Şimdi Ara

BMW,Mercedes vs. diğerleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

Bide melez amerikalı rakibini katalım.

BMW,Mercedes vs. diğerleri

Coupelere girmediğim için koymamışım
    Eklenecek başka modeller de var
    Honda prelude
    Nissan 200SX
    :)
  • Mazda 626

Opel Omega

Honda Accord

Aracınızdan daha farklı ve bir üst segmenttir.

Yanlış koymuşsunuz onları bunlar BMW 5 kasanın rakipleri idi.

doğruları şunlar olucak

hidropnomatik suspansiyonu sayesinde üç tekerlek üzerinde gidebilme özelliği olan Xantianın güzel bir iki resmini ekliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 26 Mart 2009; 9:17:15 >

• quote:

Mazda 626

Opel Omega

Honda Accord

doğruları şunlar olucak

Size tam olarak katılmıyorum.
    Örnek gösterdiğiniz otomobiller hiçbir zaman BMW E36 3 serisi ile aynı sınıfta kabul edilip kıyaslanmamıştır.
    Güncel serileri 1 serisi ile kıyaslanan otomobillerdir.

Uluslarası kıyaslamalı testlerde, üretildiği yıllarda E36 BMW 3 serisi, Opel'in Vectra serisi, Nissan'ın Primera serisi, Honda Euro Accord, Mazda 626, Mitsubishi Galant, Alfa 156, Toyota Corona vs vs ile kıyaslanmıştır, Ama en çok Audi A4 ve Mercedes C serisi ile kıyaslanmıştır...

Opel'de Omega serinin en pahalı modeli olduğu için yazmıştım. yazarken de çok uygun olmadığının farkındaydım.
    Honda Accord, Opel Omega, Mazda 626 hiçbir zaman 5 serisi ile aynı sınıfta görülüp karşılaştırmalı testlerde aynı parkurda yer almamışlardır. Ara modeller de diyebiliriz belki...

Ayrıca Citroen Xantia, Activa serisi lie hayranlığımı kazanmış modellerden biridir...

Saygılarımla...

• Kağıt üzeri okusan bilgi edinemessin istediğin kadar..

İmkanın varsa araçlara bin, zaten farkı görürsün..

*drahte 1905 dostum çok abartıyorsun..İnsanları sürekli sınıflandırmak vazgeç..

• quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Bu sorunun cevabını 2 sene öncesine kadar ben de merak ediyordum

Ta ki iki sene önce bir alacağıma karşılık gelen 210.000 km'de 1993 model bir BMW 320i kullanmaya başlayana kadar.

1993 yılında imal edilmiş, 16 yaşına gelmiş bir otomobil, 210.000 km'yi devirmiş, şu anda 240.000 km'de

Hala otomobilin plastik aksamında tıkırtı yok, polen filtresi vs. için torpido gözü defalarca söküldü, carpc montajı için sökmediğimiz yeri kalmadı, plastik aksamı hala sağlam, söküldüğü gibi kolayca takılabiliyor, tırnaklı uygulama az, her şey vidalarla sağlamca tutturulmuş, plastikler tıkır tıkır kırılmıyor.

motorunda bir sorun yok,
    yürüyeninde bir sorun yok, aldığımda baskı balata ve amörtisörler hiç değişmemişti, değiştiren servistekiler söylediler, nasıl, neresinden anladıklarını bilmiyorum.

Detaylara bakıyorum, ilk aklıma gelenler
    Silecekler yavaşta çalışırken kırmızı ışıkta durunca fasılalıya geçiyor, yürümeye başlayınca tekrar yavaş moda geçiyor.
    kontağı kapatıyorum, iç lambalar otomatik hemen yanıyor
    sağ ve sol taraf için ayrı sıcaklık ayarlı otomatik klima var
    servise ne kadar km kaldığını görebiliyorum
    araç bilgisayarında bir sürü detayı görebiliyorum, sıcaklık, anlık hız, ortalama hız, anlık tüketim, ortalama tüketim, voltaj değerleri, kalan mesafe, kalan benzinle gidilecek mesafe, kronometre vs vs , istersem code girerek aracı elektronik olarak kilitleyebiliyorum
    otomatik kararan iç dikiz aynası var
    alarm, elektrikli camlar, aynalar, mercekli ön farlar, ön-arka sis farları, deri döşeme vs. vs.

ve bütün bunlar markanın o yıllarda imal edilen en küçük modelinde... daha dolu 5 serisi var, daha da dolusu 7 serisi var...
    ve 16 yaşında hala diri...

