Şimdi Ara

bmw gran coupe 2020 : 216d mi 218i mi yardımlarınız lutfen (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ic benzerliginden bahsetmiyoruz. 3 le 8 ici de benzer. genisliginden bahsediyoruz

ikisini de kullandigim icin garip geliyor :)

birinin 0-100 11 saniye, birinin 8. 100 den sonrasi malum. istanbuldaysaniz deneyelim :)

nasil benzer anlamadim

insan malini over anladim da, bu kadar abartmaz yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 3 Ocak 2021; 21:24:55 >
  • Hocam bence malını öven sizsiniz, 2,18 i den bahsediyorum ben, 10 saniye falan değil 0-100 ü, 3.20 i ile benzer performansı vardır dedim, ki 3.20 o kadar büyütülecek bir araç değil 2.18 ile karşılaştırınca, sadece biraz daha konforlu ve arka kısmı daha geniş, hepsi de bu kadar yani. Ben malımı övmüyorum zaten, sıradan bir araba işte.
    Ayrıca genişlik olarak ön kısım hemen hemen aynı, isterseniz ölçüp bakın, ben ölçtüm çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmuro -- 3 Ocak 2021; 21:31:19 >
  • murmuro M kullanıcısına yanıt

216d icin yazmistim

ama 218i ye de baktim, fiyati 320 ile ayni. 630 bin tl :) ayni fiyata neden 218 tercih edilir bilemedim. hangi avantaji var?

0-100 arasinda 1 saniye var

tabi 100 km sonrasi yine malum :)

• cseyfe kullanıcısına yanıt

2 kasa icin 600 lü rakamlar ödenmez.yok artik o kadar da değil.İlk ciktiginda lansman fiyati 280-300 arasiydi.(2020 şubat veya martti sanirim)

O kadar para istiyorlarsa 320 almak lazim.Ara bi model satarken sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 3 Ocak 2021; 21:48:33 >
  • JN008 J kullanıcısına yanıt

siteden baktim da yazdim

aynisi 216d icin de gecerli. arada 80-100 var sadece

Hiçbir avantajı yok tabi ki 

Çünkü tamamen farklı kitleye ve kullanıma hitap eden araçlar bunlar, aslında demek istediğim de buydu, iki aracı karşılaştırmak biraz manasız oluyor, mesela size 3 kasa hitap ediyorsa siz onu tercih edersiniz , bana da 2 hitap ediyordur, ben de onu tercih ederim, son fiyatları bilmiyorum ama yakın fiyatların tek açıklaması bu olabilir. Tabi bu dediklerim Türkiye şartlarında ne kadar uygulanabilir, bilemiyorum.

Ben şahsen kompakt boyutlarından dolayı tercih ettim, şehir içi kısa git gellerde kullanmak için, uzun yolculuklarda bunu kullanmıyorum zaten. Bu yüzden fiyatları aynı da olsa 3 kasa benim kullanım amacıma hitap etmiyordu mesela.

Ama tabi büyük çoğunluk böyle düşünmez, madem aynı fiyat , 3 alayım diye düşünür.

• murmuro M kullanıcısına yanıt

ayni fiyatsa 3 yerine 2 alana napiyon sen denir :)

3 coupe degil ki. 1 in biraz buyugu 2 dedigin

kime hitap ettigi hala bilinmeyen bir kasa. coupe degil, sedan degil. bekar adam almaz, cocuklu hic almaz.

yazik ona dokulen o kadar paraya

genislik ayniysa, olculer de yakin olmali 3 ile. 3 kullanilamiyor mu sehirici gitgellerde?

hepsi bir yana, performans konusu son derece komik kaciyor.

hele hele 216d, 320d yi aratmiyor demek, yilin gafidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 3 Ocak 2021; 22:41:51 >

Hocam yanal genişlik 1 cm falan dar, yükseklik ön kısım yine 1 cm kadar alçak, uzunluk 20 cm kısa 2 serisi, öyle demeyin çok farkediyor o 20 cm, zaten 2 nin arka kısmının basık ve dar olmasının nedenlerinden biri de o 20 cm işte, çocuklu aileye de hitap etmez evet, ama gündelik kullanım için çok pratik bir araç. Benim işimi çok görüyor. İkinci araç olmak için çok mantıklı. Mesela 3 benim için çok arada kalan bir araç, gündelik kullanımda benim için kullanışlı değil, uzun yol, vs için de benim istediğim genişliğe sahip değil. Mesela şehirdışı birkaç saatlik yola gideceksem de 5 i kullanmayı tercih ediyorum. Bunlar tamamen benim kişisel ihtiyaçlarımla alakalı. Aynı şey mutlaka sizin için de geçerlidir. 3 sizin tam ihtiyaçlarınıza cevap veren bir araçtır onu kullanmayı tercih edersiniz. 2 sizin için tamamen gereksiz bir araç olabilir belki de. Aynı fiyat ta olsalar birbirinin yerini alabilecek araçlar değiller, segmentleri farklı sonuçta. Yani ben şunu demem, ya ikisi de aynı para, o zaman 3 alayım bari, alsam da benim ihtiyacıma cevap vermedikten sonra ne işe yarayacak ki?

