Şimdi Ara

Park yasak olan alanda park halindeki araca çarpmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Tutanak tuttuk ben park halindeki araca çarptım yazdım
    Hatalı park ettiği için beni haklı bulmuşlardı
    Sokağı ve araçların konumunu iyi çizin hocam

Alıntıları Göster
    Anladım çok teşekkür ederim onlar yada biz onları bulursak kaskoya gerek kalmadan çözeriz diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım cevabınız burada

Yanlış park etmiş bir araca seyir halinde çarpılması durumunda aracın yanlış park edilmiş olması, çarpan sürücünün sorumluluğunu düşürmez. Bu gibi durumlarda genellikle sürücüler anlaşmazlığa düştüğü için trafik polisi çağırmak en doğrusu olur. Trafik polisi trafiği aksatacak şekilde park eden ya da park yasağının bulunduğu bir noktada aracını bırakan sürücüye para cezası uygular. Ayrıca düzenlenen trafik kazası tespit tutanağı sigorta şirketine iletilir. Çarpan aracın trafik sigortasından zarar gören aracın hasarı onarılır. Bu konuda istisna olan bir diğer durum ise kazanın gerçekleştiği yoldur. Şehir içinde gerçekleşen kazalarda yukarıda belirttiğimiz durum geçerliyken, şehirlerarası yollarda ve otobanlarda zorunlu durumlar harici yapılan park ve duraklama sonucu oluşabilecek kazadan park eden aracın sürücüsü mesuldür.

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Doğrudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aigaion -- 4 Ekim 2019; 7:37:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Keşke parketmeseydiler ne bizim araç zarar görseydi ne onların.

Acaba bu durumda. Kim suçlu olurdu

Alıntıları Göster
    aslında evet mağdur olan kişi sizsiniz. eğer yanlış yere park etmeselerdi sizin arabanıza da zarar gelmeyecekti.

burada sizin suçunuz yok bence. mesela bu tip durumlar polise intikal etse ilk bakacakları şey muhtemelen park yasağı var mı yok mu olurdu...
  • Park halindeki aracıma biri vurup kaçmıştı.

Polise haber verdik,geldi benim araca bakıp ölçüm yaptı.

Park yasağı olmasa bile kaldırımla aramdaki mesafeyi ve sokak başındaki dönüş ile mesafemi ölçtüler.

Kurallara uygun nizami park etmişim,onu raporlarına yazdılar.

Bu arada çarpan aracı buldular 500 metre ileride,adam sarhoşmuş birde.Girmiş evinde oturuyor.

Bütün suçu % 100 ona kitlediler,Evde oturduğu halde bile alkollü araç kullanmaktan ehliyetine'de el koydular,bayağıda bir ceza yazmışlardı adama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serar1453 -- 4 Ekim 2019; 11:10:58 >
  • 4-5 yıl önce benimde başıma geldi.

Olaya asli kusur tali kusur şeklinde bakılıyor.

%50-%50 verilmişti kusurlar.

Yakın zamanda da bir arkadaşım aynı durumla karşı karşıya kaldı. Onda da karşı tarafa %100 kusur verildi.

Sanırım aracın park edildiği yer ve park ediliş şekline göre değişkenlik gösterebiliyor.
  • Birşey soracağım. Bu kazayı yapan bayan mı?

Aynı anda 2 farklı arabaya çarpmakta büyük başarı.
    Bence o akrabaya ehliyet veren hatalı.

Hem geri manevrası kötü hemde aracın dönüş çapını kestiremiyor anladığım kadarıyla.
    Trafiğe çıkmadan bir süre daha pratik yapıp kendini geliştirmesi herkes için daha iyi olur gibi

Hatalı Park edenler kendi cezalarını bulmuş gibiler.
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Bana da bayan gibi geldi. Sürtüp devam edip geri manevra yaparken çarpması sonra başka bir yere çekmesi arabayı vs. Konuyu açan arkadaşa da sanırım paniklediği için haber vermiş.

• Carpana asli, çarpılana tali kusur verilir büyük ihtimalle. Polis gelirse ayrıca park halindeki araçlara hatalı park cezası yazar, tutanak tutulursa ceza gelmez.

• Bilen bilmeyen herkes yazıyor.
    Asli kusurlar vardır. Işık ihlali, park yasağı gibi.
    Asli kusur yanlış parketmektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Tahminimce durum şu şekilde işler çarpan öder, park yasağı için park cezası kesilir.
    Aynen böyle. Yakinimin basina geldi. Park yasağı olan yerde duran araca carpti. %100 kusurlu sonuclandi. Karsi tarafa da park cezasi gitti mi bilmiyorum.

• Güncel durum nedir arkadaşlar; park yasağı olan yere park etsek kaldırım üstüne yani, araç da gelip bizim araca park halinde çarpsa. Suç bölüşülür mü yoksa çarpan mı suçludur?

• Bi mahallede 10 vito olurmu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Park eden tali kusurlu olur. Asıl kusurlu çarpan olur.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt

Yüzde olarak belirlense nasıl oluyor hocam 75/25 gibi mi ?

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Benim bldiğim yüzde 100 çarpan.

• Park halindeki araca çarpan suçludur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. Park yasağı bir sorun yaratmaz umarım.

• marslan1999 kullanıcısına yanıt

Park yasağı olması durumu değiştirmez değil mi hocam ozgutozkan hocamın dediği gibi?

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla değiştirmez. Yalnızca ona ceza yazılır, masraflar çarpan araç tarafından karşılanır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.