Mercedes için de aynı konular geçerli...

BMW ve Mercedes'in bir özelliği de sık sık kasa değiştirmemeleri, kasaların uzun süreli kalması

O yıllardaki rakip modellerine bakalım, neler var.
    Alfa Romeo 155, Citroen Xantia, Ford Sierra, Honda Integra, Honda Accord, Mazda 626 (yuvarlak kasa), Nissan Altima, Opel Omega, Vectra, Peugeot 405, Renault 21, Renault Safrane, Toyota Corona, Toyota Cressida, VW Passat , Volvo 740

Bir de fotograflara bakalım...

ve diğerleri

Alfa 155

Citroen Xantia

Ford Sierra

Honda Accord

Mazda 626

Nissan Altima

Opel Omega

Opel Vectra

Peugeot 405

Renault 21

Toyota Corona

VW Passat

Volvo 740

Demek istediğim Mercedes ve BMW tarafından imal edilen modeller her zaman daha uzun ömürlü olmuşlardır. Fazla verilen paranın karşılığı dayanıklılık, güvenlik, prestij ve sorunsuzluk vs... olarak geri alınmıştır.

Bahsettiğiniz donanımsal özelliklerin çoğu artık birçok arabada var. Lüks arabaların parçaları motoru yıllarca sağlam ve sorunsuz çalışıyor olabilir hatta motorları 1milyon km bile gidebilir ama
    "ömür boyu binmeyeceksem ozaman niye alayım BMW veya Mercedes" buda yazınıza karşı sorulabilecek bir soru.

• quote:

quote:

Mazda 626

Opel Omega

Honda Accord

doğruları şunlar olucak

Örnek gösterdiğiniz otomobiller hiçbir zaman BMW E36 3 serisi ile aynı sınıfta kabul edilip kıyaslanmamıştır.

Uluslarası kıyaslamalı testlerde, üretildiği yıllarda E36 BMW 3 serisi, Opel'in Vectra serisi, Nissan'ın Primera serisi, Honda Euro Accord, Mazda 626, Mitsubishi Galant, Alfa 156, Toyota Corona vs vs ile kıyaslanmıştır, Ama en çok Audi A4 ve Mercedes C serisi ile kıyaslanmıştır...

Opel'de Omega serinin en pahalı modeli olduğu için yazmıştım. yazarken de çok uygun olmadığının farkındaydım.
    Honda Accord, Opel Omega, Mazda 626 hiçbir zaman 5 serisi ile aynı sınıfta görülüp karşılaştırmalı testlerde aynı parkurda yer almamışlardır. Ara modeller de diyebiliriz belki...

Ayrıca Citroen Xantia, Activa serisi lie hayranlığımı kazanmış modellerden biridir...

Saygılarımla...

Vay be o zamanlar 1 serisi vardı ha, gerçekten özür dilerim ben farkına varamadım lütfen 1993 model 1 serisinin resmini eklerimisiniz?

Bence ayakların yere bassın Opel Omega çok daha üstün ve üst segment bir araçtır senin BMW aracından sadece iki eksisi boyutlarından dolayı park etme ve daha fazla yakıt yakmasıdır.

• quote:

quote:

quote:

Mazda 626

Opel Omega

Honda Accord

doğruları şunlar olucak

Saygılarımla...

Vay be o zamanlar 1 serisi vardı ha, gerçekten özür dilerim ben farkına varamadım lütfen 1993 model 1 serisinin resmini eklerimisiniz?