Performans konusunda size katılıyorum, 2.16 d ile 3.20d mantık olarak aynı performansı vermesi pek mümkün görünmüyor , tabi ikisini de kullanmadım, sadece bu benim yorumum

• quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

ayni fiyatsa 3 yerine 2 alana napiyon sen denir :)

3 coupe degil ki. 1 in biraz buyugu 2 dedigin

kime hitap ettigi hala bilinmeyen bir kasa. coupe degil, sedan degil. bekar adam almaz, cocuklu hic almaz.

yazik ona dokulen o kadar paraya

genislik ayniysa, olculer de yakin olmali 3 ile. 3 kullanilamiyor mu sehirici gitgellerde?

hepsi bir yana, performans konusu son derece komik kaciyor.

hele hele 216d, 320d yi aratmiyor demek, yilin gafidir

216 d 320 d nin aynısı demedim.Şehir içi kullanmak için bugün araç alacak olsam mevcut vergi sistemi ile herhalde getirseler 1 000 000n tl olacak 3 kasayı alamayacağıma göre 216 d alabilirim anlamında yazdım.216 d şehiriçinde 5 lt civarı yakar.320i ise 9 lt altına düşmez.Tüketimleri makul.320i gibi yüksek tüketmez.Konfor olarakta yeni araçlar herzaman eskilerden daha iyidir.dizel in torku benzinliye göre daha iyi hissettiriyor.O kadar.Fazla uzatmaya gerek yok.

• Arkadaşın sorusu farklı yerlere kaymış. Elmayla muz karşılaştırması yapılmış.
    2 ve 3 farklı sınıflarda arabalar. İkisinin arasında da 100-120k fiyat farkı var. Az buz para değil.
    2-cla karşılaştırması dış güzellik görecedir, ama hem iç hem dış görünüş olarak bencr cla daha iyi, muktimedya ve iç tasarımı cla da çok iyi ( 2.18 kullanıcısı olarak yazıyorum bunları). Ama yine 2 ve cla arasında 100-140k Tl fark var. Bence yine çok para.
    2.18i ve 2.16d sorusuna gelecek olursak ben lansmanda alsım ikisini de alma şansım vardı, benzşnliyi seçtim. Bakım masrafları + gürültü + güç farklılıkları sebebiyle.
    Sahibinden de bol miktarda 0 km galeri aracı vae, satılmasının sebebi bunların hepsinin ötv zammından önce alınıp şimdi yüksek karla satılması olabilir.( Tamamen tahmin).

Ben kullanıcı olarak genel manada memnunum. Premimum araç kullandığınızı hissediyosunuz malzeme kalitesi ve keyfiyle.
    Önden çeker bmw olmaz diyorlar, yorum yapamam hiç kullanmadım arkadan itiş BMW.
    Aile babasıyım tek çocuklu, bize yetiyor.

• Ben de almayı düşünüyorum ama karar veremedim. Bayiide benzinli araç olmadığından performans farkını ancak kağıt üstünde görebiliyoruz. Şehir içi kullanımda atla deve olmaz fark ama diğer sürüşlerde hissettirebilir. Ben senede max. 5000km yapan biri olarak benzinli almak tarafındaydım ama işte o kadar parayı da 2.el olmuş araçlara vermek istemiyor insan her ne kadar 0 km olsalar da.

• 2 çok ara bir model, amaç şehir içi aracı ise 1 serisi tercih ederdim. Burada atlanılan en önemli konu ise sürüş dinamikleri diye düşünüyorum. 2 ile 3 arasındaki süspansiyon kalitesi, direksiyon sistemi, çift kavrama/ZF farkı, arkadan itişin sürüş üzerindeki etkisi kıyas kabul etmez. Sonuçta 2 serisi çok küçük farklar olsa bile aslında 1 serisinin uzatılmış halidir. Teknik farklar karşılaştırılamayacak kadar çok diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.