Şimdi Ara

BMW i3 ile SUBARU Levorg arasında kaldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki herkese garip gelecek ama, ben şu anda i3 ile Levorg arasında karar vermeye çalışıyorum. Levorg'a daha yakınım. 525'i 2012 aralığında 3 yıllığına kiralamıştım, 15 Aralık'ta iade ediyorum. Araçtan çok memnunum, kendi aracımı alacak olsam Borusan benden 210bin civarı isteyecek... 3 yaşında 64000'de aracıma 200k vermek mantıklı gelmiyor, 3 yıl sonra 130k olacak ve tekrar araç bakınmaya başlayacağım. Onun için yarı fiyatına zaten Forester'dan aşina olduğum ve sevdiğim Subaru'nun Levorg'u güçlü bir alternatif. Diğer yandan i3'ü de test ettim ve içinde ilk aracım olan '73 vosvos'la çok benzer duyguları hissettim... Fakat o araç yaklaşık 160k'ya maloluyor... Bunun yanında sıfır emisyon, 525'in bile 1/5'i kadar yakıt maliyeti, 0-100 7.2 sn hıza çıkabilen ve geleneksel imaj komplekslerinden arınmış bir araç... Levorg da öyle imaj anlamında gerçi...

Tek endişem günde 90 km yol yapıyor olmam...

Gördüğünüz gibi böyle alakasız 2 otomobili bile karşılaştıran olabiliyor bazen :)

Günde ortalama 90 km yapan, 2 ufak çocuklu, sportif kullanımı seven ama çevreci, sosyal/profesyonel alanda imaj derdi olmayan, sporcu... biri için sizce hangisi? Fiyaı kriter dışı tutuyorum, aynı fiyat gibi düşünebilirsiniz.

Şirket aracım olacak, yabancı misafir ağırladığım durumlar olacak. Her iki aracın da bir handikap olacağını düşünmüyorum... Aralık başına kadar kararımı kesinleştirmem lazım...@

Yorumlarınızı bekliyorum :)

•  BMW i3 ile SUBARU Levorg arasında kaldım...
  • Levorg güzel bir araç olmuş yakıt sıkıntısı yoksa levorg derim
  • 525i nekadara mal oldu 3 yıl için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2'si arasında boyut farkı yok mu yoksa ben mi yanlış düşünüyorum? 2 çocuğunuz var misafir ağırlıyorum felan diyorsunuz, bu sebeple size biraz geniş bagaj lazım ben Levorg diyorum.

• 525'ten sonra i3 zorlayabilir sizi.Bende kesinlikle Levorg diyorum.

• Bem X1 ile mukayese edince çoğu arkadaş ne alaka demişti ama, şekil A da görüldüğü gibi,
    aynı şahıs açısından bütçe vs uyduktan sonra, satın alınma potansiyeli bulunan her araç rakip olarak değerlendirilebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i3 ufak gelir, levorg ideal çocuklu aileler için
  • Ailemizin tek aracı bu olmayacak. Evet 2 ufak çocuk var ama 2. araç olarak eşimde Subaru Forester var. Haftasonları veya araçlı seyahatlerde zaten Forester'ı kullanıyoruz. Bu bilgi eksik kalmış özür dilerim.

Bu arada i3'ün içi dışarıdan gözüktüğünden daha geniş. 184cm boyunda biri olarak arkada baş ve biz mesafesi bana yeterli geldi. İstanbul- Ankara yolculuğunu arkada rahatlıkla yapabilirim ... Tabii güzergahta en az iki şarj istasyonu lazım olur :) Rahatlık ve hacmi anlatabilmek için söyledim.

Aracın 3 değil 5 kapı olduğunu da söyleyeyim. Terse açılan minik kapıları var :) Ama onların açılabilmesi için önce ön kapının açılması gerekiyor.

Uzunluk ve bagaj hacmi olarak i3 ufak. Arka koltuklar yatırıldığında Levorg'un koltuklar dik halinden daha büyük bagajı var. Yani 2 kişi ve 2 valiz sığar, ama 4 kişi ve valiz sığmaz. O durumlarda Forester var.

i3 için kış lastikleri de bulunuyor. Çok özel, çok başarılı 3 marka/model var, onu da araştırdım :)

• m6rk kullanıcısına yanıt
    Ağırladığınız konuklar olacakmış ve şehirler arası yolculuk yapacaksanız i3'ü tercih etmeyin derim.

Yakıtı da önemsiyorsanız Outback'e göz atın isterseniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Levorg diyorum. Daha ateşli bir araç. Yolda giderken araç kendine baktırır. Favori aracım. SUV araca daha evvel sahip olmadığından CR-V aldım, yoksa kesinlikle Levorg alacaktım.
  • kayaer07 kullanıcısına yanıt
    Görünüşte haklısınız ama ilginç bir şekilde i3 0 - 150 kph arası her durumda Levorg'dan çok daha hızlı, sadece 150kph üzerine çıkamıyor :) SUV araçlar trafikte nisbeten daha güvenli ve görüş açısı sebebiyle çok daha az yoruyor. Güle güle kullanın.
  • i3 cok cirkin, basli basina tercik etmeme sebebi ( benim icin )
  • quote:

Orijinalden alıntı: m6rk

Görünüşte haklısınız ama ilginç bir şekilde i3 0 - 150 kph arası her durumda Levorg'dan çok daha hızlı, sadece 150kph üzerine çıkamıyor :) SUV araçlar trafikte nisbeten daha güvenli ve görüş açısı sebebiyle çok daha az yoruyor. Güle güle kullanın.

I3 te Sarj problemini nasil cozeceksiniz. Bu aracin yurt disinda range extender donanimlilari var. Borusandan onu siparis edebilirsiniz. I3 ozel bir arac sarj problemi olmasa

• 2 si sira dışı araba.adem kiralama var. Bence bulabilirseniz 2 sinide en az 1 ay kiralayin derim. Bizde sizde sizden karsilastirmali yorum isteriz.

• Hocam diğer başlıkta da cevap yazmıştım. Ben de 2. Araç bakıyorum ve ilk aracım forester xt. Levorg-İ3...ikisi de tarz ikisi de farklı. Ama ben i3 e cesaret edemeyeceğim gibi duruyor.

• 5.20 falan alsanız 5.25 yerine?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.