Şimdi Ara

BMW,Mercedes vs. diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, hep kafama takılan bir soru var birde sizlere sorayım. BMW, Mercedes gibi markalar dışında kalan diğer VW, Opel, Ford gibi markaların Türkiyede satılan en lüx modellerinin en donanımlı ve en güçlü motor versiyonlu bir arabanın parası ile BMW 'nin 3 serisi bir arabanın ancak giriş modelini alabiliyorsunuz. Mercedeste ise durum daha vahim.

Şimdiye kadar bahsettiğim arabaların çoğunu sürme şansım olmadı ama BMW ve Mercedes gibi markaların diğer markalardan bu kadar ne farkı var. Resmen fiyat olarak uçurum var aralarında. Hiçmi bozulmuyorlar, motorları çokmu uzun gidiyor nedir. Sokaklara bakın astronomik kilometrelerde hala yağ gibi giden diğer markaların otomobilleri var. Yoksa lüks markalar zenginlerin oyuncağı mı? Lüks arabalar bununda ötesinde ne sunuyor. Bu aradaki uçurum gibi farkın sebebini hakkında siz ne düşünüyorsunuz.

Herkese selamlar.

• Prestij
    Lüks
    Konfor
    İmaj

Zamanında Ecevit Kartal'a biniyor diye yerden yere vurmuşlardı. Çünkü imajı sarsılıyor denmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 25 Mart 2009; 11:49:02 >
  • Şimdi Mercedes C almak yerine gider Vectra OPC alıp 3-4 sene binersen nasıl zarar ettiğini anlamassın bile

Megane RS lere bak bugun 35 e satamıyorlar arabaları, sıfırlarına 70 fln werdi bu adamlar %50 kayıp

Opel, VW yada benzeri markalarda Full+Full araba almak hep zarar sen bugun gidip 1.4TSI A3 alsan Full+Full eder 40K euro

Satarken anlatamassın derdini, bak buda war suda war, alıcak adam EEe napim der 2. elde kumpass kapanıyor Full araç ile Boş araç arasında

O yuzden 40K euroya A3 almak yerine A4 almak daha mantıklı oluyor

Bunun gibi sen bugun gitsen 130K liraya Passat alsan yeni kasa çıkmadan satmaya kalksan dahi zararın epey buyuk olur

Onun yerine git miss gibi A4 al 130K ya en kotu ihtimalde Passattan karlı cıkarsın hemde 5 haneli karlardan bahsediyorum

Ha beklersin, passatı birine tabiri caiz "çakarsın" bak bunda o war bu war diye ama piyasası ile hareket ediceksen dediğimi yapmak mantıklı oluyor

• @Drahte doğru söylüyorsun, ama adam bunun bu şekilde olmasının sebebini soruyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

@Drahte doğru söylüyorsun, ama adam bunun bu şekilde olmasının sebebini soruyor?

Sebebi prestij, 2. el demek fiyatların markalardan çok müsteriler tarafından daha serbestçe belirlendiği bir yer, er meydanı bir nevi

Şimdi sen Full+Full Passat alırken werdiğin paranın buyuk kısmı fabrikada senin arabanın dolaşmasına gidiyor

Sen nappa deri istiyorsun olmayan renk istiyorsun normalde passatların %1 inde olan navigasyonu istiyorsun

Normalde navigason passatlarda standart olsa 800euro ya mal olucak ama olmayınca, sen istiyince oluyor fiyatı 1500 euro

Neden herkez almıyor bu donanımı, stock maliyeti cart maliyeti curt maliyeti para havaya gidiyor

Ama obur tarafta luks firmada daha çok sey standart bunlarda maliyeti dusuruyor yani Mercedes alınca soyle oluyor

Mercedes her arabaya ederi 1000 euro teyp takıyor atıyorum, bu passattakindende iyi ama her araçta oldugu için maliyetler düşüyor

Yani sen gider cirkin kadın alıp estetik yaptırabilirsin ki bu masraflı olur, yada güzel kız alır gezersin boyle dusun

Cirkini satarkende kimse almıyor, dokulur bu diye, güzelin alıcısı her zaman war

• Standart markalar otomobil tasarlarken öncelikle maliyeti düşük buna bağlı olarak kullanıcıya ulaştıracağı satış fiyatı da ekonomik olacak şekilde tasarımlarını yapıyorlar. İmalat sırasında ise standartlarını karşılayabilen en ekonomik ürün ne ise onu kullanıyorlar. Bu metal, plastik, deri, kumaş,cam v.s. tüm hammaddeler için geçerli. Kısaca otomobil imal ederken önceliki şart EKONOMİ.

