Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
139.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: johngalt

Bence 3.28 i inanılmaz bir araç .

Performans (RC) : 0-100 5 sn / 0-200 20 sn ... No Comment
    Vergi Dilimi : 2000 cc (Sanırım bu performans için ödeyebileceğiniz en alt dilim )
    Yakıt : 9-10 lt / 100 km ( bu performans için otomatik 1.6 hitler motor golf tüketimi , ve tekrar bu performans için ödeyebileceğiniz en düşük değer )
    Konfor : F355 berlinetta performansına karşılık konforlu bir aile sedanı
    Fiyat : 2-3 yaşında yukarıdaki faktörleri sağlayacak zaten başka araç yoktur .150.000 TL

Gerçekten eşsiz bir araç bence .

F355 dediğiniz araç 300 basar hocam, pek 328i'nin kalemi değil.

2 litre diyorsanız, millet 10 yıldır evo ve imprezayı yedi, bitirdi, sıkıldı artık.
    80-90 liraya impreza alır, M3'lerle oynarsınız yolda.
    328i yanınıza gelince dönüp bakmazsınız bile.

Bu dediğim olayın benzerini gece 4'te görmüştüm.
    İddialı bir BMW'li arkadaş, yolda önümde giden imprezayı gaza getirmeye çalıştı, adam oralı olmadı bile.
    Sonra impreza'yı nette gördüm ben, meğer 650hp imiş

Diğer yönlerden haklısınız; komple araç olarak tabii ki 328i tercih edilir, ama performans diyince başka yönlere kayıyor iş.

• ankaradayım cihazını satan varsa ilgilenebilirim.
    araç imzamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

ne almayı düşünüyorsunuz?

320d veya 328i hangisini istediğim dolulukta ve makul fiyata yakalarsam :)

320ied satıp 320d almanızı gerektiricek neden ne peki hocam? 328i performans belki ama.... 40hp için o kadar büyük fark ödemeye değer mi?

bu arada teşekkürler cevap için ied daha uygun gözüküyor...

İşte ben de gitgellerdeyim yani acaba 245 hp nasıl diye merak ediyorum hele ki race chip ile 300 hp oluyor o araç bir düşünsenize...

valla bilemedim hocam...

ben olsam böyle bi dönemde böyle bi geçiş yapmazdım...

eğer ki 320ied satıp 320d alıcaksanız burada bir çok insan hayal kırıklığına uğrayacak zira yakıt tasarrufu için 320ied alıyor....

tamam 320d daha tasarruflu ve cimri ama onu satıp onu almaya değer mi?

bilemedim.......

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

320ied satıp 320d almanızı gerektiricek neden ne peki hocam? 328i performans belki ama.... 40hp için o kadar büyük fark ödemeye değer mi?

İşte ben de gitgellerdeyim yani acaba 245 hp nasıl diye merak ediyorum hele ki race chip ile 300 hp oluyor o araç bir düşünsenize...

valla bilemedim hocam...

eğer ki 320ied satıp 320d alıcaksanız burada bir çok insan hayal kırıklığına uğrayacak zira yakıt tasarrufu için 320ied alıyor....

bilemedim.......

Hocam daha önce çok yazmıştık bu konuda tasarruf için, hele ki şehir içi yılda 15-20 bin km ler için 320i ed her türlü daha avantajlı, vergi dilimi yakıt performans vs vs için düşününce, yani hayal kırıklığı yaşanacak bir durum değil, benim 320d veya 328i ile ilgili başka projelerim var :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erciftci E kullanıcısına yanıt
    İşte ben de o yüzden eşsiz diyorum .

Hepimiz alım gücümüz olsa bile istediğimiz performanslarda araç almıyoruz çoğu zaman .

Sebepleri de klasik ; vergi , yakıt , araç yaşı , konfor , bagaj (özellikle çocuk sahibiyseniz )

Bence gayet iyi bir performansla bunları en makul seviyede sağlayan araç 3.28 i .

Dediğiniz gibi sırf fiyat vede performans olarak bakıcak olursanız seçenekler çoğalıyor .
  • Stock 118i ile racechipli ve mod 6 da olan 316i de 0-210 karşılaştırma sonucu ne olur beyler ?

• aemred A kullanıcısına yanıt
    186 hp / 1480 kg = 0,125 hp / kg

170 hp / 1390 kg = 0,123 hp / kg

yani kafa kafaya ama hatta 3.16 önde gibi ama 1,18 i nin stok hali aslında 170 hp den biraz daha fazla olduğu için bence 1.18 i alır gider
  • Arabanın 2 yıl garantisi 2015'te bitecek. Aracım 3.16i F30 ve Racechip'li.

Aracı alırken 3 senelik bakım paketi almıştım. Yani anlayacağınız garanti sonrasında da servise gitmeye devam edeceğim.

Merak ettiğim nokta şu;

Garantisi bitmiş olsa bile servise Racechip'i çıkarmadan gitmek (söküp takma ameliyesinden kurtulmak için) herhangi bir problem çıkarır mı?

Bu şekilde servis tecrübesi yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sea_wolf

Arabanın 2 yıl garantisi 2015'te bitecek. Aracım 3.16i F30 ve Racechip'li.

