Yangın tüpü 2016’dan, arkadaş bu tüple muayeneden geçti, tarihine bakmıyorlar dedi bana. Öyle mi oluyor? Bu tüp ile ben de geçebilir miyim, şansa mı kalmış? Geçebiliyorsam sıfır tüp almak istemiyorum. |
Araç Muayenesinde Yangın Tüpü Tarihi Geçmişi
Araç muayenesinde, yangın söndürme tüplerinin tarihi geçerliliği önemli bir konudur. Muayene sırasında araçlarda bulunan yangın söndürme tüplerinin son kullanma tarihi kontrol edilir.
Son Kullanma Tarihi ve Muayene
TÜVTÜRK'ün araç muayene yönetmeliğine göre, yangın tüplerinin son kullanma tarihi geçmemiş olmalıdır. Son kullanma tarihi geçmiş yangın söndürme tüpleri, hafif kusur olarak değerlendirilir ve muayenenin olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
Ağır Kusur
Yangın söndürme tüplerinin eksik veya hasarlı olması gibi durumlarda ise ağır kusur olarak değerlendirilir ve muayenenin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir.
Hafif Kusur
Son kullanma tarihi geçmiş yangın söndürme tüpleri, hafif kusur olarak değerlendirilse de muayene sonucunun olumsuz olmasına neden olabilir. Bu nedenle, araç muayenesinden önce yangın tüplerinin son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse yenilenmesi önerilir.
Önemli Noktalar:
- Araç muayenesinde yangın söndürme tüplerinin son kullanma tarihi kontrol edilir.
- Son kullanma tarihi geçmiş yangın söndürme tüpleri hafif kusur olarak değerlendirilir.
- Eksik veya hasarlı yangın söndürme tüpleri ise ağır kusur olarak değerlendirilir.
- Muayene sonucunun olumsuz olmaması için yangın söndürme tüplerinin son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse yenilenmesi önemlidir.