Bence ayakların yere bassın Opel Omega çok daha üstün ve üst segment bir araçtır senin BMW aracından sadece iki eksisi boyutlarından dolayı park etme ve daha fazla yakıt yakmasıdır.

Yazdığım cümleyi dikkatlice tekrar okur musunuz? !!!
    ---
    ---
    Güncel kelimesini görmemişsiniz sanırım... veya anlamını biliyorsunuzdur.

Ayaklarım yere basıyor merak etmeyin, 35 yaşındayım, makina mühendisiyim ve aktif iş hayatındayım. Söylediklerimi tartabilecek yaşta ve olgunluktayım, diğer konularda da önceki mesajlarıma bakarsanız nasıl biri olduğumu daha iyi anlarsınız

Ayrıca Omega konusunda yazdıklarımı da okumamışsınız galiba. "Yazarken çok uygun olmadığının farkındaydım" diye bir özeleştiri de yapmışım.

Şimdiye kadar bu forumda herkese karşı sayılı oldum, bundan sonra da bu tarzımı değiştirmeyeceğim.
    Birbirimizi tanımıyoruz, kim olduğumuzu da bilmiyoruz, "Ayakların yere bassın, senin BMW" gibi kelimelerin yüzyüze tanıştığımızda söylenmeyecek tarzda kelimeler olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi tanıyor olsak, veya yeni tanışmış olsak birbirimizin yüzüne karşı bu şekilde mi konuşacağız?

Saygılarımla

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mazda 626

Opel Omega

Honda Accord

doğruları şunlar olucak

Saygılarımla...

Yazdığım cümleyi dikkatlice tekrar okur musunuz? !!!
    ---
    ---
    Güncel kelimesini görmemişsiniz sanırım... veya anlamını biliyorsunuzdur.

Ayaklarım yere basıyor merak etmeyin, 35 yaşındayım, makina mühendisiyim ve aktif iş hayatındayım. Söylediklerimi tartabilecek yaşta ve olgunluktayım, diğer konularda da önceki mesajlarıma bakarsanız nasıl biri olduğumu daha iyi anlarsınız

Ayrıca Omega konusunda yazdıklarımı da okumamışsınız galiba. "Yazarken çok uygun olmadığının farkındaydım" diye bir özeleştiri de yapmışım.

Şimdiye kadar bu forumda herkese karşı sayılı oldum, bundan sonra da bu tarzımı değiştirmeyeceğim.
    Birbirimizi tanımıyoruz, kim olduğumuzu da bilmiyoruz, "Ayakların yere bassın, senin BMW" gibi kelimelerin yüzyüze tanıştığımızda söylenmeyecek tarzda kelimeler olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi tanıyor olsak, veya yeni tanışmış olsak birbirimizin yüzüne karşı bu şekilde mi konuşacağız?

Saygılarımla

Sevgili bal974 öncelikle anlamını iyi biliyorum, güncel kasa göremedim evet cahillik işte kusura bakmayın, mühendis olabilirsiniz açıkçası mesleğiniz ile bir alaka göremedim şu anda konuşulan konunun, yaşınızıda buluşmalara katılmadığınız sürece bilemeyiz.

Honda Accord ve Mazda 626 nında uygun olmadığını söylüyorum, Omegayı mademki kabul ettiniz.

İşin acı tarafı zahmet edip Opel Omegayı şu an itibariyle listeden kaldırmadığınız için böyle anlaşılıyor herkes tarafından

Forumda gerekli kişilere saygı gösterdim, gerekli kişilerede zaman zaman güzel cevaplar vermişimdir.

Buyrun gelin buluşma zamanlarımız belli tanışırız

Sevgilerimle.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaiki

Bahsettiğiniz donanımsal özelliklerin çoğu artık birçok arabada var. Lüks arabaların parçaları motoru yıllarca sağlam ve sorunsuz çalışıyor olabilir hatta motorları 1milyon km bile gidebilir ama
    "ömür boyu binmeyeceksem ozaman niye alayım BMW veya Mercedes" buda yazınıza karşı sorulabilecek bir soru.