Aracı alırken 3 senelik bakım paketi almıştım. Yani anlayacağınız garanti sonrasında da servise gitmeye devam edeceğim.

Merak ettiğim nokta şu;

Garantisi bitmiş olsa bile servise Racechip'i çıkarmadan gitmek (söküp takma ameliyesinden kurtulmak için) herhangi bir problem çıkarır mı?

O şekilde 2 kere götürdüm normal rutin bakımsa arıza yoksa problem olmuyor, ama arızalı bir durum yada şikayetle gidince hemen durumu racechipe bağlıyorlar ve garantiden yapmıyorlar, tabi motor turbo şanzıman ECU yazılım la ilgili ne varsa alakası olsun ya da olmasın garanti dışı bırakıyorlar, ben arıza olmadan racechip üzerinde gittim sorunsuz çıktım servisten...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sea_wolf

Arabanın 2 yıl garantisi 2015'te bitecek. Aracım 3.16i F30 ve Racechip'li.

Merak ettiğim nokta şu;

O şekilde 2 kere götürdüm normal rutin bakımsa arıza yoksa problem olmuyor, ama arızalı bir durum yada şikayetle gidince hemen durumu racechipe bağlıyorlar ve garantiden yapmıyorlar, tabi motor turbo şanzıman ECU yazılım la ilgili ne varsa alakası olsun ya da olmasın garanti dışı bırakıyorlar, ben arıza olmadan racechip üzerinde gittim sorunsuz çıktım servisten...

Anladım teşekkürler. Garanti sonrası için zaten garanti dışına bırakma gibi bir sorun olamayacağı için problem yok o zaman.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla bilemedim hocam...

bilemedim.......

Hocam daha önce çok yazmıştık bu konuda tasarruf için, hele ki şehir içi yılda 15-20 bin km ler için 320i ed her türlü daha avantajlı, vergi dilimi yakıt performans vs vs için düşününce, yani hayal kırıklığı yaşanacak bir durum değil, benim 320d veya 328i ile ilgili başka projelerim var :))

ikinci el için mi projeler?

hakkınızda hayırlısı hocam Allah gönlüne göre versin

• http://www.fn-automobil.de/bmw/

http://www.racetools.de/chiptuning/PKW/BMW-5/3er-F30-F34-GT-465/

Yukardaki siteleri incelerseniz nasıl yaptılarsa F30 un ecu ya müdahale edip hız limitörünü kaldırmışlar....
  • yok hocam dikkat edersen
    vmax modul olanlar bir önceki seri

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla bilemedim hocam...

bilemedim.......

ikinci el için mi projeler?

hakkınızda hayırlısı hocam Allah gönlüne göre versin

İkinci el evet hocam, bulabilirsem istediğim donanımda temiz bir araç bakalım, aldıktan sonra aracın donanımına göre üzerinde yapacaklarım var daha... Hepimizin gönlüne göre olsun hocam...

• Üstad internete yüklediğin bir videoya denk geldim. 320i ed ile çekmişsin. Birşeyi farkettim ve denedim hakikaten yakıt epey farkediyor. Eco pro modda 100km hızda sabit gaz verdiğimizde 7 litre civarı yakıt gösterirken 100kmde limiti aktif edip gaza basınca yakıt 5 litre seviyelerine iniyor. Limitor yakıtı epey epey düşürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tikileaks

Üstad internete yüklediğin bir videoya denk geldim. 320i ed ile çekmişsin. Birşeyi farkettim ve denedim hakikaten yakıt epey farkediyor. Eco pro modda 100km hızda sabit gaz verdiğimizde 7 litre civarı yakıt gösterirken 100kmde limiti aktif edip gaza basınca yakıt 5 litre seviyelerine iniyor. Limitor yakıtı epey epey düşürüyor.

Limitör veya CC ile gidince yakıt inanılmaz düşüyor, o yüzden uzun yolda bu araba inanın dizelden farksız, eğer hele ki İstanbuldaki kadar fazla trafiği olmayan başka bir şehirde yaşıyorsanız örnek İzmir, kesinlikle ve kesinlikle 320d den daha verimli bu araç, fiyat ödenen vergi ötv 2000cc mtv si vs vs yi hesaplayınca 320i ed mantıklı... Ama 320d 2000cc hele ki üzerinde modifikasyonlar m performance yaptırmak vs vs race chip yada ACS yaptırmak gibi projeleriniz varsa 2000cc den elde edeceğiniz kazanım ve sportif sürüş keyfi anlamında olay değişiyor...

• tbederli kullanıcısına yanıt
    328i xdrive ile 335i de vmax modülü kullanmışlar. Önceki serilerde yoktu bu araçlar..
  • w.antilles W kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ikiside bir önceki seride var
    Araştır istersen

• tbederli kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci linkte yanında F30 yazıyor.....

http://www.racetools.de/chiptuning/pkw/BMW-5/3er-F30-F34-GT-465/335i-225-KW-306-PS-Vmax-Aufhebung-4552/

http://www.racetools.de/chiptuning/pkw/BMW-5/3er-F30-F34-GT-465/328i-xDrive-180-KW-245-PS-Vmax-Modul-3162/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.antilles -- 18 Ekim 2014; 19:26:15 >

• w.antilles W kullanıcısına yanıt
    İşte buna içilir
    Yakında bize düşer

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.