Şimdi Ara

BMW iDrive SİSTEMİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
51.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Aslında durum tam olarak böyle değil. Çünkü bu araç daha üretime girmemiş. Sadece hangi opsiyonlarla üretileceği belirlenmiş ve sipariş geçilmiş. Dolayısıyla değişiklik şansı var dedi satış görevlisi. Ama bunun 3 kasımda belli olacağını söyledi. Neden 3 Kasım onu bilmiyorum.

Her ay uygulanan klasik zam ne kadardır?

hee şimdi oldu... ben araç hazır demenizle İstanbul'da trafiğe çıkışı hazır olarak anladım...

3 Kasım demelerinin sebebi aracın bu opsiyonlarla yarın üretime gireceği anlamına geliyor.. o zmn istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz tabii

her ay uygulanan zaman yaklaşık olarak %3 - 4 civarı.. ancak Ocak ayında bu oran %10'lara kadar çıkabiliyor..

Benim bir sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Benim sipariş ettiğim araç Aralık ayında gelecek. Ancak satış danışmanı bana bir iyilik yaparak aracı Ocakta teslim alabileceğimi, böylece Ocak bandrolünü kendilerinin karşılayacağını söyledi. Sizin bahsettiğiniz Bu Ocaktaki zam ne zammı oluyor? Aracın fiyatını sabitledik sonuçta, benim bu durumdan olumsuz etkilenme şansım var mı? Açıklayabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: drcool

quote:

quote:

Aslında durum tam olarak böyle değil. Çünkü bu araç daha üretime girmemiş. Sadece hangi opsiyonlarla üretileceği belirlenmiş ve sipariş geçilmiş. Dolayısıyla değişiklik şansı var dedi satış görevlisi. Ama bunun 3 kasımda belli olacağını söyledi. Neden 3 Kasım onu bilmiyorum.e

hee şimdi oldu... ben araç hazır demenizle İstanbul'da trafiğe çıkışı hazır olarak anladım...

3 Kasım demelerinin sebebi aracın bu opsiyonlarla yarın üretime gireceği anlamına geliyor.. o zmn istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz tabii

her ay uygulanan zaman yaklaşık olarak %3 - 4 civarı.. ancak Ocak ayında bu oran %10'lara kadar çıkabiliyor..

Benim sipariş ettiğim araç Aralık ayında gelecek. Ancak satış danışmanı bana bir iyilik yaparak aracı Ocakta teslim alabileceğimi, böylece Ocak bandrolünü kendilerinin karşılayacağını söyledi. Sizin bahsettiğiniz Bu Ocaktaki zam ne zammı oluyor? Aracın fiyatını sabitledik sonuçta, benim bu durumdan olumsuz etkilenme şansım var mı? Açıklayabilirmisiniz?

Aralık ayında gelecek aracı Ocak ta teslim ederek size ne iyilik yapmış oluyor ki? Zaten Aralık ta almanız gereken bir araç değil mi? 1 ay sonra teslim etmenin neresi iyilik.. Bu arada nerden satın aldınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında durum tam olarak böyle değil. Çünkü bu araç daha üretime girmemiş. Sadece hangi opsiyonlarla üretileceği belirlenmiş ve sipariş geçilmiş. Dolayısıyla değişiklik şansı var dedi satış görevlisi. Ama bunun 3 kasımda belli olacağını söyledi. Neden 3 Kasım onu bilmiyorum.e

Aralık ayında gelecek aracı Ocak ta teslim ederek size ne iyilik yapmış oluyor ki? Zaten Aralık ta almanız gereken bir araç değil mi? 1 ay sonra teslim etmenin neresi iyilik.. Bu arada nerden satın aldınız?

Aralıkta araç gelecek. İstersem Aralıkta da alabilirim. Ama o zaman Ocak ayındaki 2011 motorlu taşıtlar vergisi ilk taksitini (yaklaşık 900 tl) ben ödemek durumundayım. Ocakta teslim alırsam onlar ödeyecek anahtar teslim olduğu için. Araçta bu sırada bayide duracak. Ama sizin bahsettiğiniz zammı anlayamadım. Beni etkilermi?

• Ocakta faturaniz kesilirse su an %60 olan ötv eger artarsa bunu size yansitirlar. Ben bu sekilde bilgi aldim
  • quote:

Ocakta faturaniz kesilirse su an %60 olan ötv eger artarsa bunu size yansitirlar. Ben bu sekilde bilgi aldim

Bahsettiğiniz zam ÖTV zammı o zaman. Ben bunu bir konuşayım o halde satış danışmanım ile. Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Ocakta faturaniz kesilirse su an %60 olan ötv eger artarsa bunu size yansitirlar. Ben bu sekilde bilgi aldim

Bahsettiğiniz zam ÖTV zammı o zaman. Ben bunu bir konuşayım o halde satış danışmanım ile. Teşekkürler.

