tuş oluyor. Bastığınız zaman alarm ötüyor. Ondan taktırmak lazım. Birinin yaslandığını görürseniz basacaksınız tuşa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet güzelce yaslanıyorlar mis gibi çizikler oluşuyor , hatta araba temizse parklardaki banklarda yayılır gibi çok samimi pozisyon alıyorlar . gelde gıcık olma , o yüzden arabayı 2 ay yıkamıyorum leş gibi oluyor toz sıvanıyor üstüne kimse yaslanmıyor
  • yüzsüz herifler çok sert dille uyarmanın sizin açınızdan pek iyi bir çözüm olduğunu düşünmüyorum en güzel uyarma stili dayı yeni boya attırdım boya olucak pantolonun gibi bir kavram kullanmak
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    İyi fikir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gördüğünüzde kibar biçimde uyarın ya da mümkünse alarm taktırın.
  • Arabanın üstüne yaslanan birisi gördüğümde kilit tuşuna basıyorum anlamazlarsa arabaya biniyorum. Kesin çözüm arabayı kirli tutmak.

• Ne zaman gitsem mutlaka yaslanan oluyor.Bir zarar verenini görmedim daha.Rahatsız da olmuyorum bu durumdan :).Çok mu cinsim?
  • Vatandasina oturacak bank vs koymayan park bahce yapmayan belediyeler utansin

• Biim burda kediler sağolsun pati izleri bırakıyor hatta camlarda patinaj çektirleride oluyor :) O yüzden fazla takmıyorum bu tip şeylere.
  • Arabaya yaslanınca çiziliyor.Özellikle kot pantolonların arkasında demir gibi küçük şeyler vardır adını bilmiyorum.Onlar çiziyor arabayı.Ben pek rastgelmedim arabaya yetişkin birinin yaslandığını ama çocuklar yaslanıyor.Onlarıda uyarıyorum.Bazı arabalara dikkat ediyorum üzerinde kedi dolaşmış pati izleri belli oluyor.Onada yapacak birşey yok galiba.
  • Ben rahatsız olmuyorum yaslanmaklada kaput yamulmaz heralde.Yamulması için kaputa bağdaş kurup şarkı söylemesi lazım :)

Bu kadarda abartmayın.
  • Arabam yok; ama şu ana kadar soluk almak için bile başka birinin arabasına yaslanmadım, oturmadım, yapmam da; çünkü bence kul hakkına girer bu durum.
  • Kaputa felan oturanlara karşıyım ama yaslansınlar arabaya ne olacak sanki abartılacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Kaputa felan oturanlara karşıyım ama yaslansınlar arabaya ne olacak sanki abartılacak bir şey yok.

Yamuluyor incecik sac zaten.

• Kirli tutmak bir çözüm tabii ama araç sahipsiz gibi algılanırsa daha büyük zararlar görmesi olası bir hadise. Çoluk çocuğu anlıyorum fakat 40 yaşına gelmiş, "mahalle abisi" diye geçinen insanların araçlara yaslanıp sohbet etmelerine anlam veremiyorum.

Geçtiğimiz aylarda biri kasten kaputun kıvrım noktasına bastırıp 1 TL büyüklüğünde yamultmuş. Yetkili servise, autoking e gösterdim kaput alüminyum ve darbe kıvrım noktasıda olduğu için birşey yapılamayacağı cevabını aldım. "Nazarlık olsun" diye kaldırıyorum kendimi.

Birkaç hafta önce ise tavana gazete sermiş yemek yemeye hazırlanan 2 kişiyle karşılaştım ve bu olaydan sonra kesin olarak anladım ki arabayı mütemadiyen kapalı garaja park etmek gerek.

• arabama yaslanan kimse bende ona yaslanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Kaputa felan oturanlara karşıyım ama yaslansınlar arabaya ne olacak sanki abartılacak bir şey yok.

Yamuluyor incecik sac zaten.

Niye yamulsun hemen teneke mi bu?

Araçları bu kadar esirgemeye gerek yok, yaslanmadan bir şey olmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.