Oysa Mercedes (ve tabii Bmw ve diğer üst düzey markalar) otomobil tasarlarken öncelikle KALİTE ve KONFOR konularını ön plana aldıkları için kullandıkları hammaddeleri yine kendilerinin yüksek standartlarına uygun olanlardan seçiyor ve bu da maliyetlerinin dolayısıyla son kullanıcıya ulaşan fiyatlarının artmasına neden oluyor. Tabii bir de PRESTİJLİ MARKA olmanın verdiği ağırlık var. İşte bu nedenle 30-40 yaşında ama hâlâ kullandığınızda inanılmaz zevk veren, kalitesini size her ayrıntısında hissettiren deyim yerindeyse içinizi titreten otomobiller öncelikle kalite ve konfor şartlarına göre üretildiklerinden yaşamaya devam edip yeni nesil kardeşlerine kalite, konfor ve prestij yönünden referans oluyorlar.

Buradan diğer markaların kalitesiz olduğu sonucunu çıkarmamakla birlikte aradaki fiyat farkının bu şekilde açıklanabileceğini düşünüyorum.

son olarak ta drahte 1905; faydalı bilgilerin ve yorumlarınla süslediğin mesajlarını neden ısrarla "v" yerine "w" yazarak kirlettiğini(!) merak ediyorum??

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

@Drahte doğru söylüyorsun, ama adam bunun bu şekilde olmasının sebebini soruyor?

Sebebi prestij, 2. el demek fiyatların markalardan çok müsteriler tarafından daha serbestçe belirlendiği bir yer, er meydanı bir nevi

Şimdi sen Full+Full Passat alırken werdiğin paranın buyuk kısmı fabrikada senin arabanın dolaşmasına gidiyor

Sen nappa deri istiyorsun olmayan renk istiyorsun normalde passatların %1 inde olan navigasyonu istiyorsun

Normalde navigason passatlarda standart olsa 800euro ya mal olucak ama olmayınca, sen istiyince oluyor fiyatı 1500 euro

Neden herkez almıyor bu donanımı, stock maliyeti cart maliyeti curt maliyeti para havaya gidiyor

Ama obur tarafta luks firmada daha çok sey standart bunlarda maliyeti dusuruyor yani Mercedes alınca soyle oluyor

Mercedes her arabaya ederi 1000 euro teyp takıyor atıyorum, bu passattakindende iyi ama her araçta oldugu için maliyetler düşüyor

Yani sen gider cirkin kadın alıp estetik yaptırabilirsin ki bu masraflı olur, yada güzel kız alır gezersin boyle dusun

Cirkini satarkende kimse almıyor, dokulur bu diye, güzelin alıcısı her zaman war

Güzel açıklama olmuş özellikle güzel ve çirkin kadınla betimlenen kısım olayı özetliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende neden bu adamın V yerine W kullanmasına herkez kafayı takmıs onu anlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Bende neden bu adamın V yerine W kullanmasına herkez kafayı takmıs onu anlamıyorum.

Hayır anlamıyorlar, onlar uyuz oldukça ben daha çok W yazasım geliyor, rahat bıraksalar belki yazmıcam bile

Bu kadar üstelenilirmi bişi ya, sanırsın TDK da çalışıyor forumun yarısı, bebeler neler yazıyor neler
  • quote:

quote:

Bende neden bu adamın V yerine W kullanmasına herkez kafayı takmıs onu anlamıyorum.

Hayır anlamıyorlar, onlar uyuz oldukça ben daha çok W yazasım geliyor, rahat bıraksalar belki yazmıcam bile

Bu kadar üstelenilirmi bişi ya, sanırsın TDK da çalışıyor forumun yarısı, bebeler neler yazıyor neler

ATTRACTION,

Size alfabeyi öğreten öğretmeniniz bugün bu yazdığınızı görse ne derdi kimbilir... yazık daha neden ikaz ettiğimi bile anlayamıyorsanız size nasıl anlatacağım ben neden rahatsız olduğumu?

drahte 1905,
    Kardeşim zaten gayet düzgün yorumların ile yeterince dikkat çekiyorsun. Bu "W" yazarak dikkat çekme isteğinin sebebini anlamak güç? Tarz, stil diyorsan bir yere kadar. Sizi adam gibi kırmadan uyarınca "bebe" mi oluyoruz? bebe olmamak için "lan" mı diyeceğiz? üslubunuza dikkat edin. Karşınızdakini tanımadan bu tarz hitap şekilleri kullanarak terbiyesizlik yapmayın

Mesajı tam okuyup idrak edebilsen aslında gayet olumlu düşüncelerim bu rahatsız edici "w" kullanımı nedeniyle olumsuz etkilendiğini anlardın. Yalnız, benim düşüncelerim senin umurunda olmayabilir, o zaman da ya cevap vermezsin ya da üslubuna dikkat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanaliyik -- 25 Mart 2009; 12:58:47 >

• isim
    prestij....belki onlarda çok daha ucuza satarlar ama işlerine gelmez diğerlerinden farkları kalmaz...
    belli bir limiti var....
  • kaliteyide göz ardı etmemek gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: adanaliyik

quote:

quote:

XXX

drahte 1905,
    Kardeşim zaten gayet düzgün yorumların ile yeterince dikkat çekiyorsun. Bu "W" yazarak dikkat çekme isteğinin sebebini anlamak güç? Tarz, stil diyorsan bir yere kadar. Sizi adam gibi kırmadan uyarınca "bebe" mi oluyoruz? bebe olmamak için "lan" mı diyeceğiz? üslubunuza dikkat edin. Karşınızdakini tanımadan bu tarz hitap şekilleri kullanarak terbiyesizlik yapmayın

Mesajı tam okuyup idrak edebilsen aslında gayet olumlu düşüncelerim bu rahatsız edici "w" kullanımı nedeniyle olumsuz etkilendiğini anlardın. Yalnız, benim düşüncelerim senin umurunda olmayabilir, o zaman da ya cevap vermezsin ya da üslubuna dikkat edersin.

