Şimdi Ara

Muayene ve tarihi geçmiş yangın tüpü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yangın tüpü 2016’dan, arkadaş bu tüple muayeneden geçti, tarihine bakmıyorlar dedi bana. Öyle mi oluyor? Bu tüp ile ben de geçebilir miyim, şansa mı kalmış? Geçebiliyorsam sıfır tüp almak istemiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Muayenesinde Yangın Tüpü Tarihi Geçmişi

Araç muayenesinde, yangın söndürme tüplerinin tarihi geçerliliği önemli bir konudur. Muayene sırasında araçlarda bulunan yangın söndürme tüplerinin son kullanma tarihi kontrol edilir.

Son Kullanma Tarihi ve Muayene

TÜVTÜRK'ün araç muayene yönetmeliğine göre, yangın tüplerinin son kullanma tarihi geçmemiş olmalıdır. Son kullanma tarihi geçmiş yangın söndürme tüpleri, hafif kusur olarak değerlendirilir ve muayenenin olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.

Ağır Kusur

Yangın söndürme tüplerinin eksik veya hasarlı olması gibi durumlarda ise ağır kusur olarak değerlendirilir ve muayenenin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir.

Hafif Kusur

Son kullanma tarihi geçmiş yangın söndürme tüpleri, hafif kusur olarak değerlendirilse de muayene sonucunun olumsuz olmasına neden olabilir. Bu nedenle, araç muayenesinden önce yangın tüplerinin son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse yenilenmesi önerilir.

Önemli Noktalar:

• Araç muayenesinde yangın söndürme tüplerinin son kullanma tarihi kontrol edilir.
    • Son kullanma tarihi geçmiş yangın söndürme tüpleri hafif kusur olarak değerlendirilir.
    • Eksik veya hasarlı yangın söndürme tüpleri ise ağır kusur olarak değerlendirilir.
    • Muayene sonucunun olumsuz olmaması için yangın söndürme tüplerinin son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse yenilenmesi önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yangın tüpü ve ilk yardım çantası olmasa da hafif kusur geçiyor. ama kendi güvenliğiniz için bulundurulması gerekir
  • Tüp var mı diye bakar, tüpün detayına inmez.

• Cevaplar için teşekkür ediyorum.
  • Benim tüpün tarihi geçmişti, kontrol etmeyi unutmuşum, hafif kusur yazmışlardı.
  • Tarihine baksa bile hafif kusur geçer. İlk yardım çantası ve tüpü yolcu koltuğunun altına yere koyun görsün yeter.

• tarihine bakiyolar, 4 yılı geçmiş ise hafif kusur yazıyorlar, sorun olmuyor.
  • Hafif kusur olarak geçtiği için muayeneden geçmeye engel değil, sorun olmuyor.

Yine de araçta güvenliğiniz için çalışır bir tüp bulundurmanızı tavsiye ederim.

• ne olur ne olmaz. yolda kendin içinde başkası içinde bi sorun olduğunda kullanırsınız hocam. Allah göstermesin tabi de lazım olduğunda hayat kurtarabilir.

• 2017de sattığım aracın tüpü duruyor hala, hafif kusur.
  • Yanlış anlaşılmasın, bu tüpleri dolduran yetkili firmalar var arkadaşlar 10 20tl gibi cüzi rakamlara dolduruyorlardı geçen sene. Istersenizde hiç beklemeyip eldeki boşu verip doldurulmuş, etiketli, mühürlü, tarihi yazan, onaylı başka bir tüpü alabiliyorsunuz tavsiye ederim.
    40 yılda bir size yada başkasına lazım olacak birşey, lazım olduğunda boş olması üzücü olur.
  • Bazı şeyler hayatta bir kere lazım olur. O güne kadar da lazım olacağı günü bekler ama beklerken de yapacağı işi en iyi şekilde yerine getirecek seviyede olması çok önemlidir. Yangın tüpü de bunlardan biridir ve hayati öneme haizdir. İnşallah kullanmayı gerektirecek bir durumla karşılaşılmaz ama karşılaşıldığında ne kadar elzem olduğunu anlarsınız.

Düşünsenize kaza yapmış şın , basit bir kaza veya ağır ancak bu tüp lazım oldu ama yok veya boş. Annen baban karın çocukların bi şekilde aracın içinde sıkışıp kalmış araç yanmaya başlamış, bi söndürücülük işi var çıkan ateşin, ama yok. gözlerinin önünde en sevdiklerin cayır cayır bağıra bağıra baba yardım et kurtar bizi baba yok mu senin yangın tüpün arabada diye diye ellerini sana uzatmışlar çığlık atıyorlar. Ama sen naptın 50-100 liralık tüpü almayı çok gördün. Ölene kadar bu yardım çığlıkları aklında , rahat uyku yok. Gerçi 50-100 liradan tamah edende vicdan olurmu oda ayrı konu.

• Şunat ayında tüpsüz geçtim muayeneden, kusur kısmında bile bir şey yazmıyordu tüple ilgili.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.