Satış danışmanından alacağınız bilgiyi burada paylaşırsanız sevinirim.
  • hocam zamdan etkilenmemek için Aralık ayının son haftası hatta son günü bile fatura kesebilirler..

Ocak bandrolünüde ödemeniz için aracın en geç 31 Aralık tarihinde trafiğe çıkması gerekmektedir.. yok aracınız 2 Ocak trafik çıkışlı olursa ilk verginizi Haziran ayında ödersiniz.. durum bundan ibaret yani..
  • Faturanın Aralık ayında kesilip aracın Ocak ayında trafiğe çıkma şansı varmıdır?
  • quote:

Faturanın Aralık ayında kesilip aracın Ocak ayında trafiğe çıkma şansı varmıdır?

ewt onu diyorum ya hocam kaç gündür....
  • Techzone birşey sormak istiyorum.

Bayiyi aradım %90 onaylanacakmış navigasyon ekleme talebim ancak henüz sistemi açmamış fabrika.

İnternette taramalarım sonucu torpido da bir usb giriş olduğu bilgisine ulaştım. Bu usb giriş ile dahili hdd ye mp3 aktarabiliyormuşuz. Senin torpido da veya aracın başka yerinde böyle bir usb girişi var mı? Sende usb ses arayüzü olduğundan kablo el freninin orada olması gerekiyor. USB ses arayüzü almayanlar için torpido da yada başka bir yerde bir usb giriş olup olmadığı konusunda bilgin var mı? (Benim opsiyonlarda usb ses arayüzü yok)

Birde usb ses arayüzü alıp Iphone bağlayarak idrive üzerinden telefon fonksiyonunu da kullanabiliyormuyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 3 Kasım 2010; 11:48:00 >
  • quote:

Techzone birşey sormak istiyorum.

Bayiyi aradım %90 onaylanacakmış navigasyon ekleme talebim ancak henüz sistemi açmamış fabrika.

İnternette taramalarım sonucu torpido da bir usb giriş olduğu bilgisine ulaştım. Bu usb giriş ile dahili hdd ye mp3 aktarabiliyormuşuz. Senin torpido da veya aracın başka yerinde böyle bir usb girişi var mı? Sende usb ses arayüzü olduğundan kablo el freninin orada olması gerekiyor. USB ses arayüzü almayanlar için torpido da yada başka bir yerde bir usb giriş olup olmadığı konusunda bilgin var mı? (Benim opsiyonlarda usb ses arayüzü yok)

Birde usb ses arayüzü alıp Iphone bağlayarak idrive üzerinden telefon fonksiyonunu da kullanabiliyormuyuz?

cevabı sizin konunuzda vereyim...
  • Piyasadaki 3 serisi e90 kasalarda bilindiği gibi I-Drive pek bulunmuyor, hatta nerdeyse hiç yok denebilir.
    Bunun sebebi tabi ki Borusan'ın bu opsiyonu çok fahiş fiyatla sunması, kimse o parayı gözden çıkaramıyor.

Ben bu sistemin sonradan yapılamayacağını sanıyordum fakat oluyormuş :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-multimedya-navigasyon-bmw-e90-e91-e92-e93-i-drive-tabikide-mert-oto-elektronik-ten-31653073/detay?

Dikkat ederseniz fiyat hala yüksek ama farklı bir alternatif var artık.

Benim merak ettiğim nokta ön konsolda değişen plastik parçalardaki kalite standardı, eğer ki işçilik ve malzeme kalitesinde sorun olmuyor ise,
    bu sistem sonradan da düşünülebilinir.

• quote:

Orijinalden alıntı: corrino1

Piyasadaki 3 serisi e90 kasalarda bilindiği gibi I-Drive pek bulunmuyor, hatta nerdeyse hiç yok denebilir.
    Bunun sebebi tabi ki Borusan'ın bu opsiyonu çok fahiş fiyatla sunması, kimse o parayı gözden çıkaramıyor.

Ben bu sistemin sonradan yapılamayacağını sanıyordum fakat oluyormuş :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-multimedya-navigasyon-bmw-e90-e91-e92-e93-i-drive-tabikide-mert-oto-elektronik-ten-31653073/detay?

Dikkat ederseniz fiyat hala yüksek ama farklı bir alternatif var artık.