Dediğiniz gibi bahsettiğim donanımsal özelliklerin çoğu artık birçok arabada var, Ama BMW, Mercedes gibi firmalar bu donanımları 15-20 sene önce kullanıyorlardı.

Bugünkü BMW ve Mercedes sınıfındaki otomobillerde (artık bunların arasına Audi de başarıyla katıldı) 15-20 sene önceki donanımlarla üretilmiyorlar ki. Güncel BMW, Mercedes vs otomobiller hala belki de diğer orta sınıf araçlarda olmayan detay ve donanımlarla piyasaya sürülüyorlar.

Tabii ki günümüzde teknoloji çok gelişti. Toyota'nın veya Honda'nın motorlarının dayanıklılığı tartışılmaz. Bizde bir de 1999 model Honda Accord 3.0 V6 var, henüz 9-10 yaşında, 140.000 km'de. Motorunda hiçbir sorun yok, eminim ki iyi bakıldığında o da milyon km yapabilir, ama içinde tıkırtılar başladı. Tabii bir de şu var Honda Accord 3.0 V6 Amerika ve Japonya pazarı için üretilmiş bir model , Amerika gibi, 2-3 sene kullanıp otomobili ölü gibi elinden çıkarmaya alışkın bir tüketim toplumu için uyun olabilir. Tabii kriz yüzünden Amerika'da da bu alışkanlık değişti artık.

Sorunlarından sıkılıp Mercedes'ini veya BMW'sini elinden çıkartan, otomobilinden memnun olmayan azdır. Belki de fazla para verildiği içindir :), ama gerçekten diğer markalara bakıldığında sorunlarından sıkılıp otomobilini değiştirmek isteyen veya otomobilinden memnun olmayan daha çok insan görebilirsiniz.

Özetle, BMW, Mercedes gibi markaların otomobillerin fiyatlarının içinde ömür, kalitenin yanında prestij ve imaj için de bulunmaktadır. Yılların yatırımı ile oluşturulan marka imajını paraya çevirmektedirler.

Ömür boyu binilmeyecekse, niye BMW veya Mercedes alayım sorunuza tam olarak cevap veremem, tercihler kişiden kişiye değişebilir. Bazı konularda mantık aramak çok iyi sonuç vermeyebilir.

Saygılarımla

• quote:

Sevgili bal974 öncelikle anlamını iyi biliyorum, güncel kasa göremedim evet cahillik işte kusura bakmayın, mühendis olabilirsiniz açıkçası mesleğiniz ile bir alaka göremedim şu anda konuşulan konunun, yaşınızıda buluşmalara katılmadığınız sürece bilemeyiz.

Honda Accord ve Mazda 626 nında uygun olmadığını söylüyorum, Omegayı mademki kabul ettiniz.

İşin acı tarafı zahmet edip Opel Omegayı şu an itibariyle listeden kaldırmadığınız için böyle anlaşılıyor herkes tarafından

Forumda gerekli kişilere saygı gösterdim, gerekli kişilerede zaman zaman güzel cevaplar vermişimdir.

Buyrun gelin buluşma zamanlarımız belli tanışırız

Sevgilerimle.

Merhabalar,

Çoluk çocuğa karıştıktan sonra buluşmalar konusunda pasif oldum,
    eskiden bekar iken üniversite yıllarında rallysport forumlarının vs. buluşmalarına katılırdım, tırmanmalara, pist yarışlarına falan giderdik, karting yapardık. Artık yaşlandık mı nedir :)

Omega'yı düzelttim,

Ama Honda Euro Accord ve Mazda 626 konusunda hala ısrarımı koruyorum :)

Evde, E36 imal edildiği yıllarda çıkan bir auto-show sayısında kıyaslamalı bir test vardı, bir sürü modelle beraber test etmişlerdi, arada eski arşivi gözden geçiririm. Onu bulabilirsem buraya koymak isterim

Saygılarımla

• gelirsiniz gelirsiniz bişi olmaz yengeden izin aldıktan sonra
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.