Bebeler neler yazıyor "Baqsana ya, FoRumDa geçen hani bir ToPCikkkkkw ardı" kapiş ?

• quote:

quote:

quote:

ATTRACTION,

Size alfabeyi öğreten öğretmeniniz bugün bu yazdığınızı görse ne derdi kimbilir... yazık daha neden ikaz ettiğimi bile anlayamıyorsanız size nasıl anlatacağım ben neden rahatsız olduğumu?

drahte 1905,

Komposizyon yazıp yarısmaya mı sokuyoruz

yoksa Essay mi yazıyoruz ? benım de demek ıstedıgım bukadar takılmanın geregi yok.

ha v ha W anlıyormusun anlıyorsun hayatta kucuk detaylara takılmamalı insanlar.

Drahte V yaz bundan sonra belki başımız arşa deger.

• quote:

quote:

XXX

Komposizyon yazıp yarısmaya mı sokuyoruz

yoksa Essay mi yazıyoruz ? benım de demek ıstedıgım bukadar takılmanın geregi yok.

ha v ha W anlıyormusun anlıyorsun hayatta kucuk detaylara takılmamalı insanlar.

Drahte V yaz bundan sonra belki başımız arşa deger.

Bende onu diyorum abi internette 50 tür adam 150 türde yazı yazıyor, ben virgul fln kullanıyorum ya forumda kim kullanıyor

Hoş kafama gore kullanıyorum ama nizami yazıyoruz, ginede yaranamıyoruz bunlara

• quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Prestij
    Lüks
    Konfor
    İmaj

Zamanında Ecevit Kartal'a biniyor diye yerden yere vurmuşlardı. Çünkü imajı sarsılıyor denmişti.

tek sebebi vardır. imaj.
    ecevit kartala biniyordu ama garajda safrane duruyordu.
    kartala biniyordu çünkü ezilmiş insanların yanındayım imajı vermek istiyordu.

bir de mersonun (bmw nin değil) fiyatının en az yarısı yıldız. gerisi araba

İlave:
    Bir de w olayı var. suçlu yazan değil klavye. siz ingilizce yazmaya daha yatkın olan "Q" klavye ile yazmaya çalışırsanız (bizim kullandıklarımız şağ tarafına çşğüi harfleri eklenerek uydurulmuş olan "Q Türkçe" klavyedir.) sonuç böyle olur. Ama dilimiz için tasarlanmış olan "F" (ef değil fe ) klavye ile yazarsanız daha hızlı ve düzgün yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 26 Mart 2009; 13:16:49 >

• Drahte 1905'in yazısına neden kafayı taktı millet bende anlamıyorum. Herşey güllük gülistanlık, sokaklardan bütün İngilizce tabelalar, mağaza isimleri , dilimize yerleşik tonlarca İngilizce-Arapça kelime kazındı, öz türkçeye döndükte "w" harfimi kaldı birtek? Alışkanlıktan yazıyordur, çünkü bende internet alemine Cs ile başladım mesela hala bazı ortamlarda k yerine q kullanırım. ( Ne olduğunu biliyosunuz ) genelde düzgün yazmaya özen gösteririm ama.
  • Prestij imaj diye Almanya'dan gelirken Mercedes'e BMW'ye bindirilen paralar karşılığını ikinci elde gösteriyor.Bir nevi nötr götür
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

isim
    prestij....belki onlarda çok daha ucuza satarlar ama işlerine gelmez diğerlerinden farkları kalmaz...
    belli bir limiti var....

+ Kalite konfor daha ön planda.
  • Mercedes, BMW gibi firmaların maliyetleri de yüksek.

Yepyeni teknolojiler geliştiriyorlar. Müthiş arge yatırımı yapıyorlar. Otomotiv sektöründe öncüler. Gerek güvenlik, gerekse konfor adına birçok yeniliği Mercedes geliştirdi, hayatımıza soktu. Tüm bunlar Arge demek, yatırım demek, maliyet demek...

En basitinden işçi maliyeti bile yüksek bu gibi firmalarda. Almanya'da en iyi ücretler Mercedes fabrikaları çalışanlarına verilir. Çalışandan kusursuz iş bekliyorsanız, maddi yönden tatmin etmeniz lazım. Bir uzak doğu markasında durum çok farklı. Maliyetlerin minimizasyonu ön planda. Kalite de o oranda değişiyor tabi...

Tüm bu maliyetler bir şekilde tüketiciye yansımak zorunda... Bu nedenle daha pahalı...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.