Benim merak ettiğim nokta ön konsolda değişen plastik parçalardaki kalite standardı, eğer ki işçilik ve malzeme kalitesinde sorun olmuyor ise,
    bu sistem sonradan da düşünülebilinir.

gerçekten çok guzel bir fırsat...
    Ama kullanılmış malzeme diyor ...
    Orası biraz sıkıntılı
    Keşke taktıran birileri tecrubesini paylaşsa bizlere

• bu sistem sonradan düşünülebilir de o ön göğüsün orjinal BMW parçası olduğunu düşünmüyorum.. eğer öyleyse taktırılabilir ancak bu seferde ön göğüsün komple sökülmesi de içime sinecek bir olay değil.. o yüzden üretimde monte edilmesi daha mantıklı ve sorunsuz olur kendi fikrimce..

bu arada baktım fiyata On-Board Monitör TV opsiyonu 3 serisinde 3.700€... ilanı veren ise 3.500€ demiş.. 200€ fark için ön göğüsü komple sök tak pek mantıklı bir şey olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 4 Kasım 2010; 10:02:05 >
  • quote:

bu sistem sonradan düşünülebilir de o ön göğüsün orjinal BMW parçası olduğunu düşünmüyorum.. eğer öyleyse taktırılabilir ancak bu seferde ön göğüsün komple sökülmesi de içime sinecek bir olay değil.. o yüzden üretimde monte edilmesi daha mantıklı ve sorunsuz olur kendi fikrimce..

bu arada baktım fiyata On-Board Monitör TV opsiyonu 3 serisinde 3.700€... ilanı veren ise 3.500€ demiş.. 200€ fark için ön göğüsü komple sök tak pek mantıklı bir şey olmaz..

Bencede değmez, alınabiliyorsa baştan almak en guzeli,
    benim fırsat dediğim
    Aracı alırken 3700 euro vermeye imkaanı olmıyan,
    Zamanla aracın içinde sıkılmış
    ve garanti suresi dolmuş olanlar için ancak düşünülebilir ...
    ben şahsen 3-4 sene sonra araç değiştirme şansım olmaz ve aracımdan hala mennunsam, o zaman düşünebilirim mesala...
    Motor olarak her zaman yeticek bir motor. ama içi demode olmaya musait on board olmadan...

• quote:

Orijinalden alıntı: matt3627

Bencede değmez, alınabiliyorsa baştan almak en guzeli,
    benim fırsat dediğim
    Aracı alırken 3700 euro vermeye imkaanı olmıyan,
    Zamanla aracın içinde sıkılmış
    ve garanti suresi dolmuş olanlar için ancak düşünülebilir ...

ben şahsen 3-4 sene sonra araç değiştirme şansım olmaz ve aracımdan hala mennunsam, o zaman düşünebilirim mesala...
    Motor olarak her zaman yeticek bir motor. ama içi demode olmaya musait on board olmadan...

bu haliyle mantıklı bir seçim olur bencede.. ancak dediğim gibi ön göğüs orjinal parça değilse yazın sıcağın altında eseneme yapabilir.. benim korkum o

• I drive a da çare bulduk :)) turk insanı affetmez ...

Bi- Xenon uygulamaları nasıl, muhakkak ki orjinali yine en guzeli ama,

Sonradan takılan orjinal gibi olanlarda vardır,

Bilgisi olan var mıdır ? yada taktıran
  • ben marka model farketmeksizin sonradan bi-xenon taktıran adamın rahat ettiğini duymadım.. yok sigortası atar yok, orası bozulur yok gazı biter bilmem ne

matt, istersen bu konuları opsiyon başlığı altında tartışmaya devam edelim.. çok karıştı iDrive bölümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 4 Kasım 2010; 10:48:43 >
  • quote:

ben marka model farketmeksizin sonradan bi-xenon taktıran adamın rahat ettiğini duymadım.. yok sigortası atar yok, orası bozulur yok gazı biter bilmem ne

matt, istersen bu konuları opsiyon başlığı altında tartışmaya devam edelim.. çok karıştı iDrive bölümü

ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: matt3627

I drive a da çare bulduk :)) turk insanı affetmez ...

Bi- Xenon uygulamaları nasıl, muhakkak ki orjinali yine en guzeli ama,

Sonradan takılan orjinal gibi olanlarda vardır,

Bilgisi olan var mıdır ? yada taktıran

kardeşim bu işle uğraşıyor ...

kefilim ki düzgün yapılan bir montaj orjinalinden farksız oluyor... senelerdir bu işin içinde kendisi...

www.xenonmercek.com adresinden bilgi edinebilirsiniz..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.